Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква бира пиете

349 гласували потребители

1. 1. Каква бира пиете

• Загорка
      26%
      88
    • Каменица
      18%
      59
    • Амстел
      3%
      10
    • Heineken
      4%
      14
    • Stela Artois
      3%
      11
    • Grolsch's
      0%
      1
    • Tuborg
      14%
      49
    • Друга
      29%
      95

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Аз пък не пия ...

но затова пък се глезя с Guiness 1-2 пъти в месеца :)

• Отговори 268
  • Прегледи 28,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Естествено че на първо място трябва да е студена,но щом специалистите са казали че Beck's е най добрата в България има ли смисъл да спорим. :) Относно Пиринското просто не мога да се сетя да съм пил по кофти бира от нея.

но щом специалистите са казали че Beck's е най добрата в България има ли смисъл да спорим. :)

И кои са тези специалисти? От коя компания?

Tragedy питай benzinn кои са тези специалисти той казва че специалистите готвардят а аз няма какво да добавя cool.gif

Tragedy питай benzinn кои са тези специалисти той казва че специалистите готвардят а аз няма какво да добавя cool.gif

Той benzinn също така е казал, че не им вярва на тези "експерти". Пък и нали помните рекламата за швейцарския "експерт" и българския шоколад. Не случайно съм написал думата еккперт в кавички. :)

az v4era za pyrvi vyt pih 4ervena bira ...... ne mi haresa , be6e gadna  ohmy.gif

А черна водка пил ли си? Ама черна като мастило.

• Автор

черна ?! баси за първи път чувам такова нещо..... сигурно няма да ми хареса защото не пия водка

А става ли ти черен езика и зъбите като го пиеш т'ва ? biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

А става ли ти черен езика и зъбите като го пиеш т'ва ?  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

Ти луд ли си? : biggrin.gif

Много хора, които са я опитвали я смятат за гадна, защото просто не могат да преодолеят цвета й и едва ли не мислят че пият мастило, а всъщност това си е най-обикновена водка с оцветител.

Относно бирата, скоро пих бира с аромат на череши, която на всичкото отгоре беше и сладка. Просто мечтата на жените (колежката, която си я поръча даже си взе за вкъщи). biggrin.gif

• Автор

сладка бира с вкус на череши ?!?!? what the hell ! ohmy.gif т'ва не е бира вече

това за предрасъдаците, ами и аз не бих пил черна ракия ...... не ми се връзва нещо :)

Я кажи каква е тая черната водка и от каде да се здобия.Българска ли е? А за бирата ми се струва глезенско като Breezer (bacardi) дето е за някви путки дето не могат да пият нормално.

Не знам за черни, но Аз от водките харесвам "Финландия-лимон" :)

Я кажи каква е тая черната водка и от каде да се здобия.Българска ли е? А за бирата ми се струва глезенско като Breezer (bacardi) дето е за някви путки дето не могат да пият нормално.

Ще питам в най-скоро време и ще споделя с вас.

За тая черна водка и аз съм чувала много добри отзиви, никога не съм я опитвала и до колкото знам много трудно се намира, особено по наши земи

За тая черна водка и аз съм чувала много добри отзиви, никога не съм я опитвала и до колкото знам много трудно се намира, особено по наши земи

Е стига де, темата е за бира все пак laugh.gif

Е стига де, темата е за бира все пак  laugh.gif

Еми че някои я пият с водка бирата biggrin.gif

Мдаам, някои настина пият водка с разредител бира (и аз понякога така правя). Тази комбинация се нарича Коктейл "Тугла у главата" laugh.gif

Комбинацията е убииствена в буквалният смисъл!!! biggrin.gif

Комбинацията е убииствена в буквалният смисъл!!!  biggrin.gif

Мдам, аз при такива комбинации съм правил най-големите си магарии :)

Според мен обаче бирата не трябва да се смесва с друго питие, дори и като разредител или да й се търси разредител.

Между другото наскоро пих бира, която беше 16 процента алкохол. След три бири се чувствах добре :)

Аз пък не харесвам бирата с по-висок процент на алкохолно съдържание...

Между другото наскоро пих бира, която беше 16 процента алкохол. След три бири се чувствах добре  :help:

Tragedy каква е тази бира че и на мен ми се пие такава cool.gif

Tragedy каква е тази бира че и на мен ми се пие такава cool.gif

Ледениката мисля че е 12 в интерес на истината..... ако не се лъжа де :)

Комбинацията водка и накрая затапваш с бира ми деиства най-добре. cool.gif А относно силна бира мисля че най-силната Българска бира е Астика,но от нея много боли глава:help:

• 2 месеца по-късно...

Добри новини за всички почитатели на бирата!!!

Мистериозна съставка в бирата предпазва от рак?

Някои от раковите заболявания се предизвикват от хидроциклични амини, химически вещества срещани в топлинно обработени меса и риби, които увреждат структурата на ДНК. Сакае Аримото-Кобаяши, ръководител на екип изследователи от Университета в Окаяма провежда експерименти с лабораторни мишки, хранени с такива химикали. Вместо вода обаче, на мишките е давана безалкохолна бира. Екипът регистрирал до 85% по-слабо въздействие на канцерогенните вещества на лабораторните животни.

Аримото-Кобаяши смята, че все още неидентифицирано сложно химическо съединение, съдържащо се в бирата блокира действието на цикличните амини спрямо ДНК. Ако това съединение бъде идентифицирано от учените, пивоварите ще може да произвеждат бира с повишено съдържание на веществото, или пък то ще може да бъде добавяно допълнително към хранителните продукти.

Консумирането на твърди алкохолно напитки е причина за около 6% от раковите заболявания, сочат данни от световно проучвания, припомня New Scientist. От друга страна, умерената им консумация пък действа профилактично срещу сърдечни заболявания. Тъй като в конкретния експеримент мишките са пиели безалкохолна бира не може да се направи извод, дали умерената консумация на нормално пиво има същия ефект, казва ръководителят на екипа.

Източник: Днес+

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.