Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя е предпочитаната от Вас антивирусна програма

Коя антивирусна програма предпочитатe? 680 гласували потребители

1. 1. Коя антивирусна програма предпочитатe?

• Avast
      21%
      145
    • AVG
      6%
      43
    • Bit Defender
      2%
      15
    • F-Secure
      1%
      8
    • Avira
      11%
      75
    • Kaspersky
      18%
      122
    • NOD32
      18%
      123
    • Symantec
      5%
      38
    • Comodo
      3%
      26
    • Друга
      10%
      69
  2. 2. Как бихте предпочитали да реагира Вашата антивирусна програма

• Да открива по-висок процент зарази, за сметка на по-висок процент фалшиви сработвания
      52%
      349
    • Да открива по-нисък процент зарази, за сметка на по-нисък процент фалшиви сработвания
      7%
      50
    • Нещо средно
      31%
      211
    • Нямам мнение
      8%
      54

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

http://www.clamav.net/lang/en/
  • Отговори 1,2k
  • Прегледи 159,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
Пробвана е MoonAV базирана на ClamAV - леко проблемна е MoonAV, пък ClamAV няма реалновремеви модул... Явно вариантите се изчерпаха...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Пробвал съм Comodo на подобна машина. След инсталацията и рестарт машината едвам зареждаше работният плот на WindowsXP и де факто положението беше толкова зле, че една програма не можеше да се отвори.

Едва ли причината ще да е в Comodo,по-скоро някаква несъвместимост!

Но няма да налагам мнение,пък и в заглавието на темата се крие и отговора!

Има една, последна антивирусна, която не си пробвал. Най-разпространената от всички: BKD Total Security! Безплатна и евтина!

Редактирано от Статик (преглед на промените)

Аз други идеи нямам освен сандбокси, ама то пак не е антивирус.

Има една, последна антивирусна, която не си пробвал. Най-разпространената от всички: BKD Total Security!

Безплатна и евтина!

Дай линк де! :D

Аз други идеи нямам освен сандбокси, ама то пак не е антивирус.

Дай линк де! :D

BKD (behind keyboard device) Total Security! Сигурна и надежна! :ph34r:

Предлагам ти просто измислено и ефективно засега за стари компютри решение - ограничен акаунт при връзване към интернет. В зависимост как става свързването към интернет - се реализира с различни способи, но като цяло идеята е на принципа: има мрежова връзка - има потребителски права над ос няма мрежова връзка - има администраторски права над ос. Естествено един инсталиран Malwarebytes и ccleaner - както и подходящо настроен браузър. След инсталацията оптимизиране на стартиращите се услуги до 16 на брой. Това като идея от мене.

BKD (behind keyboard device) Total Security! Сигурна и надежна! :ph34r:

Е точно тая вижда сметката на компютрите на повечето от родните хакери! :) :) :)

simtech после мини и напиши два реда какво си избрал и въобще какво е станало.Ей така да знаем.

Благодаря! ;)

F-PROT

Е, за нея не бях се сетил.. Само дано да се намери "излекувана" :D

Едва ли причината ще да е в Comodo,по-скоро някаква несъвместимост!

Е каква несъвместимост на Windows чист само с драйвера за видеото Интелско? Не че нещо, просто ми стана интересно :)

Абе не знам дали ще я намериш "излекувана", ама за компютър с нея- трудно ше намериш лек! :ph34r:

Е каква несъвместимост на Windows чист само с драйвера за видеото Интелско? Не че нещо, просто ми стана интересно :)

Ами има начин само да и удължаваш триала. Друго не намерих, но аз лично не препоръчвам така да се прави.

Ако искаш пиши ми на лични ;)

В този ред мисли и Antitrojan Elite е някакво подобие на програмка за целта...

човек, вече отидохме доста в сферата на майтапа....не се занимавай с глупости! Най-практичния съвет който ти дадоха за твоята щайга е (явно е щайга)- ограничен акаунт! Щом е толкова слаб- не качвай нищо излишно, освен работни програми.

Ами и за нея има лечение, но пак на лични иначе аз съм против пиратството и кракването.

човек, вече отидохме доста в сферата на майтапа....не се занимавай с глупости! Най-практичния съвет който ти дадоха за твоята щайга е (явно е щайга)- ограничен акаунт! Щом е толкова слаб- не качвай нищо излишно, освен работни програми.

Не иска

http://www.kaldata.com/forums/topic/203099-%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%BD%D0%BE-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%BB%D0%B5%D0%BA-%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0%BE%D1%84%D1%82%D1%83%D0%B5%D1%80-%D1%81-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BB/#entry2390563

Ами и за нея има лечение, но пак на лични иначе аз съм против пиратството и кракването.

Аз също! Но някои хора искат ВСИЧКО. И няма какво да се направи, освен да се задоволи прищявката.

Най-практичния съвет който ти дадоха за твоята щайга е (явно е щайга)- ограничен акаунт! Щом е толкова слаб- не качвай нищо излишно, освен работни програми.

Отново ли трябва да подчертавам, че това не е мой личен компютър?

Аз бих ти препоръчал само стената на Комодо с включена допълнителната защита на обучаващ режим и позатегнати настройки (натоварването на cfp.exe само- процеса на стената, и на cfp.exe заедно със cmdagent (процеса на реалновременната защита) е Балкан разлика, агента понякога се попобърква). След известно време - след като му напускаш всички програми, програмчета и тъ нъ, сваляш обучението и вдигаш на параноичен режим. Малко нагласяне в таба "контрол на изпълними файлове", така че непознати програмчета и услуги да нямат големи права и включен сендбокс. Повярвай ми, тествал съм и с Аваст, и с НОД, и с още някоя, май Емси беше (преди румънеца да я убие) - стартирам зловреден файл, те си мълчат, стената се обажда. Лошото е, че от време на време стената на Комодо позабравя и може да пита твоя човек това-онова.

Другият ми съвет е някакъв виртуализиращ софтуер, като при задаване на това, което ще виртуализира да изключиш определени папки от виртуализацията - да речем букмарките му, папката с торентчетата и да му обясниш кое как е и да си пази инфото не в защитения дял. След това включваш виртуализация на системата при старт да речем и така - тоест, Уиндоуса му да се стартира само във виртуална среда, но си е играчка. Това съм го пробвал лично два месеца - само че със стената на ПиСи Тулз, заради хипса й да знам кое как е, но общо взето може и без нея - натоварване? 20тина мега. Зависи.

...

Пълни глупости на търкалета! Толкова много басни изслушах за "тежестта" на Аваст, че не е истина!

Публикувано изображение

На който Аваст му "тежи"- да търси причината в затлачената си машина, или да си погледне настройките на Аваст!

Не е вярно! Авира никога не е била "супер" лека, напротив- винаги е била леко тромава при отваряне на екрана и стартиране на сканиране. Иначе програмата си е много, много читава!

Добре, де като давате колонката с паметта защо не давате и тази на виртуалната памет? Пример: Емси преди срещата му с граф Дефендела - около 3-4 000 кб. Викам си: "Да, бе да", чеквам виртуалната рам - 180-240 000. ;) А се е случвало и повечко при голям ъпдейт.

Публикувано изображение

И третото е Puppy Linux, или коя да е от десетките линукс дистрибуции, които са направени занормални хора и слабите компове хвърчат на тях. И пак казвам има дистрибуции, които всеки Уиндоус юзър ще ги възприеме.

Редактирано от М. Дамянов (преглед на промените)

Добре, де като давате колонката с паметта защо не давате и тази на виртуалната памет?

Излъгах...жестоко излъгах! :shy11: Аваст гълта страшно много памет- 1200 МВ в покой, а при сканиране процесора стърже 90%! Баси тежката програма...утре я разкарвам от служебния лаптоп!

така е....бутнах малко кеш на Кучера, и той ми изпрати версия, която не товари...пък вий си карайте на тежката... :clown:

Сега ако караш Авастчо, посредствената защита по дефолт и се чувстваш спокоен, :) здраве да е, ако решиш да буташ и да пишеш пак, добре :) За мене страницата е затворена, колко хора ти пишем , че е шит ти пак ми пишеш "вашите затлачени машина" ай сиктир бе...

Ти си един страшно подчинен на убежденията си човечец, който е затворен към хората, живееш в CCCP и това си е ......

Редактирано от hUstle - TimeOut (преглед на промените)

Излъгах...жестоко излъгах! :shy11: Аваст гълта страшно много памет- 1200 МВ в покой, а при сканиране процесора стърже 90%! Баси тежката програма...утре я разкарвам от служебния лаптоп!

Не казах "Лъжа". Прочети ли някъде това? След това точно пък аз мислиш ли ще тръгна да те обиждам? Аз самият допреди няколко месеца не я бях чекнал тази колонка в Таск мениджъра, но ми направи впечатление за Емсисофт, че не се държи, толкова, колкото пише там. Цъкнах колонката и ... А и това съвсем не е последна инстанция - цифричките. Има толкова много неща. Стига да си сгъвал сам компа и да си сложил някакви неща дето не си пасват, или да речем си отива я машинка, я дъно, я друго... В смисъл наистина така във форума е трудно... И при мен Авира се усеща значително - двойно по-тежка от аваст. Ако нод не бяха направили глупостта да закрият поддръжката на 2.70 сигурно нея щях да я препоръчам. За други алтернативи не се сещам - аваст, авира, комодо. Разни облачни натягания и престорености... тцъ, освен облака, ако не е съставен от наистина много хора и тези, които се грижат за тях да си дават зор.

СЕТИХ СЕ! СЕТИХ СЕ!СЕТИХ СЕ!СЕТИХ СЕ!СЕТИХ СЕ!

Webroot Secure anywhere. Изтеглих си я от промотата на Фейсбук. Като Basic защита мисля е ок. Че ако се позатегне... Има и стена, и хипс, и поведенчески блокатор... Не съм особено впечатлен от ондеманд сканирането на пробите, и от други неща ма... Изключително лека.

Редактирано от М. Дамянов (преглед на промените)

Privatefirewall 7 може би е най-точния отговор на този въпрос!

Знам, че много пъти е коментирано вероятно, но с времето антивирусните пакети се обновяват и видоизменят, също както и знам, че темата може да се обърне на спор. Апелирам да не се обръща на нещо такова.

Търся възможно по-лек, но актуален(не е необходимо да е популярен, но да работи добре) антивирусен софтуер с минимален отпечатък върху системното бързодействие за системи с малко памет(под и около 256RAM) и относително слаби процесори в порядъка от 1 към 1,5Ghz. Изглежда, че някои от масовите предложения към момента не покриват изискванията.

Надявам се, че има хора, които имат познания, специализирани точно в областта.

Сори, ама на такава антика с днешните системи и хардуер, освен нещо конзолно друго няма да можеш да подкараш. Всичко иска ресурс.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.