Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя е предпочитаната от Вас антивирусна програма

Коя антивирусна програма предпочитатe? 680 гласували потребители

1. 1. Коя антивирусна програма предпочитатe?

• Avast
      21%
      145
    • AVG
      6%
      43
    • Bit Defender
      2%
      15
    • F-Secure
      1%
      8
    • Avira
      11%
      75
    • Kaspersky
      18%
      122
    • NOD32
      18%
      123
    • Symantec
      5%
      38
    • Comodo
      3%
      26
    • Друга
      10%
      69
  2. 2. Как бихте предпочитали да реагира Вашата антивирусна програма

• Да открива по-висок процент зарази, за сметка на по-висок процент фалшиви сработвания
      52%
      349
    • Да открива по-нисък процент зарази, за сметка на по-нисък процент фалшиви сработвания
      7%
      50
    • Нещо средно
      31%
      211
    • Нямам мнение
      8%
      54

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Аз на моето НТРС с Атом процесор досега съм пробвал 3 антивирусни - Avast Free, MSE и Panda Cloud... С Пандата се тормози най-малко "хайванчето"... :)

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 159,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

ай сиктир бе...

Момче, внимавай какво пишеш! "Ай сиктир" може да кажеш на майка си!

Ти си един страшно подчинен на убежденията си човечец, който е затворен към хората, живееш в CCCP и това си е ......

За 4-и път правиш напъни да ми казваш какъв съм, което вече минава всякакви граници! Човек ако няма убеждения в този живот, е загубен, бе боклук!

...

Айде сега чакам да бе баннат!

simtech ми писа на лични че се е спрял на F-PROT :)

F-Prot наистина е най-лека, но е пълен ш*т от към детекция. :)

Тошко, PF е екста, но човека, който ще я използва няма да се справи с нея.

Останалите, моля спазвайте добрия тон - не можете ли да водите дискусия като зрели хора?

Ако избора е окончателен, пишете за да заключа темата...И без това има достатъчно подобни теми. :)

Лека от мен!

Останалите, моля спазвайте добрия тон - не можете ли да водите дискусия като зрели хора?

Ако избора е окончателен, пишете за да заключа темата...И без това има достатъчно подобни теми. :)

Лека от мен!

На мен ми каза че се спира на нея.

То и без това се изброи всичко.Лека и на теб.

Ако избора е окончателен, пишете за да заключа темата...И без това има достатъчно подобни теми.

Лека от мен!

F-Prot е по-добре от нищо. Поне ще засича най-баналните, но катастрофални като Sality. То друго по-леко от F-Prot просто няма. Това е изборът, темата е за затваряне, ако такава е волята на модераторите.

Сори, ама на такава антика с днешните системи и хардуер, освен нещо конзолно друго няма да можеш да подкараш. Всичко иска ресурс.

Да, но не аз определям на какви компютърни системи работят хората. Има проблем - изисква се решение. Това е.

Да, но не аз определям на какви компютърни системи работят хората. Има проблем - изисква се решение. Това е.

ОК, разбирам те, но виждам, че си в час и можеш да дадеш съвет и да обясниш, на даденият потребител, че като отиде в Германия, не може да си купи салам за 3 лв, а за 3 евро.

пп: няма да разводнявам темата повече, сори

Не е до воля на модераторите, но ако се е изчерпила няма смисъл да стои и само да създава излишно напрежение в раздела. :)

Колкото до F-Prot (FortiClient Lite) също е лекичка и по-добра от към детекция...но ако избора е окончателен...ок.

За Sality си има основни правила - далеч от кракове, сърфиране с блокирани Iframes за недоверените сайтове (сиреч Mozilla Firefox + NoScript, Adblock Plus), орязване на шерингите, спиране на Autorun-a, спиране на Windows Scripting Host и т.н. баналните неща.

Поздрави!

ОК, разбирам те, но виждам, че си в час и можеш да дадеш съвет и да обясниш, на даденият потребител, че като отиде в Германия, не може да си купи салам за 3 лв, а за 3 евро.

Една аналогия - Трябва да свършиш една работа. Този, който иска да му я свършиш - например една дупка да изкопаеш не го интересува с какво ще копаеш дупката, иска дупката изкопана. Ако искаш с пръсти я копай, повече разходи няма намерение да прави за нещо.

Не е до воля на модераторите, но ако се е изчерпила няма смисъл да стои и само да създава излишно напрежение в раздела

Колкото до F-Prot (FortiClient Lite) също е лекичка и по-добра от към детекция...но ако избора е окончателен...ок.

За Sality си има основни правила - далеч от кракове, сърфиране с блокирани Iframes за недоверените сайтове (сиреч Mozilla Firefox + NoScript, Adblock Plus), орязване на шерингите, спиране на Autorun-a, спиране на Windows Scripting Host и т.н. баналните неща.

Поздрави!

Това не предпазва от най-баналното нещо - Идиотско цъкане върху заразен файл, без да се мисли грам. Forti Client Lite има по-високи изисквания според официалната страница и ако не бъркам звучи като Cloud програма(от описанието на официалната страница не става ясно)

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Е то...няма кой да те предпази от цъкане на файл без да помислиш - само разните му там - сандъци, пясъчници, сянки, хипсове или анти-executable приложенията. :) Forti не помня да е cloud...имаше си дефиниции и поне е безплатна. Не пречи да я пробваш за теста...и после да я махнеш ако се наложи. Направи един System Restore преди да я качиш за всеки случай. ;)

Момче, внимавай какво пишеш! "Ай сиктир" може да кажеш на майка си!

За 4-и път правиш напъни да ми казваш какъв съм, което вече минава всякакви граници! Човек ако няма убеждения в този живот, е загубен, бе боклук!

...

Айде сега чакам да бе баннат!

Убеждения съм съгласен, че всеки трябва да има, но да си затворен и да не признаваш, че щом при толкова хора има проблем всъщност програмата е нещо пообъркана е смешно. И ако не се лъжа ти си човека статистика, правещ графики и прочие, е сега каква трябва да е графиката, след като в няколко теми различни хора казваме, че нещо програмата Avast не е толкова лека в 7-ма версия и то на масата от машини, не конкретно за твоята!

Или пак ще кажеш, че са затлачени машините :) или графики правиш и аналитични изводи само в подкрепа на вироглавостта си ?

Аз ще се въздържа, от препоръки, на кой какво да казваш, и какъв си, предполагам не отговорих на очакванията ти, да ти сипя с големия черпак...

Редактирано от hUstle - TimeOut (преглед на промените)

И друг път съм го писала... За мен адекватно решение си остава KIngsoft AntiVirus. RAM-тта ми е 512 MB, слаба интернет връзка и всичко е на 6. А и отделно компютърът ми сам по себе си се държи доста... забавено (сякаш съм с още по-лоши параметри), макар наскорошна преинсталация. П.С. Видях, че и други са предложили KIngsoft, но съм твърдо за този антивирус на слаби машини (поне засега).

Редактирано от dokalorm (преглед на промените)

Ще я оставя за още 1-2 дена за да каже какво е избрал - F-prot или FortiClient и да каже как се държи с тях машината и после lock-вам темата. ;)

Ще я оставя за още 1-2 дена за да каже какво е избрал - F-prot или FortiClient и да каже как се държи с тях машината и после lock-вам темата.

FortiClient - eдна идея по-лек и безплатен. Недостатък е, че си прави мрежови адаптер допълнителен, но пък от друга страна е толкова беден на настройки, че е идиотоустойчив.Май това ще е изборът.

Публикувано изображение

At least 512MB RAM леко ли ти звучи?

Подобни теми са доказали своята безсмисленост! Има предостатъчно натрупан материал в раздела!

Всъщност уникално, но факт - тази има смисъл. Понеже не абстрактен въпрос от типа "най-добрата AV", а има конкретно изискване - AV, която да се "събира" на точно определен хардуер. Отговор се получи, така че изглежда има смисъл.

Ще я оставя за още 1-2 дена за да каже какво е избрал - F-prot или FortiClient и да каже как се държи с тях машината и после lock-вам темата. ;)

Що му се връзваш на абсурдите , ако на него преди му е било целта да прогони участниците от форума , и ти ли трябва да правиш същото ?

Всъщност уникално, но факт - тази има смисъл. Понеже не абстрактен въпрос от типа "най-добрата AV", а има конкретно изискване - AV, която да се "събира" на точно определен хардуер. Отговор се получи, така че изглежда има смисъл.

[offtopic]Това е дерт на антивирусните компании, не нас - потребителите. Опитите им - неуспешни (малко по-късно ще посоча и линк) да набутат какво ли не в програмчетата си ги прави тромави и успешни само донякъде. Особено като накачат модули и модулчета, които те уверяват, че само дето не и физически ти пазят инфото... а всъщност вече има, де. Но в същото време искат с минимум средства - максимум резултат. НОД според мен развалиха супер успешния ThreatSense с ХИПС-а, който съм убеден, че използват по-малко от 15% от нод-ърите, а между тях има поне 5, които не го ползват, както трябва... Но...криза е, какво да се прави. А когато влязох в акаунта си в Webroot (най-лекия интегриран пакет) наистина) се ужасих като видях колко инфо съхраняват на сайта си за мен. И там не бях под номер някакъв си - име на комптър, айпи, инсталнати неща и въобще... Просто хаква ги един и ме хаква и мен. Ужас...[/offtopic]

Поздрави за избора. Дано е правилен.

Всъщност уникално, но факт - тази има смисъл.

С натежаването на преди супер леки програмчета днес, едва ли. Всичко, което ти се разхожда по диска с два -три модула, яде рам, за да наблюдава постоянно и е с някой шарен и тежък GUI, а те всички са с такива - не!

Редактирано от М. Дамянов (преглед на промените)

А на какво мнение си за вече споменатата Kingsoft Antivirus 2012? :)

F-prot или FortiClient и да каже как

И с тия няма да го кара - сигурен съм.

На king-а какво му е щом не иска друго?

При мен на XP и 700mhz процесор , RAM около 500 - AVAST- а си е истинко попадение. Не знам кво ви тежи ама като му се погледнат системните изисквания, не виждам на къде по малко.

Сега, то и компромис трябва също да се умее да се прави.

Поздрави за избора. Дано е правилен.

С натежаването на преди супер леки програмчета днес, едва ли. Всичко, което ти се разхожда по диска с два -три модула, яде рам, за да наблюдава постоянно и е с някой шарен и тежък GUI, а те всички са с такива - не!

Ами то голям избор нямаше честно да ти кажа... A за натежаването на програмките - ами така е, но поне за момента е актуално.

И с тия няма да го кара - сигурен съм. На king-а какво му е щом не иска друго?При мен на XP и 700mhz процесор , RAM около 500 - AVAST- а си е истинко попадение. Не знам кво ви тежи ама като му се погледнат системните изисквания, не виждам на къде по малко.Сега, то и компромис трябва също да се умее да се прави.

Да чакаш по минута, за да отвориш Opera, като без антивируса всичко си хвърчи не ми се вижда адекватен компромис. А и тествах и на на личният си компютър FortiNet-а, освен на онзи и си правя определени изводи сравнявайки с Avira и Avast по лекота.Определено има по-малък отпечатък.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Проблема на simtech е морален.

То и аз се храня с това, но положението става различно, когато след свършената работа, за която е платено следва телефонен терор, поради компютърна неграмотност и все едно тъй като е платено за някаква работа - консултациите и останалото трябва да е без пари.

Решението му е почти невъзможно, ако не излезне от тези граници.

Вариант

Отваряш notepad и им казваш че това е най-добрата антивирусна.

пп. След време ще ме разбереш

Редактирано от nikval (преглед на промените)

Що му се връзваш на абсурдите , ако на него преди му е било целта да прогони участниците от форума , и ти ли трябва да правиш същото ?

В смисъл? :)

А на какво мнение си за вече споменатата Kingsoft Antivirus 2012? :)

Ами не съм я тествал друже, за да изкажа мнение...не остава време напоследък.

И с тия няма да го кара - сигурен съм.

Ми нека той да си каже. :)

В смисъл? :)

Що трябва да заключваш или триеш темата какво и е безмисленото , на михлев му дадоха шанс да бъде модератор но видяха че ще затрие форума и му биха шута , а сега тръгнал да определя кое колко е смислено и безмислено.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.