Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя е предпочитаната от Вас антивирусна програма

Коя антивирусна програма предпочитатe? 680 гласували потребители

1. 1. Коя антивирусна програма предпочитатe?

• Avast
      21%
      145
    • AVG
      6%
      43
    • Bit Defender
      2%
      15
    • F-Secure
      1%
      8
    • Avira
      11%
      75
    • Kaspersky
      18%
      122
    • NOD32
      18%
      123
    • Symantec
      5%
      38
    • Comodo
      3%
      26
    • Друга
      10%
      69
  2. 2. Как бихте предпочитали да реагира Вашата антивирусна програма

• Да открива по-висок процент зарази, за сметка на по-висок процент фалшиви сработвания
      52%
      349
    • Да открива по-нисък процент зарази, за сметка на по-нисък процент фалшиви сработвания
      7%
      50
    • Нещо средно
      31%
      211
    • Нямам мнение
      8%
      54

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Значи не визирах никого,но да това с бавенето при свалаяне на файл съм го забелязал,но щом става дума за стар комп,нужни са и компромиси все пак. То и Comodo не е лош вариант и на по -антични бараки съм го виждал и си бачка и си пee даже :)

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 159,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Анти-вирусната се самият ти...дано го разбереш момко,дано ПС,Вчера SEP бе "ударен" ако не сте наясно

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Дааа, поучително и полезно! Все пак получих своята насока /избор/, макар и труден.

Никоя. Параноята ми и редовното сканиране на савелите файлове на virustotal.com. Като са по големи от 30 мегабайта ги сплитвате на архиви и пак ги пускате за сканиране.

Kak да обясня на редовния потребител какво означава runtime&scantime crypting? Няма да обяснявам-просто знайте че няма "най-добра" антивирусна програма/софтуер...

Kak да обясня на редовния потребител какво означава runtime&scantime crypting?

Няма да обяснявам-просто знайте че няма "най-добра" антивирусна програма/софтуер...

абсолютно съм съгласен с теб.

Аз лично ползвам NOD32 и съм доволен от нея, но всеки преценява кое е по-добро за неговата машина.

• 1 месец по-късно...

Днес ми донесоха един лаптоп Compaq Evo N600c, за преинсталиране: Intel P3 1.066 Ghz RAM; 768 MB Тъй, като не съм слагал антивирусна на толкова стара машина, бихте ли ми дали някакъв съвет. Мислех си за Avast Free 7, или Microsoft Security Essentials Avira ми се струва тежка за машинката. Благодаря предварително!

Редактирано от ieenso (преглед на промените)

Avira ми се струва тежка за машинката.

...и правилно ти се струва!

Мислех си за Avast Free 7...

няма какво повече да го мислиш...това е правилния избор!

според мен едно sandboxie (за да се отвяря през него браузъра) плюс да кажем eset online scanner/mbam free периодично пускани... мисля че и аваста ще е бая тежък... поне на едноо eeepc трябваше да го разкарвам от save mode със деинсталатора от сайта...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

според мен едно sandboxie (за да се отвяря през него браузъра) плюс да кажем eset online scanner/mbam free периодично пускани...

Или пък HitmanPro

Редактирано от Мохикан. (преглед на промените)

Тъй,като PC-то няма да го ползвам аз, a(юзър с малък опит). не ми се вижда добре да използвам онлайн скенера. Лаптопа се ползва за браузване , гледане на филми и слушане на музика. Други предложения... П.П.Гледах ,че минималните изисквания за Аваст и Essentials, са идентични. (искат 500 MHz и 256 MB рам приблизително)

Редактирано от ieenso (преглед на промените)

Avast като антивирусна не струва. Харесва ми това, че като защитна стена се справя добре, особено ако потребителя е новобранец. Но е тежказа слаби машини.

Тъй,като PC-то няма да го ползвам аз, (юзър с малък опит). не ми се вижда добре да използвам онлайн скенера.

Лаптопа се ползва за браузване , гледане на филми и слушане на музика.

Други предложения...

П.П.Гледах ,че минималните изисквания за Аваст и Essentials, са идентични. (искат 500 MHz и 256 MB рам приблизително)

Ограничен акаунт.

Да , оказа се по-тежка и от Нортън.

Не мога да се съглася, че малката Панда е тежка. Около два месеца ми беше на служебния лаптоп е ни съм усетил някаква тежест. Може да е малко по-тежка от Аваст, но в никакъв слечай не може да се квалифицира като "тежка" програма. Между другото, в момента малката Панда за мен е най-силния конкурент на Аваст в безплатния сектор! Разбира се не може изобщо да се мери по опции и възможности с Аваст, но е читава програма по моите критерии- има си уеб скенер, скенер в реално време, анализ на поведение...абе за стандартен и неагресивен потребител си е добра програма.

Microsoft Security Essentials избери тая

Макар вече да е избрана антивирусна програма, ще споделя само, че на моя компютър RAM-та ми е 512 MB, като съм била както с Авира, така и с Аваст. И при двете компютърът ми изпитваше доста "затруднения", но с Пандата вече е друго. И не, не мисля, че последната е тежка - по-скоро е идеална за слаби компютри като цяло.

• 2 месеца по-късно...

Здравейте! Търся антивирусна програма за стар лаптоп 1,5 GHz; 512 MB Ram; с Уиндоус ХР СП2, с малък хард диск. Аваст 4.8 скоро няма да го поддържат, НОД32 в.2 се поддържа до края на май. Безплатната Авира иска Сървис Пак 3, а няма дисково пространство, за да се инсталира. AVG е супер тежка за тази машинка Имате ли някакви предложения, какво друго може да се сложи?!? Благодаря предварително!

http://www.clamwin.com/

Без защита в релано време трябва да се сканира ръчно,ако има съмнения.

Може и едно http://www.sandboxie.com/ за изолиране на браузера

http://www.cloudantivirus.com/en/forHome/

a и мечето не е лошо,иска сервиз пак 2 и само 64 MB рам

Сложих мечето. Имах малко резерви относно това да пусна мечка на компютъра. Преди време Пандата беше доста по-тежка. Приятно съм изненадан!!! Благодаря ти!

Моля, препоръчайте ми безплатна алтернатива на NOD32 AntiVirus. В момента съм с 4-тата версия на вече посочената антивируста и не съм доволен от това, че когато сканирам някой от дяловете и реша да паузирам, едва след 5 до 10 мин. ми показва бутона за продължаване на сканирането, същото важи и, когато преждевременно спра сканирането и докато ми изкара резултатите минава известно време. Виждам, че тази неоптимизация си я носи и в следващите версии и за в момента никой няма намерение от фирмата-производител да намери решение. Известно време преди да се върна на 4-тата версия на Nod-а, използвах 5-тата версия, от която също не останах доволен. С 64 битов Ultimate съм. Държа да отбележа, че вградената антивирусна, не я признавам (майкрософр есеншъл или там каквото беше). Мислех си за безплатната версия на Avast да си инсталирам в комбинация примерно с Mawlare Byte's или Comodo firewall, но се двоумя. Става дума за домашна антивирусна програма на лаптоп, който се използва за обичайте неща - интернет сърфиране, сваляне на торенти, игри и т.н.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.