Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя е предпочитаната от Вас антивирусна програма

Коя антивирусна програма предпочитатe? 680 гласували потребители

1. 1. Коя антивирусна програма предпочитатe?

• Avast
      21%
      145
    • AVG
      6%
      43
    • Bit Defender
      2%
      15
    • F-Secure
      1%
      8
    • Avira
      11%
      75
    • Kaspersky
      18%
      122
    • NOD32
      18%
      123
    • Symantec
      5%
      38
    • Comodo
      3%
      26
    • Друга
      10%
      69
  2. 2. Как бихте предпочитали да реагира Вашата антивирусна програма

• Да открива по-висок процент зарази, за сметка на по-висок процент фалшиви сработвания
      52%
      349
    • Да открива по-нисък процент зарази, за сметка на по-нисък процент фалшиви сработвания
      7%
      50
    • Нещо средно
      31%
      211
    • Нямам мнение
      8%
      54

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Някой може ли да го инсталира на виртуалка с Win XP, че има проблеми със заразяването при Win 7 x64 http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Предупреждавам, че прикачения файл е само за онези които знаят какво правят. Моля неопитните да не теглят и стартират файла !

Мерси !

https://www.virustotal.com/analisis/e6a5139ac33c5f3238aa5b12279b40888767c5b5a8e32caffab2db46c6d26923-1267373750 Стартирах го на реална машина и станах свидетел на блокирания - защитата ми си е на мястото.
  • Отговори 1,2k
  • Прегледи 159,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

https://www.virustotal.com/analisis/e6a5139ac33c5f3238aa5b12279b40888767c5b5a8e32caffab2db46c6d26923-1267373750 Стартирах го на реална машина и станах свидетел на блокирания - защитата ми си е на мястото.

Целта е да позволиш нарочно заразяване, че до момента Dr.Guard не се инсталира от този файл. Довечера ще му позволя да си изтегли вредителите от нета да видим какво ще докара и ще пробвам пак да инсталирам онзи торент, за да видя какво съм пропуснал от temp файловете...със сигурност има още интересни неша. :)

Открих файла, който иска да се зарежда с Windows-a, в Task Manager-a и да праща данни до нета:

Мерси много...

Публикувано изображение

Интересно ако не го ловеше дали ХИПС-а или BoClean който е част от антивируса първи ще реагира.

като се запознах с писито благоволих да го заразя тотално, въпреки че бях с нортон антивирус купен и инсталиран от фирма,дойде човека от службата който поддържаше техниката пробва с аваст и авг антивирустни безуспешно след което се появи внучето на шефа и с авира анти вирус оправи работата, от тогава съм с авира антивирус

Ако искате, мога да ви прикача зипчето с файловете от Dr Guard? Ама не знам да не стане беля!

Ако тествате на виртуална машина беля не може да стане или ако не стартирате *.exe-тата, но все пак вие си решавате. Не мога да ви задължа да го правите.

Но все пак от торента, който посочихте имаше нови бацили, но след няколко часово тестване на Win XP SP3 и на Win 7 x64 не можах да намеря Dr.Guard.

Но всички файлове, които не се засичаха бяха пратени на Malwarebytes' Anti-Malware и добавени в дефинициите. Също така екипа ме увери, че вече разполагат с някаква версия на Dr.Guard.

Разбира се, ако тази която имате не се засича от MBAM, ще е супер, ако можете да я зипнете и качите в следващия си пост, но и да не го направите няма да е фатално.

Поздрави ! :speak:

Доста интересна е статистиката до момента. Със закръгление имаме: 1. Касперски- 21% 2. Аваст- 20% 3. НОД32- 19% 4. Авира- 15% 5. АВГ, Нортон- 7% 6. БитДефендер- 2% 7. Ф-Секюр- 1% Ами това общо взето е реалността. Първите три са почти "на кантар", следвани от Авира. Явно "жълтият лидер" , въпреки масираната тотална реклама, е доста далеч по популярност, да не кажа, че 7% не е никаква популярност! на какво ли се дължи?

Доста интересна е статистиката до момента. Със закръгление имаме:

1. Касперски- 21%

2. Аваст- 20%

3. НОД32- 19%

4. Авира- 15%

5. АВГ, Нортон- 7%

6. БитДефендер- 2%

7. Ф-Секюр- 1%

Ами това общо взето е реалността. Първите три са почти "на кантар", следвани от Авира. Явно "жълтият лидер" , въпреки масираната тотална реклама, е доста далеч по популярност, да не кажа, че 7% не е никаква популярност! на какво ли се дължи?

А доказателства ? На голи приказки никой не вярва :)

Доста интересна е статистиката до момента. Със закръгление имаме:

1. Касперски- 21%

2. Аваст- 20%

3. НОД32- 19%

4. Авира- 15%

5. АВГ, Нортон- 7%

6. БитДефендер- 2%

7. Ф-Секюр- 1%

Ами това общо взето е реалността. Първите три са почти "на кантар", следвани от Авира. Явно "жълтият лидер" , въпреки масираната тотална реклама, е доста далеч по популярност, да не кажа, че 7% не е никаква популярност! на какво ли се дължи?

Дължи се на това че Norton няма как да се ползва без пари.Няма ключове,няма Reseters ( работещи за по-дълго дълго време ),няма кей-генератори и т.н.

За първите три има най-много възможности за безплатно ползване.

Плюс това изказването „Харесвам всички антивирусни за които имам ключове” е твое.

Плюс това изказването „Харесвам всички антивирусни за които имам ключове” е твое.

че какво не ти харесва в това мое изказване? При наличието на промоции на почти всички платени АВ програми, при наличието на няколко доста добри , да не кажа отлични, безплатни програми, не виждам кой разсъждаващ човек ще даде пари за АВ програма...още повече пък за домашно ползване! Само който не е разбрал за наличие на промоции, само той не се е възползвал от тях!

Не пропускаш ли нещо, инженере? :)

Да бе...Комодо. Ама и той не е "в играта"...докато не му сложат уеб скенер... :)

Редактирано от ess (преглед на промените)

че какво не ти харесва в това мое изказване? При наличието на промоции на почти всички платени АВ програми, при наличието на няколко доста добри , да не кажа отлични, безплатни програми, не виждам кой разсъждаващ човек ще даде пари за АВ програма...още повече пък за домашно ползване! Само който не е разбрал за наличие на промоции, само той не се е възползвал от тях!

Да бе...Комодо. Ама и той не е "в играта"...докато не му сложат уеб скенер... :)

Norton и той е без уеб скенер ама го набута тук нали -дай и комодо :)

Нищо лошо няма в изказването ти,но там се крие и отговора на въпроса ти от предишния пост.

Нищо лошо няма в изказването ти,но там се крие и отговора на въпроса ти от предишния пост.

Ами той въпроса, ако не си загрял, беше риторичен! :)

тук аваст! е с фрее бета версия прави разлика :)

Ще видим и новата 5-ца нали вече е финал :)

къде ще се нареди

Ако тествате на виртуална машина беля не може да стане или ако не стартирате *.exe-тата, но все пак вие си решавате. Не мога да ви задължа да го правите.

Но все пак от торента, който посочихте имаше нови бацили, но след няколко часово тестване на Win XP SP3 и на Win 7 x64 не можах да намеря Dr.Guard.

Но всички файлове, които не се засичаха бяха пратени на Malwarebytes' Anti-Malware и добавени в дефинициите. Също така екипа ме увери, че вече разполагат с някаква версия на Dr.Guard.

Разбира се, ако тази която имате не се засича от MBAM, ще е супер, ако можете да я зипнете и качите в следващия си пост, но и да не го направите няма да е фатално.

Поздрави ! :)

Доктора аз го извадих още вчера,от iso файла и го арестувах,дал съм линк към вирустотал в другата тема.

Руснака ъп. е добавил rogue av вместо оригиналното,което защитава този четец.

Публикувано изображение

Ползвам Microsoft security essentials и съм много доволен. Един въпрос-защото емотиконите не ми излизат?

Доктора аз го извадих още вчера,от iso файла и го арестувах,дал съм линк към вирустотал в другата тема.

Руснака ъп. е добавил rogue av вместо оригиналното,което защитава този четец.

Публикувано изображение

Странно, защото този файл не правеше нищо при стартиране под Win 7 x64. Нито на виртуална машина с Win XP SP3.

VirusTotal-a показваше 0/41 програми го засичаха. При стартиране само казва, че инсталационния файл не бил намерен и в папките темп имаше два-три txt файла и никакви библиотеки и *.exe-та от него.

Пак ще го тествам. Иначе смешното е, че Abbyy Fine Reader се инсталва без проблем, ако се стартира msi файла ! :cool:

PS: Оставих онзи downloader да си свали всички гадини от нета..и повечето вече се засичаха от MBAM. При стариране на някои от тях, се появяваше тази грешка (блокираха MBAM):

Публикувано изображение

Но при преименуването на mbam.exe на explorer.exe - успя да се стартира MBAM и да почисти...

Ползвам Microsoft security essentials и съм много доволен.

Един въпрос-защото емотиконите не ми излизат?

Какви емотикони ?

Преди малко си сложих Avast 5, засега се държи добре, ще го видя по нататък. Иначе съм доволен, защото нетовари компютъра, а пък моята машинка не е от най - младите животни ...

Може и да съм ви подвел с точния торент, защото свалих 4 торента и пробвах инсталация. Възможно е в някой от другите да е бил Dr Guard. Ще се повреди ли нещо ако сложа тук зипа с Dr-a.

Така дали ще стане

http://dox.bg/files/dw?a=61616044a2

Ако някой не е разбрал - ТОВА Е ФИРУС

Отдолу в цитат пак е активен.

Редактирано от peterstamov (преглед на промените)

Може и да съм ви подвел с точния торент, защото свалих 4 торента и пробвах инсталация. Възможно е в някой от другите да е бил Dr Guard. Ще се повреди ли нещо ако сложа тук зипа с Dr-a.

Така дали ще стане http://dox.bg/files/dw?a=61616044a2

Няма проблеми, аз ще тествам пак онзи файл Setup.exe за който каза MPower като се прибера в нас в пореден опит да екстрактна нещо от изпълнимия файл.

Не, няма проблеми и благодарим за файла, но ще оградя линка ви в код за да не е активен. :ph34r:

Така дали ще стане

http://dox.bg/files/dw?a=61616044a2

Ако някой не е разбрал - ТОВА Е ФИРУС

За 15 път avast free се представи добре :ph34r:

Symptoms that may be in a HijackThis Log: O4 - HKCU\..\Run: [asr64_ldm.exe] %Temp%\asr64_ldm.exe O4 - HKCU\..\Run: [Dr. Guard] "C:\Program Files\Dr. Guard\drguard.exe" -noscan Тези двата не можах да ги хвана!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.