Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя е предпочитаната от Вас антивирусна програма

Коя антивирусна програма предпочитатe? 680 гласували потребители

1. 1. Коя антивирусна програма предпочитатe?

• Avast
      21%
      145
    • AVG
      6%
      43
    • Bit Defender
      2%
      15
    • F-Secure
      1%
      8
    • Avira
      11%
      75
    • Kaspersky
      18%
      122
    • NOD32
      18%
      123
    • Symantec
      5%
      38
    • Comodo
      3%
      26
    • Друга
      10%
      69
  2. 2. Как бихте предпочитали да реагира Вашата антивирусна програма

• Да открива по-висок процент зарази, за сметка на по-висок процент фалшиви сработвания
      52%
      349
    • Да открива по-нисък процент зарази, за сметка на по-нисък процент фалшиви сработвания
      7%
      50
    • Нещо средно
      31%
      211
    • Нямам мнение
      8%
      54

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Авира , ползвам и Мбам

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 159,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Уеб скенер за мен има,макар и заченка от него.

Какво значи- "наченки"? Или го има, или го няма! Аз твръдя, че няма уеб скенер! Проверено е!

Има оценка на риска,само че в цветова форма. ;)

Тц!

1. Тази зелено/червена диаграма излиза само за най-най- използваните програми. За позната програма и аз знам какъв е риска! ;) За непозната програма няма такава диаграма.

2. Тази диаграма не е "оценка на риска" който дава самата програмата (както например е в Anvir Task Manager), а е диаграма, показваща колко % от потребителите са дали ДА/ НЕ, а това са две разчични неща.

Препоръката не винаги е "добър приятел",зависи от политиката на компанията.На мен лично не ми е критерии за нещо.

Препоръката направена от програмата на основа на оценка на риска е ценна насочваща информация, в пъти по ценна практически, от това, да ми съобщава, че alabala.exe иска да променя еди-кой си регистър, че иска да създава еди-соя си папка...неща, които нямат никакъв практически смисъл за обикновен потребител, а носят само информативен характер и нищо повече! :)

Ти не си в час, братле.

Щом така казваш...трябва да замълча пред твоето експертно и обосновано мнение! :wors:

---------------------

п.с. В момента практически няма самостоятелна програма, която да удовлетворява всички тези мои предпочитания!

И за да бъда още по ясен по отношение на работата на "идеалния" HIPS, е то как си го представям.

1. Стартирам инсталацията на alabala.exe

2. Излиза дежурното предупреждение на Уиндоус, че стартираното приложение няма цифров подпис

3. Давам ОК

4. Излизат първоначалните 2-3 прозореца за съгласие с лиценза, за избор на директория, за създаване на преки пътища и др...бла-бла-бла...

5. Излиза последният прозорец преди стартирането на същинската инсталация. давам ОК

6. а) реакция на HIPS-а от типа: "Приложението което искате да инсталирате има риск за увреждане на операционната система: ДА- 10%, НЕ- 90%. Препоръка за инсталация: ДА!

б) реакция на HIPS-а от типа: "Приложението което искате да инсталирате има риск за увреждане на операционната система: ДА- 30%, НЕ- 70%. Препоръка за инсталация: НЕ!

............

Ето така ги виждам аз нещата по отношение на работата на "идеалният" HIPS! :cool:

Редактирано от ess (преглед на промените)

Аз съм с Dr.Web от половин година и не съм имал проблеми засега ! Странно никой не изказва мнение за тази антивирусна , толкова ли е зле ?  :cool: 

Препоръка на програмата за конкретно действие- НЕ

Има ,как да няма.

Има перфектен БГ превод за Comodo ,благодарение на @Dumper,препоръчвам ти и ти да си го инсталираш.

Я да видим сега какво препоръчва тук Comodo:

Публикувано изображение

И от проактивната му защита,също има препоръка,просто очаквам удобен момент да се появи за да ти го покажа! :ph34r:

Eто и от него + оценка на риска в цветова форма на карето,което споменах по назад :

Публикувано изображение

Публикувано изображение

• 2 седмици по-късно...

Използвам Аваст от доста време и съм много доволен от нея, но не разчитам само на нея използвам още няколко програми, които ме защитават в реално време!

• 2 седмици по-късно...

Използвам Norton-за резидентна защита и MBAM и SAS за контролни сканирания :)

Използвам Аваст от доста време и съм много доволен от нея, но не разчитам само на нея използвам още няколко програми, които ме защитават в реално време!

плюс 1 :ass:

Microsoft Security Essentials.Ползвам я вече 2 месеца и съм много изненадан от ефективноста и, блъсках компа навсякаде кадето има вируси за да проверя как дйства, справи се отлично. След това я деинсталирах и сложих КАСПЕРСКИ направих проверка с Каспера не откри нищо това ми беше достатъчно да си върна на Microsoft.Security.Essentials,все пак е безплатна и е на български а и не трявбва да правиш почти никакви настройки,работи ефективно и по подразбиране. Но всички знаем 100 процентова защиа няма,аз избрах нея защото ми е лесна за ползване и е отлична за хора със слаби компютърно познания.Windows трябва да е легален или трябва да е направен легален :P . Поздрави.

Редактирано от tenito (преглед на промените)

Microsoft Security Essentials.Ползвам я вече 2 месеца и съм много изненадан от ефективноста и, блъсках компа навсякаде кадето има вируси за да проверя как дйства, справи се отлично.

След това я деинсталирах и сложих КАСПЕРСКИ направих проверка с Каспера не откри нищо това ми беше достатъчно да си върна на Microsoft.Security.Essentials,все пак е безплатна и е на български а и не трявбва да правиш почти никакви настройки,работи ефективно и по подразбиране.

Но всички знаем 100 процентова защиа няма,аз избрах нея защото ми е лесна за ползване и е отлична за хора със слаби компютърно познания.Windows трябва да е легален или трябва да е направен легален :) .

Поздрави.

Да Да Ефективна Друг Път.

Кой Луд ще си я сложи тази програма която дори няма свестни настройки, за да я използваш нормално? :) (Сравни с някой световно известни лидери в тази област)

Второ нямам повече нерви за да я чакам да ми направи пълно сканиранена целия компютър (Примерно 280ГБ) за което и трябват може би над 12-13 часа най малко :)))

Трето Тъпи възможности за употреба,уведомяване или промени.

Чествърто имаш ли Microsoft Security Essentials 1.75.1117.0 от 24 този месец е няколко дни след като излезна Microsoft Security Essentials 1.0.1959.0 и на Български.

Всеки има правото да опита този боклук и сам да си направи изводите дали има нужда от него в своя компютър.

Пето не е хубаво да подвеждаш с изказването си неопитните фенове на Калдата.

Айде спирам се :P

Are you бъзик with me?

В тази програма или по-точно в този проект са вложени повече пари отколкото в нашата държава. По всяка една твоя дума си личи, че си нямаш и на идея какво говориш.

Кой Луд ще си я сложи тази програма която дори няма свестни настройки, за да я използваш нормално? :whist: (Сравни с някой световно известни лидери в тази област)

Например АЗ бих. Съмнявам се да не ти изглеждам достатъчно луд. И точно, защото я сравнявам с лидерите, затова смятам, че си струва.

Второ нямам повече нерви за да я чакам да ми направи пълно сканиранена целия компютър (Примерно 280ГБ) за което и трябват може би над 12-13 часа най малко ))

Имай предвид, че тази антивирусна програма има само една-две версии и работи по-стабилно, отколкото съм очаквал и отколкото някои други работят. Скоростта на сканиране зависи не само от размера на хард диска, но и от типа файлове, които сканира. При мен го няма този проблем, а хард диска ми е съвсем малко по-малък от твоя. Значи фактор за бавното сканиране не е обема на хард диска, защото моя е и почти пълен и пак се справи бързо.

Трето Тъпи възможности за употреба,уведомяване или промени.

Може ли малко повече информация, тъй като нещо не те разбирам какво искаш да кажеш.

Всеки има правото да опита този боклук и сам да си направи изводите дали има нужда от него в своя компютър

Страхотно становище! Какво мислиш за последната серия на "Незабравима"?

Някак си съм очуден от резултатите на Microsoft Security Essentials в портал, като Softpedia.

Явно има и други луди: http://www.softpedia.com/progViewOpinions/Microsoft-Security-Essentials-131683,.html

Екипът на Softpedia и той се състои от някакви шантави, като мен: http://www.softpedia.com/reviews/windows/Microsoft-Security-Essentials-Review-123071.shtml

Особено съм шокиран от екипа на AV-Comparatives:

http://www.av-comparatives.org/images/stories/test/summary/summary2009.pdf

Те са дори по-зле и от мен! Дават първо място на Microsoft на проактивно on-demand засичане, първо място за най-малко генерирани FPs, трето място за най-успешно премахване на зловредния софтуер т.е два златни и един сребърен медал.

Аз съм в шок, тези са абсолютни аматьори! Незабавно някой да сигнализира на църковното настоятелство!

За да не излезе, че го казвам като фен на Kaldata, искам да ти кажа, че аз съм лицензиран доставчик на гъби за Южна България. Дано приемеш скромното ми мнение!

Доколкото съм запознат, Microsoft Security Essentials има важен недостатък – в програмата липсват технологии от сорта на евристичен анализатор,IDS,HIPS - които да позволяват да се противодейства и на неизвестни вируси. За мен това директно я изпраща на последно място измежду всички безплатни възможности. Не съм я инсталирал и не смятам да го правя поради тези причини. Нямам желание все да се чудя с какво и как да допочиствам компютъра си.

аз бях с авирата и бях много доволен ама доста често се получаваха замръзвания - само мишката се движеше... докато един ден вместо да замръзне - син екран и memory dump-a установи, че е заради антирууткит модула... после сложих аваст - ама се изнервих че пипа дето не му е работа - аз спирам аст от модулите даже сервизите тия или забранявам той пак ги пуска въпреки че съм указал още пре инсталацията... ся съм с нод 2.70 - колкото да не съм без антивирус (че е най лекичък...) обаче смея да твърдя, че безпатната MBAM хваща точно толкова троянци, колкото и нод4.0 бизнес едишън... колкото до фълшивите стработвания - предпочитам програмата да открива а аз да реша фълшиви ли са или не

Редактирано от the professor (преглед на промените)

http://pcworld.bg/13389_microsoft_security_essentials_lovi_98_ot_virusite Няма лошо да догонват и да наваксват, защото най-добрите платени програми вече осигуряват защитеност над 99,9 %. Естествено е да ги предпочитам - почти нищо не може да влети в компютрите ми. Който желае нека ползва неравностойни безплатни алтернативи.

http://pcworld.bg/13389_microsoft_security_essentials_lovi_98_ot_virusite Няма лошо да догонват и да наваксват, защото най-добрите платени програми вече осигуряват защитеност над 99,9 %. Естествено е да ги предпочитам - почти нищо не може да влети в компютрите ми. Който желае нека ползва неравностойни безплатни алтернативи.

аз пък вярвам повече на:

http://www.av-comparatives.org

последния резултат е от декември, но едва ли за 1-2 месеца нещо се е променило - м$ даже не са в тройката, но са първи на точка d) false positives winners

Редактирано от the professor (преглед на промените)

@Maniac - в нашия свят населен с идеалисти- алтруисти за Microsoft ще е безкрайно трудно да си купят няколко първи места в класации - и едно- две втори за вкус! :clap::cool:

аз бях с авирата и бях много доволен ама доста често се получаваха замръзвания - само мишката се движеше... докато един ден вместо да замръзне - син екран и memory dump-a установи, че е заради антирууткит модула...

В такива случаи се свързва потребителя с поддръжката, те му помагат да открие проблема и ако те са виновни го отстраняват. Накрая всички са доволни!

после сложих аваст - ама се изнервих че пипа дето не му е работа - аз спирам аст от модулите даже сервизите тия или забранявам той пак ги пуска въпреки че съм указал още пре инсталацията...

Ако и по този случаи се беше свързал с поддръжката щеше да е решен проблема. Вместо това се мъчиш....

ся съм с нод 2.70 - колкото да не съм без антивирус (че е най лекичък...)

Ти просто искаш да се инфектираш!

обаче смея да твърдя, че безпатната MBAM хваща точно толкова троянци, колкото и нод4.0 бизнес едишън...

Не знам дали осъзнаваш, че има разлика между Anti-virus и Anti-Malware приложение и че няма смисъл да ги сравняваш. И не разбирам, защо точно бизнес едишън?

@Maniac - в нашия свят населен с идеалисти- алтруисти за Microsoft ще е безкрайно трудно да си купят няколко първи места в класации - и едно- две втори за вкус! ;):nono:

Нещо се вкарвате в някакви филми. Ок, дръпни си MSE и почни да тестваш, сам ще се убедиш!

Avast forever

Не е лоша става, но далеч не е в първите редици сред лидерите.

Не е лоша става, но далеч не е в първите редици сред лидерите.

a кои са лидерите и по какво им отстъпва !!!!

Тук са лидерите http://www.av-comparatives.org/ :speak:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.