Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Парламентарните избори ще се проведат на 5 юли

67 гласували потребители

1. 1. Ще гласувате ли на 5 юли ?

• да
      80%
      49
    • не
      11%
      7
    • все още се колебая
      8%
      5
  2. 2. Коя ще бъде първа политическа сила ?

• ГЕРБ
      54%
      33
    • БСП
      4%
      3
    • ДПС
      8%
      5
    • Синята коалиция
      18%
      11
    • друга партия
      14%
      9

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Станишев никога няма да се съгласи на това...

Точно Станишев преди време каза, че е съгласен на такава коалиция (не дословно разбира се :P , но това му беше идеята).

Коалицията ще е ДПС-ГЕРБ.

Едва ли. Ако стане така, ще се повтори Иран в роден вариант.

Коалицията след изборите ще е ГЕРБ, ОДС и НДСВ (ако се стигне до тях).

п.п. Доста вероятно е и РЗС/Лидер да се включат, което ще е големият минус на следващото правителство.

Редактирано от ivanvazovv (преглед на промените)

• Отговори 229
  • Прегледи 16,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

:eek: Браво, много си точен, искам само да те допълня нещо което много хора забравиха- Правителството управлява с мандата на ДПС и като шев на ДПС , г-н Доган се явява политически шев на премиера, а като такъв той е в правото си да каже това което е казал. Мен ми е по-интересно как виждаш един кабинет съставен от ГЕРБ-БСП-ДПС-Атака-Лидер-РЗС

Ами мисля че това е в сферата на хипотетичните въпроси от рода "Ами ако ? "

Невъзможно е...А и какви партии са Лидер, или РЗС , или дори АТАКА... ... за мен просто са смешни .....

• Автор

Пада подкрепата за ГЕРБ, БСП и сините

6_116af7.jpg

26 юни 2009 / News.dir.bg

ГЕРБ запазва водачеството си, но бележи лек спад, показва преизчисляването на резултатите от интернет анкетата в dir.bg към 26 юни 2009 г.

В анкетата вече са се включили над 150 000 участници, направили общо над 200 000 гласувания. Целта на анкетата не е да прогнозира реалните гласове, които ще получат партиите на изборите, а да проследи динамиката на предпочитанията.

Показаните към 26 юни резултати от нея са преизчислени така, че да се отчете изкривяването на аудиторията, като за корекцията се използвани реалните данни от изборите за Европейски парламент, съотнесени към данните от интернет анкетата. Така например коефициентът на изкривяване при Синята коалиция е 0.39, а при ДПС - 3.63.

Според преизчислените междинни резултати към 26-и юни води ГЕРБ с почти 27.7%, следван от БСП с 20%, ДПС - с 15.6%, "Атака" - с 10.5%, НДСВ със 7.9%, Синята коалиция със 7.4%, "Лидер" - с 5.9% и РЗС с 5.0%. Спрямо резултатите от миналата седмица прави впечатление покачването на гласовете за ДПС с над 2 процентни пункта. ГЕРБ и БСП отчитат лек спад, като разликата между двете партии се свива до 7 процентни пункта. Това свиване явно става за сметка на повече гласове към по-малки партии. Синята коалиция и НДСВ отново размениха местата си.

През последната седмица СДС се котира по-зле сред възрастните, а ГЕРБ отстъпва при най-младите и хората на възраст 45-55 г. Партията на Борисов заздравява позиции само при хората със средни доходи и губи при по-бедните и по-богатите. БСП отбелязва понижение при по-заможните.

През последната седмица ГЕРБ силно губи сред хората в бюджетните структури. Специално резултатите при висшите държавни чиновнци правят впечатление със своята нестабилност, вероятно дължаща се на това, че изборите биха имали пряко влияние върху тяхното професионално бъдеще. Същевременно расте подкрепата на ГЕРБ сред домакините и безработните. Спада популярността за БСП сред мениджърите в частния сектор, но се увеличава за ГЕРБ. БСП и "Атака" печелят симпатиите на пенсионерите в сравнение с предишната седмица.

6_116af7.jpg

ГЕРБ запазва водачеството си, но бележи лек спад, показва преизчисляването на резултатите от интернет анкетата в dir.bg към 26 юни 2009 г.

В анкетата вече са се включили над 150 000 участници, направили общо над 200 000 гласувания. Целта на анкетата не е да прогнозира реалните гласове, които ще получат партиите на изборите, а да проследи динамиката на предпочитанията.

Показаните към 26 юни резултати от нея са преизчислени така, че да се отчете изкривяването на аудиторията, като за корекцията се използвани реалните данни от изборите за Европейски парламент, съотнесени към данните от интернет анкетата. Така например коефициентът на изкривяване при Синята коалиция е 0.39, а при ДПС - 3.63.

Според преизчислените междинни резултати към 26-и юни води ГЕРБ с почти 27.7%, следван от БСП с 20%, ДПС - с 15.6%, "Атака" - с 10.5%, НДСВ със 7.9%, Синята коалиция със 7.4%, "Лидер" - с 5.9% и РЗС с 5.0%. Спрямо резултатите от миналата седмица прави впечатление покачването на гласовете за ДПС с над 2 процентни пункта. ГЕРБ и БСП отчитат лек спад, като разликата между двете партии се свива до 7 процентни пункта. Това свиване явно става за сметка на повече гласове към по-малки партии. Синята коалиция и НДСВ отново размениха местата си.

През последната седмица СДС се котира по-зле сред възрастните, а ГЕРБ отстъпва при най-младите и хората на възраст 45-55 г. Партията на Борисов заздравява позиции само при хората със средни доходи и губи при по-бедните и по-богатите. БСП отбелязва понижение при по-заможните.

През последната седмица ГЕРБ силно губи сред хората в бюджетните структури. Специално резултатите при висшите държавни чиновнци правят впечатление със своята нестабилност, вероятно дължаща се на това, че изборите биха имали пряко влияние върху тяхното професионално бъдеще. Същевременно расте подкрепата на ГЕРБ сред домакините и безработните. Спада популярността за БСП сред мениджърите в частния сектор, но се увеличава за ГЕРБ. БСП и "Атака" печелят симпатиите на пенсионерите в сравнение с предишната седмица.

Е баси и работата, скапаните ДПС имат покачване на гласовете... то е ясно ( за жалост) че пак ще могат да с правят своята протурска политика на свобода,ама, как да не се ядосва човек. За това гласувайте, ако трябва само за да убиете един турски глас защото всичко което се случва е много жалко. А още по-добре, ако гласувате и за правилните хора, макар и още по-малко да ми се вярва в управлението да влезнат българи, които искат да направят нещо за страната и наистина могат да спрат пълненето на добовете на всички скапаняци от нашето парламентче ,такива лично според мен са за жалост безизвестните от коалици "За родината". Може да са малки, да нямат койу знае какви шансове, но все пак аз съм си за тях ( за сега де :) ), защото ми изглеждат най- нормални.

И хора, гласувайтеееееееее

6_116af7.jpg

ГЕРБ запазва водачеството си, но бележи лек спад, показва преизчисляването на резултатите от интернет анкетата в dir.bg

Виждаме думата анкета в интернет и спираме да четем...

Е баси и работата, скапаните ДПС имат покачване на гласовете...

Доста елемнтарно се връзвате някои хора и се поддавате на манипулации на подкупени агенции и сайтове...

Най стабилната коалиция според мен ще е ГЕРБ АТАКА и Синята коалиция.В момента в Бургас управляват ГЕРБ с подкрепата на АТАКА и СДС,града стана друг.Ремонти на улици,строежи на нови детски градини,църкви.Едните са коректив на другите и нещата се получават.ГЕРБ малко залитнаха с разрешение за строеж на джамия но веднага беха срязани от АТАКА и поне за сега строежа е спрян.Неприятно впечатление правят ГЕРБ на моменти,прилепиха се разни бизнесмени към тях но АТАКА и СКАТ не им дават да кривнат от правия път и засега това действа.ДПС,БСП и местните купувачи на гласове (бизнес партийките) са опозиция и това е добре.

Най стабилната коалиция според мен ще е ГЕРБ АТАКА и Синята коалиция.В момента в Бургас управляват ГЕРБ с подкрепата на АТАКА и СДС,града стана друг.Ремонти на улици,строежи на нови детски градини,църкви.Едните са коректив на другите и нещата се получават.ГЕРБ малко залитнаха с разрешение за строеж на джамия но веднага беха срязани от АТАКА и поне за сега строежа е спрян.Неприятно впечатление правят ГЕРБ на моменти,прилепиха се разни бизнесмени към тях но АТАКА и СКАТ не им дават да кривнат от правия път и засега това действа.ДПС,БСП и местните купувачи на гласове (бизнес партийките) са опозиция и това е добре.

А най-големите купувачи ще са на власт тогава biggrin.gif а не най-стабилните

В момента най-много плащат Лидер, Синята коалиция и БСП. За ДПС всички знаем...

Всички знаете ли, май ви се иска да са най-големи просто.. за да може да има с кой да се оправдавате ... но има да вземате.... :P

Най-големи купувачи са точно тези ревящи срещу купуването на гласове.. ГЕРБ, АТАКА, Лидер .. и дори РЗС...

Те ОДС не могат да си разрешат вътрешните противоречия, та камо ли да натрупат финанси за купуване на гласове и скъпа кампания. Та ги махни от изброените.

Те ОДС не могат да си разрешат вътрешните противоречия, та камо ли да натрупат финанси за купуване на гласове и скъпа кампания. Та ги махни от изброените.

Аха, а дето предлагат по 70 лева за глас сигурно от закуски са ги събирали.

Diin, твоите скъпоценни ДПС раздаваха пари в циганската махала от 12 до 5 сутринта. Поздрави.

Аха, а дето предлагат по 70 лева за глас сигурно от закуски са ги събирали.

Diin, твоите скъпоценни ДПС раздаваха пари в циганската махала от 12 до 5 сутринта. Поздрави.

Драга, а твоите скъпоценни ГЕРБ, днес сутринта подкупваха в Шумен и предлагаха дори продукти като кайма biggrin.gif Явно имат спонсори месокомбинати или кланници laugh.gif

За АТАКА дори няма смисъл да споменавам:)

Какво има повече да говорим... твоите слухове за чуто, срещу моето видяно...

Редактирано от Diin (преглед на промените)

твоите слухове за чуто, срещу моето видяно...

Ти пък от къде знаеш какво съм чула и какво видяла? ohmy.gif По много елементарен начин се опитваш да ме изкараш, че греша. По товята логка, това което ми казваш за Шумен, за мен също е само слух.Зацепваш ли?

Редактирано от Shadow_skill (преглед на промените)

• Автор
Е как може, тя е партия на турци, а те не заслужават да решават какво ще става в БГ...

За съжаление наистина доста хора не искат да разберат каква е тази партия, че всички, членуващи в нея и гласували за нея не са турци, а са българи.

Ох много е дълъг този въпрос, а и с едно изречение няма как да го приключим, затова ако ти се занимава направи една тема за ДПС и това каква е тази партия, историята и, развитието и и т.н. Ако имаш време и желание. То е ясно, че ще се напълни с псувни и клетви, но гледам, че не се притесняваш да се изправиш срещу...а бе да речем срещу невежеството. Защото аз лично оприличавам незнанието с невежество.

Апропо, същото важи за такива теми за всяка партия, на която наоколо има привърженици.

Съжалявам, че повечето тук плюват и обясняват срещу кого трябва да се гласува, а почти никой не се изправи да ни агитира кротко и с разумни аргументи за кой да гласуваме.

Но това си е черта на целия народ, затова и пишещите тук няма как да правят изключение.

За съжаление наистина доста хора не искат да разберат каква е тази партия, че всички, членуващи в нея и гласували за нея не са турци, а са българи.

Ох много е дълъг този въпрос, а и с едно изречение няма как да го приключим, затова ако ти се занимава направи една тема за ДПС и това каква е тази партия, историята и, развитието и и т.н. Ако имаш време и желание. То е ясно, че ще се напълни с псувни и клетви, но гледам, че не се притесняваш да се изправиш срещу...а бе да речем срещу невежеството. Защото аз лично оприличавам незнанието с невежество.

Апропо, същото важи за такива теми за всяка партия, на която наоколо има привърженици.

Съжалявам, че повечето тук плюват и обясняват срещу кого трябва да се гласува, а почти никой не се изправи да ни агитира кротко и с разумни аргументи за кой да гласуваме.

Но това си е черта на целия народ, затова и пишещите тук няма как да правят изключение.

Знаеш ли..идеята е добра... но знаейки какви са множеството средностатистически потребители в нета..и калдата включая... мисля че няма да има никакъв ефект..... съдя по темата за ислям.. знаем на какво се превърна ...

Но ще видим.. може и да го направя ..

А сега, отивам за бира.... ;)

П.С И за чертата си прав.. трябва коренна промяна в мисленето.....

Редактирано от Diin (преглед на промените)

http://svejo.net/home/link_summary/302278-...ite-na-izborite

Съмнявам се обаче да има голям ефект, въпреки че от политическото ръководство на ЦИК умираха от страх да не дойдат тези наблюдатели и всячески ги отклоняваха...

Пич, ето ти моето мнение за кого трябва да гласуваме и аргумнтите ми!

Никоя от оялите се партии в тая окаяна държава няма интерес да има правила и народа да вижда кой търтей в парламента какво прави – е кажете ми – кога очаквате да се оправим?! Егати и гражданското общество, егати демокрацията – на мене ми писна мутри да си пазаруват депутати!

Няма ли дисциплина – нищо няма да стане! Защо в цял свят държавите се връщат в икономиката – ами защото капитала нещо се оказа, че не може да управлява. И даже нещо повече – нямам нищо против една диктатура. Военните се усетиха, ама дано да не е късно – направили са коалиция „За Родината” – сигурно е, че могат да съберат поне 200 000 гласа (тия от запаса са поне толкова) и да поемат нещата в свои ръце. Мразиме турците, ама държавата им е силна и стабилна. ЗАЩО?

ЗАЩОТО военните държат нещата в свои ръце и ако някой надигне глава с лоши намерения – бързо му я чупят! Ако не стане и тоя път – аз емигрирам – и в Албания вече е по-добре от тука...

Някой би ли обяснил как се провежда вота?

• Автор
Някой би ли обяснил как се провежда вота?

Интересно, че никой до сега не е питал в темата, а иначе доста хора не знаят.

РЕД ЗА ГЛАСУВАНЕ

9. Избирателят подава на член на СИК личната си карта или зелен паспорт за гражданите, родени до 31.12.1931 г. Членът на СИК вписва в избирателния списък ЕГН и вида и номера на документа за самоличност на избирателя в съответната графа.

10. След като бъде установена самоличността му, избирателят получава от член на комисията ДВЕ бюлетини за гласуване:

- ЕДНА бяла интегрална бюлетина за гласуване за мажоритарни кандидати;

- ЕДНА бяла интегрална бюлетина за гласуване за кандидатски листи за многомандатния район.

Разгънатите бюлетини се показват на избирателя, за да се увери, че на лицевите им страни няма отбелязвания или технически дефекти, които ги правят недействителни. Бюлетините се подпечатват с печата на СИК на посоченото за това място на гърба и се подават на избирателя (чл. 87, ал. 1 от ЗИНП).

11. Избирателят извършва следните действия (чл. 87, ал. 3 от ЗИНП):

- влиза в кабината за гласуване сам;

- в бюлетината за кандидатски листи за многомандатния район поставя в квадратчето за гласуване с поредния номер на избраната от него партия или коалиция знак, изразяващ по недвусмислен начин неговия вот (“V”, “+”, “Х” или друг знак);

- в бюлетината за мажоритарни кандидати поставя в квадратчето за гласуване с поредния номер на избрания от него кандидат знак, изразяващ по недвусмислен начин неговия вот (“V”, “+”, “Х” или друг знак);

- сгъва поотделно бюлетините по дължината им по линията на фабричното сгъване, след това ги сгъва така, че да не може да се установи вота му и по начин така, че да се вижда мястото за двата печата на гърба;

- излиза от кабината и подава сгънатите бюлетини на члена на СИК (без да ги изпуска от ръцете си), който поставя печата на СИК върху гърба на бюлетината на определеното за целта при отпечатването й място;

- пуска подпечатаните на две места с печата на СИК бюлетини в избирателната кутия;

Тоест ще гласуваш с две бюлетини.

пп. Цитата е от реда, определен в закона за избор на народни представители. Затова съм оставил и членовете и алинеите, където са цитирани.

Добре де,ами ако не искам да гласувам за мажоритарен кандидат например,какво правим?

И един бърз въпрос:

Не може ли да се направи една тема: "Как се гласува" или нещо от сорта,да се закачи и там да е видно кое как става и,ако някой неразбрал като мен да пита?!

Интересно, че никой до сега не е питал в темата, а иначе доста хора не знаят.

Тоест ще гласуваш с две бюлетини.

пп. Цитата е от реда, определен в закона за избор на народни представители. Затова съм оставил и членовете и алинеите, където са цитирани.

Колкото по-сложно толкова повече грешни бюлетини от поддръжниците на БСП и ДПС

• Автор
Добре де,ами ако не искам да гласувам за мажоритарен кандидат например,какво правим?

И един бърз въпрос:

Не може ли да се направи една тема: "Как се гласува" или нещо от сорта,да се закачи и там да е видно кое как става и,ако някой неразбрал като мен да пита?!

Като не искаш да гласуваш за мажоритарен кандидат, пускаш празна бюлетина (примерно) и тя е недействителна.

В общи линии хората не гледат кой е мажоритарен кандидат, а си гласуват за партията.

Относно темата си прав.

Сега ще пусна подробния текст в закона и ще помоля някой да извади постовете и да направи темата важна.

Едит: за да не пускам огромен пост, прикачих като текстови файл подробно цялата част от текста в закона, който касае гласуването. За да бъда максимално точен, доколкото си спомням преди време го теглих от сайта на Дарик, но ако бъркам, моля за извинение.

glasuvane.doc

Редактирано от Censored (преглед на промените)

Diin,

гледам коментираш, но като си толкова навътре в ДПС-то, я кажи защо самоубиха Ахмед Емин или ако той си е дръпнал спусъка (и да остави три деца сираци, ако си спомням добре), от какво може да го е направил!?

Тогава ми говори за избори и какво е ДПС - мафиотска структура или мислеща за хората партия?

ДПС е толкова мафиотска партия, колкото са и другите , дори може би по-малко .....и не мисля да коментирам смърта на Емин, ако това ти е целта.. Нека почива в мир...

Гледайки публично мафиотите с кои партии се обвързват за да оттърват затвора, не виждам да са избрали листите на ДПС.... нито Галеви, нито Баретата... скритите босове също....Нито в редиците на ДПС има мутри , за разлика от такива като АТАКА и ГЕРБ.. официално признали мутрите за свои активисти... Явно това обаче ти е убягнало

• Автор

Преврат срещу Волен Сидеров

6_ee26f.jpg

28 юни 2009 / News.dir.bg

На извънреден конгрес на партия „Атака” в София на 19 юли ще се поиска промяна в устава на партията, като ще се настоява Волен Сидеров да бъде освободен от поста си, а тя да бъде управлявана от седемчленен Борд на председателите.

Това съобщиха днес в Бургас депутатът Митко Димитров и координаторът на „Атака” за София област Константин Костов, които обявиха, че не искат властта да е съсредоточена в един човек, както е сега, съобщи БГНЕС.

Бордът ще бъде контролиран от 21-членна комисия. Имаме подкрепата на 3/3 от членовете на партията, увериха те. Конгресът обаче можело да се окаже нелигитимен, защото в момента в централата на партията били привиквани всички общински координатори и им се прибирали пълномощните за такива. Това означава, че те не могат да правят общински събрания и да излъчват делегати за конгреса, предупредиха двамата.

Причината за бунта в партията е подреждането на листите. Според Митко Димитров от тях са отпаднали изявени активисти на „Атака”, представители на местните структури, а са намерили място бизнесмени, които са си платили местата. Два дни преди регистрацията листите са били променени.

“В Източна България листите се наредиха от журналисти, а в Западна от Слави Бинев. Волен Сидеров не купува гласове, той продава места в листите", каза Костов, но не потвърди, че за челно място се плащат суми до 1 млн. лева, каквато информация има. Димитров пък цитира Сидеров: "Важно е кинти да падат". Думите му бяха потвърдени и от бившия член на "Атака" Павел Чернев, който присъства в залата.

Волен Сидеров, доведеният му син Димитър Стоянов, съпругата му Капка и Десислав Чукалов сами са редили листите, при затворени врати, не са допускали никой друг. Те не са обяснили защо подменят хората си, но Костов и Димитров твърдят, че новите са предимно бизнесмени. Такъв е случаят в Сливен и в Ямбол, а водач на една от листите в София е адвокат Явор Нотев, който спаси Сидеров от присъда за хулиганство заради инцидента на автомагистрала "Тракия", съобщиха още съпартийците му.

В бургаската листа пък областният кординатор Деян Стойков бе поставен на девето място, напред бе сложен бизнесменът Николай Пехливанов, който местните националисти даже не познаваха. Ден след като станаха ясни листите, Стойков подаде заявление до РИК, че се отказва и е омерзен. Малко по-късно втори човек напусна листата -общинският съветник Никола Иванов от Несебър, който бе на 13-о място, припомниха неводолните атакисти.

Митко Димитров и Константин Костов заявиха, че изборите на „Атака” се спонсорира от олигарси, които са намерили място в листите, и това обяснява скъпата кампания на партията. С лобистки интереси се обяснявала и директивата на Волен Сидеров парламентарната група на "Атака" да напусне парламента, когато бе гласуван Законът за черноморското крайбрежие. Това било в услуга на тройната коалиция да си прокара удобни закони.

"Атака" и ДПС са "двете страни на една монета", заяви Константин Костов. Той намекна за връзка между Ахмед Доган и Волен Сидеров още от времето, когато Сидеров работел в отдела "Връзки с обществеността" във фирма на "Мултигруп", а в същото време Доган бил съдружник на Илия Павлов.

Костов каза още, че в деня на смъртта на Ахмед Емин Волен Сидеров е бил притеснен да не би да се намерят в мъртвия документи, които могат да го уличат.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.