Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя е предпочитаната от Вас антивирусна програма

Коя антивирусна програма предпочитатe? 680 гласували потребители

1. 1. Коя антивирусна програма предпочитатe?

• Avast
      21%
      145
    • AVG
      6%
      43
    • Bit Defender
      2%
      15
    • F-Secure
      1%
      8
    • Avira
      11%
      75
    • Kaspersky
      18%
      122
    • NOD32
      18%
      123
    • Symantec
      5%
      38
    • Comodo
      3%
      26
    • Друга
      10%
      69
  2. 2. Как бихте предпочитали да реагира Вашата антивирусна програма

• Да открива по-висок процент зарази, за сметка на по-висок процент фалшиви сработвания
      52%
      349
    • Да открива по-нисък процент зарази, за сметка на по-нисък процент фалшиви сработвания
      7%
      50
    • Нещо средно
      31%
      211
    • Нямам мнение
      8%
      54

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Ако не успееш да си намериш някоя пръчка РАМ допълнително (питай някой приятел, който обича да ровичка компове. Те винаги имат. Да го направиш 512 си е кяр отвсякъде, а малко са хората 'дето ако имат пръчка 256 мб ще се циганят да я дадат) ти препоръчвам Comodo. В момента употребявам комп - ЦПУ 598 МХЦ, РАМ 256 рам. Значи, усеща се Comodo Internet Security (cmd агента скача до небето, не знам защо и се наложи да го махна), но не е нещо нетърпимо. А с 1,6 ГХЦ не би трябвало да се усеща. И е качествена защита.

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 159,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ако искаш нещо, което да е леко, но и да върши работа, това е: http://www.immunet.com/main/index.html Има и други, но в повечето случаи се налага да жертваш ресурси за по-добра защита, а ти не разполагаш с такива, очевидно.

Как реши, че Аваст товари доста? Я пусни диспейчъра на задачите и снимай ВСИЧКИ процеси! Качи ги тук и ще ти кажа кое товари :) . На мен ми използва от 20К до 27К памет? :D

:ohmy:

:ohmy:

Под K имах предвид хиляди :) .

Под K имах предвид хиляди :ohmy: .

Абе мина ми през акъла,ама си викам тоя тип да не е с някъв "специален"Аваст (:
  • 1 месец по-късно...

Искам да помоля някои да ми предложи качествена защита за компютъра ми но и безплатна. Чене ми се дават излишни кинти. И нямам време да се занимавам с ъпдейти и разни такива просто нещо да седи там да пази. :P

Аз си ползвам Аваст Хоум и нямам проблеми. Принципно проблемите възникват от начина на сърфиране....

Трябва ми нещо не толкова ангъжиращо просто я слагам на компа и това е без да се налага да не занимавам. Тая Avast Home за която викаш отговаря ли на тези изисквания. И ако може линк от къде дая сваля че въобще неги разбирам нещата.

Трябва ми нещо не толкова ангъжиращо просто я слагам на компа и това е без да се налага да не занимавам. Тая Avast Home за която викаш отговаря ли на тези изисквания. И ако може линк от къде дая сваля че въобще неги разбирам нещата.

Не виждате ли, че има теми...всеки, ако почне...

http://files.avast.com/iavs5x/setup_av_free.exe

Значи аз бих ти препоръчал nod32,един приятел има avast и засича вируси в почти всичко,а всъщност няма и постояно я изключва...

Outpost Security Suite Free - безплатна, руска, в топ 5 най-добри антивирусни с проактивна защита.

Лиценза се подновява на 1 календарна година. През определено време, в интернет излизат промоции на платената Pro версия, която има в пъти повече достъпни настройки и подобрена защита срещу USB гадини;

Редактирано от Phoenix.bg (преглед на промените)

Значи аз бих ти препоръчал nod32,един приятел има avast и засича вируси в почти всичко,а всъщност няма и постояно я изключва...

Точно обратното е понеже nod имат чувствителни евристики, но да не спорим. Важно е кой стой зад клавиатурата, ако ще и хардуерна защита да си сложи... :>

И не виждам смисъла, като има безплатни антивируси да му предлагаш платена такава...

Редактирано от Burkoff (преглед на промените)

Точно обратното е понеже nod имат чувствителни евристики, но да не спорим. Важно е кой стой зад клавиатурата, ако ще и хардуерна защита да си сложи... :>

И не виждам смисъла, като има безплатни антивируси да му предлагаш платена такава...

Аз на работа съм с nod32 и не се оплаквам, но в домашни условия аваста е напълно достатъчен, освен това периодично може да се пуска онлайн скенера на есет, просто за всеки случай...

но в домашни условия аваста е напълно достатъчен, освен това периодично може да се пуска онлайн скенера на есет, просто за всеки случай...

И на работа се ползва avast!

Онлайн скенера на есет за мен е напълно излишен, какво ще правим само ще сканираме ли ?

Човек, ако знае какво прави никакви скенери не му трябват. Просто, ако има "хигиена" няма опасност.

аваста освен че товари процесора изпуска и то много, лично аз предпочитам да даде фалшива тревога вместо да си мълчи... авирата е добра ама много реклами и popups, пък нод32 - няма безплатна версия -30 дни не се брои...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Microsoft security essetials-с нея съм на лаптопа и не я усещам,а на десктопа съм с аваст (internet security,която пък не работи по-различно от безплатната)и проблеми не съм имал.От 2-3 месеца съм с тях,и не съм ги отварял повече от 2-3 пъти.И най-важното- Ефективни са.

Редактирано от VESSSKO95 ™ (преглед на промените)

аваста освен че товари процесора изпуска и то много, лично аз предпочитам да даде фалшива тревога вместо да си мълчи... авирата е добра ама много реклами и popups, пък нод32 - няма безплатна версия -30 дни не се брои...

Къде видя, че товари процесора ?

Публикувано изображение

Коя антивирусна не товари процесора при зададено сканиране ?

Оптимизация за многонишково сканиране

avast! работи по – бързо на новите многоядрени процесори. Нова възможност при avast! е разделянето на големи файлове за проверка между двете или повече ядра на системата и ускоряването на процеса на проверка.

Енергоспестяване

Намаленото използване на дисковото устройство намалява използването на електроенергия.

NEW avast! Intelligent Scanner

Може да намали броя на сканираните файлове с до 80%, като използва бял списък с доверени приложения. Файловете отбелязани като безопасни не се сканират, докато не бъдат променени.

На коя планета живееш не знам, няма антивирусна, която да не изпуска AV са винаги догонващи.За какви реклами говорим по-сайтовете ли ? С подходящи филтри няма реклами дори и следи от тях.

Microsoft security essetials-с нея съм на лаптопа и нея усещам,а на десктопа съм с аваст (internet security,която пък не работи по-различно от безплатната)и проблеми не съм имал.От 2-3 месеца съм с тях,и не съм ги отварял повече от 2-3 пъти.И най-важното- Ефективни са.

С 4 версия MSE трябва да напреднат конкуренцията жестока :clown:

Редактирано от Burkoff (преглед на промените)

Не виждате ли, че има теми...всеки, ако почне...

http://files.avast.c...tup_av_free.exe

Burkoff мерси човек ще я видиме тази Avast макари че като гледам мненията по на долу не са много положителни отностно Avast. Но както идае нека нещо да пази там аз и без това не седя много на компа.

Аре лека вечер на всички и благодарско за предложенията. :wink12:

Редактирано от Stopchy (преглед на промените)

Burkoff мерси човек ще я видиме тази Avast макари че като гледам мненията по на долу не са много положителни отностно Avast. Но както идае нека нещо да пази там аз и без това не седя много на компа.

То ако се ръководиш по мненията на някои тук най-много да отидеш в "трета глуха"

Относно за avast! по-същата логика може да се критикува Avira,AVG,MSE,Nod и т.н. мога да изтъкна доста от кусурите им, но не ми е това целта, всеки да си използва/пробва каквото си иска избор голям.

Извинявам се, че се намесвам, но не би ли било по-добре, ако освен подхвърлянето на името на една антивирусна програма дадете и вашите основания, за да я използвате? Така човекът би направил значително по-лесно своя избор, а и не му хвърляте нато на куче нещо, което той вероятно само е чувал, но не познава в детайли? Айде помислете по това... Весела Нова година на всички!

Outpost Security Suite Free - бесплатна

Първо: думата се пише чрез "З"!

Второ: Спомената програма все още е доста далеч по детекция (проверено в няколко теста), спрямо програми даже от средна ръка! Проактивната защита не е фактор, на който трябва да се разчита, като основна защита!

Искам да помоля някои да ми предложи качествена защита за компютъра ми но и безплатна. Чене ми се дават излишни кинти. И нямам време да се занимавам с ъпдейти и разни такива просто нещо да седи там да пази. :P

Ако ти трябва само антивирус, без защитна стена, имаш две алтернативи, които аз ти препоръчвам:
  • Аваст- лека, бърза, има уебскенер и множество екстри, които нямат даже някои платени програми, стилен интерфейс
  • Авира- добра детекция....но комай с това се изчерпва положителното, което мога да кажа за програмата. Програмата е по-тежка от Аваст, по-тегаво се отваря прозорците и, по-тегаво потегля при сканиране. Интерфейса го подобриха, но моето мнение е, че все още си остава леко "дървен"

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.