Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за HIPS\IDS приложенията

Featured Replies

• Автор

Според мене опитен потребител(още повече маниак) може да си крета напълно необеспокояван от една защитна стена + хипс. Винаги има начин да разбере откъде идва въпросният файл,да го провери и реши какво да прави. Опитният потребител не си прави експерименти с непознати файлове,а ги изучава или на виртуална машина или на такава която е за тази цел.Програми не инсталира ей така без да е наясно откъде са.

Неопитен потребител - каквото и да сложи е потенциално уязвим при стартиране на непознати файлове. Или ще си зарази системата или ще се блокира тотално. Но все пак един автоматизиран интегриран пакет например, като Norton Internet Security ще го предпази от такива грешки.

Масовият потребител поне в България - ползва или кракната програма или нищо.

Браво за отговора.

Това се опитах да отговоря днес ,но ме замериха с камъни.:speak:

За какво ми е даже ХИПС като се ровя в 20 Сайт-а и това е .

Не инсталирам нищо, а и проби на вируси-тази игра не ми се играе..Тегля филмчета от където и вие.

Та къде е тази заплаха,че толкова спичате всички.И колко вируса лепнахте.

Имам там една Антивирусна, колкото така да стои на пост и това е!

• Отговори 236
  • Прегледи 28,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Браво за отговора.

Това се опитах да отговоря днес ,но ме замериха с камъни.:)

За какво ми е даже ХИПС като се ровя в 20 Сайт-а и това е .

Не инсталирам нищо, а и проби на вируси-тази игра не ми се играе..Тегля филмчета от където и вие.

Та къде е тази заплаха,че толкова спичате всички.И колко вируса лепнахте.

Имам там една Антивирусна, колкото така да стои на пост и това е!

Ровя се непрекъснато из разни сайтчета но все още не съм прихванал нищо. Жена ми играе онлайн разни игрички и непрекъснато има рязане на глави от Касапа.

На една позната пък и изчезнало кошчето и се рестартирал компа,на друга пък някой все и викал да се маха от компа...

Случки разни :lol6:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Вие гледате на нещата само от вашата гледна точка!

Да погледнем малко по-глобално на нещата!

Я да вземем един ламер например,който само гледа коя игра да дръпне и инсталира,кои емотиконки да сложи,как да си украси дектопа и пр.и пр.,тогава нещата ще изглеждат по-много по друг начин! Уязвимостите в подобни начинания са много големи,ако ползваш само един engine !

Я да вземем например един офис администратор,нон стоп отваря имейли,нон стоп го препращат наляво надясно от страница към страница ,сваля и отваря документи в най-различен формат и пр. и пр. !

Ако можело защитата под Windows да се състои само от HIPS или AV ,нямаше да има защитен център,който да следи за основните ДВА компонента в защита дали присъстват AV и Firewall ,никъде не се следи и търси индивидуално дали има активна HIPS програма,например!

Та както спомена Nikssi интегрирания пакет е най -удачен в случая,НО нека не забравяме че при него основния компонент е AV engine + Firewall + еди какво си,не винаги ,но не и задължително hips или anti-spam,например!

И като заключение,нека не се правим на по големи турци от Ходжата!

- Ламерите изобщо не ползват защитен софтуер - считат,че им пречи на ползването на интернет - Системните администратори не влизат в никоя графа като начинаещ или напреднал - те са администратори - Офис чучелата пък също не влизат в никоя графа понеже не са домашни потребители. Имах впредвид домашните потребители не фирмени. Ламерите си кликат по банерчета,изчезват им иконките от декстопа и не им дреме. Даже и не са чували за HIPS. С течение на времето преминават обаче в друга група и вече гледат и внимават какво правят и естествено знаят какво е HIPS После пък стават маниаци и като видят някой бацил получават оргазъм :blink:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Имах впредвид домашните потребители не фирмени.

Че фирмите,какво,нямат право да ползвам безплатен софтуер ли или пък само hips защита?

Под ламери имах на в предвид деца на възрастта на моя син 10-14г.,те не са ли домашни потребители или аз нещо не се изразих правилно?

• Автор

Вие гледате на нещата само от вашата гледна точка!

Да погледнем малко по-глобално на нещата!

Я да вземем един ламер например,който само гледа коя игра да дръпне и инсталира,кои емотиконки да сложи,как да си украси дектопа и пр.и пр.,тогава нещата ще изглеждат по-много по друг начин! Уязвимостите в подобни начинания са много големи,ако ползваш само един engine !

Я да вземем например един офис администратор,нон стоп отваря имейли,нон стоп го препращат наляво надясно от страница към страница ,сваля и отваря документи в най-различен формат и пр. и пр. !

Ако можело защитата под Windows да се състои само от HIPS или AV ,нямаше да има защитен център,който да следи за основните ДВА компонента в защита дали присъстват AV и Firewall ,никъде не се следи и търси индивидуално дали има активна HIPS програма,например!

Та както спомена Nikssi интегрирания пакет е най -удачен в случая,НО нека не забравяме че при него основния компонент е AV engine + Firewall + еди какво си,не винаги ,но не и задължително hips или anti-spam,например!

И като заключение,нека не се правим на по големи турци от Ходжата!

На моя приятекла компютъра съм го чистила поне 10 пъти.Синът и е на 16 години и постоянно го заразява.Слагаx и Norton,после Аvast,АVG,Avira,На Kaspersky каза,че и е много трудна и не разбира нищо....накрая и Хареса МSE,защото не питала нищо и била на Български.И патам как един ламeр ще бъде защитен след като- Windows излиза прозорец и иска обновяване- и те не знаят какво да правят по -нататък!!!......А имат 2 компютъра от 3 години!!!

Чак ме питат не може ли така да се направи,че всичко само да си се нагласявало автоматично.Тоест да няма намеса от тяхна страна.Какво повече да говоря ,какъв HIPS.

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

Чак ме питат не може ли така да се направи,че всичко само да си се нагласявало автоматично.Тоест да няма намеса от тяхна страна.Какво повече да говоря ,какъв HIPS.

По-тая логика когато антивирусната им изкара съобщение какво да прави с хванат вирус,да го изтрие ли,да го примести в карантина ли,какво.Какво повече да говоря,каква антивирусна.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

По-тая логика когато антивирусната им изкара съобщение какво да прави с хванат вирус,да го изтрие ли,да го примести в карантина ли,какво.Какво повече да говоря,каква антивирусна.

Да и за това щом Антивируса им засече нещо веднага ми звъни и ме пита :

-Тук нещо ме пита Антивирусната какво да правя?

Такива са ми повечето познати, искат да се возят на кола ,но тя сама да ги вози.

Windows излиза прозорец и иска обновяване- и те не знаят какво да правят по -нататък!!!......А имат 2 компютъра от 3 години!!!

Виж,всички сте прави сами по себе,включително и аз!

Аз си устоявам моята позиция и държа на нея,че без AV и Firewall , Windows базираните системи нямат шанс,поне на този етап!

За HIPS не ми се коментира,там нещата са доста по специфични и изисква повече познания и опит и време!

Айде със здраве и мисля да приключа участието си в тази тема дискусия,не виждам смисъл да се тъпчи на едно място!

• Автор

Виж,всички сте прави сами по себе,включително и аз!

Аз си устоявам моята позиция и държа на нея,че без AV и Firewall , Windows базираните системи нямат шанс,поне на този етап!

За HIPS не ми се коментира,там нещата са доста по специфични и изисква повече познания и опит и време!

Айде със здраве и мисля да приключа участието си в тази тема дискусия,не виждам смисъл да се тъпчи на едно място!

О да прав си,но въобще не говорех за стена(такава си има Windows)

Говорех за HIPS допълненията към стените.

Преди много ме радваше и знаеш бях фен ,но с времето не го намирам за нищо особенно!

Всичко е "block" или "allow".

Не виждам, защо колегите в дадени теми толкова се прехлaсват от примерно HIPS-а на Комодо?(като тази програма за сега няма да има масова популярност,която от Комодо гонят!)

На моя приятекла компютъра съм го чистила поне 10 пъти.Синът и е на 16 години и постоянно го заразява.Слагаx и Norton,после Аvast,АVG,Avira,На Kaspersky каза,че и е много трудна и не разбира нищо....накрая и Хареса МSE,защото не питала нищо и била на Български.И патам как един ламeр ще бъде защитен след като- Windows излиза прозорец и иска обновяване- и те не знаят какво да правят по -нататък!!!......А имат 2 компютъра от 3 години!!!

Нортон не е ли пълен автомат ?

Не виждам, защо колегите в дадени теми толкова се прехлaсват от примерно HIPS-а на Комодо?

Защото си има причина. В сандъка на Комодо са непознатите и без подпис програми ( или които си вкарал там ръчно) и седят там, докато не излезне дефиниция за тях. (даже има опция да се прати файла до Комодо за анализ) В повечето случаи се задейства евристиката при Комодо.

Ако ти е нужна повече информация може да питаш Mohican. (аз не съм напълно запознат с функциите на Комодо)

(като тази програма за сега няма да има масова популярност,която от Комодо гонят!)

А знаеш ли защо ?

Една "овца" като тръгне в някоя посока и останалите "овци" веднага по нея, без много-много да му мислят.

• 1 година по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.