Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя е предпочитаната от Вас антивирусна програма

Коя антивирусна програма предпочитатe? 680 гласували потребители

1. 1. Коя антивирусна програма предпочитатe?

• Avast
      21%
      145
    • AVG
      6%
      43
    • Bit Defender
      2%
      15
    • F-Secure
      1%
      8
    • Avira
      11%
      75
    • Kaspersky
      18%
      122
    • NOD32
      18%
      123
    • Symantec
      5%
      38
    • Comodo
      3%
      26
    • Друга
      10%
      69
  2. 2. Как бихте предпочитали да реагира Вашата антивирусна програма

• Да открива по-висок процент зарази, за сметка на по-висок процент фалшиви сработвания
      52%
      349
    • Да открива по-нисък процент зарази, за сметка на по-нисък процент фалшиви сработвания
      7%
      50
    • Нещо средно
      31%
      211
    • Нямам мнение
      8%
      54

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Kaspersky и Norton,нямам фаворит между двете това са антивирусните на,които поверявам сигурността на компа. А съм ги предпочел най вече от лични тестове (макар и любителски) Добра детекция и добро почистване и на двете програми. Весело посрещане на новата година на всички потребители на Kaldata,и на екипа разбира се :champagne1:

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 159,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

При мен критериите са базирани на моя преценка и примерно моите критерии не биха с нищо полезни на друг човек. При мен е важно в последно време да не е bugg-ава програмата(защото това вече е тенденция във всички програми).Компанията бързо да добавя дефиниции и разбира се да не товари компа така,че едвам да я изтърпявам.През тази година повечето АВ програми се стремят към това, надявам се през 2012 да са още по-леки. Останалото е както казах личен избор . Моите са 3! Есет,Нортон и Kaspersky-поне за сега в компютърният свят които утре всичко може да е различно. ...p.s.Весела Нова година и не прекалявайте с празнyването. :drunk:

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

Norton Internet Security 2012

Есет,Нортон и Kaspersky-поне за сега в компютърният свят които утре всичко може да е различно.

Kaspersky и Norton,нямам фаворит между двете това са антивирусните на,които поверявам сигурността на компа.

NOD32

Човека питаше за БЕЗПЛАТНА програма...ама по стара българска традиция... :rolleyes:

Човека питаше за БЕЗПЛАТНА програма...ама по стара българска традиция... :rolleyes:

:) Ама темата беше преместена.

От безплатните за момента AVG-free,основанията ми са като в предишния ми пост.

..... не виждаме каква е темата и правим забележки. :rolleyes:

Коя е предпочитаната от Вас антивирусна програма

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Защо ме цитираш?

Аз просто изказах мнение в самата тема.

Не съм препоръчвал нищо на никого.Ако исках да кажа нещо щях да го цитирам.

Весели празници!

Защо ме цитираш?

Аз просто изказах мнение в самата тема.

Не съм препоръчвал нищо на никого.Ако исках да кажа нещо щях да го цитирам.

Весели празници!

Точно и аз изказах мнение за Антивирусите които ми допадат.Който иска да чете в темите в които се пише от години и сам да си прецени.

Точно и аз изказах мнение за Антивирусите които ми допадат.Който иска да чете в темите в които се пише от години и сам да си прецени.

Ами да четат, ама никой не чете. Всеки очаква нещо като панацея, а такава няма. Ние пишещите тук сме ясни.

Весели празници ,Соня!

Ами да четат, ама никой не чете. Всеки очаква нещо като панацея, а такава няма. Ние пишещите тук сме ясни.

Весели празници ,Соня!

Весели и на теб Пламка. :*

Да изкажа моето скромно мнение. Аз имам две програми, на който винаги съм бил фен, ЕСЕТ НОД32 или ЕСС и Norton NIS или NAV.

Мой фаворит на този етап от двете е ЕСЕТ SS, понеже дава изключително малко фалшиви тревоги, за разлика от НИС. От семантек залагат на прекомерните фалшиви тревоги или "Покрай сухото гори и мокрото." Когато НИС не може да използва нета става едно голямо мазало..., забавяне, циклене и прочие.* Но НИс е една отлична защита, имай предвид резултатите, които е показал при мен с времето. ЕСЕТ с малко барване по настройките резултатите са повече от задоволителни. И за финал : Norton or ESET, няма да сгрешите ;)

21 December 2012. ESET Smart Security 6.0

Редактирано от dim0v (преглед на промените)

От два дни ползвам Norton AntiVirus 2012 защото имам доверие на SONAR , харесва ми интерфейса и имам ключ за 180 дена , но за пореден път няма да го изтърпя трети ден. Бъгав ли е или не знам какво прави но от време на време много товари explorer.exe. и системата става неизползваема за 1-2 минути. Е сори ама пари да ми дават няма да го ползвам , същата картинка е и Касперски все нещо сканира все нещо му пречи и накрая за разнообразие мята explorer.exe в карантината :clown: пълна пародия. Аваст да не се случи да отвориш папка с много файлове , трябва да излезеш в отпуск докато се насканира. Авира пък с техните изкачащи реклами просто нямам думи и нерви. Пробвал съм първите най-добри антивирусни програми ( според класациите ) и до момента по кадърно написана от Comodo Antivirus не съм ползвал , след него поставям и признавам единствено ESET , а до 1-2 години като му автоматизират HIPS-а ще нокаутира наред.

Да изкажа моето скромно мнение. Аз имам две програми, на който винаги съм бил фен, ЕСЕТ НОД32 или ЕСС и Norton NIS или NAV.

Мой фен на този етап от двете е ЕСЕТ SS, понеже дава изключително малко фалшиви тревоги, за разлика от НИС. От семантек залагат на прекомерните фалшиви тревоги или "Покрай сухото гори и мокрото." Когато НИС не може да използва нета и да се допита до облака става едно голямо мазало..., забавяне, циклене и прочие.* Но НИс е една отлична защита имай предвид резултатите които е показал при мен с времето. ЕСЕТ с малко барване по настройките резултатите са повече от задоволителни. И за финал : Norton or ESET, няма да сгрешите ;)

Що се отнася до фалшивите аларми ЕСЕТ с неговата евристика напоследък доста кръшка встрани.

Все скача на призраци. ;)

То не,че не скачат всички , кой на някой безобиден файл без репутация,кой на пакетиран обект. Всички програми са адекватни в трезво мислещи хора. С безразборно цъкане по банери и линкове можем единствено да си навлечем малко екшън или неприятности - в зависимост от това доколко сме чалнати. :D

Моят избор е:

1.Касперски в различните му модификации. Причината да го ползвам. Не ме е предавал досега никога,дори и когато преследваше explorer.exe като троянска програма :P

Има доста възможности за настройки,за контрол над процесите и това много ми харесва.

2. Нортон го ползва съпругата ми. Напълно автоматизирана програма,но с това питане "Ти кой си...аз съм тука...това откъде иде бре...." и мене малко ме впряга. Иначе освен,че прави опити да ми спира безжичната връзка други ядове с нея нямам. :D

Отзад тихо стоят МВАМ и Hitman Pro както и два три скенера онлайн и мисля,че е напълно достатъчно.

Сега ползвам Kaspersky® Endpoint Security 8 това ми е новата мацка,полека лека и разучавам ерогенните точки :shy11:

Доста време не съм писал в този раздел. За мен предпочитаният профил е силно ограничен от админския. На ограничен профил му е все тая програма за защита има, без значение каква е операционната система. За предпочитане и успокоение на параноиците програмистите са предоставили безплатни шарении: Comodo, Avira, Avast и пр. Както и платени шарени програмки за защита. При ограничен профил аз бих препоръчал MSE, но само за лицензирани системи с марка Microsoft. Защо ли? Защото MSE се стреми към максимум и напредна доста, благодарение на вградените възможности в ОС, на огромния брой потребители и на това, че все пак е продукт на Microsoft. Понеже съм пристрастен към MSE няма да пиша нищо повече. Не принуждавам никого да използва тази програма.

Весели празници на всички!

Нортон.....Напълно автоматизирана програма

Това е огромният плюс на тази програма, в сравнение със всички останали! БитДефендер тази година се опитват да вървят по същите стъпки, добавяйки опцията "авто-пилот", и силно изчиствайки и опростявайки настройките!

След НОД32 (която ползвах, когато беше версия 2.7, година и половина), НИС 2012 е втората програма, която ползвам продължително време- вече 9 месеца! Щом не съм я сменил толкова време (а аз съм доста капризен), значи съм намерил това което ми пасва- висока степен на защита, без нужда от каквато и да било намеса. Убеден съм, че с течение на времето, все повече програми ще тръгнат именно в тази посока- автоматизация! никой класически потребител не би искал да бъде затрупван от въпроси, на които той не е длъжен да знае отговора.

НОД/ЕСС в момента представлява една голяма каша: на сработена, читава програма, бумнаха отведнъж Хипс със всичките му салтанати, и да върви да се оправя потребителя на хилядите въпроси! Дано час по-скоро вземат да вкарат тоя хипс в релси, защото маса народ ще избяга от програмата!

Ако сега трябва да сложа нещо друго, вместо Нортон-а, бих сложил румънския дракон...големият му недостатък (въпреки, че са започнали да го изчистват) е тежестта...все още, заедно с Пандата, си е тежичка програма, но все пак е по-лека от версия 2011.

Приятно посрещане на Нова година на всички!

Редактирано от бай Михо (преглед на промените)

Е ако компютъра се ползва от пубертети разцъкващи игрички няма нужда от защитни програми , но когато става въпрос за работен компютър с ценна информация няма нужда да се играе на Руска рулетка като се разчита на MSE + ограничен акаунт.

Редактирано от jfk6 (преглед на промените)

Ограниченият акаунт е още един рубеж на защита и споделям мнението на колегата nologo ,че съчетано с ограничен акаунт нивото на защитата се вдига доста.

Много време дъвчем точно това. Няколко клика и имаш ограничен профил, който може да управляваш перфектно. Ама нали искаме пачнат Windows 7 Ultimate, подобно на XP Pro с някакъв нелегален сериал? И да си джиткаме с админски профил? Няма логика.

Всеки си държи на неговото.Няма смисъл от полемика.

Хехе, може би искаш да кажеш, че сме в патова ситуация? Няма лошо. Ако става дума за програми за защита на операционна система предпочитанията са много. Обаче има нюанси. Ограничен профил, хардуерна защита, разни трикове, задклавиатурно устройство (огромна глупост на търкалета) и висене във дришливи сайтове за инфо към макс параноя. Имам предвид платените сайтове, пълни с реклами на програми за защита, които пренебрегвам с удоволствие. Хората правят кинти от заблудени баламурници, които им се доверяват. A баламурнците си мислят, че операционната им система е защитна. Няма как да стане, факт.

И аз да кажа,че откакто съм с Kaspersky small office security нямам никакви проблеми.CureIt,MBAM,SAS - чисто.

Хехе, може би искаш да кажеш, че сме в патова ситуация? Няма лошо. Ако става дума за програми за защита на операционна система предпочитанията са много. Обаче има нюанси. Ограничен профил, хардуерна защита, разни трикове, задклавиатурно устройство (огромна глупост на търкалета) и висене във дришливи сайтове за инфо към макс параноя. Имам предвид платените сайтове, пълни с реклами на програми за защита, които пренебрегвам с удоволствие. Хората правят кинти от заблудени баламурници, които им се доверяват. A баламурнците си мислят, че операционната им система е защитна. Няма как да стане, факт.

Да и особено като правят едни графики засукани, че тази AV има голям процент, а онази среден...и т.н. чак някои производители си слагат графики с какво превъзхождат другите AV.:clown:

Ето пример за едни платени сайтове... http://www.bestantivirus2012.com/

http://anti-virus-software-review.toptenreviews.com/ много такива.:ph34r:

Извинявам се, че се намесвам, но не би ли било по-добре, ако освен подхвърлянето на името на една антивирусна програма дадете и вашите основания, за да я използвате? Така човекът би направил значително по-лесно своя избор, а и не му хвърляте нато на куче нещо, което той вероятно само е чувал, но не познава в детайли? Айде помислете по това...

Весела Нова година на всички!

Често преинсталирам компютри / на два квартала народ/ и на всички поставям Аваст. Проблемни са били само тези, които не си обновяват серийния номер, след изтичане на лиценза, както и тези, които "плакнат" очи в неподходящи сайтове...

Потвърждавам,много е добра програмата и съм много доволен от нея!Препоръчвам я на всички,с непрекъснато пуснат торент клиент и непрекъснат сийд,грам не се забавя браузването,не товари въобще и наистина почти напълно автоматизирана.

Редактирано от miazmatik (преглед на промените)

И като добавим SRP или Application Locker (SRP има и в XP), ето ви default-deny политика. Нищо не може да стартира, освен програмите и скриптовете в Program files и Windows папките и тези, на които изрично и с правило разрешиш. Може даже да зададеш правило да ти разпознава стартиращите файлове по hash-а. Много хора (разбира се тук говорим за по-грамотни технически в тая насока) ползват и EMET, което си е разработка на Майкрософт и комбинира много неща в себе си и е доста добър срещу експлойтване на уязвимости в програмите предразположени към това.

http://blogs.technet.com/b/srd/archive/2011/05/18/new-version-of-emet-is-now-available.aspx

http://support.microsoft.com/kb/2458544

Редактирано от zerotox (преглед на промените)

хей и на мен можете ли да ми помогнете коя е най добрата антивирусна за моя компютър искам да е лек 2,41ГХц 2,99 ГБ рам

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.