Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя е предпочитаната от Вас антивирусна програма

Коя антивирусна програма предпочитатe? 680 гласували потребители

1. 1. Коя антивирусна програма предпочитатe?

• Avast
      21%
      145
    • AVG
      6%
      43
    • Bit Defender
      2%
      15
    • F-Secure
      1%
      8
    • Avira
      11%
      75
    • Kaspersky
      18%
      122
    • NOD32
      18%
      123
    • Symantec
      5%
      38
    • Comodo
      3%
      26
    • Друга
      10%
      69
  2. 2. Как бихте предпочитали да реагира Вашата антивирусна програма

• Да открива по-висок процент зарази, за сметка на по-висок процент фалшиви сработвания
      52%
      349
    • Да открива по-нисък процент зарази, за сметка на по-нисък процент фалшиви сработвания
      7%
      50
    • Нещо средно
      31%
      211
    • Нямам мнение
      8%
      54

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Компютъра ми е с xp а аз търся за един fr.!!!!

В предния пост казваш нещо съвсем друго.

• 1 месец по-късно...
  • Отговори 1,2k
  • Прегледи 159,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Пробвал съм почти всички антивирусни програми и най-много ми допадат Kaspersky IS и Norton IS, но съм ги пробвал само кракнати и понеже вече не може да се кракват без да се заразиш с вирус, спрях да ги ползвам. Иначе сега съм с Comodo IS безплатната версия и е много, много добра. От 1 година съм с нея и не съм хващал вирус. Но може би това се дължи и на интернет културата ми - внимавам какво отварям и в кои сайтове влизам. И не използвам кракове и пачове, кийгенератори, само копирам серийния номер на които програми мога, ако не, търся безплатна версия.

Редактирано от Delete Now (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Търся лека антивирусна програма, която да защитава сърфирането в интернет тъй като използвам интернет банкиране, но да е достатъчно лека, защото обичам да играя и игри. Имам още един въпрос, който може би не е за тази тема, какви са предимствата на легален Windows 7 от гледна точка на сигурността и защитата. За антивирусната, няма значение дали ще е платена или безплатна, важна е сигурността.

Търся лека антивирусна програма, която да защитава сърфирането в интернет тъй като използвам интернет банкиране, но да е достатъчно лека, защото обичам да играя и игри.

Имам още един въпрос, който може би не е за тази тема, какви са предимствата на легален Windows 7 от гледна точка на сигурността и защитата.

За антивирусната, няма значение дали ще е платена или безплатна, важна е сигурността.

Здравей, щом ще ползваш Интернет банкиране ще трябва да внимаваш какво сваляш и инсталираш на системата си.

Избора на антивирусна ще го оставим на теб не се влияй от мнения на някои.

Точно за това търся съвет от вас. Не съм запознат с антивирусните. Споменах изискванията си. За сега се колебая между НОД и АВАСТ.

Точно тия двете едва ли.

Търся да закупя анти-вирусна. Имам следните изисквания:

1. Да защитава сърфирането в Интернет, тъй като използвам интернет банкиране.

2. Да е лека, защото обичам да играя игри, но да е и достатъчно ефективна

3. Бюджета ми е до 80лв.

За сега съм се спрял на аваст, но чакам и вашето мнение.

Не знам да ли има значение каква е конфигурацията, но ето я и нея:

Intel Pentium Dual-Core E5300 2.6Ghz

2GB RAM A-DATA 800Mhz

9500GT 1gb

640GB hard незнам каква марка е :)

Също искам да подчертая, че нищо не разбирам, за това ако не съм дал точна информация, коригирайте ме

Търся лека антивирусна програма, която да защитава сърфирането в интернет тъй като използвам интернет банкиране, но да е достатъчно лека, защото обичам да играя и игри.

Имам още един въпрос, който може би не е за тази тема, какви са предимствата на легален Windows 7 от гледна точка на сигурността и защитата.

За антивирусната, няма значение дали ще е платена или безплатна, важна е сигурността.

За интернет банкиране ще ти трябва комплексно решение - Internet Security или в краен случай антивирус от типът на Norton Anti-virus 2012

За игри и ежедневна работа ти е достатъчен Avas Home.

Моите впечатления за предлаганите продукти:

- Norton Internet Security 2011/2012 надежна,но се изисква доста добър и стабилен интернет,това че се пише че била лека е много относително. ползвам я вече непрекъснато повече от две години и ми прави доста поразии с безжичната връзка(затваря врежата). Но все пак ми харесва и още я ползвам. Компа работи сравнително бързо и е чист от зарази.

- Avast HOME/ Internet Security лека,удобна и осигурява прилична защита. Тя би ти свършила прекрасна работа,но само при сърфиране и игрите. За онлайн банкирането според мене не.

За интернет банкиране ти трябва защита която има възможност за преминаване на браузъра в безопасен режим, например Kaspersky Internet Security но не е много подходяща за разни игрички,особенно онлайн такива.

- Eset Nod32 5 ще ти върши работа,но тя също няма възможност за преминаване на браузъра в безопасен режим. Добро засичане но със доста слаба самозащита.

Горното го написах защото не си дал кое ще ти е приоритетно. Работата и банкирането или игрите.

Ако ти трябва лека програма слагаш Avast HOME и спестяваш 80 кинта. Но и умната при сваляне на файлове. Това е!

Точно за това търся съвет от вас. Не съм запознат с антивирусните. Споменах изискванията си. За сега се колебая между НОД и АВАСТ.

Двете програми се ползват от повечето геймъри но Avast е без пари ;)

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Често си проверявам колко пари съм заделил, колко са ми одържали, кога е дошла заплатата. Опасенията ми са ако някой от краде тази информация и да речем ми изтегли парите. Преди време имах касперски на другият ми компютър (около преди 5 години) и тогава много ми бавеше. Обаче системата беше чиста. С безплатния avast съм от един месец и ми харесва как върви. В ДСК директ пише че има VeriSign Trusted. Това означава че е защитена от атаки, или аз нещо бъркам

Редактирано от drago321 (преглед на промените)

Често си проверявам колко пари съм заделил, колко са ми одържали, кога е дошла заплатата......

Това ако не се лъжа е "пасивно банкиране" само проверяваш наличността и преводите, но не можеш да извършваш плащания преводи и т.н

Аз използвам Microsoft Security Essentials

Има възможност за преводи и плащания, но до сега не ми се е налагало. Това не означава, че няма да ми се наложи за в бъдеще.

Аз използвам Microsoft Security Essentials

За легален windows да, но при нелегален не.

Използвай безопасния режим на Internet Explorer 9 (режим In private) и си свиркай с Avast! Free...

ПП. И Maxthon 3 има опция: Публикувано изображение

Редактирано от viperdick (преглед на промените)

За онлайн банкиране ползвай Trusteer Rapport

Rapport is a lightweight security software solution that protects web communication between enterprises, such as banks, and their customers and employees.

Rapport is focused on preventing online fraud committed by financial malware and differs from Anti-Virus and Firewalls because it:

Locks down access to financial and private data instead of looking for malware signatures

Communicates with your online banking website to provide feedback on security level and report unauthorized access attempts

Allows for immediate action to be taken against changes in threat

http://www.trusteer....rusteer-rapport

Сваляне:

http://www.trusteer....ownload-rapport

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Просто като вариант може да пробвате Аваст Интернет Секюрити. Скоро имаше промоция до 18,04,2012 Има тема във форума за тази промоция. Може да го пробвате и след това да решите дали да го закупите. Той предлага опцията "Сигурна Зона", която би ви вършила идеално работа при банкиране. Аваст е една от най-леките антивирусни и предполагам, няма да ви пречи на игрите.

• 4 седмици по-късно...

За мен върха на анивирусния софтвоер си остава АVG а за Аvast мога да кажа че на 64 бит Win 7 има още много да се развива докато стигне АVG.

Debian се казва моята. Жалко, че не мога да я ползвам в момента.

Тази, която има най-малко бъгове и е съвместима с ОС и програмите, които ползвам. Към момента това е NOD32 v5.

• 2 седмици по-късно...

Трябва ми лека и безплатна антивирусна програма за компютър 1.6GHz и 256 RAM/WinXP/

Има инсталиран Avast free, но доста натоварва, НОД-а знам, че е лека, но не е безплатна и трябва постоянно да се търсят кодове и тем подобни, исках да инсталира и антивирусната на microsoft, но не става, щото тегли WGA и следва оня гаден надпис, че windows-a/XP/ не е оригинален и не мога да я инсталирам, четох в разни форуми за няква F-prot, но и тя е платена :D

Можеш да пробваш Panda Cloud Antivirus Free.Аз я ползвам от първата и версия и като цяло е много лека и се справя прилично.

Трябва ми лека и безплатна антивирусна програма за компютър 1.6GHz и 256 RAM/WinXP/

Има инсталиран Avast free, но доста натоварва, НОД-а знам, че е лека, но не е безплатна и трябва постоянно да се търсят кодове и тем подобни, исках да инсталира и антивирусната на microsoft, но не става, щото тегли WGA и следва оня гаден надпис, че windows-a/XP/ не е оригинален и не мога да я инсталирам, четох в разни форуми за няква F-prot, но и тя е платена :(

Как реши, че Аваст товари доста? Я пусни диспейчъра на задачите и снимай ВСИЧКИ процеси! Качи ги тук и ще ти кажа кое товари :mad: . На мен ми използва от 20К до 27К памет? Защитата и е една от най-добрите при свободните антивирусни. И според теб ако може по-малко от 20к да ползва някоя антивирусна колко ли е сигруна и надеждна? :D

Ееее поредната тема, която ще стане обект на дискусии от рода "кой е по-по-най".Сигурен съм, че ако използваш търсачката и е поразровиш малко, ще намериш отговор на въпроса.

Така е да си намери 2 ръка още една пръчка 256 или 512.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.