Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя е предпочитаната от Вас антивирусна програма

Коя антивирусна програма предпочитатe? 680 гласували потребители

1. 1. Коя антивирусна програма предпочитатe?

• Avast
      21%
      145
    • AVG
      6%
      43
    • Bit Defender
      2%
      15
    • F-Secure
      1%
      8
    • Avira
      11%
      75
    • Kaspersky
      18%
      122
    • NOD32
      18%
      123
    • Symantec
      5%
      38
    • Comodo
      3%
      26
    • Друга
      10%
      69
  2. 2. Как бихте предпочитали да реагира Вашата антивирусна програма

• Да открива по-висок процент зарази, за сметка на по-висок процент фалшиви сработвания
      52%
      349
    • Да открива по-нисък процент зарази, за сметка на по-нисък процент фалшиви сработвания
      7%
      50
    • Нещо средно
      31%
      211
    • Нямам мнение
      8%
      54

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Изберете Avast Free Antivirus. Oт безплатните е една от най-добрите.

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 159,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Трябва ми лека бърза и ефективна антивирусна. Сега съм на Авира (в/у XP Pro), но струва ми се много товари компа, скановете стават много бавно (както стартиране, така и провеждане). Навсичкото отгоре всеки път като пусна компа ми излиза Avira Upgrade Notification (реклама за ъпгрейд) която докато ужасно бави старта - не самото зареждана на уин-а, но докато не се появи този прозорец (което отнема 2-3 минути :no-no::mad::shock11: ) не мога напълно нищо да правя треа да седя да го чакам да го затворя че да мога да работя - опитах през файла който отговаря за тази функция (avnotify.exe) но нищо не се отваря и не мога да го изключа, няма го и в списъка на mscofig. Някакви идеи как да се справя с този проблем докато сменя антивирусната някой слънчев ден?

Купуваш си един NOD32 и си готов.

И защо? Сам си е .... недостатъчен....Има толкова други и безплатни алтернативи...

Ако е платен си е много достатъчен, макар че 100% антивирусна защита няма ако потребителя не знае как да използва компютъра и рови и влиза където и както му попадне.

Натествал съм му се на НОД 32. Мога и все безплатно да го ползвам - трагична е все още лицензионната им защита.В доста форуми съм предоставял критики на тази тема - резултат ...няма с години... Не ми е нужна подобна програма... Моля, не заблуждавайте хората. Нека четат многото теми в този форум и преценяват според предпочитанията си.

Натествал съм му се на НОД 32. Мога и все безплатно да го ползвам - трагична е все още лицензионната им защита.В доста форуми съм предоставял критики на тази тема - резултат ...няма с години... Не ми е нужна подобна програма... Моля, не заблуждавайте хората. Нека четат многото теми в този форум и преценяват според предпочитанията си.

Не искам да влизам в спорове с теб, но да ми кажеш, че заблуждавам хората за платен и лицензиран НОД 32 , че не работи и че е пълна боза значи ми говориш смешки. Какво очакваш от една антивирусна все пак?

Не съм имал това предвид. Недостатъчен в някой случай ...не означава пълна боза. През мен напоследък на няколко пъти дори корпоративна версия на Симантек също се оказва недостатъчна. Накрая и добавих един руски сандбокс и сега май съм най-после доволен. Искат ми се почти 100 % защитеност .

Редактирано от NEY (преглед на промените)

Ако е платен си е много достатъчен, макар че 100% антивирусна защита няма ако потребителя не знае как да използва компютъра и рови и влиза където и както му попадне.

Тези клишета съм ги чувал. Би ли ни обяснил как трябва да се рови един потребител, който си плаща за Нод така че да не хване вирус?

Как и какво трябва да прави и да не прави....Подробно ако може.Тук сме да се учим...

Най-добрата!

http://windows.micro...rity-essentials

Защо не присъства във анкетата?

Очаквам с нетърпение да го докажеш.

http://www.clamwin.com/

Без защита в релано време трябва да се сканира ръчно,ако има съмнения.

Може и едно http://www.sandboxie.com/ за изолиране на браузера

http://www.cloudanti...com/en/forHome/

a и мечето не е лошо,иска сервиз пак 2 и само 64 MB рам

аз съм с тази антивирусна, но съм я комбинирал с clam sentinel (новата версия има и български интерфейс...), който е защита в реално време и ползва антивирусните дефиниции на clam, но вади доста фалшиви тревоги, обаче който иска да е леко и безплатно - се примирява с кусурите... тази комбинация я ползвам за компютри с малко памет и слаб процесор. по добре е от без антивирус...

Най-добрата!

http://windows.micro...rity-essentials

Защо не присъства във анкетата?

щото не е най добрата... няма най добрата - всички имат кусури, като чистя вируси изреждам 3-4 антивирусни и допълнителни тулчета (avira rescue, combofix (ако компа е на XP), mbam, avast free, esetsmartinstaller_enu.exe и ако имам време и microsoft malicious software removal tool

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Тези клишета съм ги чувал. Би ли ни обяснил как трябва да се рови един потребител, който си плаща за Нод така че да не хване вирус?

Как и какво трябва да прави и да не прави....Подробно ако може.Тук сме да се учим...

Очаквам с нетърпение да го докажеш.

Това не са клишета. А как да работим с компютър и какво да правим или да не правим си има курсове за тази работа.

Както казах няма да влизам в спорове, нека потребителите преценят сами. Като искат да си свалят кракнатите версии от торентите и да продължават да питат, коя е най-яката антивирусна или да се чудят защо компютруте и "бозят" постоянно.

Това не са клишета. А как да работим с компютър и какво да правим или да не правим си има курсове за тази работа.

Както казах няма да влизам в спорове, нека потребителите преценят сами. Като искат да си свалят кракнатите версии от торентите и да продължават да питат, коя е най-яката антивирусна или да се чудят защо компютруте и "бозят" постоянно.

Принципно бих ти приел съвета ако не беше препоръчал това и след като осъзнаеш какво е някой да остане без защитна стена пиши:

http://www.kaldata.c...5/#entry2213601

Явно тия курсове не ти влият добре.

Съжалявам за късния отговор, но и грам не мърдам от мнението си че да си изключиш защитната стена е правилно.По скоро е глупаво.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

LEXICANUM ,все пак - сега точно коя програма предпочиташ?

• 4 седмици по-късно...

До сега бях с NOD32, но поради постоянните проблеми с нея от към ъпдейтите ми писна да се занимавам. Сега съм на вълна AVG или Avast... Кажете кой е по добрият вариант от двете или предложете нещо друго по-оптимално. Програмата която ще сложа няма да е със оригиналния лиценз както и повечето от вас предполагам затова ще се радвам някой да ми даде и линк за сваляне ако не тук то поне на ЛС.

Програмата която ще сложа няма да е със оригиналния лиценз както и повечето от вас предполагам затова ще се радвам някой да ми даде и линк за сваляне ако не тук то поне на ЛС.

Кракнатият антивирус не работи на 100%, което поставя системата в риск, така че по-добре да се сложи някоя от безплатните антивирусни програми, които се предлагат. ;)

И AVG и Аваст имат безплатни (free) версии, за които не се изисква никакво плащане, освен добро желание, за да бъдат инсталирани.

Линка за AVG който е сложен във сайта на калдата а колко време ще ми работи програмата преди да ми поиска да я лицензирам ?

Редактирано от AGGRESS0R (преглед на промените)

Ако държиш на българския език, можеш да се насочиш към Avast или Comodo

• 2 месеца по-късно...
Май всичките ги предпочитам и затова по ми е интересен безплатния спектър от възможностите за избор. Например сега Comodo IS Premium Free е съвместим с Kingsoft Free Antivirus 2012 SP5.0. Тази комбинация надвишава .... май всички платени алтернативи, а е и съвсем безплатна.

От 2005-та насам винаги бях ползвал AVG Free и бях много доволен, докато в последните година-две не я скапаха тотално тая програма. Честно ви казвам, предпочитах да имам вирус, отколкото да имам включено AVG, защото товареше много повече от един обикновен вирус. И говорим за хубава машина от порядъка на Intel Core Duo 2140, 2 GB RAM и тн. Тогава във форумите четох добри отзиви за Microsoft Security Essentials, първоначално бях много скептично настроен, но след като я сложих мога да кажа че съм много доволен - работата й почти не се усеща, не гълта ресурси като за световно - точно това искам от една антивирусна. Затова моят избор сега определено е Microsoft Security Essentials

Comodo IS Premium Free + Kingsoft Free Antivirus 2012 е може-би отлично безплатно решение, но си е тежко - иска поне 2 GB RAM. Вярно е, че е възможно почти нищо да не го преодолява, но не е нормално защитната конфигурация да е най-централното нещо на компютъра. Правилно е да е незабележима, а не непрекъснато ту едната, ту другата програма да те занимават с всевъзможни съобщения. Видях доста да хвалят тази безплатна комбинация на няколко места в Азия, Украйна и Русия. За защитеността съм съгласен, но останалото според мен дори е по-важно.

Kingsoft Free Antivirus 2012 + BufferZone Pro(който според мен е по- добрия безплатен избор)

--------------------------------------------------------------------------------------

P.S Упс, май някой не чете ... С това нещо съм в момента, но:

Коя е предпочитаната от Вас антивирусна програма

Norton Antivirus 2012(2013,2014 ... 20xx) :D

Редактирано от asdfag (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.