Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя е предпочитаната от Вас антивирусна програма

Коя антивирусна програма предпочитатe? 680 гласували потребители

1. 1. Коя антивирусна програма предпочитатe?

• Avast
      21%
      145
    • AVG
      6%
      43
    • Bit Defender
      2%
      15
    • F-Secure
      1%
      8
    • Avira
      11%
      75
    • Kaspersky
      18%
      122
    • NOD32
      18%
      123
    • Symantec
      5%
      38
    • Comodo
      3%
      26
    • Друга
      10%
      69
  2. 2. Как бихте предпочитали да реагира Вашата антивирусна програма

• Да открива по-висок процент зарази, за сметка на по-висок процент фалшиви сработвания
      52%
      349
    • Да открива по-нисък процент зарази, за сметка на по-нисък процент фалшиви сработвания
      7%
      50
    • Нещо средно
      31%
      211
    • Нямам мнение
      8%
      54

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Според мен, ако си се спрял на Norton сложи NIS стената е добра... няма нужда от 100 неща с еднакво приложение ;) НИС , КИС това е ....

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 159,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

пич слагай Norton IS 2012 / 2013 и ще се сещаш за нея само когато трябва да я активираш!!! ;) ;) ;)

Всичко зависи от това, къде се ровиш в нета и какво правиш на компа. Ако не си от тези дето цъкат наляво и надясно и не си от другите с "бързи пръсти", минаваш и с най-леката АВ защита. Аз съм от тези и съм доволен от Авира. Естествено не инсталираш след предупреждение каквото ти падне. Лека.

Редактирано от domani (преглед на промените)

Пробвал съм над 30 антивирусни в различните им версии и модификации и съм най доволен от Нортън интернет секюрити . Ако си я закупиш и си ползваш машината внимателно проблем няма да имаш. Преди време имаше една промоция за нортън за 1 година и през тази 1 година забравих що е проблем и ,че изобщо имам антивирусна.

Пробвал съм над 30 антивирусни в различните им версии и модификации и съм най доволен от Нортън интернет секюрити . Ако си я закупиш и си ползваш машината внимателно проблем няма да имаш. Преди време имаше една промоция за нортън за 1 година и през тази 1 година забравих що е проблем и ,че изобщо имам антивирусна.

мисля че вчера видях някъде 6 месечна промоция на NIS 2013 , препоръчвам я на създателя на темата !!!

teddyn1 не е уточнил какво толкова ще пази на своя компютър. Сега вече е налице значителен избор на безплатни програми - би могъл и сам да си хареса някоя от тях. Добре е само да знае, че идеална няма и няма да има. Дори популярните небезплатни програми са много по-атакувани - важно е това да се отчита. Тоест, избор на нещо не много популярно си има допълнителни предимства...

teddyn1 не е уточнил какво толкова ще пази на своя компютър. Сега вече е налице значителен избор на безплатни програми - би могъл и сам да си хареса някоя от тях. Добре е само да знае, че идеална няма и няма да има. Дори популярните небезплатни програми са много по-атакувани - важно е това да се отчита. Тоест, избор на нещо не много популярно си има допълнителни предимства...

Защо си мислиш че информацията на служебен компютър винаги е по-важна от тази на един домашен ??? Твоя прословут корпоративен Symantec го видяхме колко струва.

Защо си мислиш че информацията на служебен компютър винаги е по-важна от тази на един домашен ??? Твоя прословут корпоративен Symantec го видяхме колко струва.

SEP 12 вероятно си го инсталирал на инфектирана ОС или си се объркал в настройките му... Защо мислиш, че и при други ще е като при теб?Ползвам програмата 8 години - как мислиш, дали ми са нужни изводи на "експериментатори" като теб? P.S. Клиентската версия си е добър избор и като за у дома.

Редактирано от NEY (преглед на промените)

Последно време почнах да слагам Comodo Antivirus,макар че съм сериозен фен на Avast.Още free алтернативи има в лицето на AVG,Avira,MSE.Често слагам и SEP 12.

Редактирано от DrHAUZ (преглед на промените)

Момчето питаше коя е най подходящата антивирусна за машината му а не коя колко лови. Отговора на тоя въпрос може би е " Която ти е най удобна за ползване " , машината ти е достатъчно мощна за всяка една антивирусна на пазара в момента. Най не натрапчиви са Нод,Нортън и Аваст.

На програмите на ESET някой друг май трябва да им доподсигурява самозащитата и защитата на лицензионните права. В моите очи те са при аутсайдерите, знаете мнението ми... Няма проблем, но се чувствам неудобно да доказвам подобни неща. Те са общоизвестни. Имали били 74 награди някъде - където изобщо не знаели за какво въобще се касае....

Колегата вече е направил своя избор.Време е модераторите да сложат катанеца,за да не се превърне и тази тема в поредният спор,кой е по-най! На автора му желая приятно и безопасно сърфиране , да прочете постовете в темата за Нортон и направи оптималните настройки. Поздрави :)

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Не е добре да нямаме право на критика...

Не е добре да нямаме право на критика...

Ама темата е за избор и човека е направил своя избор. За критика има маса теми.

Благодаря много на всички за отговорите. Като цяло машината ще е основно за работа и от време на време за диабло 3 :Д . Мисля да се спра на Нортон, обаче незнам дали си има свестна защитна стена. Дали не трябва да инсталирам и Zone alarm, че ще стане голяма каша манджа.

Иначе мене кво ме бърка. Айде спорете на воля.А,що се отнася до антивирус за геймъри това е Есет и Аваст!

Ама темата е за избор и човека е направил своя избор. За критика има маса теми.

Иначе мене кво ме бърка. Айде спорете на воля.А,що се отнася до антивирус за геймъри това е Есет и Аваст!

А и аз имам геймърски лаптоп и мога да си сложа всичко, което поискам.

Самата тема е леко изкуствена.Има си достатъчно теми за избор на антивирусни.

Я ми кажи какво ще тежи на такава конфигурация?Аз знам отговора.Нищо.

2nd Generation Intel® Core i7-3960X Processor Extreme Edition ( 15MB L3 Cache, 3.30GHz / 3.90GHz in Turbo Mode, 6 Cores )

32GB Quad Channel DDR3 SDRAM at 1333MHz - 4 X 8GB

Dual Nvidia GeForce GTX 580M GPU NVIDIA® SLI® Enabled with 2GB GDDR5 Video Memory + Additional AC Adapter & Power Converter Box [Ranking : 6]*

2.25TB RAID 0 (3x 750GB 7200rpm SATA Hybrid Hard Drive with 8GB SSD )

THX TruStudio Pro Audio

17.3" Full HD LED-Backlit Display with Super Glossy Surface (1920 x 1080)

• 3 седмици по-късно...

Не знам дали е правилното място за темата, ако не моля администраторите да я преместят и се извинявам. ОС Win7 - 64 Бях с Nod32 - 3 та серия, защото имах няколко лиценза. Но се оказа че не работи добре с 64бит 7-ца. Почна да ми прави проблеми при ъпдейт на флаш или по принцип. Сложих 5-та серия и си купих лиценз и за нея. Да обаче страшно много ми бави интернета. Бавно отваря страниците и понякога прекъсва. Идваха работници на доставчика и ми казаха да я разкарам и да сложа нещо по-леко. И сега към въпроса. Препоръчайте ми някаква по-лека? По принцип не държа чак толкова на сигурността, и винаги мога да преинсталирам ако се наложи. Не държа важна информация на харда. Но все пак трябва да има нещо за да не се лепи всеки червей из нета. Доверявам се напълно, но най-добре ако имате опит с нея и то на 7-64. С предимство са безплатните или тези с по-дълъг trial период, за да мога да я пробвам поне. От доста време съм с NOD и не съм имал оплаквания, докато не минах на 64бит. Затова избързах с купуването на лиценза и вече искам да не се повтаря тази грешка :) Благодаря предварително.

Avast free edition. Може да я свалиш от сайта: Avast.com // Безплатния лиценз е за 1 година. Доста лека и удобна. Има и меню на Български език. Като антивирусна програма не е кой знае каква, но като защитна стена е перфектна. За потребители, които не са запознати с нещата и пипат където не трябва Avast пази доста добре. Използвам я вече 7 година.

Не знам дали е правилното място за темата, ако не моля администраторите да я преместят и се извинявам.

ОС Win7 - 64

Бях с Nod32 - 3 та серия, защото имах няколко лиценза. Но се оказа че не работи добре с 64бит 7-ца. Почна да ми прави проблеми при ъпдейт на флаш или по принцип. Сложих 5-та серия и си купих лиценз и за нея. Да обаче страшно много ми бави интернета. Бавно отваря страниците и понякога прекъсва. Идваха работници на доставчика и ми казаха да я разкарам и да сложа нещо по-леко.

И сега към въпроса. Препоръчайте ми някаква по-лека? По принцип не държа чак толкова на сигурността, и винаги мога да преинсталирам ако се наложи. Не държа важна информация на харда. Но все пак трябва да има нещо за да не се лепи всеки червей из нета. Доверявам се напълно, но най-добре ако имате опит с нея и то на 7-64. С предимство са безплатните или тези с по-дълъг trial период, за да мога да я пробвам поне. От доста време съм с NOD и не съм имал оплаквания, докато не минах на 64бит. Затова избързах с купуването на лиценза и вече искам да не се повтаря тази грешка :)

Благодаря предварително.

:indian: Comodo Internet Security Free :indian:

Avast free edition. Може да я свалиш от сайта: Avast.com // Безплатния лиценз е за 1 година. Доста лека и удобна. Има и меню на Български език.

Като антивирусна програма не е кой знае каква, но като защитна стена е перфектна. За потребители, които не са запознати с нещата и пипат където не трябва Avast пази доста добре.

Използвам я вече 7 година.

Avast free няма защитна стена.

http://www.avast.com...ivirus-download

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Имам в предвид, че самата антивирусна е защитна стена. Когато не хареса някакво приложение тя го блокира и очаква от теб да го разрешиш или да го изтриеш. Затова е доста удобна за потребители. От всички програми, които съм пробвал и тествал тя ми допада най-добре. Разбира се може да прегледаш и линковете на колегите. Не те задължавам да избереш точно Avast като антивирусен продукт.

Имам в предвид, че самата антивирусна е защитна стена. Когато не хареса някакво приложение тя го блокира и очаква от теб да го разрешиш или да го изтриеш. Затова е доста удобна за потребители. От всички програми, които съм пробвал и тествал тя ми допада най-добре. Разбира се може да прегледаш и линковете на колегите. Не те задължавам да избереш точно Avast като антивирусен продукт.

http://www.kaldata.com/forums/topic/167943-%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%B8%D1%82%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B0-firewall-%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%B8-%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F/

Бъркаш понятията, но както и да е.

Комодо е най доброто в момента и сред платени и сред безплатни. Няма фенщина и спам.Kaspersky и Norton от платените...

Мое мнение.

Пълния пакет, а не само антивируса.

https://forums.comodo.com/news-announcements-feedback-cis/comodo-internet-security-5102282572253-released-t82809.0.html

Може би не се изразявам правилно, за което си прав. Не говоря за Avast като Software Firewall. Просто искам да кажа, че за потребители, които нямат опит, ровят по най-различни сайтове и стартират какви ли не файлове Avast играе ролята като "защитна стена". В това и е силата, като антивирусен продукт не е много добра, но като средство да спре стартирането на даден файл или сайт приложение е идеална.

Това за което говорите са нормалните щитове - Файлов Щит, Интернет Щит, т.е. нищо различно от реално времевите скенери на почти всички програми... И израза ви звучи: "като антивирус не е много добър, но блокира и спира вируси много добре" Ако става въпрос за сандъка на Аваст, където изолира непознати файлове - това е друго... За защитна стена пък въобще и дума не може да става, даже и само за сравнение някакво...

Комодо е най доброто в момента и сред платени и сред безплатни.

Бих добавил също и Online Armor Free.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.