Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква бира пиете

349 гласували потребители

1. 1. Каква бира пиете

• Загорка
      26%
      88
    • Каменица
      18%
      59
    • Амстел
      3%
      10
    • Heineken
      4%
      14
    • Stela Artois
      3%
      11
    • Grolsch's
      0%
      1
    • Tuborg
      14%
      49
    • Друга
      29%
      95

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

в анкетата сте пропуснали да допишете

НЕ ПИЯ БИРА

аз и алкохол не пия / е събират ми се от 50 до 100 грама но годишно/

• Отговори 268
  • Прегледи 28,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

в анкетата сте пропуснали да допишете

НЕ ПИЯ БИРА

аз и алкохол не пия / е събират ми се от 50 до 100 грама но годишно/

<{POST_SNAPBACK}>

Ами, бате Ици, като не пиеш биричка, защо искаш да участваш в анкета "Каква бира пиете?" ohmy.gif

ayyy аз гласувах за туборг....още не са я развалили, но ще дойде време sad.gif

на мен пък бирата ми е любимото питие:) и обичам по-малко Загорка,*по-вече*(Aaliyah_st ще разбере защо съм го написала така :) ) Каменица и най-много ММ Пийте биа и радвайте!!! :Р

Редактирано от Missing`[f] (преглед на промените)

Оххх Клеопатра,Клеопатра,ако не беше ти на чии простотии щяхме да се хилим преди да пиинем някоя друга бира!!! ;)

• 1 месец по-късно...

И аз не пия бира. Една такаква неутрална и безвкусна ми идва... През зимата предпочитам някое добро червено вино - асеновградски мавруд '93, свищовска горчивка '94, '96, мерло от Стамболово '86, '87. През лятото - шардоне. В последно време внасят едно много добро от южна Австралия, има го в "Пикадили"-тата.

По отношение на концентратите съм противник на алкохолната педофилия. Т.е. смятам, че не е редно да се встъпва в контакт с непълнолетна напитка :wub: И за това пийвам 20-годишен черен "Евсиняк".

• Автор

V12 човече за какво говориш :eek ще ти бъда истински благодарен да споделиш цената на 20г. Евсиняк и на колко възлиза едно твое излизане с приятели.

Само не казвай че лятото на плажа не изпиваш по няколко бири на ден че няма да повярвам :wub:

Шуменско Специално :drink

За съжаление много от добрите стари марки бира се развалиха. Ще дам няколко примера. Преди бях почитател на Бургаско но откакто каменица го правят не ми харесва. Астика също беше интересна бира но пак същата съдба... каменица и...... sad.gif

Предпочитам да говора само за българските бири защото смятам че именно те са едни от най-добрите в европа. Трябва да се има предвид че много хора мислят че пият истинска вносна бира като си купуват например Бекс, Стела и Тубург но това не е така. По-голямата час от тези марки се прави в българия, а не се внася. На това се дължи и значително по-ниската им цена от оригиналните. Уффф малко се отплеснах...

Та за Българските бири:

Леденика преди беше хубава но в последствие се развали.

Каменица има характерен вкус който се харесва на едни на други не затова въпрос на лична преценка.

Има една много хубава биричка Алмус която за сажаление много ама много трудно намирам в софия sad.gif

Загорка е добра бира но цената и е малко по-висока и затова някои хора предпочитат да си купат нещо друго.

Ариана е много популярна и това се дължи на доброто качество отнесено към добрата цена.

Бири като Шопско и Болярка според мен губат позиции.

Пиринско по лична преценка е хубаво пиво!

Има много други марки но смятам да спра до тук.

Идва лято и това означава че отново тонове пиво ще бъдат изпити. Нека всеки пие каквото и колкото си иска но винаги да има едно на ум!!!

V12 човече за какво говориш  :eek ще ти бъда истински благодарен да споделиш цената на 20г. Евсиняк и на колко възлиза едно твое излизане с приятели.

Само не казвай че лятото на плажа не изпиваш по няколко бири на ден че няма да повярвам :)

Черния "Евсиняк" го вземам по борсова цена на едро за 52.40 бутилката. Все пак някои от най-големите алкохолни борси във Варна работят с мой софтуер и не върви да ми го продават с надценка. Иначе за крайни клиенти е около 60 лв борсова цена. При положение, че пия от време на време, 3-4 пъти в месеца, една бутилка ми стига за повече от месец.

За излизане - зависи къде и с кого. Ако е с гадже в пиано-бар, около 40-60 лв. Иначе с приятели в някое барче като "Blues Brothers" може и 15-20 лв да не изхарча. Но и това се случва най-много веднъж седмично.

А за бирата, ако щеш вярвай, но съм изпил не повече от 7-8 бутилки през живота си :) Лятото ходя само на нудистки плаж. Обичам да се заравям в пясъка, да се пека на слънце и да се зареждам с енергия. Когато ми стане горещо, влизам да плувам в морето. За мене плажа е чиста комбинация от 5-те елемента - земя, вода, въздух, огън (слънце) и съзнание. Всичко останало е излишно и пречи :)

Нека споделя,и аз своето скромно мнение.От дълго време следя темата и нямах намерение да се включвам.Нормално е всеки да си има своя вкус.Но нападките срещу “Ключето”/Бек`с/,определено не ми се нравят.

Първата ми среща с тази бира бе,преди много,много време.Тогава единствения начин да се сдобиеш с джинси /дънки,американски работни гащи/бе в Кореком,соц-прозорците към капитализма.Как се намираше валута това е ДРУГА тема.И след едно трудово лято престъпих към един мечтан “Wrangler”,изкуших се и от един стек ”Kent”така,че остана ресто в центове,но там никога не връщаха центове,и ето станах притежател на малко шише с “Бек`с”.Газирано,почти колкото шампанско,много специфичен горчив вкус,приятен бистър цвят.Ако някой е пил тогавашните родни бири,ще разбере за какво става дума/3 дни след производството им цветът и вкусът им заприличваха на нещо,което доброто възпитание ще ми попречи да спомена/И толкова време вече си и останах фен,понякога бе доста трудно да я намирам,но……… много бира съм видял,но тя си остана/за мен/на-добрата.И нашето производство,поне в началото е почти идентично.

Виждам,че почти никой не споменава чешките бири,а със сигурност мога да кажа,че който не е пил чешка бира,трудно може да говори за бира въобще.На противниците на бирата препоръчвам да прочетат “Приключенията на добрия войник Швеик”на Хашек.Винаги когато съм гледал Руски филм,няма начин след него да не тресна някоя водка/ми не издържам толкова сладко я консумират/,пък след тази книга задължително бъбреците ми са се чувствали ,като праговете на Ниагара.Мразя сладки и не газирани бири,приличат ми на сироп за кашлица.

Наздраве

:angry:

ЗАГОРКА-GOLD

Заралия без "Загорка" - Българин без трикольор.

• Автор

Черния "Евсиняк" го вземам по борсова цена на едро за 52.40 бутилката. Все пак някои от най-големите алкохолни борси във Варна работят с мой софтуер и не върви да ми го продават с надценка. Иначе за крайни клиенти е около 60 лв борсова цена. При положение, че пия от време на време, 3-4 пъти в месеца, една бутилка ми стига за повече от месец.

За излизане - зависи къде и с кого. Ако е с гадже в пиано-бар, около 40-60 лв. Иначе с приятели в някое барче като "Blues Brothers" може и 15-20 лв да не изхарча. Но и това се случва най-много веднъж седмично.

А за бирата, ако щеш вярвай, но съм изпил не повече от 7-8 бутилки през живота си :wors: Лятото ходя само на нудистки плаж. Обичам да се заравям в пясъка, да се пека на слънце и да се зареждам с енергия. Когато ми стане горещо, влизам да плувам в морето. За мене плажа е чиста комбинация от 5-те елемента - земя, вода, въздух, огън (слънце) и съзнание. Всичко останало е излишно и пречи :wors:

<{POST_SNAPBACK}>

Ихаа 50-60 кинта за бутилка :yanim: добре е , но не и за моите скромни доходи ;) иначе съм пил един път евсиняк но беше преди бая време и не си спомням какъв вкус има.

е тука немога да не се обадя

СТОЛИЧНО ТЪМНО!!

• 3 седмици по-късно...

Гинес (не съм я виждала в България) -тъмна бира, страхотно качество

• 3 месеца по-късно...

Аааааааа, излагате се нещо! Как така никой не спомена Шуменското? (с едно-две изключения, на които мога да кажа само :):):P ) Ами че тая бира е първо - най-старата в България и второ - най-добрата! Вярно, че преди време малко я бяха поразвалили, но от две години насам просто няма конкуренция.

Аз си пийвам Шуменско и от време на време Болярка. Западните не са ми по джоба (предвид количеството, което пия на ден).

П.П. Tragedy, интересна статия. Малко дълга, ама интересна.

П.П.П. Цитат: "Годишната консумация на пиво на глава от населението у нас расте" - това е защото от две години насам качеството на Шуменско пиво се вдигна страшно много! (майтап, никой да не се засяга ;) )

Кво се правите бре?Сигурен съм че си пийвате и Ариана.Аз съм на Загорка(не че не пия и друга де) ;)

Редактирано от dragozow (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.