Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя е предпочитаната от Вас антивирусна програма

Коя антивирусна програма предпочитатe? 680 гласували потребители

1. 1. Коя антивирусна програма предпочитатe?

• Avast
      21%
      145
    • AVG
      6%
      43
    • Bit Defender
      2%
      15
    • F-Secure
      1%
      8
    • Avira
      11%
      75
    • Kaspersky
      18%
      122
    • NOD32
      18%
      123
    • Symantec
      5%
      38
    • Comodo
      3%
      26
    • Друга
      10%
      69
  2. 2. Как бихте предпочитали да реагира Вашата антивирусна програма

• Да открива по-висок процент зарази, за сметка на по-висок процент фалшиви сработвания
      52%
      349
    • Да открива по-нисък процент зарази, за сметка на по-нисък процент фалшиви сработвания
      7%
      50
    • Нещо средно
      31%
      211
    • Нямам мнение
      8%
      54

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Не искам да ползвам Chrome и няма да навлизам в подробности. И двата браузъра са добри и си имат предимства и недостатъци (знам за сандъка на Chrome-a), но пък още не са вградили пълноценно API за поддръжка на NoScript енджина. Алтернативите на NoScript за Chrome - ScriptNo и NotScripts са боза за момента. Няма и master password опция все още май, ако решиш да запазваш паролите в браузъра. И не, за мен не е проблем да го правя, защото компютъра се ползва само от мен. И да, знам го начина, но той е всичко друго, но не и легален! Ако беше така щеше да бъде включен като опция по време на инсталацията. Същото важи и за прозореца с рекламите след ъпдейт. Блокирането му е също толкова "легално"! ;)

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 159,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

off-topics

Мога да дам линк, към източника на "чалъма", но не знам дали няма да се наруши нещо от правилата!?

Ако бирата е с мезе,няма! :)

off-topics

Ако бирата е с мезе,няма! :)

Ами то в крайна сметка по програмата нищо не се бара....просто човек си добавя едно регистърче... ;)

....

водката я приемам силно изстудена в добавка с хубав доматен сок.... :)

Знам, че много пъти е коментирано вероятно, но с времето антивирусните пакети се обновяват и видоизменят, също както и знам, че темата може да се обърне на спор. Апелирам да не се обръща на нещо такова. Търся възможно по-лек, но актуален(не е необходимо да е популярен, но да работи добре) антивирусен софтуер с минимален отпечатък върху системното бързодействие за системи с малко памет(под и около 256RAM) и относително слаби процесори в порядъка от 1 към 1,5Ghz. Изглежда, че някои от масовите предложения към момента не покриват изискванията. Надявам се, че има хора, които имат познания, специализирани точно в областта.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Веднъж ми се случи на един стар компютър,да инсталирам антивирус.Беше със слаб процесор и малко РАМ.Каквото и да пробвах забиваше или едва работеше.Тръгна единствено с една по стара безплатна версия на AVG.

Моята машина, както много пъти съм писал е слабичка. Пробвал съм какво ли не. В момента отново се блъскам и аз над въпроса. NOD или AVAST Free са моите лични предпочитания. От опит твърдя, че за сега и то примен реално най добре се държи безплатния Аваст. По едно време си бях втълпил, че NOD е по - лек, но нещо не ми излезаха сметките. Пробвал съм и Комодо и Авира и Панда и АVG и с всичките тях РС-то ми здравата се задъхва. Аваста също ми тормози машината но поносимо и показва не лоши резултати. На практика избора ми е направен не на теоретични препоръки, реклама, рейтинги, а на базата проба - грешка. От мен - Безплатния Аваст за машина с такива параметри.

Предната седмица преинсталирах на комшията със същите параметри(1,5 MHz AthlonXP и 256МВ RAM) и сложих Avira и разликата в работата веднага пролича-машината започна да работи по бавно....Кани се да го сменя и той ама да го видим кога и как.......

Търся възможно по-лек, но актуален(не е необходимо да е популярен, но да работи добре) антивирусен софтуер с минимален отпечатък върху системното бързодействие за системи с малко памет(под и около 256RAM) и относително слаби процесори в порядъка от 1 към 1,5Ghz.

Две са най-най-най-леките- Аваст и НОД. Всичко друго гълта повече ресурси- било статично, било при сканиране, било при сърфиране..

Avast е Overkill. Avast.Setup цикли след инсталацията толкова време, ядейки една стотарка RAM, колкото нямаше никой търпение да го чака. Аз мислех да се насоча към малоизвестна програмка наречена MoonAV, базирана на ClamWin, но преди беше доста куца с реалновремевата защита. Някой да е наясно с текущото състояние?

Да добавя към поста на инженера и Comodo,също минимално влияние пък и безплатна в сравнение с Нод.

Да добавя към поста на инженера и Comodo,също минимално влияние пък и безплатна в сравнение с Нод.

Пробвал съм Comodo на подобна машина. След инсталацията и рестарт машината едвам зареждаше работният плот на WindowsXP и де факто положението беше толкова зле, че една програма не можеше да се отвори.

В общи лини с толкова РАМ като включиш антивирус и скайп примерно и си до там!Можеш да пробваш безплатната Панда или Майкрософт секюрити есеншъл но ще забавиш pc-то чуствително!

За съжаление, в днешно време хората, които пишат софтуер не мислят за това какви ресурси ще гълта съответната програма. Авирата беше супер лека на времето. Ползвал съм я дори на пентиум 2-ка със 128МБ РАМ. Но последните версии на авирата са станали доста по-тежки. Можете все пак да я пробвате да видите колко ще товари. По лек вариант от това е без активна защита -> AdBlock+ на Mozilla Firefox, Spybot S&D (заради имунизацията), и един BAT файл, който да се стартира като се мушне някоя флашка, за да изчисти autorun вирусчетата.

Аз мислех да се насоча към малоизвестна програмка наречена MoonAV, базирана на ClamWin, но преди беше доста куца с реалновремевата защита. Някой да е наясно с текущото състояние?

Значи си сбъркал името на темата, или нарочно подвеждаш. Трябваше да кръстиш темата "Мнения за Moon AV"! Гледай само да не отидеш на луната с тази програма.

Avast.Setup цикли след инсталацията толкова време, ядейки една стотарка RAM, колкото нямаше никой търпение да го чака.

Пълни глупости на търкалета! Толкова много басни изслушах за "тежестта" на Аваст, че не е истина!

Публикувано изображение

На който Аваст му "тежи"- да търси причината в затлачената си машина, или да си погледне настройките на Аваст!

Авирата беше супер лека на времето. Ползвал съм я дори на пентиум 2-ка със 128МБ РАМ.

Не е вярно! Авира никога не е била "супер" лека, напротив- винаги е била леко тромава при отваряне на екрана и стартиране на сканиране. Иначе програмата си е много, много читава!

Редактирано от Статик (преглед на промените)

Аз бих препоръчал някой клоуд антивирус като кингсофт или панда клоуд 2.0.1 т.к. не товари машината със сваляне на деф. на харда и ползват малко рам и процесорна мощ

Редактирано от marian860914 (преглед на промените)

Значи си сбъркал името на темата, или нарочно подвеждаш. Трябваше да кръстиш темата "Мнения за Moon AV"! Гледай само да не отидеш на луната с тази програма

Пълни глупости на търкалета! Толкова много басни изслушах за "тежестта" на Аваст, че не е истина!

На който Аваст му "тежи"- да търси причината в затлачената си машина, или да си погледне настройките на Аваст!

Не е вярно! Авира никога не е била "супер" лека, напротив- винаги е била леко тромава при отваряне на екрана и стартиране на сканиране. Иначе програмата си е много, много читава!

Първо - да повторя - темата не е за мерене на..антивирусни...

Второ - инсталирах програмата вчера, изчаках едно поне 10 минути и след приключване на инсталацията имаше процес с име Avast.Setup, който така циклеше по твърдият диск, че компютърът беше толкова неизползваем, че дори прозорец на WindowsExplorer не можех да отворя. Дори не можах да изключа компютъра нормално и се принудих да го гася със задържане на бутона за изключване. Tа дори Task Manager лагеше при превключване из менютата! Говорим за чисто нова инсталация на WindowsXP, която без антивирусна програма направо хвърчеше. Инсталиран напипнат Windows XP SP3 MSDN. Или ти ще ми кажеш, че аз не мога да разчитам данните от Task Manager-а? И тъй като няколко са най-масовите алтернативи, търсех от някои хора по-неизвестни алтернативи.

Трето - Питам за MoonAV, понеже лично от това, което аз съм виждал, ми направи впечатление като по-лека, обаче няма много информация за реалната защита, която предлага. Едва ли е особено висока, но все пак...

Ако някой има намерение да се джавка в тази тема - моля да затвори подпрозореца на браузера още сега!!!

Пределно ясно е описан въпроса, празните спорове за това кой е по-по-най са абсолютно излишни.

На подобни характеристики съм карал с Immunet FREE - нямаше проблеми, само че май не са много красиви отзивите тук за тази антивирусна.

Malwarebytes Free и сканиране от време на време.Това бих направил аз или Ubuntu.

Malwarebytes Free и сканиране от време на време.Това бих направил аз или Ubuntu.

Плюс ограничен акаунт и си свиркаш.

Няма модерна антивирусна, която да не задъха компютъра.

Говорим за чисто нова инсталация на WindowsXP, която без антивирусна програма направо хвърчеше. Инсталиран напипнат Windows XP SP3 MSDN.

"Има нещо гнило в Дания! Аваст (както се вижда от снимката) на Уин 7 "гълта" жестоките, невероятно големите 10.7 МВ! На ХР (на виртуална машина) го имам също инсталиран, и също върви без проблем! Нещо не е така...

И тъй като няколко са най-масовите алтернативи, търсех от някои хора по-неизвестни алтернативи.

По-неизвестните алтернативи, реално няма да са никакви алтернативи....ама пробвай, може и лунен вирус да се обади!

Редактирано от Статик (преглед на промените)

"Има нещо гнило в Дания! Аваст (както се вижда от снимката) на Уин 7 "гълта" жестоките, невероятно големите 10.7 МВ! На ХР (на виртуална машина) го имам също инсталиран, и също върви без проблем! Нещо не е така...

:offtopic_s:

За Дания не знам но в Копенхаген има гнили неща :) Бай Михо знаем,че при теб Аваст-а фърчи :clown:

По-неизвестните алтернативи, реално няма да са никакви алтернативи....ама пробвай, може и лунен вирус да се обади!

Aз казвам, че има пост инсталационен процес, който по някаква причина цикли на PC-то излишно много време. За пръв път виждам специално подобен сценарий, но е факт. Процесът се казва Avast.Setup, а инсталацията на Windows е чисто нова - не виждам какъв може да е проблема.

А Лунният антивирус не оправда очакванията ми - оказа се не особено по-лек. Търсят се други алтернативи.

Плюс ограничен акаунт и си свиркаш.

Няма модерна антивирусна, която да не задъха компютъра.

Ей, добре, че не се сетих. Сега остава да обяснявам на компютърно неграмотни и как да превключват между администратор и ограничен профил и всички такива други хубави неща, за да не звъни телефона нон стоп с глупави въпроси. Отговора "няма" и аз го знам, но пък реших да попитам - може пък да има.

Лаптопът е HP с 1,4Ghz Intel Celeron M и 256RAM, от които 16MB отиват за вградената видео карта S3.

От кога се пише, че Аваст не е толкова лек в новата версия 7, но някои хора не искаха да чуят :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.