Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя е предпочитаната от Вас антивирусна програма

Коя антивирусна програма предпочитатe? 680 гласували потребители

1. 1. Коя антивирусна програма предпочитатe?

• Avast
      21%
      145
    • AVG
      6%
      43
    • Bit Defender
      2%
      15
    • F-Secure
      1%
      8
    • Avira
      11%
      75
    • Kaspersky
      18%
      122
    • NOD32
      18%
      123
    • Symantec
      5%
      38
    • Comodo
      3%
      26
    • Друга
      10%
      69
  2. 2. Как бихте предпочитали да реагира Вашата антивирусна програма

• Да открива по-висок процент зарази, за сметка на по-висок процент фалшиви сработвания
      52%
      349
    • Да открива по-нисък процент зарази, за сметка на по-нисък процент фалшиви сработвания
      7%
      50
    • Нещо средно
      31%
      211
    • Нямам мнение
      8%
      54

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Forticlient Endpoint Security

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 159,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

На едното pc- Nis + Kingsoft, на другото - GData InternetSecurity.

На двата компа неизменно KAV WKS , на лаптопа цял зверилник се изрежда...котки(KIS),пюрета(Pure), косове(KSOS) и разни други твари понякога. ;) Не съм привърженик на накачулването и ползването на програми от различни производители. Винаги има опастност за непредвидими конфликти.

Norton, защото съм впечатлен от 2013 версия най-вече, Sonar и облак...

ESET за мен програмата с най-добрата проекция и малко фалшиви тревоги, създава възможност за дефиниране по избор на потребителя.

Kaspersky безпощаден както винаги, създава възможност за дефиниране по избор на потребителя.

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

Програмите все си имат предимства и недостатъци. Например ESET дава доста повече фалшиви тревоги спрямо Касперски и Симантек - и пак си има 74 награди при Вирусбюлетин... То това не е и нужно да се коментира.

Винаги съм се чувствал най-сигурен на програми с HIPS, или поне достатъчно силен, автоматичен IDS. Моята класация: 1. Comodo (от днес съм с версия 5.12 на Windows8 Pro) 2. Kaspersky 3. F-Secure 4. NOD32 (въпреки настройките на хипса с antiwinlock в автоматичен режим, нещата са посредствени и са далеч от нивото на варана и каспър) 5. Norton 6. BitDefender

Редактирано от viperdick (преглед на промените)

ESET според мен са без шанс да попаднат на това място при тези програми...Какво е това измислено 4-то място? На тях и 44-то пак им е под съмнение...

Става въпрос за версия 6. HIPS - а им не е за подценяване, особено за по-опитен потребител в интерактивен режим. Аз бих се справил добре с него, но на домашния компютър - жени, деца - не е подходящ да пита постоянно за нови игри и програмки. В автоматичен режим с AntiWinLock по не задава въпроси но се издъни при мен... Комодо си е Комодо... Сигурен, лек, безплатен. Естествено за уеб защита му добавих BD TrafficLight...

Редактирано от viperdick (преглед на промените)

Здравейте колеги. От доста време се колебая коя антивирусна да си инсталирам. Процесора ми е i7 3-то поколение 8 ГБ рам и 2гб видео. Дайте някое добро предложение. На Win 7 professional съм. Колебаех се между Avira и nortan, но не съм сигурен до колко ще тежи на машината. Благодаря

Здравейте колеги. От доста време се колебая коя антивирусна да си инсталирам. Процесора ми е i7 3-то поколение 8 ГБ рам и 2гб видео. Дайте някое добро предложение. На Win 7 professional съм. Колебаех се между Avira и nortan, но не съм сигурен до колко ще тежи на машината. Благодаря

Нортон определено.

Проблема не е в антивирусната програма, а как ще си я настроиш. Аз лично харесвам Avast. Има безплатна версия. Като антивирусна програма не се справя много добре, но като защитна стена е перфектна. Вече съм 7 години с този продукт и не се оплаквам.

а За Касперски ? знам че е най-тежка но на моята машина едва ли ще е такъв проблем?

Ами видях,че си се ориентирал към Авира и Нортон и затова го предложих него. Иначе лично аз бих избрал KIS 2013 или NIS 2013

Въпрос на личен избор.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Зависи какво очакваш от програмата, и дали имаш желание да си активна страна в защитата на компютъра, или искаш програма, която да върши сама всичко! Това е най-важният въпрос от който винаги трябва да се тръгва при избора на АВ програма!

Виждам от въпросите ти, че имаш предварителна нагласа за Касперски.

• Ако няма да те притесняват питанките и много информация с която ще те засипва Касапа, както и известната "тегавост" която ще има машината- слагай нея!
  • Ако искаш програма, която сама ще върши цялата работа, няма да иска от теб никаква намеса и няма да ти дава нито едно излишно съобщение и системата ще е лека- слагай Нортон. Алтернатива е БитДефендер 2013, която също е автоматична, но пък е по-тегава от Касперски.
Виждам, че имаш много сериозна машина, така, че при теб избора е най-вече- дали искаш автоматична програма или все пак искаш и ти да влияеш на защитата на компютъра.

Успех!

Редактирано от ???????? (преглед на промените)

NOD32 V5 пази дори прекалено много.

От около година не съм ползвал Касперски и не мога да изкажа точно мнение дали още си натежава, или при 2013 версия нещата са променени. Но определено тя ми е фаровит. А и зависи за какво ползваш компютъра. Ако е за филми, игри, фейсбук и др., мисля, че не ти трябва Касперски,а Avast free, AVG free, NOD32. Моята конфигурация е същата и мисля за някоя лекичка програмка ;)

Редактирано от ivan_baroveca (преглед на промените)

Най-добрата антивирусна все още не е написана. Иначе аз съм с Авира (безплатната версия) и съм чат-пат доволен от нея.

Иначе аз съм с Авира (безплатната версия) и съм чат-пат доволен от нея.

Ако е "чат-пат", значи не е добре работата...сменяй я, докато си кажеш- "Това е програмата!"

Точно така, някои каза"Зависи какво искаш от програмата". Винаги съм гледала да не тежи на компютъра,да не ме занимава прекалено с въпроси и да стане така,че да и робyвам и все с нея да се занимавам, вместо да ползвам компа за други неща. Предпочитам чист Антивирус защото ползвам Wot и внимавам какви ги върша на компа.Допълнителни неща лично на мен не са ми нужни(HIPS,IDS ...t.n)

Редактирано от Exhibit A (преглед на промените)

:D

Човека директно е написъл

Колебаех се между Avira и nortan, но не съм сигурен до колко ще тежи на машината.

Сега бас държа,че е още по объркан. :D

Сори за офтопика

Благодаря много на всички за отговорите. Като цяло машината ще е основно за работа и от време на време за диабло 3 :Д . Мисля да се спра на Нортон, обаче незнам дали си има свестна защитна стена. Дали не трябва да инсталирам и Zone alarm, че ще стане голяма каша манджа.

Мисля да се спра на Нортон, обаче незнам дали си има свестна защитна стена.

Всичко си и е наред на програмата- перфектна програма за масов потребител

Дали не трябва да инсталирам и Zone alarm, че ще стане голяма каша манджа.

Ауууууу! Не манджа, не тюрлюгювеч, ами пълен батак ще настане в компютъра ти! Не се занимавай с глупости! Слагай си Нортон-а (щом това си решил) и не се занимавай с глупости!

Редактирано от ???????? (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.