Премини към съдържанието
От 1-ви септември 2021 г., вход във форумите ще е възможен само с имейл адрес вместо потребителско име. Ако не помните имейла с който сте се регистрирали, вижте го в настройките на профила си. ×
 • Добре дошли!

  Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

  Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

   

Всичко за HIPS\IDS приложенията


Препоръчан отговор


Нека настоящата Тема бъде свързана само въпроси,информация,обсъждания и т.н.на точно тази тематика.

Какво е IDS ((Intrusion Detection System) ?

Какво е HIPS (Host Intrusion Prevention System) ?

Това са често приложения към даден Firewall или самостоятелни програми които наблюдават нашата Система за всякакви модифицации или активност !

Когато дадена точка или съмнително поведение е откритo, IDS предyпреждава или може да откажете промените.

Когато IDS,ви предупреди, можете да спрете подозрителна активност, позволяваща случая, в опит за спиране на инфекцията от инфекция преди инсталацията.

Една IDS работи малко като защитна стена, можете да създадете правила, така че IDS може да предприеме съответните действия автоматично. Като цяло, IDSs Windows включва "учене режим("learning mode")" означава, че IDS е в състояние да вземе автоматично адекватни решения.

HIPS = Host-based intrusion prevention system

Програма, която следи всяко едно действие на системата и иска разрешение от потребителя дали да го позволи. HIPS следи за:

- сартиране на процеси;

- стартиране на процеси от други процеси (т.е. дадена програма да стартира друга);

- спиране на процес от друг процес (т.е. дадена програма да спира/затваря друга);

- инсталация на драйвери и/или rootkit-и;

- запис на клавишни комбинации (keylogging);

- промяна (модификация) на дадени процеси;

- достъп до паметта;

- писане в регистратурата;

- и др.

Различните HIPS програми следят за различен брой и вид от тези неща, зависи авторът(ите) какво e(са) избрали да включат като възможности....всяка HIPS програма пита потребителя дали даден процес да се стартира или не.

Примери за защитни стени с HIPS:

#Comodo Internet Security

#Online Armor

#NetChina S3

# Outpost Firewall Pro/Outpost Security Suite

#Kaspersky Internet Security

#Privatefirewall

Примери за самостоятелни HIPS програми (с евентуално малко контрол на мрежовия трафик):

#Real-time Defender (бившата ProSecurity)

#System Safety Monitor

#ProcessGuard

#Ghost Secuirty Suite

#EQSecure

#Malware Defender

Примери за behaviour blocker-и (програми, които блокират конкретни видове поведение; т.е. IDS, но се извършва автоматично на базата на дефиниции):

#AntiHook

#AppDepend

#Mamutu

#A-Squared Antimalware

#ThreatFire (бившата CyberHawk)

# Dynamic Security Agent

# ProcessGuard

# ProSecurity

IDS Kernel(без защита в реално време,но доста силни срещу Rootkit)

# IceSword

# Seems

Други програми с наченки на HIPS\IDS:

#GeSWall

#DefenseWall

#Rising Antivirus

Бих искала да обобщя като за финал:

Стана ни ясно,че това са програми които им се задават правила за работа.Малцина знаят от тези които ползвай КИС,че той притежава hips които по подразбиране е на Аutopilot.При инсталиране на дадена програма КИС си задава сама правилата и по този начин програмата започва да работи.Обаче ако се спре Авто пилота и се остава КИС в Интерактивен Режим то ние взимаме в ръце управлението и за всяко ново създаване на правила,засичане на активност и т.н.Кис веднага ще ни пита каква команда да му зададем.

Това са приложения за напреднали потребители които са наясно с фунциите.

Може още много да се напише за тези програми а и със сигyрност съм пропуснала доста( които ще добавя )

Смисъла на тези приложения е да увеличи нашата сигурност,но трябва доста познания за да бъдат ползвани.Ако нямаме съответните познания все едно ще сме без тези приложения(защото ще даваме \"allow \")и бихме всичко пускали в компа.

HIPS предлага най-доброто, но и изисква най-много от потребителя.

Статии и Информация из Интернет не липсват,но целта на тази тема е за обсъждане на самите програми :P

P.S.Лошото обаче при тези приложения,че болшинството все още нямат версии за Виста и са само до XP Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

 • Отговори 236
 • Създадено
 • Последен отговор

Само да поправя автора: има мрежово базирани IDS/IPS и хост базирани такива. И никак не е разумно да се оставят нещата в ръщете на обикновено потребител. Да не говорим че IPS работят основно в автоматичен режим и няма нужда от интервенция на администратор.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Само да поправя автора: има мрежово базирани IDS/IPS и хост базирани такива. И никак не е разумно да се оставят нещата в ръщете на обикновено потребител. Да не говорим че IPS работят основно в автоматичен режим и няма нужда от интервенция на администратор.

Да благодаря...

Приемам всякакви корекции идеи и т.н.за да направим една добра и не маловажна тема.

В последно време в Калдата се правеха опити за писания из всички теми и реших да пусна такава за да не се спам-ят другите теми.Това е идеята :P

P.S.Искам да добавя за тестовете от Matousec

http://www.matousec.com/

Тези тестове се правят за да се види резултата на HIPS приложенията!!!

Google превод: "В тествани защитни стени се инсталираT на Windows XP Service Pack 3 с Internet Explorer 6.0, определени като основен браузър. Продуктите са конфигурирани да сa с най-висок употребяеми настройките за сигурност и тествани с тази конфигурация само. Ще се определят най-високите настройки за сигурност като настройки, които потребителят е в състояние да определи, без напредналите познания за операционната система. Това означава, че потребителят, с умения и знания, да се приеме, е в състояние да преминат през всички форми на графичния потребителски интерфейс на продукта, и да разрешите или забраните или изберете измежду няколко нея дава възможности, но не е в състояние да мисля, посочени имената на устройства, директории, файлове, регистър вписванията др да добавите към някои таблицата на защитените обекти ръчно.

Има няколко нива на тестване в Firewall предизвикателство. Всяко ниво съдържа един избран набор от тестове и тя също така съдържа точки граница, което е необходимо да се мине това ниво. Всички продукти са тествани с ниво 1 набор от тестове. Тези продукти, за които се достигне до резултат граница на ниво 1 и по този начин да мине това ниво ще бъдат тествани в ниво 2 и така нататък, докато не стигнат до най-високо ниво или докато те не ограничение на някои ниво.

По-голямата част от тестовете са част от защитен софтуер Тестване Suite, който е набор от малки тестове, които са на разположение с източник кодове. Използването на тази открита собствена прави тестове прозрачна колкото е възможно. За всяко изпитване на защитната стена може да се тестват точки между 0% и 100%. Много от тестовете могат да бъдат просто преминал или не успяха само и толкова на защитната стена може да получи 0% и 100% резултат само. Няколко изследвания са две различни нива на неуспех, така че има възможност да получи 50% резултата от тях. Останалата част от изследванията имат своите специфични точкуване картографиран между 0% и 100%. Следва да се отбележи, че тестови програми не са перфектни и в много случаи те използват методи, които не са надеждни за 100%, за да разпознае дали тестват системата преминава или провали на теста. Това означава, че той може да се случи, че тестването програма докладите, че изпитва системата издържал теста, дори ако то се провали, това се нарича фалшиво положителен резултат. Официалният резултат от теста е винаги набор от опитен Тестер на човека, за да филтрирате неверни резултати. Обратното ситуации на фалшиви отрицателни резултати трябва да са редки, но са също така елиминира от тестер.

За да бъде в състояние да направят правилните решения в спорни ситуации, ние се определят тест типове. Всеки тест има някои определени тип. Тестове от същия тип винаги се опитват да се постигне същата цел. Ето и списък на определените видове и техните цели:

* Общи заобикаляйки тест: Тези тестове са предназначени за байпас на защитата на тестван продукт като цяло, те не са насочени към специфични компоненти или функция. Ето защо те се опитват да изпълняват различни дейности привилегировани да се уверите, че защитата е била заобиколени. Тези тестове успех, ако поне една от привилегированите действия успява. Подобно на прекратяване тестове, общите заобикаляйки тестове не могат да бъдат използвани без промяна на конфигурационния файл.

* Водонепропускливи тест: водонепропускливи тестове опит да изпрати данни към Интернет сървър, това се нарича изтича. Повечето от водонепропускливи тестове от защитен софтуер Тестване Suite са конфигурирани да използвате скрипт на нашия уебсайт, който логове течове на нашата база данни, по подразбиране. За такива тестове, които можете да използвате Моят течове страница, за да видите дали теста е бил в състояние да предава данни. При изтичане-тестове, които не използват този скрипт, ще се използва пакети обучени в неясни ситуации.

* Изпълнение тест: тестове за измерване въздействието на използването на изпитани продукт на системата. Измерените стойности от тестове на системата, с тестван продукт са инсталирани в сравнение със стойностите, измерени от чиста машина. Всеки софтуер, се отразява на производителността на системата поне малко. За да се даде възможност продуктите да рейтинг 100% в тези тестове, ние обикновено се дефинират някои равнище на толерантност тук. Това означава, че ако изпълнението е засегната само малко, продуктът може да рейтинг 100%.

* Шпионаж тест: Тези изследвания се опитват да шпионирате потребителите или въвеждане на данни. Keyloggers и пакети sniffers са типични примери за шпионаж тестове. Всяка част от данните, които те са научили се търси модел, който е определен в конфигурационния файл. Тези тестове обикновено се осъществява, ако дадения модел е бил намерен.

* Прекратяване тест: Тези тестове опит да се прекрати, или по някакъв начин вреди процеси, или на техните части, от тестван продукт. Прекратяването тест обикновено успява ако поне една от целевите процеси, или поне една от своите части, бе прекратено или повредени. Всички прекратяване тестове от нашата собствена, трябва да бъде конфигуриран правилно използване на конфигурационния файл, преди те да могат да бъдат използвани за тестовете.

* Други: тестове, които не отговарят на някое от по-рано определени видове са от този тип. Тези изпитвания, например, може да проверите стабилността и надеждността на тестван продукт.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тука ще се обсъждат всички програми с HIPS или в темите им? Къде кое ще се обсъжда? Изникват няколко въпроса:

- Безпорно HIPS е технологията на бъдещето но според мене неприложима мащабно поне засега,като изцяло самостоятелно приложение тъй като не всеки е с нужните познания,НЕ всеки е длъжен да разбира от всичко и естествено ще направи фатална грешка давайки - разреши тотално.

- Затова според мене бъдещето е в програми с HIPS механизъм по подобие на KIS 2009 и Outpost, давам ги като пример тъй като най добре съм запознат с тях.

Да очакваш от обикновенният потребител,който понякога не знае и точно с каква ОС е в момента адекватни решения си е жива фантазия.Още повече,че може дори да си блокира системата.

Затова HIPS като самостоятелно приложение е непрепоръчително според мене.Професионалистите и маниаците на тема защита ще се справят поне в повече случаи но другите...на тях им е нужен HIPS ала "блонди"който ще взима важните решения вместо тях.на този принцип е Автомата/блонди режима при КИС 2009 ползаващ база данните и определящ кое правило с какъв статут на опастност е и къде да бъде преместено.Но тука обаче има доста пропуски...програми с цифров подпис блонди режима ги класифицира и мести в зона за малки ограничения,а там имат права за стартиране.

При интерактивен режим пита и потребителят определя действието в зависимост от дадените препоръки и личната си преценка.Същото е и при версии 7 в Интерактивен режим.Защо ни е тогава HIPS ако знаем какво да разрешаваме на изпълним файл ако можем сами да си настроим допълнително приложението?

Въпроси и отговори....


Линк към коментара
Сподели в други сайтове

..а какво ви е мнението за Spyware Terminator 2.5.5 в която има HIPS.....?

Програма боклук - нито засича, нито премахва, не върши нищо както трябва, не знам защо се занимават с този проект.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

..а какво ви е мнението за Spyware Terminator 2.5.5 в която има HIPS.....?

Fixer е прав,не мога да разбера защо си товарите излишно машините с дублиращ anti-spyware модул в реално време,при положение ,че Kasperrsky си има такъв. :speak:

Много пъти съм казвал,че проблемите на програмите не са в самите тях,а от начина им на комбиниране и експлоатация на OS,което в случая вина има самия потребител :headphones:

Публикувано изображение

P.s. Преди да инсталирате каквото и да е било,първо потърсете информация в Google относно програмата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Понеже има толкова Инфо за тази тема в началото реших да сложа най-важните неща...От темата има полза и съм си подготвила материал които ще добавя в началото на Темата,за да стане по ясно какви са тези \"неща\"Трябва да преведа и да го оформя добре,за да стане един добър материал.Това ще стане утре или вдруги ден. p.s.Niks разбира се че трябва да са информирани хората...всеки сам си решава до къде иска да му се простират знанията.Има доста материал по тази тема,но много малко на Български и хората не са осведомени. Хипс да точно тук трябва да се пише за тези неща,защото в Comodo Firewall и Online Armor проблемите които срещам са точно от Хипс-а

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Програма боклук - нито засича, нито премахва, не върши нищо както трябва, не знам защо се занимават с този проект.

Един приятел-съсед ползва вече 2 години програмата заедно с безплатната Авира без да са се налагали преинсталации на Win. Преди заради рекламите ползваше Нод 32 и трябваше да преинсталира няколко пъти в годината. Сега не ще и да чуе за други варианти - ползва ги с вградената стена на Win XP SP3. Не мога да го убедя да пробва с някоя от най-добрите защитни стени. Доволен е човека - други алтернативи не го интересуват. Fixer, мнението ти е странно крайно и погрешно - заради постоянното ползване на продуктите на ESET си без никаква реална представа за останалите. Не пиши такива коментари. Поздрави
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

1. Нито съм писал на теб, нито очаквам от теб отговор/коментар. 2. Нямаш си минимална представа, какво Spyware Terminator пропуска и какво лови. Ти го тестваш на ново преинсталиран Windows и се радваш, че те защитава. В американските форуми хората се опитват да изчистят Rogue и не успяват, защото въпреки, че програма го засича, тя не може да го почисти. Real-Time защитата и е под всякаква критика. Не стига, че заема памет колкото Mozilla Firefox, но и не може да се справя със задачите си. Обновленията и са твърде големи и в един момент, като погледнеш паметта заета от тази програма ще ти светне, че трябва да си купиш специално хард диск за нея. Това е абсолютна лудост. Представа нямаш ти, ти който не стига, че по цял ден седиш в форума и отново нищо не можеш да научиш. Ти само инсталираш, сканираш два файла и изтриваш, аз ти говори за условия, в който системата е инфектирана минимум от някакво rogue. Всичко идва от там, че не четеш чуждите коментари, че си се хванал за някакви лекета a.k.a руснаци и си мислиш, че света се върти около руския език и около Русия.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност оставяйки в ръцете на клиента решението за IPS правилата е може би толкова неразумно колкото да дадеш заредено оръжие в ръцете на малко дете. Ненапразно корпоративните системи се поддържат само от професионалисти и даже и те повечето време са оставени на евристичните алгоритми. Крайния резултат е или смужение от страна на потребителя или автоматично отговаряне по един и същ начин (обикновено разрешава)....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

1. Нито съм писал на теб, нито очаквам от теб отговор/коментар.

2. Нямаш си минимална представа, какво Spyware Terminator пропуска и какво лови. Ти го тестваш на ново преинсталиран Windows и се радваш, че те защитава. В американските форуми хората се опитват да изчистят Rogue и не успяват, защото въпреки, че програма го засича, тя не може да го почисти. Real-Time защитата и е под всякаква критика. Не стига, че заема памет колкото Mozilla Firefox, но и не може да се справя със задачите си. Обновленията и са твърде големи и в един момент, като погледнеш паметта заета от тази програма ще ти светне, че трябва да си купиш специално хард диск за нея. Това е абсолютна лудост. Представа нямаш ти, ти който не стига, че по цял ден седиш в форума и отново нищо не можеш да научиш. Ти само инсталираш, сканираш два файла и изтриваш, аз ти говори за условия, в който системата е инфектирана минимум от някакво rogue.

Всичко идва от там, че не четеш чуждите коментари, че си се хванал за някакви лекета a.k.a руснаци и си мислиш, че света се върти около руския език и около Русия.

Отсега нататък ще ти отговарям, когато успееш да напишеш още по-абсурдно мнение от това... Symantec са водещи за мен, забрави ли ? За безплатна програма - не е лоша. ESET разработват ли HIPS !? Поздрави
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не си намерил кой да заплашваш! "Symantec са водещи" "Аз много разбирам, инсталирал съм всичко", "ESET са....." Видя ли колко си запознат с продуктите на ESET бе? Отиди най-долу и се спри на HIPS, обаче ме притеснява че с твоя английски език няма да можеш да разбереш нищо.

http://www.eset.eu/support/changelog-eset-smart-security-4

П.П.: capnemo, благодаря за вниманието, но не е нужно да следиш коментарите ми. Аз ако исках да го направя за лом до сега много пъти да съм го осъществил.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност оставяйки в ръцете на клиента решението за IPS правилата е може би толкова неразумно колкото да дадеш заредено оръжие в ръцете на малко дете. Ненапразно корпоративните системи се поддържат само от професионалисти и даже и те повечето време са оставени на евристичните алгоритми.

Крайния резултат е или смужение от страна на потребителя или автоматично отговаряне по един и същ начин (обикновено разрешава)....

Именно ;) За това казах,че HIPS е нож със две остриета. Помага на знаещите и може да увреди системата при начинаещите.

От друга страна пък знаещите знаят как да се пазят ...защо им е HIPS Публикувано изображение

Ето едно мнение за КИС 2009 и блонди режима и идващите проблеми при обединяването на защитната стена и HIPS

ANDYBOND

Поскольку KIS 2009 существует почти год, то как вы считаете, исходя именно из практики повседневного его использования, идеология СЭ в нём есть прогресс или регресс? Если прогресс, то для кого? Если регресс, то в чём?

Лично для меня - регресс в угоду мифическим домохозяйкам. Есть уже ставший стандартом вариант файерволла, который можно увидеть в продуктах Агнитум и подобных им компаний, не изобретающих велосипед, тем самым не вводящих пользователей в заблуждение и не вызывающих у них недоумение. Есть устоявшаяся модель файерволла. Для чего изобретать что-то кардинально новое? Как, впрочем, есть для чего. Лично я так и не понял до конца эту новую идеологию, как следствие, не имею возможности использовать СЭ КИС 2009 более-менее эффективно. Почему? В частности, потому, что кроме восхвалений в адрес СЭ КИС 2009 я так за почти год и не увидел толковую инструкцию по его использованию, которая скорее всего помогла бы мне с ним разобраться. Лозунги однозначно разобраться с чем-либо не помогают. Ну никак. Но в принципе, идея такого вот примитивно-непонятного файерволла тоже имеет право на существование, но только в блонди-режиме, я так думаю. Поэтому лично мне хотелось бы в режиме профессионала видеть нормальный, традиционный фаерволл, в то время как в блонди-режиме и нынешний файерволл сойдёт.

Дано някой не се изхвърли,че този нищо не отбира Публикувано изображение

Виждате,че той не е много наясно с механизма на действие,а да се очаква от някой начинаещ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Именно ;) За това казах,че HIPS не нож със две остриета. Помага на знаещите и може да увреди системата при начинаещите.От друга страна знаещите знаят как да се пазят ...омагьосан кръг Публикувано изображение

Не знам, аз по-скоро бих го определил като безсмислено (поне хост базираната, искаща потвърждения от потребителя). СЪжалявам, може би разсъжденията ми са в прекалено корпоративен стил, но това е гледната ми точка
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Така наречения Hips на Spyware Terminator е доста зле... наистина за съжаление Fixer е прав.доста тежък а и наистина с почистването е зле.Ползата от него е нyлева.И като Antispy и като Хипс е крайно непрепоръчителен! Никъде в никoй сайт не съм видяла да се препоръчва Кис на начинаещи....само тук!!!За това и по-горе дадох пример именно с него Кис е доста за напреднали като има в предвид че трябва да му се задават правила!!!Един начинаещ никога няма да знае какво да даде когато Хипс-а реагира и ще блокира компа...и от там ще се шашне(вече имам опит с позната на която сложих Кис и тя си блокира компа)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Spyware Terminator е добра безплатна програма. Доказано на практика - за съжаление и за сметка на някои платени вариантни възможности. Лично бих предпочел Comodo IS FRee, Rising 21 Free или платения Mamutu - обаче винаги зависи какво друго е предпочетено за инсталиране...Има още безплатни възможности, а и много платени...Темата ще стане доста обемна. Поздрави

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Доказано на практика - за съжаление и за сметка на някои платени вариантни възможности.

Коя практика,твоята? Къде е доказано?

Ще те помоля за аргументи,за кой ли път пишеш вече поредния си безсъдържателен коментар,обоснови се?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Коя практика,твоята? Къде е доказано?

Ще те помоля за аргументи,за кой ли път пишеш вече поредния си безсъдържателен коментар,обоснови се?

Две години със съседа вече не си говорим по подобни въпроси, а за други... Той е изключително доволен - аз не го ползвам, защото пробвам каквото ми хрумне... Сега и без пълна защита не съм зле...Даже е интересно - доскоро се чудихме на мненията на Tanganika. Защо да не е реална прилична защитеност само с HIPS!? Поздрави
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

.Даже е интересно - доскоро се чудихме на мненията на Tanganika. Защо да не е реална прилична защитеност само с HIPS!? Поздрави

С риск да се потретя,може и да е повече,всяка HIPS програма пита потребителя дали даден процес да се стартира или не,питам аз,ако не знаеш дали е зловреден , кое ще избереш?

Проактивната защита в антивирусните програми за мен е по-удачния вариант!

P.s. HIPS е добра защита, но само ако потребителят знае какво прави ,а той няма как да знае всичко,все ще се издъни някой ден.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

С риск да се потретя,може и да е повече,всяка HIPS програма пита потребителя дали даден процес да се стартира или не,питам аз,ако не знаеш дали е зловреден , кое ще избереш?

Проактивната защита в антивирусните програми за мен е по-удачния вариант!

P.s. HIPS е добра защита, но само ако потребителят знае какво прави ,а той няма как да знае всичко,все ще се издъни някой ден.

Прав си. Обаче такива като мен са се научили да ровят в мрежата за информация. Лошото е, че това изисква време и понякога не намираш бързо търсеното. Поздрави
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Две години със съседа вече не си говорим по подобни въпроси, а за други... Той е изключително доволен - аз не го ползвам, защото пробвам каквото ми хрумне... Сега и без пълна защита не съм зле...Даже е интересно - доскоро се чудихме на мненията на Tanganika. Защо да не е реална прилична защитеност само с HIPS!? Поздрави

Защото такава просто няма. Няма такива филми и никога не е имало. Подобно твърдение за половинчата защита на операционната система Windows само с разни HIPS/IDS и прочее блокировки е меко казано несериозно. Понеже повечето от HIPS приложенията за сигурност за third party за Windows aз се чудя как ще се разбере дали някой чисто нов Security Update за Windows е читав, ако HIPS даде някакво съобщение за това? Особено ако не се знае точно какво означават повечето от съобщенията на HIPS - имам предвид най-обикновения потребител...
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Защото такава просто няма. Няма такива филми и никога не е имало. Подобно твърдение за половинчата защита на операционната система Windows само с разни HIPS/IDS и прочее блокировки е меко казано несериозно. Понеже повечето от HIPS приложенията за сигурност за third party за Windows aз се чудя как ще се разбере дали някой чисто нов Security Update за Windows е читав, ако HIPS даде някакво съобщение за това? Особено ако не се знае точно какво означават повечето от съобщенията на HIPS - имам предвид най-обикновения потребител...

Ето това например дразнеше съпругата ми най много. Тези въпроси изискващи компетентен отговор.Не че тя не е в час.Напротив но моето дете не е още в час и може да направи някоя беля.Е,той е в ограничен акаунт,ъпдейтите са изключени и обновявам системата аз на всеки два три дни.

При Кис 2009 това което е добре ,че дори HIPS-а в "блонди режим" да ми го метне в зона за слаби ограничения там шанс няма защото е забранено стартирането им.

Не си правя експерименти и не свалям разни програмки без да съм ги проучил обстойно на друга машина със същата ОС.

Само с HIPS не става ясно е.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ето това например дразнеше съпругата ми най много. Тези въпроси изискващи компетентен отговор.Не че тя не е в час.Напротив но моето дете не е още в час и може да направи някоя беля.Е,той е в ограничен акаунт,ъпдейтите са изключени и обновявам системата аз на всеки два три дни.

При Кис 2009 това което е добре ,че дори HIPS-а в "блонди режим" да ми го метне в зона за слаби ограничения там шанс няма защото е забранено стартирането им.

Не си правя експерименти и не свалям разни програмки без да съм ги проучил обстойно на друга машина със същата ОС.

Само с HIPS не става ясно е.

Не ...става само с ХИПС но трябва да си мнооооого напред с материала.Потвърждавам мнението на Нолого...точно за това разкарах Комодо, а и Online сега!

Хипс-а блокира обнобленията на Windows при Виста!!!.....обаче,Не и при Outpost ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване