Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Парламентарните избори ще се проведат на 5 юли

67 гласували потребители

1. 1. Ще гласувате ли на 5 юли ?

• да
      80%
      49
    • не
      11%
      7
    • все още се колебая
      8%
      5
  2. 2. Коя ще бъде първа политическа сила ?

• ГЕРБ
      54%
      33
    • БСП
      4%
      3
    • ДПС
      8%
      5
    • Синята коалиция
      18%
      11
    • друга партия
      14%
      9

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Как мога да гласувам в друг град (различен от там, където ми е адресната регистрация)?

До колкото знам някаква молба/декларация се попълва?

Отиваш в кметството и си искаш документче за гласуване в друго населено място или за София в друга община.

• Отговори 229
  • Прегледи 15,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Отиваш в кметството и си искаш документче за гласуване в друго населено място или за София в друга община.

Предполагам това трябва да стане лично :)

Според транслатора на google: "Никога земя". (от арабски)

:) Много моля, да престанете да спекулирате с този подпис. Достатъчно глупости изписахте.

Когато ровите в Гугъл и се хванете за първото нещо попаднало ви пред очите, проверете всички значения или поне дочетете до край това, което си мислите, че сте открили.

За да престанете веднъж за винаги, погледнете тук...

http://ar.wikipedia.org/wiki/قط...;ري А аз сегa, отивам да го сменя :)

За пореден път казвам, че подписа ми няма нищо общо с ДПС, нито пък гласът ми...

Но ето тази клюка ме заинтригува, определино.

19min.bg/news

Една от последните политически клюки във висшите кръгове е, че Бойко Борисов и Георги Първанов имали идея при създаване на експертен кабинет след изборите, той да бъде оглавен от боса на бензина.

Валентин Златев е близък приятел и на президента, и на неформалния лидер на ГЕРБ. Нещо повече, за да не се охарчва (б.р. от години не получава заплата) столичният кмет ходи на море в хотела на другаря си на Обзор. Градоначалникът наруши заради него собствената си заповед и изнесе от общината печата, за да бракосъчетае в резиденция Бояна авера си с манекенката от агенцията на туристическия олигарх Ветко Арабаджиев – Люба.

Дали е възможно, това да се случи ? :)

Редактирано от shefkata (преглед на промените)

За да се случи горното, трябва партиите получили най-много гласове да откажат да сформират правителство, т.е. Бойко, Сергей и Ахмед да се провалят като водачи и президента да състави експертен кабинет. Само че в период на криза е малко рисковано държавата да остане без правителство дълго време, още повече през лятото едва ли на някой ще му се занимава с процедури и вотове.

Редактирано от pataran (преглед на промените)

Много е важно на 5ти да гласуваме поради безброй причини. Не мисля, че едно море може да е оправдание за това, че не може човек да гласува. Лидера на ГЕРБ поясни отдавна за това, че изборите се провеждат на дата удобна за червената коалиция. Лично аз ще съм си в града и ще дам своя вот. Изключително съм разочарован от процента на гласувалите в България, след Евро изборите. Смятах, че след толкова време потъпкване на българските права, най-накрая хората ще се събудят и ще гласуват! Да ама не ! Вярно процента беше с пъти по-голям от миналогодишните, но според мен е лудница да е под 50.

• Автор

Парламентарната група на ”Атака” се разпада

6_102755.jpg

17 юни 2009 / News.dir.bg

Председателски борд да застане начело на "Атака" иска Митко Димитров от партията.

Това съобщи Димитров пред БТА. Той е започнал процедура по свикването на извънредно заседание на Националния сбор на "Атака" на 19 юли, където да бъде променен уставът и да се избере председателски борд или т. нар. съпредседатели.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров трябва да бъде освободен от сегашния си пост, а ако делегатите решат, могат да го изберат в председателския борд, обясни Димитров.

По устав за насрочване на такова заседание трябва да има съгласие на поне една трета от общинските сборове.

"Атака" нарушава и закона, и устава, с който е създадена, мотивира искането си за извънредно национално заседание Димитров. Според него кандидат-депутатските листи са били подредени в централата от Волен Сидеров, Капка Георгиева и Десислав Чуколов. В устава е записан редът, по който общинският сбор представя предложения за кандидати за депутати пред централния сбор, а централният сбор ги утвърждава или не, обясни Димитров. Този елементарен ред не е изпълнен, самите листи нямат никакво значение, а фактът, че не беше спазен законът и уставът на партията, която е изградена на принципа да се бори с беззаконието, коментира той.

Сидеров превърна партията си в ЕООД, заяви Митко Димитров. Той съобщи, че депутатите от "Атака" Георги Димитров и Ваньо Хърков са подали днес заявление за напускане на парламентарната група на "Атака". С това парламентарната група ще се разпадне, защото в нея ще останат 9 депутати, а за съществуването на самостоятелна ПГ са необходими 10. Според Димитров това не е без значение, въпреки че мандатът на сегашното Народно събрание е към края си, защото партия, която няма парламентарно представяне в парламента, няма право на застъпници в избирателните комисии. Партия "Атака" няма парламентарно представителство, групата в Народното събрание е на коалиция "Атака", припомни той. ЦИК и РИК трябва да решат какво да правят по този казус, смята той.

Браво , най сетне някой да зацепи че Болен просто си уреди родата в политиката.. натрупа дивиденти... и всичко останало беше лижем да те мажем.. популизъм и най-нагло безочие....

• Автор

ЦИК откри редица гафове на кандидат-депутати

6_116027.jpg

19 юни 2009 / News.dir.bg

Няма установени кандидати за депутати под запрещение и изтърпяващи наказание „лишаване от свобода”

Това сочи проверката на кандидатските листи на партиите и коалициите, извършена от ГД ГРАО, каза говорителят на ЦИК Александър Александров.

За 92 кандидати е установено, че не са представени коректни ЕГН-та. На трима кандидати пък са не са установени верни ЕГН-та – един от ГЕРБ, един от Синята коалиция и един от Партия „Социалдемократи”.

Установено е несъответствие на имена в националната базата данни „Население” и кандидатските листи в 102 имена. Това означава, че някои от кандидатите не са написали всичките си имена, уточни Александров. Имената на кандидатите ще бъдат изписани според документите за самоличност.

Пред имената не може да има титли като професор, доцент, инженери, архитекти и т.н. Регистрирани кандидати в повече от два района има при Националното сдружение за спасение на отечеството – техен кандидат е бил регистриран в три района, което е недопустимо.

Регистрирани в повече от два района има и от Съюза на патриотичните сили „Защита”. Четирима кандидати пък не са навършили 21 години към датата на изборите и нямат право на участие – двама кандидати на Коалиция „За родината” и двама от ДПС.

За петима кандидати е установено, че имат друго гражданство освен българско, което е пречка за участие в изборите според българското законодателство. Двама имат освен българско и гражданство на Молдова, един на Русия, един на Турция и един на Сирия. На базата на тази проверка ЦИК ще вземе решения тази вечер регистрациите на кои кандидати ще бъдат анулирани. Третата последна по време регистрация на кандидатите ще бъде заличена. РИК записва дори и част на регистрация и така няколко минути могат да се окажат решаващи за това кой къде ще остане кандидат за депутат, каза Александров.

До 27 юни партиите ще могат да изберат нови лица за отпадналите кандидати, които не са били изрядни. След сверяване на листите, ще бъдат направени макетите на бюлетините. Към този момент е утвърден макетът само за чужбина, който е трети вид бюлетина (партийна листа без имена на кандидати) за парламентарните избори.

На 20 юни изтичат няколко важни срока в изборната процедура, съобщи още Александър Александров. Те са за удостоверение за гласуване на друго място, за подаване на заявление с подвижна изборна кутия и за искания за гласуване по настоящ адрес. ЦИК е изпратила писмо до министъра на държавната администрация и административната реформа Николай Василев, че крайният срок е задължителен за всички и утре трябва да работят всички общински администрации, включително и районните кметства в София.

Волен Сидеров: В АТАКА няма място за службогонци

статия за печат

19 Юни 2009 vesti.bg

В АТАКА няма място за службогонци, никой не е абониран за място в парламентарните листи. Това заяви лидерът на националистите Волен Сидеров по повод информациите, че членове на партията недоволстват от подредбата на избирателните листи. Съгласно устава Централният сбор или Върховното централно ръководство на партията е органът, който определя листите. "Той разглежда предложенията на местните организации, но никъде не е казано , че Централният сбор трябва да ги приеме всичките. Нито сборът, нито аз като лидер на партията сме поемали ангажимент към нито един областен координатор, че той ще бъде водач на листа или на избираемо място.

Това, че някой се сърди, си е негова реакция и показва само едно, че този активист си е представил работата за АТАКА не като работа за национална кауза и за идеята, а като гонене на постове, депутатски места, чиста проба кариеризъм", поясни той.

Излизането на Георги Димитров и Ваньо Хърков от парламентарната група на АТАКА доказва категорично, че те много правилно не са били включени в листите. "Човек, който четири години е твърдял, че е там заради идеите, а в последната седмица напуска групата, защото не е включен на избираемо място, ясно доказва с този ход, че е службогонец.", коментира Сидеров.

Според правилника на Народното събрание само на редовно заседание депутатите могат да разглеждат молби за напускане на парламентарни групи. Според ЦИК към момента на регистрирането на АТАКА за изборите тя е имала парламентарна група и въпросът не може да бъде преразглеждан по време на предизборната кампания.

Лидерът на АТАКА отново напомни, че предстоящите избори са национални, а не за местна власт. "Когато бе вотът за местна власт, аз и централното ръководство на партията удовлетворихме всички предложения от местните организации. Сега някои искат и на тези избори да се наредят пак на първите места, но не става така, не могат всички координатори и активисти на АТАКА да бъдат депутати. Не всички трябва да се стремят към депутатските банки и да се сърдят, ако не са включени в листите. Това са реакции на хора, при които кариеризмът надвишава идейното начало".

Сидеров прогнозира още, че АТАКА ще надмине като резултат ДПС. "На европейските избори бяхме много близо и не успяхме. Нашата амбиция днес е да се състезаваме дори с БСП, защото смятам, че имаме сили. Ако се мобилизираме е възможно да ги стигнем по резултати, дори да ги изпреварим.", изрази увереността си лидерът на АТАКА.

Националистите могат да станат част от едно бъдещо управление на страната. "Ако имаме общи програмни цели с останалите политически сили и ако поставим заедно важните въпроси за страната и уточним срока, в който да се решат тези проблеми. В едно такова управление може да участваме.", каза той.

Затова ме кефи този човек. Има характер, казва всичко директно и право куме в очи! А истината озлобява хората, защото като ги лъжеш само ги дразниш, както са казали шумерите.

Редактирано от Monolith (преглед на промените)

Предполагам това трябва да стане лично :rolleyes:

Не знам дали приемат с пълномощно. Може би да, защото иначе ще трябва да се организират на два пъти циганите и турците - един път за промяна на мястото за гласуване, и втори път за самото гласуване. По-лесно е с по едно пълно мощно, само да минат и да им съберат подписите и един да ги внесе.

• Автор

Президентът: Идат големи следизборни мъки

6_1169ed.jpg

22 юни 2009 / News.dir.bg

Президентът Георги Първанов предупреди за предстоящи трудности при сформирането на новия кабинет и изрази дълбоко разочарование от неглижирането на идеята за мажоритарния вот.

Държавният глава атакува партиите на самия връх на Скалния град на траките Перперикон, където се изкачи, за да открие Деветия международен артфестивал, на който той е патрон, предаде БГНЕС.

„В разгара на изборите не бих си позволил да правя негативни прогнози, но имам своите опасения и те не са изсмукани от пръстите. И ако преди една година, когато коментирах тези неща, мнозина ги поставяха под съмнение, сега имаме реалните данни от евроизборите”, подчерта държавният глава. Според него дори избирателната активност да е по-висока, дори и някои от основните партии, които ще бъдат мандатоносители, да коригират резултатите си, радикални промени в съотношението нямало да настъпят.

„Така, че при това статукво ще бъде много трудно да се направи работещо правителство. А това правителство ни е изключително необходимо в условията на икономическа криза. Казвал съм го и пак ще повторя – икономическа криза плюс политическа нестабилност означава да се върнем години назад, може би в самото начало на прехода”, категоричен беше Първанов.

Той разкри, че с всеки изминал ден се разочарова все повече от начина, по който се реализира идеята за мажоритарните избори, като уточни, че това е не само заради закона, който ограничи броя на кандидати до 31.

"Това е най-малката беля. Имам усещането, че партиите не разбраха дълбокия смисъл на идеята и вместо да отворят ветрилото и да поканят хора, утвърдени с обществено лидерство, с доказан управленски опит и качества, те заложиха на партийни кандидатури. 90 на сто от мажоритарните кандидати са хора от партиите”, подчерта президентът. Според него така се решават вътрешнопартийни проблеми.

Помолен да коментира т.нар. процес на "галевизация” на обществото, той заяви, че кандидатирането на хора, които по една или друга причина са привлечени под съдебна отговорност, е сериозна провокация към утвърдените демократични принципи, държавата и обществото.

„Разбира се, това не е измислен от нас конституционен принцип - всеки да бъде невинен до доказване на противното. Ние трябва да имаме буфери, които да не позволяват и в бъдеще управляващите или имащите влияние да използват съдебната власт, да използват конюнктурата за атака срещу политическия опонент”, каза още президентът.

Според него съответният член от закона трябва да бъде коригиран, защото сега нещата са по-различни, отколкото през 2001 г., когато той бе приет.

„При наличието на две възможни решения на съда аз мисля, че има достатъчно гаранции да не се допусне подобна политическа репресия. От друга страна, за да се избегнат подобни манипулации, мисля, че бъдещият законодател трябва да промени нещата така, че да сложи бариера пред амбициите на хора, заподозрени в тежки престъпления”, каза държавният глава.

Той отправи апел към гражданите да осъзнаят, че това "е един Рубикон".

"Ако ние сега допуснем хора, които имат тежки грехове, те не просто ще очернят образа на България с присъствието си в парламента, но и ще накърнят представата ни за демокрация много по-трайно и по-дълбоко, отколкото досега. Затова всеки избирател трябва да гласува по съвест”, подчерта Първанов.

По-късно в Хасково Георги Първанов заяви пред журналисти, че основните бъдещи парламентарни сили трябва да са подготвени, че ще има бързо свикване на парламента - "сега в по-голяма степен ще действам бързо". Ще насроча датата малко след като бъдат обявени официално резултатите, съобщи президентът. Даже съм си наумил и самата дата, но нека да не тичаме пред вятъра, каза държавният глава. Той добави, че първият мандат също ще бъде даден възможно най-бързо, като изрази надежда той да бъде успешен. Готов съм да приема и реализацията му от лидера на победилата парламентарна формация, отбеляза президентът.

Ако отида да гласувам,ще дам гласа си за някоя малка и неизвестна партийка,без никакви шансове да влезе в парламента,но която ми е харесала по някакъв начин. Да гласувам за някой от големите мафиоти - абсурд...

Абсолютно съм съгласен с теб!

Досегашните ни управляващи достатъчно добр доказаха на какво са способни т.е. на нищо!

Всички големи партии си играят иигрички помежду си и само си подхвърлят топката.

В никакъв случай не искам да си мислите,че правя някаква агитация, но изнамерих една нова коалиционна партия "За родината". Имат много добри предложения и идеи за подобряване на положението ни (те са военни)! Погледнете ги, мисля, че ще ви допаднат!

Досегашните ни управляващи достатъчно добр доказаха на какво са способни т.е. на нищо!

Всички големи партии си играят иигрички помежду си и само си подхвърлят топката.

В никакъв случай не искам да си мислите,че правя някаква агитация, но изнамерих една нова коалиционна партия "За родината". Имат много добри предложения и идеи за подобряване на положението ни (те са военни)! Погледнете ги, мисля, че ще ви допаднат!

Те, военните, не бяха ли с партийни книжки? А и по-тоталитарна структура от военната здраве му кажи.

И с какво ще ни допаднат... Повечето не стават за чеп на зеле, камо ли за политика и икономика...

Те, военните, не бяха ли с партийни книжки? А и по-тоталитарна структура от военната здраве му кажи.

Май живееш в някакви времена на партийни книжки.. събуди се.. погледни света.... и после ръси глупости...

Това за гласуването за партия/коалиция/ нямаща шанс за влизане в парламента реално го изяжда мажоритарния вот,т.е гласовете се преразпределят и гласът отива някъде там(според разпределението спечелил,първи подгласник....).

Абе все е нещо и е по-добре отколкото изобщо да не се гласува!

Вижте сега. Ако смятате че не вярвате на нито една политическа партия - можете да постъпите много просто. Задраскайте бюлетината от край до край по двата и диагонала. С Х. Така гласът ви няма да се разпредели между никого.

За пореден път няма да гласувам - не защото няма за кого - има, а защото не искам да съм част от едно престъпление наречено лаконично "политика"...

...

Който приказва подобни работи, значи е просто за съжаление, комплексар и незнам още какви неща хахахахахах laugh.gifbiggrin.gif

Редактирано от Diin (преглед на промените)

За пореден път няма да гласувам - не защото няма за кого - има, а защото не искам да съм част от едно престъпление наречено лаконично "политика"...

Е да, ама това престъпление наречено "политика" не засяга само теб, а и другите около теб, бъдещето на всички, на идните поколения...

Не стой със скръстени ръце и се възползвай от правото си на глас. Ако всеки направи като теб, какво ще стане?! Партийките ще си въртят нещата помежду си и народа ни ще има все по-малко и по-малко глас в управлението. То не че сега маме много глас, но поне можем да направим нещо, да изберем правилните хора или поне да се опитаме...!

Е да, ама това престъпление наречено "политика" не засяга само теб, а и другите около теб, бъдещето на всички, на идните поколения...

Не стой със скръстени ръце и се възползвай от правото си на глас. Ако всеки направи като теб, какво ще стане?! Партийките ще си въртят нещата помежду си и народа ни ще има все по-малко и по-малко глас в управлението. То не че сега маме много глас, но поне можем да направим нещо, да изберем правилните хора или поне да се опитаме...!

Колкото и странно да ви прозвучи, само си представете, ако военните влезнат в парламента- по демократиче път и разбира се чрез избори. няма ли да стане поне малко по добре? Те поне знаят какво е ред и дисциплина. Или не е така?!

Разпускане и нови избори при коалиция ГЕРБ-БСП! 2/3 от червените избиратели навити с Бойко

Дата : 22 Юни 2009 г. 14:54 ч. /автор : Емануела Иванова, actualno.com

6863bb18c9.jpg

36,3 % от избирателите са категорични, че дебатът между Станишев и Борисов задължително трябва да се състои. Снимка: БГНЕС'

36,3 % от избирателите са категорични, че дебатът между Станишев и Борисов задължително трябва да се състои. Снимка: БГНЕС

48 % от българите предпочитат разпускане на парламента и парламентарни избори отново наесен, отколкото правителство, съставено от  коалиция между ГЕРБ и БСП, под кавато и да е форма – програмно или

експертно. Това сочи представително проучване на електоралните нагласи на избирателите в България, направено в периода 16 – 19 юни от Центъра за анализи и маркетинг.  

Симпатизантите на ГЕРБ са категорични – 70 % от тях отхвърлят варианта за коалиция с БСП. За разлика от тях, 67,2 % или почти 2/3 от гласуващите за БСП биха се съгласили на коалиране между социалистите и партията на Бойко Борисов.

Социологът Юлий Павлов съобщи, че нараства броят на хората, които смятат, че правителство на ГЕРБ с премиер Бойко Борисов ще управлява по-добре от сегашното правителство, оглавено от Сергей Станишев. 37% от

хората възлагат надежди на ГЕРБ, което е 2 пъти повече от тези, които смятат, че Борисов би управлявал по-зле от опонента си Сергей Станишев.

На въпрос кои политически сили са неспособни да управляват страната, най-голям процент от отрицателния вот събират ДПС – 32,1%, БСП – 31,4 % и АТАКА – 28,8 %. Синята коалиция е четвъртата сила, която събира повече от 10% неодобрение – 16% смятат, че обединението на сините е неспособно да управлява България.

Данните от проучването сочат, че бъдещият парламент ще бъде съставен от 5+3 партии т.е. пет партии със сигурност ще успеят да завоюват места в парламента, а други 3 са на ръба. Сигурните депутати според проучването ще са от  ГЕРБ, БСП, ДПС, АТАКА и Синята коалиция.

Борбата за останалите места ще бъде между Лидер с Новото време, РЗС и НДСВ, като прогнозите на експертите са, че тези три политически сили ще направят необходимото, за да спечелят депутатски места и бъдещият

парламент ще бъде по-скоро 8-партиен.

"При този вариант вероятността за съставяне на стабилно правителство изглежда много малко вероятна", коментира Юлий Павлов. Според него най-логичният следизборен сценарий е разпускане на парламента и предсрочни избори наесен.

"Всеки вариант за програмно или служебно правителство би означавало участието на досегашните управляващи отново в управлението, което би представлявало една колективна безотговорност”, коментира още Павлов. Според него хората са категорично против "неестествените" коалиции, каквато би била една коалиция между ГЕРБ и

БСП. "Досега управляваше една неестествена коалиция и хората вече не искат това."

В проучването е включен и въпрос за нашумелия дебат между лидерите на БСП и ГЕРБ. На въпрос дали този дебат трябва да се състои 36,3 % са категорични, че дебат трябва да има. Заедно с тези, които смятат, че би било добре Станишев и Борисов да се изправят един срещу друг, процентите на хората, които подкрепят дебата между лидерите става 61,8 %.

В сравнение с предишно изследване на центъра, политиците с най-висок процент недоверие от трима са станали вече пет. Недоверието се запазва към Иван Костов – 85,9%, Ахмед Доган – 85,4% и Волен Сидеров

– 80,9%. Двамата нови политици към този списък са другият лидер на Синята коалиция Мартин Димитров – 80,1% и Анастасия Мозер – 83%.

Единственият политик с положителен рейтинг е лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Според експертите от Центъра за анализ и маркетинг около 3,5 млн души вероятно ще отидат до урните на 5 юли.

Разпускане и нови избори при коалиция ГЕРБ-БСП! 2/3 от червените избиратели навити с Бойко

Ще ти се....!

Аз пък трябва да ти кажа, че точно тази коалиция би дала стабилно мнозинство, от което се нуждаем в момента за да излезем от тая шибана криза! В политиката -никога не казвай: "Никога"! cool.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.