Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Phenom II TWKR 42 удря 7.00 GHz, нови висоти за AMD

Featured Replies

23d.jpg

Четириядреният AMD Phenom II TWKR 42 (или AMD Phenom II X4 955 Black Edition) е направен само с една цел: да се предостави процесор, който се клоква повече отколкото си мислехме, че е възможно. AMD са произвели поне 100 бройки, отваряйки си врата за атака на няколко световни рекорда. Някои от най-значимите постижения за били направени на SF3D OC Gathering във Финландия. Групата овърклокъри е поставила нов световен рекорд от 7Ghz. Използвана е дънна платка DFI LANParty 790FXB-M3eH7, като рекордната честота е достигната при Bus Speed от 250Mhz и множител 28.0х. Необходимият волтаж за постижението е загатка.

23a.png

Друг интересен момент от събитието е минаването на 3DMark06 с процесор клокнат на 6,54Ghz. Тестваната бройка не е била тази, постигнала 7-те гиги. 3DMark-а е включвал CPU тест за стабилност. Машината е била допълнена от две видеокарти ATI Radeon HD 4870 X2 в CrossFireX. Същата машина е преминала успешно бенча на 3DMark05 с процесор, работещ на 6,67Ghz, но този път CPU тестът не е бил част от бенча.

23b.jpg

23c.jpg

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

biggrin.gif

Утре на цветен лазарен принтер си разпечатвам поне един от шотовете и в рамка на стената laugh.gif

... стават и чудеса laugh.gif

На скоро гледах и това :

То т`ва хубаво, ама що не може да свали Super PI 1M под 10 сек. :rolleyes: Резултатът на 6.6 ГХц е 10,265 сек.

Ако неме лъже паметта далече не толкова специални процесори и с къде по-малък клок сваляха резултата под 10 сек.

• Автор
То т`ва хубаво, ама що не може да свали Super PI 1M под 10 сек. ;) Резултатът на 6.6 ГХц е 10,265 сек.

Ако неме лъже паметта далече не толкова специални процесори и с къде по-малък клок сваляха резултата под 10 сек.

Има го този момент. Всъщност какъвто и да е теста със SuperPi, AMD изостават с много. Аз преди с E2180 правех 32М теста по-бързо от тогавашният най-бърз Феном.

Но пък от друга страна - SuperPi-то не е единственият и определено не е най-комплексният бенч. Става ли дума за клок, дори и аз (върлият фен на Intel) съм склонен да похваля AMD ;)

да,но пентиум 4 е едноядрен,а този четириядрен...само не мога да разбера още:гигахерц на ядро ли е или на целия процесор?...щото леко се обърках :)

иначе мога да кажа само:БРАВО НА AMD!!! ;) сега вече започва истинката конкуренция biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

Редактирано от gogo velev (преглед на промените)

И все пак мисля че отдавна честотата не е най-важната...

Нали става въпрос за резултат от екстремен клок,значи в случая тя е важната.Хубав резултат,като за АMD.

Нали става въпрос за резултат от екстремен клок,значи в случая тя е важната.Хубав резултат,като за АMD.

Кой казва,че амд не стават за клок стават те са имам един семпрон 3200+ на АМ2 сокет на дъно nForce 570 Ultra и се клоква от 1.8 на 2.8 без проблем,са вчера ми го дадоха утре ще продължа на горе и ще дам резултати в тази тема.

Редактирано от ivan_252 (преглед на промените)

Ами аз ползвам клока за максимална производителност на хардуера.Да вдигнеш честотите на макс с азот или сух лед не виждам какво могат да ми предложат чисто утилитарно,но все пак ми е интересно докъде,всъщност,може да стигне даден компонент.А за семпрона-и на четири гиги ще е трабант с турбо,шест степенна скоростна кутия и интеркулър.Ако искаш повече,вземи правилният процесор.Клока след това.

Всъщност в този тест те рекламират и видео картичките на АМД. Дискретно... laugh.gif Горе-долу биват точиците дето са ги постихнали..., да се надяваме пасианса да не сече изнервящо laugh.gif

• 2 седмици по-късно...

Браво на АМД...след дълги години посредствен овърклок,най сетне показват мускули във високите честоти.За жалост не мога да се сдържа и да кажа че тези "напъни" много ми напомнят на постиженията на Интел от "Нетбърст"-архитектурата т.е. предимно висока работна честота и "некакви" резултати...

Редактирано от jivkosivanov (преглед на промените)

Трябва още малко за да стигнат 8-те GHz на интел.

• Автор

Само по себе си постигането на някаква си честота нищо не значи. Затова и са пуснати тестовете на 3DMark. Да се покаже, че нещо е постигнато. Колко уместно да се правят заключения от сорта "AMD най-сетне показват мускули" ... мисля, че не е коректно. Да извадят цяла гама от добре клокващи се процесори ... при които клокът дава сериозен скок в производителността ... и тогава да ги хвалим. Дотогава можем само да им се радваме на упоритостта. Смайващи резултати винаги е имало, този е просто поредният ... нека видим до какво ще доведе.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Само по себе си постигането на някаква си честота нищо не значи. Затова и са пуснати тестовете на 3DMark. Да се покаже, че нещо е постигнато. Колко уместно да се правят заключения от сорта "AMD най-сетне показват мускули" ... мисля, че не е коректно. Да извадят цяла гама от добре клокващи се процесори ... при които клокът дава сериозен скок в производителността ... и тогава да ги хвалим. Дотогава можем само да им се радваме на упоритостта. Смайващи резултати винаги е имало, този е просто поредният ... нека видим до какво ще доведе.
Само по-себе си, "изнасилването" на един процесор до 7-8 гигахерца с "футористично охлаждане", си е чист спорт и няма нищо общо с реалните му възможности.А факта че АМД пуснаха цяла гама от процесори с отключен множител, говори много добре за техните неистови усилия да си върнат няколко процента от световния пазар.Защото цялото това представяне не е нищо повече от реклама cool.gif .

Редактирано от jivkosivanov (преглед на промените)

• Автор

AMD разцепиха мрака. От 100 произведени бройки само две са пуснати в продажба и то на търг с благотворителна цел в eBay. Първата бройка е била с начална цена от 1$, която бързо е стигнала до 11600$ ... повече никой не е извадил (и добре, че са се спрели).

Малко след продажбата, цената на втората бройка е била малко над 1000$

Цялата статия тук!

уоу....доста пара за един процесор....е щом е за благотворителна цел е оправдана ;)

Ето го ТУК вторият процесор :)

четяйки това мисля че е "леко овърклокнат":"CPU Speed: No default! Highest seen at 7ghz"

иначе кутийката в която идва е яка :)

Редактирано от gogo velev (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.