Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Финалите на Евровизия 2009

Featured Replies

Да го забравим и тази година финала

БГ резил на Евровизия, няма да ходим на финал

0000070772-article.jpg

В спортния комплекс "Олимпийски" в Москва завърши първият полуфинал на конкурса Евровизия' 2009, съобщава ИТАР-ТАСС.

В него участваха 18 страни, от които продължават 10.

Сред класиралите се на финала са Турция, Швеция, Израел, Португалия, Малта, Финландия, Румъния, Армения, Исландия и Босна и Херцеговина.

Българинът Красимир Аврамов изпълни в руската столица песента "Illusion", която няма да продължи в борбата.

Вторият полуфинал на Евровизия ще се състои на 14 май, а финалът е през нощта на 16-и срещу 17-и май. Според регламента на конкурса на финала автоматично отиват представителите на Великобритания, Франция, Германия, Испания, а също на страната-домакин - Русия.

През 54-те години, откакто се провежда Евровизия, на конкурса са прозвучали над 1000 песни.

Миналата година в гласуването по телефона и с SMS-и са участвали почти 9 милиона души от цял свят.

Източник:dnes.bg

Очаквано. Лично аз като започваше припева на нашата песен намалявах звука, че нещо страшно се чуваше.Факт е обаче, че на този конкурс повечето песни не струват, тъй че: Кво да ни пука?

А аз съм впечатлен от организацията и най-вече от сцената в Москва.

Снощи седях със отворено чене пред телевизора.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

А аз съм впечатлен от организацията и най-вече от сцената в Москва.

Снощи седях със отворено чене пред телевизора.

О, да сцената беше потресаваща и на мен ми направи впечатление. Но им се издразних малкоо на руснаците. " Да проследим нашите победи не само в музиката..." Миксът от руски песни абе малце на грандоманска история ми заприлича...

О, да сцената беше потресаваща и на мен ми направи впечатление. Но им се издразних малкоо на руснаците. " Да проследим нашите победи не само в музиката..." Миксът от руски песни абе малце на грандоманска история ми заприлича...

biggrin.gif

Е - нали трябва да се изфукат малко и те де.Позволи им този жест.

Другото което ми направи впечатление бе анимацията на анонсите на песните и изпълнителите- с момичето и шапката и цветните ивици от жар-птицата.

Феерично и много-много красиво :)

Моето мнение е следното - всички песни бяха пълна отврат. Евровизия не е Мюзик айдъл, а по- скоро политическо шоу - да се демонстрира някаква международна солидарност . На фона на ултрамодерната зала, ефекти и т.н. всички изпълнители изглеждаха жалки и смешни - това е.

Сега като чета постовете се замислих - това конкурс за песен ли е или за нещо друго?

За песен е, да по принцип е така... Но не се ли разминават малко нещата - колко качествени песни и изпълнители видяхте на тазгодишния конкурс?

Сега като чета постовете се замислих - това конкурс за песен ли е или за нещо друго?

За песен е, да по принцип е така... Но не се ли разминават малко нещата - колко качествени песни и изпълнители видяхте на тазгодишния конкурс?

Веднага отговарям - николко.

Веднага отговарям - николко.

В смисъл че няма качествени песни или качествени изпълнителки? То и миналата година песента на чехкинята не струваше, ама и сега като се сетя за госпожица Керндлова ми се ... :newspaper:

Редактирано от ined (преглед на промените)

В смисъл че няма качествени песни или качествени изпълнителки? То и миналата година песента на чехкинята не струваше, ама и сега като се сетя за госпожица Керндлова ми се ... :yanim:

Гласувам с две ръце и три крака за нея! biggrin.gif

• Автор

Е ... имало е и добри попадения ... Веднага се сещам за Селин Дион - победителка от 1988 в Дъблин, Ирландия с песента Ne Partez Pas Sans Moi на френски език !

Е ... имало е и добри попадения ... Веднага се сещам за Селин Дион - победителка от 1988 в Дъблин, Ирландия с песента Ne Partez Pas Sans Moi на френски език !

ABBA - Ring, Ring и Waterloo . Това са безпорните хитове от Евровизия :yanim:

ABBA - Ring, Ring и Waterloo . Това са безпорните хитове от Евровизия :yanim:

Не забравяйте, че тогава се състезаваха с нас от Интервизия.

AББA и Селин Дион са изключенията, потвърждаващи правилото, че това е обикновен конкурс без особено значение. Останалото е помпозна форма на фестивал, изтъкваща поредната столица, т.е. музиката като цяло остава на по-заден план.

Не съм гледал предаването снощи, макар и да знаех за него, защото не съм и очаквал нашата ... хм... "песен" да се класира, но съдейки от предишните 2-3 издания можеше и да попадне сред финалистите.

Вероятно ще гледам финала, особено пък след като е в Москва - руснаците си падат по грандиозните спектакли, но и ги правят. В последно време почти само руските новогодишни програми гледаме и наистина са впечатляващи във всяко отношение, особено пък в сравнение с нашите площадни изяви.

Нашата песен няма да я коментирам. Само едно заглавие ми хареса: Илюзия ли ще е за Краси Аврамов "Евровизия"?

Мда... излюзия biggrin.gif

Още тук

Но

е доста добра и продължава :rolleyes:

Редактирано от diadia (преглед на промените)

Аз пък няма да се съглася с повечето от вас, защото на мен песента ни доста ми хареса, всички пяха страхотно о нашата група, танцьорите на кокилите също бяха много добри. Доволна съм много от нашето представяне и не съм доволна от това, че не се класирахме, защото нашата песен беше по-добра от доста от тези, които продължиха - португалската, арменската. Песента ни е мелодична, лесно се запомня и се пее трудно. Съжалявам, че не продължихме. Но пък се радвам за Босна и Херцеговина, защото тяхната песен много ми хареса и те продължиха. Обичам кахърни народни песни.

Аз пък няма да се съглася с повечето от вас, защото на мен песента ни доста ми хареса, всички пяха страхотно о нашата група, танцьорите на кокилите също бяха много добри. Доволна съм много от нашето представяне и не съм доволна от това, че не се класирахме, защото нашата песен беше по-добра от доста от тези, които продължиха - португалската, арменската. Песента ни е мелодична, лесно се запомня и се пее трудно. Съжалявам, че не продължихме. Но пък се радвам за Босна и Херцеговина, защото тяхната песен много ми хареса и те продължиха. Обичам кахърни народни песни.

Ама и аз това се чудя, какво не и харесват на "Illusion" ;)

Май щото сме си свикнали да плюем по различните и нестандартните неща...

Аз пък харесвам песента !

Редактирано от shefkata (преглед на промените)

Песента ни на фона на другите е доста добра...извинявайте обаче - изпълнението беше зле. Неможеше ли да се размине с това пищене нашият герой? На мен ми харесва като мелодия, обачe, сигурен съм, че ако го нямаше дова пищене, щеше да е по-добре.

Редактирано от DarkWalker (преглед на промените)

Добре, щом канадката Селин Дион печели Евровизия значи някой я е "внесъл". Не може ли и ние да си "внесем" нещо значимо вместо да се излагаме с разни вресльовци ?

Явно свинският грип е напъплил Красито - голямо квичене беше... :)

Съвсем не мисля, че след като не одобрявам нещо, то следва да се вадят изводи, че го оплювам. И какво означава „нестандартно и различно” едва ли е обект точно на тази тема, да не говорим, че не е и важно. В последните 2 години видимо „различни” изпълнители заеха призовите места. Красимир Аврамов има специфичен глас, много подходящ за по-друг вид музика, с какъвто всъщност доби и популярност, но едва точно „Илюзия” е неговата песен.

Целта на този конкурс (поне привидно) е търсенето на шлагерна песен, която да се запее масово в Европа, а нашата съвсем не е тази, която бих си свирукал докато изнервен чакам да си платя сметката за ток, да речем. И сигурно не само аз, достатъчно пускаха клипа по ТВ, а ежегодните и вече станали задължителни скандали, съпътстващи избирането й за участие едва ли има смисъл да се коментират.

За сравнение, песента „Вода” на Стоян и Елица бе с класи над всички останали участващи, но не бе възможно да спечели, защото ние нямаме лоби – дребна комбина с гърците, но това съвсем не е достатъчно.

Конкурсът е противоречив и качеството на песните и изпълнителите им съвсем не е определящо за първото място.

Не бих могла да кажа, дали това е неговата песен или не е, тъй като не съм музикален критик, да не говорим че грубо казано "не разбирам от музика"...

Но на мен тази песен ми харесва, както и принципно гласът на Краси Аврамов. Аз помня концерта му от преди години в амфитеатъра в Пловдив и още тогава, критиката се отнесе доста зле към него. След това, той така и не се показа на българска сцена, до скоро.

Както и да е...

От 19-те участници за финала се класираха 10 изпълнители: Айсел и Араш (Азербайджан), Игор Сукров и Андреа (Хърватия), Светлана Лобода (Украйна), Саша Сон (Литва), Кейси Тола (Албания), Нели Чобану (Молдова), Нилс Бринк (Дания), Urban Symphony (Естония), Александър Рибак (Норвегия), Сакис Рувас (Гърция).

От първия полуфинал, който се състоя на 12 май, се класираха следните 10 изпълнители - Waldo's People (Финландия), Flor-de-Lis (Португалия), Киара (Малта), Regina (Босна и Херцеговина), Хадисе (Турция), Ноа и Миа Авад (Израел), Марлена Ернман (Швеция), Елена Георге (Румъния), Инга и Ануш (Армения) и Йоханна (Исландия).

Финалът на музикалния конкурс ще се състои на 16 май в спортния комплекс "Олимпийски" в Москва.

Освен класиралите се от двата полуфинала, на финала директно ще вземат участие и музикантите от т.нар. "Голяма четворка" /Великобритания, Германия, Франция, Испания - основни спонсори на "Евровизия"/ и Русия, която спечели миналогодишното издание.

П.П. Стискам палци на гръцката песен-много ми допадна! :wors:

Гърция спечели с Папаризу скоро ;)

Турската беше добра, успех!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.