Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя е предпочитаната от Вас антивирусна програма

Коя антивирусна програма предпочитатe? 680 гласували потребители

1. 1. Коя антивирусна програма предпочитатe?

• Avast
      21%
      145
    • AVG
      6%
      43
    • Bit Defender
      2%
      15
    • F-Secure
      1%
      8
    • Avira
      11%
      75
    • Kaspersky
      18%
      122
    • NOD32
      18%
      123
    • Symantec
      5%
      38
    • Comodo
      3%
      26
    • Друга
      10%
      69
  2. 2. Как бихте предпочитали да реагира Вашата антивирусна програма

• Да открива по-висок процент зарази, за сметка на по-висок процент фалшиви сработвания
      52%
      349
    • Да открива по-нисък процент зарази, за сметка на по-нисък процент фалшиви сработвания
      7%
      50
    • Нещо средно
      31%
      211
    • Нямам мнение
      8%
      54

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Дамс Пандата е чудесна.Новата де. :)

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 159,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

С много упоритост и търпение. И на последната и дадох шанс но не получается.

Най вече с акъл!!! Не знам какво толкова му намирате на Касперски,че бил тежък и незнам какъв си...Аз последните ТРИ месеца съм все с БЕТИ на Касперски и странно как сърфирам в нета,как работя с фотошопа,как едновременно работя и с виртуалката .... Явно или машините са ви затлачени или  имате конфликтен софтуер.

пп. Като се замисля не са три. Почти година съм все по бети...ей сега март месец идва и ....  :ph34r:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

И Дефендъра и Касперски са екстра.Що ли вярвам само на AV Comparatives?

• 2 седмици по-късно...

Здравейте! Разбрах че можело под Линукс да се сканира за вуруси и искам да разбера как става и с коя програма. Трябва да се запише на диск виртуален уиндоус и да се зареди и от там нататък да се започне със сканирането. Коя програма се използва?

Редактирано от Kaloqn123 (преглед на промените)

Здравейте ! Търся добър антивирусен софтуер ...

В момента съм с ЕСЕТ + malwerbyte ( само за скан ) .

Искам да попитам има ли по-добра комбинация :)

Ако тази комбинация работи и нямаш проблеми няма смисъл да пипаш нещо. Ако софтуерите са платени само ЕСЕТ е достатъчен. Вече зависи и човек каква антивирусна култура има.

от безплатните бих ти препоръчал Comodo , от платените Norton ;)

• 1 месец по-късно...

Здравейте. Имам малък проблем с таск мениджъра, регистрите В момента използвам Malwarebytes PRO (cracked). Сканира си засича ги, всичко е ОК до момента, в който трябва да изтрие валутите. След като задам действието ме информира, че е изпълнено правилно. MISSION COMPLETED! Но всъщност не е така. Всичко си седи нопокътнато и при всяко сканиране те са си там. "Task Manager has been disabled by your administrator" "Registry Editor has been disabled by your administrator" Търсех в гугъл как да ги оправя, намерих няколко варианта, но не се чувствам късметлия. Нищо не стана. Някакви идеи?  :ohmy:   

Отговора си го давате сами - кракната антивирусна.

Деинсталирайте всички антивирусни, които в момента използвате със съответните инструменти за пълно премахване, пуснати от производителите на повечето антивирусни.

Свалете си Malwarebytes Anti-Malware Free за пасивни сканирания и Avast Free (7 версия, ако не ви се гледат банерчета и детска радост в стил Windows 8, които са в осмата версия) за активна защита.

Ако искате качествена антивирусна отидете до някой магазин за компютри и си купете Kaspersky 2013 и си свиркайте ;)

Благодаря за насоките, ще го имам в предвид. А нещо спрямо самият проблем???

"Task Manager has been disabled by your administrator" "Registry Editor has been disabled by your administrator"

Най-вероятно сте заразен.

Следвайте инструкциите в тази тема.

"Търся качествена анти-вирусна програма". 

Хубаво, но :

- Най напред послушайте съвета от горният пост.

- Не споменавате нищо за OS , за машината с която разполагате

- Не споменавате безплатна или платена версия търсите

Няма антивирусна програма която да ви опази на 100% Стойте далеч от кракове, пачове, ключ генератори и съмнителни сайтове.Повечето програми имати безплатни и добре функциониращи варианти или аналози - това ако държите всичко да ви е безплатно

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

"Task Manager has been disabled by your administrator" "Registry Editor has been disabled by your administrator"

То си пише - ако не е гадинка, явно ползваш ограничен акаунт и тези ти права (достъп до Regedit и Task Manager) са ти ограничени от администратор. Ако имаш достъп до администраторски акаунт, пусни Group Policy (Run > 'gpedit.msc'): User Configuration > Administrative Templates > System > Prevent access to registry editing tools и User Configuration > Administrative Templates > System > Ctrl+Alt+Del Options > Remove Task Manager За да се увериш, че не е в това проблема, трябва и двете полици да са в състояние или 'Disabled', или 'Not configured'. P.S. Колкото до антивирусната - не е задължително да е платена, за да работи - аз ползвам безплатната CIS 6.1 и съм много доволен.

Редактирано от Disasterpiece (преглед на промените)

То си пише - ако не е гадинка, явно ползваш ограничен акаунт и тези ти права (достъп до Regedit и Task Manager) са ти ограничени от администратор. Ако имаш достъп до администраторски акаунт, пусни Group Policy (Run > 'gpedit.msc'): User Configuration > Administrative Templates > System > Prevent access to registry editing tools и User Configuration > Administrative Templates > System > Ctrl+Alt+Del Options > Remove Task Manager За да се увериш, че не е в това проблема, трябва и двете полици да са в състояние или 'Disabled', или 'Not configured'. P.S. Колкото до антивирусната - не е задължително да е платена, за да работи - аз ползвам безплатната CIS 6.1 и съм много доволен.

Това е гадина.

Почти всички гадини забраняват Task Manager-а и регистъра за да не можеш да влезеш и да ги махнеш.

Редактирано от programings (преглед на промените)

Това е гадина.

Почти всички гадини забраняват Task Manager-а и регистъра за да не можеш да влезеш и да ги махнеш.

Окей, и така да е, това, което предложих, е стъпка към изчистването на системата. Може да се пусне и външен мениджър на задачите, примерно Process Explorer, който не би трябвало да попада под силата на тази полица (ако това е нещото, което не пуска вградения Task Manager) - с него лесно ще се видят нелегитимни изпълними файлове.

Мисля си обаче, че човекът най-добре да се обърне към HJT Team в този раздел:

http://www.kaldata.com/forums/forum/137-премахване-на-зловреден-софтуер-hijackthis-логове/

Моите предпочитания са поне за три програми - те трябва хем да са добри, хем да са ми и безплатни... И да не ми се налага все ключ да си търся из разни сайтове като за такива... като ЕSET или Kaspersky...   Това  "купете Kaspersky 2013 и си свиркайте" ще ми държи весело поне още няколко дни...Някои хора могат да му откраднат не само купения ключ - на подобен купувач...  Който желае - нека си купува каквото си е преценил.

Аваст, реално няма никаква алтернатива, сред безплатните програми. В безплатният сегмент е просто без конкуренция: и като набор от опции, и като реални възможности, а да не говорим като лекота. На Windows 7 се държи перфектно- имам го инсталиран на 4 машини.

Аваст е единствената безплатна програма, която пряко се конкурира с повечето платени, като даже показва и по-добри резултати от някои от тях. Безплатният Аваст е с най-високото съотношение: качество (детекция)/ цена. Няма друга такава програма- да не плащаш нищо, а да получаваш съвсем малко по-малко от тези, за които плащаш!

Това е програмата за Windows 7, която е напълно достатъчна за домашен потребител, комбинирана със вградената стена на Windows. повече от това- няма накъде! Другото вече се нарича- маниакалност!

За детекцията може малко да се поспори, както и за стабилността. :)

Иначе да, добър избор е (привлекателен интерфейс, богат набор от опции, сравнително ниско ниво на използваните ресурси), но е доста бъгавичка. Но то всяка си има плюсове и минуси. :)

За детекцията може малко да се поспори, както и за стабилността. :)

Иначе да, добър избор е (привлекателен интерфейс, богат набор от опции, сравнително ниско ниво на използваните ресурси), но е доста бъгавичка.

Споровете са безсмислени, щом си толкова предубеден. При мен работи на две стационарни машини (едната от които е доста слабичка) и на два лаптопа, всичките с Windows 7, и всичко работи чудесно. За функциониране на Windows XP не мога да взема отношение, но за 7-цата- програмата е повече от перфектна!

Здравейте, искам да попитам по-компетентните от мен :) да кажат какъв Антивирус и Firewall използват, Антивирус пакет или каквото там използват с борбата с ДОСАДНИТЕ ВИРУСИ, ЧЕРВЕЙ и т.н. Аз лично ползвах NOD32 + Sygate Firewall , но още на 2-рия ден NOD32 "изпищя" че открил някакъв троянец, но не можа да го истрие :( Пробвал съм F-Prot + Sygate Firewall но отново не вършат работата си :( Дори минах на Panda Platinum 7.07 ... кажете какво мислите Дали F-Secure Internet Security 2004 или 2005 ще помогнат и дали това е добро решение за PC-то ми от гледна точка на сигурност, ако - НЕ кажете какво може да ми помогне. Искам само да каже че дори с настоен SP2 Windwows-а "изплезва език" пред вирусите :( Благодаря Ви за помоща

Деинсталираната антивирусна е най-добра :>

Според мен успешната комбинация към Windows 7 е AVG & ASC :

http://picbg.net/u/47526/53004/703888.png

http://picbg.net/u/47526/53004/703887.png

От много години нямам никакъв проблем .

Единственото притеснение е , че при ъпдейт ASC опитва да зареди проклетия (но иначе съвсем редовен !) ъпдейт за Windows 7 - KB (.........1033) , или пък да изтриете нещо не по ред - т.е. трябва да се внимава когато ровичкате из програмите . Иначе стават белички разни .... :)

• 2 месеца по-късно...

От безплатните Аваст е най-добрата, но разбира се който каквото му харесва.

О,Боже, най-добрата била...Комодо, Авира са на милиони светлинни години от тая помия. Доста е очевадно, че не си ползвал другите програми.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.