Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя е предпочитаната от Вас антивирусна програма

Коя антивирусна програма предпочитатe? 680 гласували потребители

1. 1. Коя антивирусна програма предпочитатe?

• Avast
      21%
      145
    • AVG
      6%
      43
    • Bit Defender
      2%
      15
    • F-Secure
      1%
      8
    • Avira
      11%
      75
    • Kaspersky
      18%
      122
    • NOD32
      18%
      123
    • Symantec
      5%
      38
    • Comodo
      3%
      26
    • Друга
      10%
      69
  2. 2. Как бихте предпочитали да реагира Вашата антивирусна програма

• Да открива по-висок процент зарази, за сметка на по-висок процент фалшиви сработвания
      52%
      349
    • Да открива по-нисък процент зарази, за сметка на по-нисък процент фалшиви сработвания
      7%
      50
    • Нещо средно
      31%
      211
    • Нямам мнение
      8%
      54

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Не ги пипай тези програми, ако ги изтриеш, някоя от другите програми или игри няма да ти тръгнат след това.

MSE е една от най-калпавите антивирусни, има къде, къде по-добри безплатни.(авира, битдефендер)

От кога BD е безплатна :D !?!?!?!?

Защото като им гледам сайта все още си е платена и при това доста добре :D

Второ...

По какво разбра, че е калпава ?

можеше да пробваш да потърсиш в нета.... ето ти как става номера:

http://www.eightforums.com/tutorials/18052-refresh-reset-windows-8-without-installation-disk.html

Редактирано от The Admiral (преглед на промените)

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 159,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

От кога BD е безплатна :D !?!?!?!?

Защото като им гледам сайта все още си е платена и при това доста добре :D

Второ...

По какво разбра, че е калпава ?

Първо: Не съм уточнил коя версия е безплатна, но толкова си и гледал сайта: http://www.bitdefender.com/solutions/free.html

Второ: MSE има един прост скенер в реално време, дефиниции - почти никакви(за реакцията да не говорим). Тази антивирусна няма никакви допълнителни защитни компоненти като контрол на програмите, няма облак и прочие. Тази антивирусна(нарочно повтарям израза) е антивирусна, колкото и защитната им стена е стена. Създали са продукти, колкото да се отчетата, че имат някаква защита. Единствентото хубаво на MSE  UI -то и толкоз. MSE е това което бяха антивирусните преди 10 години, разчитат само на дефиниции.

ПС: Съжалям, сега видях, че имаш банер на MSE. Nothing personal.  

Редактирано от Касперски (преглед на промените)

Благодаря, просто обяснявах как стои положението с MSE. Нищо повече.

Аз пък мога да кажа, че с Windows 8 съм откакто излезе и си го закупих моментално, не ползвам допълнителни AntiVirus и Firewall защити (като изключим рутера неговата стена).... до сега е минало доста време ... и мога да кажа, че нито съм имал проблеми с уина, нито с вируси, нито с нищо... всичко върви със същата скорост и ефективност, а тея cloud изобщо не ми ги хвали, скана на системата ми когато я пробвах й отне около 20+ часа... и това ако ми наричаш ефективна антивирусна, здраве му кажи :D

Кой знае с какво си го натъпкал тоя джам и какво е работило, щом ти е сканирал 20+ часа. Ето как работи облака при Касперски.(както и при другите компании).

http://www.youtube.com/watch?v=xZy_SG9ZBWo

Здравейте! 

Не съм прочела цялата тема, но искам да инсталирам някаква антивирусна или друга програма срещу зловреден софтуер, но това ми създава големи проблеми! Като цяло мога да кажа, че като идея Windows  8 за тъчскрийн, а и не само, доста ми допада. По същество: инсталирах си Spybot и Avast Free, след което последваха големи проблеми с ОС и се стигна до преинсталация. С Аваст въобще имам големи проблеми. Kaspersky не успях да намеря за Win 8 pro, въпросът ми е : Можете ли да ми препоръчате нещо, с което не се очакват проблеми?

Здравейте! 

Не съм прочела цялата тема, но искам да инсталирам някаква антивирусна или друга програма срещу зловреден софтуер, но това ми създава големи проблеми! Като цяло мога да кажа, че като идея Windows  8 за тъчскрийн, а и не само, доста ми допада. По същество: инсталирах си Spybot и Avast Free, след което последваха големи проблеми с ОС и се стигна до преинсталация. С Аваст въобще имам големи проблеми. Kaspersky не успях да намеря за Win 8 pro, въпросът ми е : Можете ли да ми препоръчате нещо, с което не се очакват проблеми?

Значи самата 8-ца си има защита, ако не ти е достатъчна ти препоръчвам http://360safe.com/pc.html

Върви отлично и  няма никакви ядове,ако има нещо причината не е в 8-цата.

SpyBot аз лично никога не бих инсталирал...

Редактирано от miazmatik (преглед на промените)

• 7 месеца по-късно...

Може ли да ми препоръчате добра,лека и сигурна антивирусна програма защото си преинсталирах компютъра и не знам каква да си сложа ?!Благодаря предварително

Бил съм със Симантек, Нод32, Авира, Аваст и всички са ме предавали.Откакто преди години минах на Касперски не съм имал проблем.Сега съм с последната версия и гласувам с две ръце за нея - лека, надеждна и удобна!

Бил съм с всичките и не разбирам защо трябва да имам предпочитана програма. Те всички вечно все са недозавършени...

Бил съм с всичките и не разбирам защо трябва да имам предпочитана програма. Те всички вечно все са недозавършени...

Айде бе

==========...Фен съм и на защитните програми от Индия. Който ги подценява си е за негова сметка.==============

Мдааа

Нод 32 би работил прилично с Comodo Firewall, а ако им добавя и DW 2.56 се получава бетон. Бетонът си е отново бетон и когато деинсталирам Нод 32 от тази комбинация. Нужна ли ми е добрата му детекция? Двойният сандбокс плюс HIPS на Comodo изглежда наистина са подгонили мечтаните 100 % защитеност. Работят леко заедно. Понякога примерно веднъж в месеца мога да инсталирам някой антивирус като Nod 32,Avira,Panda Cloud само за контролно сканиране.Може и с включване на антивируса на Comodo. После пак без антивирус - за да не ме дразнят с фалшиви тревоги и сложни сработвания. Мнението ми е Win XP SP3.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Ashampoo Antivirus 2014 за сега се справя доста добре.Пробвал съм всички от анкетата,включително и доста слабо известни и за сега F-secure ,Trendmicro,Emsisoft са ми фаворити,но за тях не изтичат кодове и а българите не си ги купуват и затова нямат и мнение за тях.

Публикувано изображение

Мммм... за Емсисофт само добро мога да кажа - преди да се появят румънците и BitDefender - когато ползваха австрийците и енджина на Ikarus (което беше странно предвид, че Ikarus ми мъчеше леко компа...). Емси беше страхотно програмче. Сега не знам (просто два пъти я инсталвам и системата едвам стартира, което ме караше веднага да я деинсталирам). Просто компютъра ми се мъчи, като животно с него. Касперски, Авира, които понатежават са в пъти по-леки... За Емси имаше супер промота от по пет-десет евро. А и активацията сякаш беше направена да ползваш безкрайно траяли. После го промениха, но изкарах бая време с нея. Повече от шест месеца.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Аз от известно време съм доволен от Imunet Protect free,   даже я ползвам като единствена антивирусна на компа.

Ако някой иска безплатен лиценз за Ashampoo Antivirus 2014 може да си вземе от тука http://www.ashampoo.com/frontend/registration/php/trial_step1.php?session_langid=2&edition_id=jk9r0f36ajwdsvwm8ffjmspcbq3cqkj3 при мен се държи доста пъргаво,но заема 270 мб рам което на фона на моите 8192 мб си е нищо и вероятно нарочно е направена цялата програма да е в рам паметта за да реагира по-бързо,вероятно при тия с малкото рам си стои на харда.

---------нарочно е направена цялата програма да е в рам паметта за да реагира по-бързо,вероятно при тия с малкото рам си стои на харда.

Публикувано изображение

Ashampoo Antivirus 2014 за сега се справя доста добре.

Наистина добра детекция,да не повярваш,явно ползват сериозна база данни.

Да,ползват базата данни на BitDefender и неговия енджийн.

Редактирано от Lost in... (преглед на промените)

• 6 месеца по-късно...

Здравейте, бих желал да попитам коя анти-вирусна да инсталирам днес преинсталирах пц-то и се чудя коя да сложа... досега бях с аваст-а, но приятели казват че на уиндоуса е по-добра. Това вярно ли е?
Разгледах няколко ревюта на топ анти-вирусните и аваст-а е в топ-а..

досега бях с аваст-а, но приятели казват че на уиндоуса е по-добра. Това вярно ли е?

Не е вярно. Остани си с Avast, щом си свикнал с нея.

Препоръчвам ти допълнително да инсталираш безплатната версия на Malwarebytes Anti Malware , но да не е активна, а само периодично да сканираш с нея.

• 3 месеца по-късно...

За мен най-надеждната антивирусна програма е Microsoft Security Essentials!

Доообре, колега, щом казваш, може да е вярно...

Не мога да се въздържа да не ти отговоря и да постна една снимка:

44fbfb534b3f0ecc.JPG

Достатъчна е само една..., щото има много доказателства, както от общопризнати лицензирани изследователски компании, така и от лични опити на потребители, че отдавна тази "антивирусна" е на дъното и то далеч, далеч от предпоследния.

Редактирано от viperdick (преглед на промените)

За мен най-надеждната антивирусна програма е Microsoft Security Essentials!

Щот не се обажда нали? :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.