Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за HIPS\IDS приложенията

Featured Replies

Когато стартираш файла Mohican.vbs той задейства бутона PrintScreen и заснема десктопа.Нетрябва ти да натискаш бутона  PrintScreen ! ! !

След като стартираш файла отвори Word Document или Paint , натисни клавишите Ctrl+V и кажи дали Нортън е допуснал заснемане на десктопа ти. 

Направих го отново . NIS 2011 допусна заснемане на десктопа.
  • Отговори 236
  • Прегледи 28,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Дрън,дрън виртуална машина на Уидоус 7 :baby:

Ммм, не разбрах.Какво пречи да ползваш ВМ на Win 7?

Писах ти бре човек,че при мен не баца,а каква е причината ти кажи :cool:

Няма как да стане работата.

Публикувано изображение

edit:За протокола-с OA free съм.

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

Ммм, не разбрах.Какво пречи да ползваш ВМ на Win 7?

Имам впредвид да съм с Windows7 и да ползвам виртуална машина под Windows 7

Губи се смисъла пък и ресурсите не ми го позволяват - 2 Гига РАМ :computer8:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Скриптовете за XP и за Win 7 са различни ! За да се стартира скрипта под уиндоус 7 трябва да се пренапише ! Така съм чувал от батко :computer8:

• 3 седмици по-късно...

Последните версии на Online Armor Premium + ThreatFire също са на ниво заедно. Пак да се чуди човек дали им е нужен и антивирус - защото мога да им добавя който и да е от тях... Засега никой антивирус не е предпочетен. На първо време им поставих в добавка Hitman Pro 3.5, а после ще преценявам в движение. Много ми допадат и харесват защитни решения, при които няма фалшиви сработвания и тревоги. Това си е много важен критерий.

Последните версии на Online Armor Premium + ThreatFire също са на ниво заедно. Пак да се чуди човек дали им е нужен и антивирус - защото мога да им добавя който и да е от тях... Засега никой антивирус не е предпочетен. На първо време им поставих в добавка Hitman Pro 3.5, а после ще преценявам в движение. Много ми допадат и харесват защитни решения, при които няма фалшиви сработвания и тревоги. Това си е много важен критерий.

Че аз на единия компютър съм оставил само една програма и още не съм се заразил, но това е до познанията на потребителя, а аз нямам много !

И пак не съм се заразил...

Че аз на единия компютър съм оставил само една програма и още не съм се заразил, но това е до познанията на потребителя, а аз нямам много !

И пак не съм се заразил...

Няма общо с темата, а и една програма как може да се самоконтролира - просто никак. При пробив всичко е свършило.Затова втората е доста Важна. Например излъган ползвател на DW все едно е бил изобщо незащитен! Защото на практика дори и напреднали потребители допускат всякакви грешки.Често и те последни научават, че са с инфектирана ОС.Убедени са, че не са заразени, но на практика нещата са невидими или трудноустановими.

Няма общо с темата, а и една програма как може да се самоконтролира - просто никак. При пробив всичко е свършило.Затова втората е доста Важна. Например излъган ползвател на DW все едно е бил изобщо незащитен! Защото на практика дори и напреднали потребители допускат всякакви грешки.Често и те последни научават, че са с инфектирана ОС.Убедени са, че не са заразени, но на практика нещата са невидими или трудноустановими.

Ми така е и скриптовите програми не помагат в случая, но аз ти гарантирам че има потребители които не можеш да излъжеш !

Грешно ли е да разчиташ на една програма ?

А за DW не знам как да ти отговоря -тя просто говори сама за себе си !

Това е от мен ...

Безгрешни хора няма! Следователно и DW не е идеален избор-защото не е много трудно да бъде излъган ползвателя. Харесвам я тази програма и не бих я оставил сама - сложният въпрос е коя друга програма в добавка е най-обоснованата преценка!? Доброто е, че доста програми са съвместими със същата и в тази тема можем да споделяме впечатления и изводи.

• 1 месец по-късно...

Имам един въпрос към феновете на антивирусните програми ! Ако антивирусната програма няма дефиниция за зловреден файл който сме свалили от нета и го стартираме кво прайм ? ! Инженере виж в темата за премахване на зловреден код какво става и тогава говори.

Имам един въпрос към феновете на антивирусните програми !

Ако антивирусната програма няма дефиниция за зловреден файл който сме свалили от нета и го стартираме кво прайм ? !

Отговор:

A: Ако сме късметлии правим само преинсталация.

Б: Ако ли не, чиста инсталация + формат.

Инженере виж в темата за премахване на зловреден код какво става и тогава говори.

До сега не съм видял един човек в темата за премахване на зловреден код, който ползва HIPS/Sandboxie, да е заразен.

• Автор

Имам един въпрос към феновете на антивирусните програми !

Ако антивирусната програма няма дефиниция за зловреден файл който сме свалили от нета и го стартираме кво прайм ? !

Инженере виж в темата за премахване на зловреден код какво става и тогава говори.

И аз имам един въпрос към теб.Ако си сложим ХИПС и ни искочи прозорец \"Блокираи\"какво правим?

....p.s.Може би тръгваме да търсим в Интернет инфо какво е това!!!

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

И аз имам един въпрос към теб.Ако си сложим ХИПС и ни искочи прозорец \"Блокираи\"какво правим?

....p.s.Може би тръгваме да търсим в Интернет инфо какво е това!!!

Просто не знам как Mohican и URIEL имат такива нерви да обясняват едно и също нещо по 100 пъти. :lol6:

• Автор

Просто не знам как Mohican и URIEL имат такива нерви да обясняват едно и също нещо по 100 пъти. :lol6:

Няма какво да ми обесняват на мен.Я виж кой е пуснал тази тема в която пишеш!

И двата варианта са еднакво опасни ...

Извод: само с АВ програма потребителят Х е изложен на огромен риск!

Ето това наистина ми хареса и е подплатено с логика и двата варианта са еднакво опасни,така е!

Според мен нещата стоят така:

1.Неопитен потребител + HIPS = Very danger

2.Неопитен потребител + AV = danger

3.Опитен потребител + HIPS= safe

4.Опитен потребител + АВ = safe

5.Неопитен потребител + AV + HIPS = safe

6.Опитен потребител + AV + HIPS= Very safe :lol6:

Извод: Две е повече от едно :lol6:

Ето това наистина ми хареса и е подплатено с логика и двата варианта са еднакво опасни,така е!

Извод: Две е повече от едно :lol6:

Тук съм съгласен с теб и пак казвам че ползвам интегриран пакет !

да точно така.........Не мога да разбера, какъв е този спор отново - с кое е по-добре да се пазиш - само с HIPS, и ли само с чист антивирус.

Ами вече незнам за кой път се казва ( и от самите разработчици на ХИПС- овете, че е добре да се ползват с антивирус едновременно) -И ДВЕТЕ, ДЯДО ПОПЕ... И ДВЕТЕ !!!

Е никой нищо не е казал за тебе,то и аз съм с интегриран пакет!

Въпроса е да създадем реална ситуация,която в случая ми оправда очакванията от последните няколко коментара!

Сега очаквам включване от "аканъ специалиста" да изръси поредния си изтъркан коментар,естествено необоснован и за което отговор няма да получи,поне от мен!

Е никой нищо не е казал за тебе,то и аз съм с интегриран пакет!Въпроса е да създадем реална ситуация,която в случая ми оправда очакванията от последните няколко коментара! Сега очаквам включване от аканъ специалиста да изръси поредния си изтъркан коментар,естествено необоснован и за което отговор няма да получи,поне от мен!

Йоци , кажи ми след като всеки ден изпращате нов зловреден код за добавяне в дефинициите на антивирусните лаборатории какво доверие може да им се има , аз се опитвам и не откривам логика ? Демек всеки ден се запушват стотици нови дупки в този тип защита и всеки ден се отварят стотици нови , един вид бягане на място.Това е като да имаш бронежилетка с много дупки и да си вярваш че престъпника няма да улучи.

Открийте разликите и изберете защитата си.

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Редактирано от Mohican. (преглед на промените)

1.Неопитен потребител + HIPS = Very danger

2.Неопитен потребител + AV = danger

3.Опитен потребител + HIPS= safe

4.Опитен потребител + АВ = safe

5.Неопитен потребител + AV + HIPS = safe

6.Опитен потребител + AV + HIPS= Very safe :cool:

Дадох ти плюс, защото класацията е крачка напред, но правя лека корекция...по моите виждания:

1.Неопитен потребител + HIPS = Very danger Съгласен! Много опасна комбинация!!!

2.Неопитен потребител + AV = danger Не съм съгласен! Оценката ми е: по-скоро Safe

3.Опитен потребител + HIPS= safe Съгласен, но той няма как да разбере дали е вредно или не, ако не го пусне "навън"

4.Опитен потребител + АВ = safe Съглаасен!

5.Неопитен потребител + AV + HIPS = safe Съгласен!

6.Опитен потребител + AV + HIPS= Very safe Съгласен!

Все пак мисля, че трябва да се даде определение на понятието "опитен потребител"! Това е съществено!

Аз в момента съм със следната комбинация:

Cloud + HIPS/Sandboxie. И съм доволен.

Няма какво да ми обесняват на мен.Я виж кой е пуснал тази тема в която пишеш!

Браво за темата! Постарала си се доста, докато намериш информацията.

Но това не означава, че знаеш/разбираш повече от другите. (няма смисъл да давам примери ... те си знаят кои са и го показват всеки божи ден ...)

Опит да защитиш "Анти-Вирусните"....но само опит. Проблема е, че:

• Сваляш си програма "X".
  • Сканираш с Анти-Вирусната "Y". Показва ти, че няма заплаха.
  • Ти й се доверяваш и инсталираш програмата "X" успешно.
  • Анти-Вирусната "Y" не се обажда.
  • Сканираш с Анти-Вирусната "Y" (QuickScan), за да се увериш, че всичко е наред.
  • Така и показва тя. (че няма зарази)
  • Програмата "X" иска да рестартира компютъра.
  • Рестартираш и гърмиш ...

Извод:

Анти-Вирусните имат още много да се развиват в тази посока! Не иска само дефиниции а ...

След един ден,най много два, ще има дефиниция и ще бъде разкрита заплахата и ще разбереш че си заразен и ще предприемеш някакви мерки,нали така?

А когато си само с HIPS и си му позволил да я допусне като доверена,питам аз,кога ще разбереш,че това е зловредно?

Отговора е,никога!

И както писах в една друга тема преди време,насочен към един "аканЪ специалист"

"Ще ти източат и последната капка "мозъче" без да се усетиш! :cool:

Извод: Избирай по-малкото зло,т.е. защитата само с AV е за предпочитане!

След един ден,най много два, ще има дефиниция и ще бъде разкрита заплахата и ще разбереш че си заразен и ще предприемеш някакви мерки,нали така?

Искам да го видя това, но vs Virut или Katusha. Ох, как искам да го видя. И като Katusha-та ти заключи комп. какво правим ?

Отговор:

Отиваме в HJT-раздела. Създаваме нова тема и т.н.

Искам да го видя това, но vs Virut или Katusha. Ох, как искам да го видя. И като Katusha-та ти заключи комп. какво правим ?

Отговор:

Отиваме в HJT-раздела. Създаваме нова тема и т.н.

Лошото е,когато човек не вниква в това,което иска отсрещния да му каже!

Лошото е,когато човек гледа повърхностно на нещата и не се замисля,дори малко!

Лошото е,когато човек бърза да се изяви и в един момент разбира,че е направил точно обратното!

Какво ми даваш конкретни примери,тук пишем по принцип (глобално)!

Същия въпрос и пример мога да ти задам и аз към HIPS-a ,к'во прайм сега,въртим се в кръг и само подскачаме! :speak:

P.s. Уважавам мнението ти,но не го приемам в случая,като аргумент насочен към мен! :)

Според мене опитен потребител(още повече маниак) може да си крета напълно необеспокояван от една защитна стена + хипс. Винаги има начин да разбере откъде идва въпросният файл,да го провери и реши какво да прави. Опитният потребител не си прави експерименти с непознати файлове,а ги изучава или на виртуална машина или на такава която е за тази цел.Програми не инсталира ей така без да е наясно откъде са. Неопитен потребител - каквото и да сложи е потенциално уязвим при стартиране на непознати файлове. Или ще си зарази системата или ще се блокира тотално. Но все пак един автоматизиран интегриран пакет например, като Norton Internet Security ще го предпази от такива грешки. Масовият потребител поне в България - ползва или кракната програма или нищо.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.