Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво мислите за изборния ден и как оценявате резултатите?

Featured Replies

Ами виждаш, че "инатенето" е почноло от НДСВ... Другият момент е, че все пак това мнозинство (без ДПС) не беше толкова солидно, и имайки впредвид (както се и оказа в последтсвие), че НДСВ (както и в момента ГЕРБ- смея да го твърдя) са аморфна и нестабилна маса, можеше да се окаже, че в разгара на преговорите с Европа, правителството можеше да се окаже без парламентарна подкрепа, а това щеше да е пагубно за страната! Затова беше включено и ДПС, за да се осигури стабилитет! Абе ако не беше това изказване на турчина в онова село, сега друга песен щеше да се пее....ама нейсе!

Значи ето ги резултатите от изборите 2005:

Цък

БСП има 82 мандата, НДСВ - 53 мандата. Сиреч общо 135! 14 калпака над абсолютното мнозинство. КОлцина правителства са го имали? А колко парламентарни групи-победители се разпиляваха на фракцийки през всичките тия години. ТОва са оправдания! МЕжду другото това бяха много гнусни избори, с гнусни кампании. Просто си личеше от километър как всеки точи зъби за еврофондовете.

Колкото до инатенето, аз вече казах, че ако някой е решил да се прави на глупак, не е основание всеки да изпростява.

И не опира въпроса до конкретното изказване на "турчина", а до поведението на управляващия тандем през последните няколко месеца, когато явно и нагло се внушаваше на хората, че са рая. Изказването беше само капката, която преля чашата.

Редактирано от Sessily (преглед на промените)

• Отговори 355
  • Прегледи 21,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

Публикувани изображения

Изказването беше само капката, която преля чашата.

Българина реагира само тогава, когато персонално го засегнеш. В случая всички бяха засегнати или поне така се почустваха.

Изказването беше само капката, която преля чашата.

Е да, може да си го разглеждаш като капка, добавила 5% по-висока избирателна активност от очакванате, и 10% повече гласове към ГЕРБ! Това реалността! Никой не отрича, че Батман щеше и така да спечели, НО с не такава разлика! не видя ли в изборната нощ- та самите гербери не очакваха такава победа, никой не я е очаквал! А 10% по малко за ГЕРБ би дало коренно, ама коренно различно съотношение на силите, и пасианса щеше да е друг....коренно различен!

Дори след Жан Виденов,БСП имаше 58 депутата. След Сергей Станишев-40 човека...!

Дори след Жан Виденов,БСП имаше 58 депутата. След Сергей Станишев-40 човека...!

То по тая логика и при симеончо НДСВ имаше 120 души, ама сега нула! При костов СДС имаше...непомня точно какво мнозинство, ама сега...

Интерпретацията на процентите е доста хлъзгаво нещо....

Е да, може да си го разглеждаш като капка, добавила 5% по-висока избирателна активност от очакванате, и 10% повече гласове към ГЕРБ! Това реалността! Никой не отрича, че Батман щеше и така да спечели, НО с не такава разлика! не видя ли в изборната нощ- та самите гербери не очакваха такава победа, никой не я е очаквал! А 10% по малко за ГЕРБ би дало коренно, ама коренно различно съотношение на силите, и пасианса щеше да е друг....коренно различен!

5%, 10%! Егати капката! ТО цял канчок при тая ситуация! РЕално тая капка беше предназначена за РЗС и Атака, за да стане в парламента истинска имам-баялдъ и да не може да се състави свястно правителство (да не говорим, че Доган мнооого се надяваше Лидер да влезе и той да му дърпа конците) . Или поне щеше да бъде правителство на политическия пазарлък, което е съвсем кекаво! И точно тук много хора постъпиха хитро. Те решиха да не си пилеят гласовете, като вдигат процентите на малките партии, а да дадат шанс на най-голямата да спечели максимума. Въпреки, че националистите, примерно си гласуваха за Атака и РЗС без да правят сметки на едро и дребно.

То по тая логика и при симеончо НДСВ имаше 120 души, ама сега нула! При костов СДС имаше...непомня точно какво мнозинство, ама сега...

Интерпретацията на процентите е доста хлъзгаво нещо....

Инженер болшинството не гласува против лявото, то гласува против представителите на лявото, които въпреки своята висока образованост отказват или не са научени да мислят със своите глави. Избран беше този който мисли и застава зад решенията си и ако ти с останалите привърженици не разберете това и не промените БСП партията ви ще затъне в тресавището на безмислието и страха от поемането на отговорност. имам по-ниско ай кю от теб така че ще ме разбереш. cool.gif
Интересно ми е негласувалите 40% за кого ли биха пуснали бюлетинка ?...

Мои приятели ми споделиха, че са щели да гласуват за БСП, но били тотално отвратени.

Интересно ми е негласувалите 40% за кого ли биха пуснали бюлетинка ?...

Ами то негласуването също е присъда. И то бих казала доста красноречива... Не знам, но може би е редно да имат избор и тези, които не виждат избор. И това да се зачита, защото това е присъда за политическия елит като цяло, системата на управление, политическия модел. Мисля, че ако невалидните бюлетини се брояха и отчитаха по някакъв начин, друга щеше да бъде картинката. Ще кажете - ми то това го няма никъде по света. А на колко места по света се бориш за власт, за да забогатееш и да се облажиш от нея?

Мисля, че ако невалидните бюлетини се брояха и отчитаха по някакъв начин, друга щеше да бъде картинката.

Да Ви кажа от личен опит, в нашето училище имаше огромен брой невалидни бюлетини, критерия за невалидност, естествено няма как да разбереш, но ми беше странно, поради простотата на вота. Мисля си, че някои от преброяващите в комисиите имаха за цел да премахват по някой друг глас за опонентите без подръжници...

Министър на правосъдието - Екатерина Михайлова (ако се разберат със Синята коалиция)

Покрусена и погнусена съм от това изречение.

...критерия за невалидност, естествено няма как да разбереш, но ми беше странно, поради простотата на вота.

Празна бюлетина; бюлетина със задраскани повече от 1 квадратчета; бюлетина, на която е драскано извън квадратчето и т.н.

Май новата трупа ще е със стари ... За да има успех, новите управляващи нито за миг не трябва да забравят, че народа ги избра не защото много ги харесва, а защото искаше да махне тройната коалиция. Забравят ли го ... следват съдбата на СДС, НДСВ и т.н.

Редактирано от crazyfrog (преглед на промените)

Имаш право да се възмущаваш само ако не си гласувала, защото ако си гласувала дори и с бяла невалидна бюлетина ти си част от тези които застанаха зад този избор

пп не видях да са поместили ген.Аньо Анев като министър на М. отбраната

Май новата трупа ще е със стари ...

Ако това стане, подигравката с народа ще е на лице.

Дано е само грозен и гнусен слух.

Имаш право да се възмущаваш само ако не си гласувала, защото ако си гласувала дори и с бяла невалидна бюлетина ти си част от тези които застанаха зад този избор

пп не видях да са поместили ген.Аньо Анев като министър на М. отбраната

Не четеш, затова...Пише го.

Министър на отбраната - генерал-лейтенант Аню Ангелов, военен експерт на ГЕРБ

Редактирано от shefkata (преглед на промените)

МИНИСТЪР НА ПРАВОСЪДИЕТО- ЕКАТЕРИНА МИХАЙЛОВА, АКО СЕ РАЗБЕРАТ СЪС СИНЯТА КОАЛИЦИЯ

хи хи хи.....шоуто почва...Извинявам се за израза, но Циганина без вазелин ще го вкара на Батман! Май....800 дни ще са много! cool.gif

хи хи хи.....шоуто почва...Извинявам се за израза, но Циганина без вазелин ще го вкара на Батман! Май....800 дни ще са много! cool.gif

Хайде сега и злоба! ПОчва се пак цирка - колкото по зле, толкова по-добре. Демек - нека пък да се провалят, за да можем да се върнем на власт. Тоя филм вече сме го гледали. Други го прожектираха. Ама гледам и БСП-феновете са попили от тая свинщина.

Най-хубавата и изящна далавера спретна царя.Партийката му като се гътна и той подаде оставка като неин лидер.

Страшен артист.Няма вече нужда от неуспели царедворци и той се сбогува с тях.

Що за партия ще е партията за Негово Величество Симеон Втори, когато той ще бъде редови член. ;):lol6:

Редактирано от badr (преглед на промените)

Хайде сега и злоба! ПОчва се пак цирка - колкото по зле, толкова по-добре. Демек - нека пък да се провалят, за да можем да се върнем на власт. Тоя филм вече сме го гледали. Други го прожектираха. Ама гледам и БСП-феновете са попили от тая свинщина.

Едно да искаш, друго е да имаш потенциала и капацитета да го направиш, трето е да го направиш, четвърто е да ти го оценят! Сега сме на етап 2! Да, ама НЕ...липсва капацитета...като им гледах днес във "24 часа" биографиите депутатите- "от кол и въже". Ще видим какви ще ги накъдри бат Бойко...хи хи хи cool.gif

Най-хубавата и изящна далавера спретна царя.Партийката му като се гътна и той подаде оставка като неин лидер.

Страшен артист.Няма вече нужда от неуспели царедворци и той се сбогува с тях.

Що за партия ще е партията за Негово Величество Симеон Втори, когато той ще бъде редови член. ;):lol6:

А като попитаха Сергейчо дали ще подава оставка, видя ли го как подскочи като ущипана госпожица...

Мисля, че Симеон постъпи като един отговорен европейски политик.Лично той пое вината за резултатите.

Редактирано от electric (преглед на промените)

Едно да искаш, друго е да имаш потенциала и капацитета да го направиш, трето е да го направиш, четвърто е да ти го оценят! Сега сме на етап 2! Да, ама НЕ...липсва капацитета...като им гледах днес във "24 часа" биографиите депутатите- "от кол и въже". Ще видим какви ще ги накъдри бат Бойко...хи хи хи cool.gif

Отново ще гледаме бели чорапки в парламента и селско-даскалска мода, честито шоу !

Отново ще гледаме бели чорапки в парламента и селско-даскалска мода, честито шоу !

Стига бе, хора! То по вашата логика трябва да върнем всички синковци на политбюро и властта да се предава по наследство.

Ние нямаме политически фамилии, които наистина да са врели и кипели в реална (а не тоталитарна) политика. Причината е от твърде шарения политически модел на БЪлгария през годините. ТУк БКП-наследниците не ги включвам, въпреки че нямам нищо лично против тях. Може пък и да са кадърни хората. ЗАсега не са го доказали.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.