Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за HIPS\IDS приложенията

Featured Replies

Mamutu 2.0 + PrivateFirewall 6.1 Free са друг отличен възможен избор за съвместно ползване на IDS/HIPS приложения.Налице е автоматизирано функциониране при Win XP SP3. Пробно им бях добавил Avira Free, но реших да я деинсталирам - защото и двете програми подсигуряват комплексно, тоест отчасти функционират и като антивируси. Желая да проверя съвместното им справяне. Работят добре - преди малко ESET Online Scanner също като Avira Free нищо не откри. A-squared 4.5 Free обикновено си намира по някоя бисквита или следа с малък риск. MBAM,SAS,The Cleaner 2010 и те нищо не намират засега. Няма работа и за програмите ми от типа Antirootkits.По-интересно ми е да продължа само с тези две програми - с активна реалновремева охрана. Поздрави

• 1 месец по-късно...
  • Отговори 236
  • Прегледи 28,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ако на човек му омръзне неловенето и пропуските на антивирусите и множеството въпроси на най-добрите защитни стени с HIPS - стига до този въпрос. Днес ми хрумна да съчетая две програми базирани на защита по поведение/IDS/ - заедно с вградената стена на Win XP. Избрах ThreatFire 4.6 Free и IObit Security 360 Pro - съвместиха се, дори системата ми изглежда още по-пъргава.Странно. То май и така може. А какво ли ще се получи, ако им добавя Mamutu 2.0 или ако с него заместя едната от двете програми? Това вече граничи с параноя - обаче по-нататък и това ще го пробвам заради едното любопитство. Някой пробвал ли е подобни комбинации? Какво мислите за тези и подобните им възможности? Поздрави

ще се оплетат и най-малкото ще почнат да се подозират една друга. защо трябва да блъскаш 3 програми с еднакви функции. по-добре 3 с различни (+ стена и антивирус) за да се покрие по-широк спектър на защитата. антивирусна не ти е нужна само ако си с линукс.

ThreatFire 4.6 Free и IObit Security 360 Pro впечатляващо заедно си функционират.Сега програмите са две - не бих отворил темата, ако с нещо си пречеха. Съвместимостта им е реално налице. Нямам представа как ще се справят като цялостни резултати - просто реших нещо нестандартно да пробвам.В движение ще си доизяснявам нещата - то на мен остана ли ми непробвана програма... Поздрави

Езет смар секюрити и Зоун Аларм ми вършат работа.

Моят избор е Comodo интернет секюрити с точни настройки е отлична защита, ное трудна за настройване и ползване програма много ме улесни руското меню.

Повече от задължителни! Защо? Защото не е възможна употребата на каквито и да са програми от изброения тип – ThreatFire, Mamutu и каквито и да са там, ако компютърът се ползва и от незапознат със защитните програми потребител. Дори наличието на по-специфична стена, задаваща много въпроси и незапомняща правилата стена е вече много сериозен проблем, камо ли пък присъствието на особено мнителни програми. Каква е ползата ако аз създам 100 правила, а 101-вото е създадено погрешно от друг ползвател (не че не мога и аз да сбъркам) на компютъра и срине или увреди системата в някаква степен?

Та затова и намирам за най-удачно наличието на антивирус с активен модул за уеб сканиране и не задаваща много въпроси стена, които съчетани с рутер до голяма степен елиминират вероятността от погрешен отговор и оформят практически може би най-безопасния вариант за съвместно ползване на компютъра. Това мнение - за мен, за другите не знам.

П.П. TNN, не мога да си обясня какво точно имаш предвид с първото изречение на първия ти коментар в тази тема, а също и в много други в този раздел – ти умишлено ли търсиш заразите, че да отчиташ пропуските на една или друга програма или имаш проблеми с настройването им, че ти пропускат зарази, а може би нещо трето? Би ли осветлил въпроса ми?

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Съзнателно търся съмнителни файлове.След като разуча настройките на програмите, пробвам и с възможните им вариантности. ThreatFire 4.6 Free е и антивирус. Вградената стена на Win XP си е налице. На практика се придържам към класическата схема, макар и малко по по-различен начин.Липсва само традиционен антивирус - той обаче може винаги да се добави - тези програми го приемат. Понататък така ще "инспектирам" дали двете програми нещо са пропуснали.Само не зная точно с кой антивирус да го направя - ще преценя след известно време. Поздрави

Моят избор е Comodo интернет секюрити с точни настройки е отлична защита

антивируса отчита прекалено много false positives и човек лесно може да се подлъже да изтрие нещо важно.

Да, нужно е да имаш защита. Можеш да пробваш една безплатна комбинация, предложена от мен: AVG Atnivirus Free против вируси Malwarebytes Antimalware Free против малваре Superantispyware Free против спайваре Zone Alarm Firewall Free за защитна стена Друго не ти трябва.

• Автор

TNN Къде все пyскаш такива Теми и ти!!!

Искам аз да те питам нещо.

Задължителни ли са за теб или задължителни ли са по принцип?

Какъв е точно въпроса ти?

TNN Къде все пyскаш такива Теми и ти!!!

Искам аз да те питам нещо.

Задължителни ли са за теб или задължителни ли са по принцип?

Какъв е точно въпроса ти?

Просто реших да проверя дали е възможна прилична защита без традиционен антивирус и без прехвалена защитна стена с HIPS. Едновременно и без двете - защото без едното или без другото - може - пробвал съм разни варианти. Какво и е на темата - от нас зависи дали ще ни е по-интересен форума. Как да не ми омръзне от всякакви тестове на антивируси и стени. Защо да не пробвам и с IDS-програми? Засега тази ОС лети - ще видим докога ще е така. Поздрави
  • Автор

Просто реших да проверя дали е възможна прилична защита без традиционен антивирус и без прехвалена защитна стена с HIPS. Едновременно и без двете - защото без едното или без другото - може - пробвал съм разни варианти. Какво и е на темата - от нас зависи дали ще ни е по-интересен форума. Как да не ми омръзне от всякакви тестове на антивируси и стени. Защо да не пробвам и с IDS-програми? Засега тази ОС лети - ще видим докога ще е така. Поздрави

Значи Темата е лично за теб дали ти можеш без...!

За един homme user е задължителна Антивирусна.

Стена си има и Виста и Windows 7!

За това не ти разбирам въпроса,но сега като ми каза че теб те интересyва....Стена каквато и да е била тя е задължителна!

Ако на човек му омръзне неловенето и пропуските на антивирусите и множеството въпроси на най-добрите защитни стени с HIPS - стига до този въпрос. Днес ми хрумна да съчетая две програми базирани на защита по поведение/IDS/ - заедно с вградената стена на Win XP.

Значи все пак имаш някаква стена....щото без никаква, да са ти дошли нагости още на 10-тата минута...
  • Автор

Значи все пак имаш някаква стена....щото без никаква, да са ти дошли нагости още на 10-тата минута...

И аз все още не успявам да светна какъв my е въпроса....защото ползва стената на XP а пък my е сложил IDS.

Интересyва го дали IDS-a на PC Tools ще го спаси ли?

Какво разбра ти?

За един homme user е задължителна Антивирусна.

Какво е това homme ?

Ако е "домашен", нали не искаш да кажеш, че на корпоративен потребител не е задължителна антивирусна ?

Ами ако имам хардуерен firewall, забранил съм скриптовете в web-страниците, сканирам преди стартиране всяка свалена програма с интструмент от рода на MBAM, дали ми трябва софтуерен firewall и антивирус ?

Езет смар секюрити и Зоун Аларм ми вършат работа.

Интегриран пакет ESS и още един ингериран или стана в лицето на ZA не че не възможно но налице са предпоставки за сигурен краш.

Какво разбра ти?

Човека си прави експерименти (хоби му е...както на мен статистиката :cool: )- дали може да разчита на програми, които не са чист антивирус...

Вградената при Win XP - за нея е известно, че все едно липсва при вътрешни атаки. IDS-програмите прехващат гостите по поведение и за потребителя е видно, ако нещо се случва.Все едно да ползваш само Defense+ на Comodo IS Free - това би бил друг сроден защитен вариант. Мнението ми е, че тези вариантни възможности също са интересни. Поздрави
  • Автор

Вградената при Win XP - за нея е известно, че все едно липсва при вътрешни атаки. IDS-програмите прехващат гостите по поведение и за потребителя е видно, ако нещо се случва.Все едно да ползваш само Defense+ на Comodo IS Free - това би бил друг сроден защитен вариант. Мнението ми е, че тези вариантни възможности също са интересни. Поздрави

Значи въпроса ти е Дали с IDS- а на PC Tools си защитен?

Мисля,че Мамutu е по-добър.

Какво е това homme ?

Ако е "домашен", нали не искаш да кажеш, че на корпоративен потребител не е задължителна антивирусна ?

Ами ако имам хардуерен firewall, забранил съм скриптовете в web-страниците, сканирам преди стартиране всяка свалена програма с интструмент от рода на MBAM, дали ми трябва софтуерен firewall и антивирус ?

Абе къде ме хвърляш и ти в 5-та глyха!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IDS-програмите прехващат гостите по поведение и за потребителя е видно, ако нещо се случва....

Абе видно, видно....колко да е видно. Ползването на такива програми не те ли държи постоянно "нащрек", не отклонява ли вниманието от основното дейност която се извършва на компютъра? Според мен- да! Абе изобщо ХИПС-а и всички негови разновидности е хубаво нещо, но има един голям недостатък- трябва да разбираш какво правиш! А опасявам се, че поне 95% от потребителите (в това число и аз) не разбират от тия неща. Да везем даже PC Tools (стена която много харесвам). Когато инсталирам нещо ново, тя ме пита. Естествено, знаейки какво инсталирам, аз или и разрешавам или не. Ами ако по време на рутинна работа с компютъра, изведнъж ми излезе с въпрос, че еди кое си "нещо" иска да прави "еди какво си"? Кво прайм? Да му дам "да" или да го забраня? Ами сега? Затова, според мен, е хубаво до колкото се може тия въпроси да бъдат сведени до минимум, т.е. съответната ХИПС програма да предприема автоматично необходимото действие, без да те пита, ако това е възможно. Как да става това- не знам...може би ако приложението което се опитва да прави "нещо", има цифров подпис, да бъде разрешавано..не знам, но съм убеден, че в това е бъдещето на ХИПС-а. Не трябва потребителят да бъде занимаван с подобни въпроси, той не е длъжен да е компютърен и софтуерен специалист! както в момента АВ програмите блокират вирус без да те питат (при съответни настройки), така и ХИПС-а в бъдеще трябва да го прави. така виждам аз нещата...

Значи въпроса ти е Дали с IDS- а на PC Tools си защитен?

Мисля,че Мамutu е по-добър.

IObit Security 360 Pro защо не го отбелязваш - продължава едногодишната им промоция.

Абе къде ме хвърляш и ти в 5-та глyха!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ken посочва други реални възможности и си е така както казва. Поздрави
  • 5 седмици по-късно...

Понеже все почесто се говори за т.н. HIPS (или казано по просто- контрол на поведението на програмите) се заинтересувах, кои антивирусни програми имат тази "добавка". От преглед на характеристиките на 30 програми, 10 от тях имат HIPS елементи под една или друга форма.

Програмите са (подреждането е по азбучен ред, а не по други причини):

1. AhnLab

2. Comodo

3. eScan

4. Kaspersky

5. MKS Antivirus

6. Norton

7. Outpost

8. Panda

9. Rising

10. Safe'n'Sec

Това са...други няма, поне аз не открих! Прави впечатление, че от този списък отсъстват доста от антивирусните лидери, такива като- NOD32, Avira, BitDefender, Avast, AVG....

Редактирано от engineer (преглед на промените)

Тук вече компаниите решават в кой техен продукт - безплатен или платен, а също дали в антивирусната, или в интегрирания пакет трябва да има.

Като какви лидери ги класифицираш тези Европрограми - по дефиниции ли? Възможна ли е изобщо добра защитеност без IDS/HIPS ? Лично аз предпочитам IDS + HIPS.Бих им добавил такива програми - защото не биха се справяли добре. Поздрави

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.