Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с изключването на компютъра

Featured Replies

Така или иначе става въпрос за процес, който РС-то изчаква да се затвори затова предложих програма, която ограничава изчакването до 15 сек. а и в края на краищата след 10-15 сек. компа би могъл да бъде изключен и по друг начин - нормалния технологичен процес за затваряне на дадена програма е в рамките на това време...

Аз съм на съвсем друго мнение. След като имаме необновена операционна система и проблем с изключването, нека все пак да има един лог на hijackthis в тази тема. Нищо не пречи да има лог и от работата на Malwarebytes' Anti-Malware, както сподели с нас kmvasilev за подобен проблем с worm.

Редактирано от nologo (преглед на промените)

• Отговори 114
  • Прегледи 14,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Най-бързо и лесно ще стане с преинсталация или го заведи при някой специалист да ти го види ( ако не ти се занимава) . Иначе работата ти е в Контрол панел!

Аз за това не споря така или иначе компа има проблем и той трябва да се открие но все пак след повторно зададена команда доколкото разбрах компа се изключва имам случай с много компютри които въобще не реагират и цял ден да им се задава тази команда....

а ако 20-тина сек. след задаването на командата shut down се отвори task manager-a и се проследи за незатворен процес и кой е той...

Редактирано от lenylucky (преглед на промените)

Аз за това не споря така или иначе компа има проблем и той трябва да се открие но все пак след повторно зададена команда доколкото разбрах компа се изключва имам случай с много компютри които въобще не реагират и цял ден да им се задава тази команда....

а ако 20-тина сек. след задаването на командата shut down се отвори task manager-a и се проследи за незатворен процес и кой е той...

Да,точно така,след втората команда се изключва без проблем! А как да го отворя тоя task manager , да видя кой процес не се затваря? :rolleyes:

с десен бутон върху таскбара, но на празно място, не върху някой бутон или икона и избираш taskmanager>processes...

с десен бутон върху таскбара, но на празно място, не върху някой бутон или икона и избираш taskmanager>processes...

Аха,ясно ,ще пробвам да видя какво ще се получи :) Мерси!

Ако искаш пробвай с това файлче: Windows Shutdown and Poweroff utility

от тук

като го изтеглиш не го отваряш а го намираш където е сейфнато и с десен бутон избираш: pin to start menu - като се закачи за старт менюто стартирай го и би трябвало да ти изключи компа много бързо

Не е вирус бъди спокоен, аз съм го тествал и е супер ефикасно cool.gif

Файлът задава двойна команда...първо: shutdown после: power off и със сигурност ще ти изкючи компа само с един клик... :)

Редактирано от lenylucky (преглед на промените)

Ако искаш пробвай с това файлче: Windows Shutdown and Poweroff utility

от тук

като го изтеглиш не го отваряш а го намираш където е сейфнато и с десен бутон избираш: pin to start menu - като се закачи за старт менюто стартирай го и би трябвало да ти изключи компа много бързо

Не е вирус бъди спокоен, аз съм го тествал и е супер ефикасно cool.gif

Файлът задава двойна команда...първо: shutdown после: power off и със сигурност ще ти изкючи компа само с един клик... :)

Мерси за файлчето човек!:) Изтеглих го и направих така както си писал,и наистина го Шътна от раз!:) Но може ли да се рестартирва само , без изключване напълно по тоя начин? И сега от старт менюто дали ще се изключва и рестартирва от първия път или пак,ще си остане проблема от там? :nono:

Поздрави ;)

Здравейте, аз имам подобен проблем, но с Vista, на Лаптоп, и се рестартира повече от един път. Давало ми е, че има работеща програма, но като вляза в таск-мениджъра, няма никой. Когато го занесох на сервиза, т.к. той е от януари, ми изключиха настройка на Advanced Systemcare, "да се изключва компютъра, когато завърши оптимизирането" и да не се стартира при включване на компа. Проблемът за малко спря и от няколко дена пак започна.

Ако някой може да помогне?! Защото тези от сервиза дори не ми вярваха, че е възможно това докато не заснех проблема. Дали това, което предлагате за Windows XP е в сила и за Vista Home Premium?

Много ще съм ви благодарна ако ми помогнете с този тормоз!

Здравейте, аз имам подобен проблем, но с Vista, на Лаптоп, и се рестартира повече от един път. Давало ми е, че има работеща програма, но като вляза в таск-мениджъра, няма никой. Когато го занесох на сервиза, т.к. той е от януари, ми изключиха настройка на Advanced Systemcare, "да се изключва компютъра, когато завърши оптимизирането" и да не се стартира при включване на компа. Проблемът за малко спря и от няколко дена пак започна.

Ако някой може да помогне?! Защото тези от сервиза дори не ми вярваха, че е възможно това докато не заснех проблема. Дали това, което предлагате за Windows XP е в сила и за Vista Home Premium?

Много ще съм ви благодарна ако ми помогнете с този тормоз!

Здравей!

Проблемът в темата не е решен. Просто е силно разводнен с изключително размиващите мнения на lenylucky. Предложението му за power shutdown не решава проблема, както и използването на TuneUp Utilities, особено за Vista. Аз дадох предложение за логове на програми, а сега ще допълня мнението си за лог от събитията на операционната система. Този път няма да показвам как се стига дотам...

Привет пак от мен пичове!:) Ето че моя проблем вече го няма! Както каза thejoro, скайпа правил мизериите при мен!:) Изхвърлих го,изтеглих друга версия 3.8.0.188 ,инсталнах пак и вече всичко е ток! Благодаря на всички за отзивите! :P Успех! :bye1:

Добре, обаче моят проблем дори след всичките процедури покрай HiJackThis, сканиране, програми, почистване, снощи пак си рестартира три пъти!

Добре, обаче моят проблем дори след всичките процедури покрай HiJackThis, сканиране, програми, почистване, снощи пак си рестартира три пъти!

Я махни отметката за автоматично рестартиране и препиши или снимай (ако имаш тази възможност) кода на грешката:

Десен бутон на My Computer => Advanced System Settings => Startup and Recovery => Settings => System Failure => махни отметката пред "Automatically restart".

leaq35g8y2uj6xhxw169.jpg

Махнах отметката, но пак се рестартира. Този код на грешката къде да го видя?

Това няма да му попречи да се рестартира. Просто ще го направи на "СИН ЕКРАН" на когото ще има малко информация относно евентуалните причини поради които го прави...

Благодаря, че ми обръщате внимание, но такъв екран не излиза. Лаптопа се изключва нормално, и понякога още преди да изгасне бутона за старт той се рестартира, а друг път изгасва и след минута се стартира. Обикновено след третия опит за изгасване спира.

Имам следния проблем, който започна от около 2 дни - ХР-то ми се рестартира при изключване. Първоначално всичко протича нормално - бутон "Старт". "Изключи компютъра", "Изключване". След това се появява синия екран, "Излизане" и тогава вместо "Записване на вашите настройки" и "Windows се изключва", всичко изчезва от екрана и пак започва отначало - BIOS, проверка на устройствата и т.н.. След логото на ОС се появяа синия екран, който обикновено излиза, когато машината е рестартирана не по правилата (изключване на захранването, бутон RESET) - излиза съобщение, че устройствата ми се нуждаят от проверка и се появява "Windows is verifying files and folders . . .". Излиза някой друг повреден файл и Win-a си тръгва пак както преди. Описаното не се наблюдава всеки път - обикновено когато изключвам компютъра след дълъг период от време (например 5-6 часа).Каква може да е причината за това поведение?

Редактирано от instrument (преглед на промените)

Имам следния проблем, който започна от около 2 дни - ХР-то ми се рестартира при изключване. Първоначално всичко протича нормално - бутон "Старт". "Изключи компютъра", "Изключване". След това се появява синия екран, "Излизане" и тогава вместо "Записване на вашите настройки" и "Windows се изключва", всичко изчезва от екрана и пак започва отначало - BIOS, проверка на устройствата и т.н.. След логото на ОС се появяа синия екран, който обикновено излиза, когато машината е рестартирана не по правилата (изключване на захранването, бутон RESET) - излиза съобщение, че устройствата ми се нуждаят от проверка и се появява "Windows is verifying files and folders . . .". Излиза някой друг повреден файл и Win-a си тръгва пак както преди. Описаното не се наблюдава всеки път - обикновено когато изключвам компютъра след дълъг период от време (например 5-6 часа).Каква може да е причината за това поведение?

Като за начало изключи автоматичното рестартиране от My computer - Properties - Advanced - щракни Settings под Startup and recovery и махни отметката пред Automatically restart.

Ако излезе синия екран с грешка препиши всичко точно и го дай тук.

Това е лог файла от предишните рестартирания:

Checking file system on C:

The type of the file system is FAT32.

One of your disks needs to be checked for consistency. You

may cancel the disk check, but it is strongly recommended

that you continue.

Windows will now check the disk.						 

Volume Serial Number is BC40-1BD3

\Documents and Settings\Vanko2\ntuser.dat.LOG is cross-linked on allocation unit 1249126.

Cross link resolved by copying.

\Documents and Settings\Vanko2\Application Data\uTorrent\rss.dat.old  first allocation unit is not valid. The entry will be truncated.

\Documents and Settings\Vanko2\Application Data\uTorrent\dht.dat.old  first allocation unit is not valid. The entry will be truncated.

\Documents and Settings\Vanko2\Application Data\uTorrent\resume.dat.old  first allocation unit is not valid. The entry will be truncated.

\Documents and Settings\Vanko2\Application Data\uTorrent\settings.dat.old  first allocation unit is not valid. The entry will be truncated.

\Documents and Settings\Vanko2\Local Settings\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\cbcy35x3.default\Cache.Trash  first allocation unit is not valid. The entry will be truncated.

\Documents and Settings\Vanko2\Local Settings\Temp\Perflib_Perfdata_5c8.dat  first allocation unit is not valid. The entry will be truncated.

\Documents and Settings\Vanko2\Local Settings\Temp\etilqs_ocbUzPoW5cy9DJXvS4gb  first allocation unit is not valid. The entry will be truncated.

The size of the \Documents and Settings\All Users\Application Data\Symantec\SRTSP\SrtETmp\6CAAD82E.TMP entry is not valid.

The size of the \WINDOWS\WindowsUpdate.log entry is not valid.

Bad links in lost chain at cluster 1264560 corrected.

Convert lost chains to files (Y/N)? Yes

800 KB in 12 recovered files.

Windows has made corrections to the file system.

20617344 KB total disk space.

48816 KB in 854 hidden files.

53568 KB in 3300 folders.

8483568 KB in 37085 files.

12031376 KB are available.

16384 bytes in each allocation unit.

1288584 total allocation units on disk.

751961 allocation units available on disk.

Checking file system on C:

The type of the file system is FAT32.

One of your disks needs to be checked for consistency. You

may cancel the disk check, but it is strongly recommended

that you continue.

Windows will now check the disk.						 

Volume Serial Number is BC40-1BD3

\Documents and Settings\Vanko2\ntuser.dat.LOG is cross-linked on allocation unit 131102.

Cross link resolved by copying.

\Documents and Settings\Vanko2\Application Data\uTorrent\resume.dat.old  first allocation unit is not valid. The entry will be truncated.

\WINDOWS\Prefetch\LOGONUI.EXE-0AF22957.pf  first allocation unit is not valid. The entry will be truncated.

Bad links in lost chain at cluster 131638 corrected.

Bad links in lost chain at cluster 133628 corrected.

Convert lost chains to files (Y/N)? Yes

560 KB in 6 recovered files.

Windows has made corrections to the file system.

20617344 KB total disk space.

48864 KB in 867 hidden files.

53712 KB in 3309 folders.

Ken искаше коренно различна информация.

Не оттчета от CHKDSK проверките, а кодът на BSOD-a (синия екран на "смъртта").

Също така, ако имаш файлове в папката C:\Windows\Minidump\ можеш да ги архивираш и да ги качиш за анализ.

PS: Надявам се не теглиш торентите на дяла с FAT32...Нали знаеш за ограничението на файловата система и невъзможността за боравене с файлове по-големи от 4 GB...

Честно казано, не знам какво представлява това BSOD (сигурно съм го виждал някъде, но не знам че става въпрос за него). Между другото не откривам папка "minidump" във "C:\Windows" (нито с търсачката нито като скрита)?!

Честно казано, не знам какво представлява това BSOD (сигурно съм го виждал някъде, но не знам че става въпрос за него). Между другото не откривам папка "minidump" във "C:\Windows" (нито с търсачката нито като скрита)?!

Ами,ако изпълниш препоръката на KEN, при следващия рестарт би трябвало да ти забие на СИН екран. Сега трябва просто да препишеш съобщението за грешка там и да го публикуваш в темата.

А нямаш папка MINIDUMP, защото не е пусната тази опция:

3dy3yb9tj5thcclhyps7.jpg

Надявам се не теглиш торентите на дяла с FAT32...Нали знаеш за ограничението на файловата система и невъзможността за боравене с файлове по-големи от 4 GB...

Имам 2 харддиска разделени общо на 5 дяла, като единствените на FAT32 са С: (системния дял) и F: (SWAP, виртуалната памет). В системния дял (или на десктопа, което е същото) по правило не поставям информация, различна от Program files, камо ли торенти, камо ли 4GB.

Ами,ако изпълниш препоръката на KEN, при следващия рестарт би трябвало да ти забие на СИН екран. Сега трябва просто да препишеш съобщението за грешка там и да го публикуваш в темата.

Изпълних препоръклата на Ken, но не ми забива на син екран. На син фон, както казах, се появява проверката на ОС на дял С:, все едно съм изключил компютъра по друг начин, различен от стандартния (изключване на захранването, бутон RESET). Съответно нямам и съобщение за грешка.

Имам 2 харддиска разделени общо на 5 дяла, като единствените на FAT32 са С: (системния дял) и F: (SWAP, виртуалната памет). В системния дял (или на десктопа, което е същото) по правило не поставям информация, различна от Program files, камо ли торенти, камо ли 4GB.

Изпълних препоръклата на Ken, но не ми забива на син екран. На син фон, както казах, се появява проверката на ОС на дял С:, все едно съм изключил компютъра по друг начин, различен от стандартния (изключване на захранването, бутон RESET). Съответно нямам и съобщение за грешка.

Провери за грешки в My computer - Manage - Event viewer - System.

Има 3, да го наречем таблици, "Application", "Security" и "System". "Security" е празна, в другите 2 преобладават записите тип "Information", като тук-таме се срещат "Warning", с жълто и "Еrror", с червено. В таблицата "Application" няма грешки ("Еrror"), като има на 7 места "Warning", всички с код на събитието 1517, като определението е:

"Windows записа системния регистър на потребителя, докато някое приложение или услуга все още използваше системния регистър по време на излизането. Паметта, използвана от системния регистър, не е освободена. Системният регистър ще бъде затворен, когато вече не се използва.

Това често е предизвиквано от услиги, които се изпълняват като потребителски акаунт, опитайте да конфигурирате услугите, така че да се изпълняват или в Local Service или в Network Service акаунт."

В таблица "System" има към 20-тина от тип "Warning", за източник е посочен "TCP/IP", кода на събитието е 4226 а определението е:

"TCP/IP has reached the security limit imposed on the number of concurred TCP connect attempts."

Събитията от тип "Error" са 6 на брой от 17.02.2009г., източникът е "Service control manager", като 4 от тях имат код на събитието 7034 с определение:

"The Terminal Services service terminated unexpectedly. It has done this 1 time(s)."

При другите 2 кода е 7031 а определението е :

"The DCOM Server Process Launcher service terminated unexpectedly. It has done this 1 time(s).The following corrective action will be taken in 60000 miliseconds: Reboot the machine."

Това е.

(между другото ако евентуално отметката пред My computer - Properties - Advanced - Settings - Startup and recovery - Automatically restart не се отнася за моя случай да я върна ли пак както си беше преди?)

Редактирано от instrument (преглед на промените)

Интересуваше ме в System какво има както грешки.

Свали си това HiJackThis

Пусни го да се инсталира (по подразбиране е C:\Program Files\HijackThis

Иди след това в тази папка и преименувай HijackThis.exe на analyse.exe.

Преди да го стартираш затвори всички ненужни програми - браузъри, месинджъри, скайп и всичко останало, което е инсталирано допълнително.

Стартирай analyse.exe, щракни Do a system scan and save a log file и качи съдържанието на файла. Имаше специална тема за това.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.