Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за HIPS\IDS приложенията

Featured Replies

А как HIPS би ме защитил от изпълнението на произволен код защитен по начина показан по долу?

Я ми го качи някъде това нещо да го пробвам :biggrin:

Ще ти пусна и видео какво става :brick wall:

• Отговори 236
  • Прегледи 28,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Съжалявам но нямам намерение да разпространявам "зловреден код",просто давам пример за начините по които се преодоляват HIPS и анти-вирусна защита.

Съжалявам но нямам намерение да разпространявам "зловреден код",просто давам пример за начините по които се преодоляват HIPS и анти-вирусна защита.

Ние тук с такива неща постоянно си играем в темите за тестването и подпомагането на антивирусни така че няма проблем.А за това какво преодолява аз нищо не съм видял освен картинка :baby:

Щом си играете с подобни неща би трябвало да знаете коя е програмата,мн.лесно се слагат минуси на поста но не ми давате адекватен отговор.

Ми ето ти плюс ама как да ти отговоря докато не го пробвам и не ми преодолее защитата ?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

А как HIPS би ме защитил от изпълнението на произволен код защитен по начина показан по долу?

Предполагам замите защитни програми отговарят за това и са помислили. Първо - сигурно те ще засекат, че дадената програма е пакетирана по такъв начин и ще я засекат. Второ - сигурно вече на АВ програмите им е известна тази програма и са обновили енджините си, за да не се поддават.

Не е ли по-лесно да се излъже ползвателя нещо погрешно да разреши, вместо бавно до невъзможност да се преодоляват параноично настроени IDS/HIPS програми? Това "програмче" защо ти е така свидно и не ни го покажеш? Зловредните с милиони ги броят - едно повече или по-малко трябва ли нещо да означава? Понякога компютърът ми с удоволствие е в ролята на "бубарник"...Поздрави

С тези настройки

Публикувано изображение

Regtest-а го сполетя карантина ;)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Вчера HIPS-а на KAV 2010 също го прибра на топло :cool:

• 5 месеца по-късно...

Я да видим колко защитни програми следят за стартиране на VBScript – ове

Стартирайки този файл

http://www.skatafka.com/download.php?file=0f8588bf35fcb63191ad478d53b4cb55

задействате бутона PrintScreen и заснемате Desktop-па си. Пейстнете съдържанието на вашия Clipboard примерно в Paint или в Word Document.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Стартирайки този файл

задействате бутона PrintScreen и заснемате Desktop-па си. Пейстнете съдържанието на вашия Clipboard примерно в Paint или в Word Document.

KIS 2011 v.11.0.2.556:

Не знам какво трябваше да стане - ActivX?, ама в лога на касапа няма нищо за блокиране- мне е от него

П.П. Сгреших - има блокиране на Касперски ( не съм погледнал на правилното място влога). Стартирах го втори път без виртуализация - файла е преместен евристично в групата с малки ограниченя, но после AntiWinLock правилата са го блокирали:  ;)

Публикувано изображение

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

KIS 2011 v.11.0.2.556:

Не знам какво трябваше да стане - ActivX?, ама в лога на касапа няма нищо за блокиране- мне е от него

П.П. Сгреших - има блокиране на Касперски ( не съм погледнал на правилното място влога). Стартирах го втори път без виртуализация - файла е преместен евристично в групата с малки ограниченя, но после AntiWinLock правилата са го блокирали:  ;)

В крайна сметка допусна ли заснемане на десктопа ?

И аз не разбрах какво точно трябва да стане. Стартирах файла , после натиснах бутона PrtScn. Нямаше заснимане на екрана и след малко NIS 2011 ми изкара съобщение "Treat Detected".

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от vankatacop (преглед на промените)

И аз не разбрах какво точно трябва да стане. Стартирах файла , после натиснах бутона PrtScn. Нямаше заснимане на екрана и след малко NIS 2011 ми изкара съобщение "Treat Detected".

Когато стартираш файла Mohican.vbs той задейства бутона PrintScreen и заснема десктопа.Нетрябва ти да натискаш бутона  PrintScreen ! ! !

След като стартираш файла отвори Word Document или Paint , натисни клавишите Ctrl+V и кажи дали Нортън е допуснал заснемане на десктопа ти. 

В крайна сметка допусна ли заснемане на десктопа ?

Не, KIS 2011 при мен не допусна заснемане на десктопа- аз също направих шот с натискане на PrintScrean за да покажа грешката по горе.

mihnev_sz

Задействабутона,дръжки )

Тоя скриптмай нещо не е в час,а?

Стартиран вприсъствието на Panda Cloud,но няма реакция от нейна страна!

P.s. Има ивидео,който има желание!

Кой ти тества антивирусните програми та пишеш в онази тема ? !

Този mohican.vbs трябва да работи

http://www.box.net/shared/4d9usn2oxo

Кой ти тества антивирусните програми та пишеш в онази тема ? !

Първо се запознай с термините тогава подскачай;))

Виж какво си писал:

Бачка да у вас обаче:speak:)

http://www.skatafka.com/download.php?file=582c17fe60ad2f51ae2b2e00d44f7ffa

Първо се запознай с термините тогава подскачай;))

Виж какво си писал:

Бачка да у вас обаче:speak:)

http://www.skatafka....e2b2e00d44f7ffa

Свали този от box.net !

И при мен скрипта имитира натискане на Print Screen. Не ми дава грешки ;)

Свали този от box.net !

и му махни .txt ;)

Мухи,компа ми нещо забецна и не ще да прави снимки защо така? Предупреждавай,че трябва да има инсталиран Офис пакет :)

Дата: Днес (11)

20.10.2010 г. 00:01:18 ч. MOHICAN.VBS Контрол на програмите Поставена в група С малки ограничения Евристично определен рейтинг на опасност

20.10.2010 г. 00:01:18 ч. MOHICAN.VBS Контрол на програмите Разрешен: Стартиране Стартиране Стартиране

20.10.2010 г. 00:01:18 ч. MOHICAN.VBS Контрол на програмите Забранено: Winlock.Policies.Values.Sub Четене hklm\SOFTWARE\POLICIES\MICROSOFT\WINDOWS\SAFER\CODEIDENTIFIERS\TransparentEnabled Winlock.Policies.Values.Sub

20.10.2010 г. 00:01:18 ч. MOHICAN.VBS Контрол на програмите Забранено: Winlock.AppInit_DLLs Четене hklm\SOFTWARE\MICROSOFT\WINDOWS NT\CURRENTVERSION\WINDOWS\AppInit_DLLs Winlock.AppInit_DLLs

20.10.2010 г. 00:01:18 ч. MOHICAN.VBS Контрол на програмите Забранено: Winlock.Policies.Values.Sub Четене hklm\SOFTWARE\POLICIES\MICROSOFT\WINDOWS\SAFER\CODEIDENTIFIERS\Levels Winlock.Policies.Values.Sub

20.10.2010 г. 00:01:18 ч. MOHICAN.VBS Контрол на програмите Забранено: Winlock.Policies.Values.Sub Четене hklm\SOFTWARE\POLICIES\MICROSOFT\WINDOWS\SAFER\CODEIDENTIFIERS\DefaultLevel Winlock.Policies.Values.Sub

20.10.2010 г. 00:01:18 ч. MOHICAN.VBS Контрол на програмите Забранено: Winlock.Policies.Values.Sub Четене hklm\SOFTWARE\POLICIES\MICROSOFT\WINDOWS\SAFER\CODEIDENTIFIERS\SaferFlags Winlock.Policies.Values.Sub

20.10.2010 г. 00:01:19 ч. MOHICAN.VBS Контрол на програмите Забранено: Winlock.Policies.Values.Sub Четене hklm\SOFTWARE\POLICIES\MICROSOFT\CRYPTOGRAPHY\PrivKeyCacheMaxItems Winlock.Policies.Values.Sub

20.10.2010 г. 00:01:19 ч. MOHICAN.VBS Контрол на програмите Забранено: Winlock.Policies.Values.Sub Четене hklm\SOFTWARE\POLICIES\MICROSOFT\CRYPTOGRAPHY\PrivKeyCachePurgeIntervalSeconds Winlock.Policies.Values.Sub

20.10.2010 г. 00:01:19 ч. MOHICAN.VBS Контрол на програмите Забранено: Winlock.Policies.Values.Sub Четене hklm\SOFTWARE\POLICIES\MICROSOFT\CRYPTOGRAPHY\PrivateKeyLifetimeSeconds Winlock.Policies.Values.Sub

20.10.2010 г. 00:01:19 ч. MOHICAN.VBS Контрол на програмите Забранено: Winlock.Policies.Values.Sub Четене hklm\SOFTWARE\POLICIES\MICROSOFT\WINDOWS\SAFER\CODEIDENTIFIERS\LogFileName Winlock.Policies.Values.Sub

Нещо се сдуха тоя скрипт :speak:

И при мен скрипта имитира натискане на Print Screen. Не ми дава грешки  ;)

Кода го взех от тук :

http://www.download.bg/index.php?cls=forum&mtd=thread&t=242903&q=&p=2

Свали този от box.net !

Писах ти бре човек,че при мен не баца,а каква е причината ти кажи ;)

Download: http://www.skatafka.com/download.php?file=9600ca5f2ef2cdf1b544ebe26e41c910

и му махни .txt  :)

Мухи,компа ми нещо забецна и не ще да прави снимки защо така? Предупреждавай,че трябва да има инсталиран Офис пакет  :P

Нещо се сдуха тоя скрипт  :cool:

Здраво те е напънал страха и пак правиш тестове навиртуални машини. Гледай това видео и се учи как се правят снимки , жалко че сифотаджия 

http://www.box.net/shared/i6qoulqpfg

Не се е сдухал изчисти си обектива на фотоапарата :speak: и скрипта може да проработи  ;)

Писах ти бре човек,че при мен не баца,а каква е причината ти кажи :speak:

Download: http://www.skatafka.com/download.php?file=9600ca5f2ef2cdf1b544ebe26e41c910

Имаш ли инсталирано офис приложение? Не нали?

Здраво те е напънал страха и пак правиш тестове навиртуални машини. Гледай това видео и се учи как се правят снимки , жалко че сифотаджия 

http://www.box.net/shared/i6qoulqpfg

Не се е сдухал изчисти си обектива на фотоапарата :) и скрипта може да проработи  ;)

Дрън,дрън виртуална машина на Уидоус 7 :cool:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.