Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя е предпочитаната от Вас антивирусна програма

Коя антивирусна програма предпочитатe? 680 гласували потребители

1. 1. Коя антивирусна програма предпочитатe?

• Avast
      21%
      145
    • AVG
      6%
      43
    • Bit Defender
      2%
      15
    • F-Secure
      1%
      8
    • Avira
      11%
      75
    • Kaspersky
      18%
      122
    • NOD32
      18%
      123
    • Symantec
      5%
      38
    • Comodo
      3%
      26
    • Друга
      10%
      69
  2. 2. Как бихте предпочитали да реагира Вашата антивирусна програма

• Да открива по-висок процент зарази, за сметка на по-висок процент фалшиви сработвания
      52%
      349
    • Да открива по-нисък процент зарази, за сметка на по-нисък процент фалшиви сработвания
      7%
      50
    • Нещо средно
      31%
      211
    • Нямам мнение
      8%
      54

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Avira

Редактирано от stryper6 (преглед на промените)

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 159,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

За домашните компютри всичките ги предпочитам и в резултат на това не е нужно да купувам никоя. За служебни нужди предпочитанието ми е към Symantec. Поздрави

От доста време насам съм харесвала Аvira и Kaspersky,...но от няколко седмици насам ми допадна и Norton !

Предпочетох и гласувах за Avast!,поради няколко причини:

1.Mакар и повечко ресурси, които заема,системата върви гладко и не оказва видимо влияние при стартиране на системата,бих казал нулево.

2.Много голям напредък в засичане от последните 12 месеца насам,това не съм го констатирал,аз!

3.Обновяването на версията автоматично,е нещо с което повечето антивирусни не могат да се похвалят,изключвам Avira,може и други да има,но не се сещам в момента.

4.Сканиращия и модул на GMER е в голям +

5.Не са натрапчиви и рекламата за тях е нож с две остриета,което мнение аз лично поддържам.

6.Не конфликтна,сработваща се много добре с повечето безплатни известни защитни стени,като: PCTools/Outpust/Online Armor/Comodo Firewall

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

От доста време насам съм харесвала Аvira и Kaspersky,...но от няколко седмици насам ми допадна и Norton !

Аз също не мога да кажа, че имам програма, която ми е фаворит. В момента съм с Касперски 2010/докато ми изтече лиценза/- има хубав интерфейс, отличен контрол върху вътрешните процеси и е доооста по-лека от предната версия. Новата 2010 обаче все още не е изпипана и има кусури, и малко "нестабилен" все още се чувствам с нея. До като излезе руската версия- така ще е... От друга страна имам големи симпатии към Авира, тъй като е най-ловящата. Сега като се замисля...май най ми е сигурно и надежно с нея... знам, че при нея-"няма лабаво"! Публикувано изображение недсотатък е, че е малко тежичка сравнение с Касперски, и има известни проблеми при почистването. От трета страна пък новия /вече стар/ Нортон 2009 е доста балансирана програма, с изключително ниско ниво на фалшиви сработвания и много хубав интерфейс. А и четох, че новата версия 2010 била почти "пълен "автомат", т.е. няма какво да се настройва. В същото време не се разделям и с Бит Дефендер Фрее2009, който ми е "втория ешалон". Не прави никакъв конфликт с основната програма и отлично ми служи като скенер "на повикване". имам намерение да пробвам и новата Панда 2010, за която се твърди на оф.сайта, че е с 80% по-лека от предишната. Интерфейса и е доста симпатичен, а и е на български, което е много добре. незнам защо, но предпочитаната до скоро от мен НОД32, нещо вече не ми "хваща окото", но може пак да я пробвам и нея...прекалено малко "лови", а виждам, че все е с една крачка назад от другите- било по интерфейс, било по нововъведения...

От друга страна имам големи симпатии към Авира, тъй като е най-ловящата. Сега като се замисля...май най ми е сигурно и надежно с нея... знам, че при нея-"няма лабаво"! cool.gif недсотатък е, че е малко тежичка сравнение с Касперски . сериозно ли ти тежи повече от касперския

От друга страна имам големи симпатии към Авира, тъй като е най-ловящата. Сега като се замисля...май най ми е сигурно и надежно с нея... знам, че при нея-"няма лабаво"! cool.gif недсотатък е, че е малко тежичка сравнение с Касперски . сериозно ли ти тежи повече от касперския

малко по-тежичка е...поне 8-ма версия. новата 9-а не съм я слагал все още, тъй като чаках да излезе руската версия, а докато излезе тя, бях сложил Касперски и сега пък чакам неговия лиценз да изтече... ;)

Kaspersky internet security 2009. Друго не признавам вече ;)

Предпочетох и гласувах за Avast!,поради няколко причини:

1.Mакар и повечко ресурси, които заема,системата върви гладко и не оказва видимо влияние при стартиране на системата,бих казал нулево.

2.Много голям напредък в засичане от последните 12 месеца насам,това не съм го констатирал,аз!

3.Обновяването на версията автоматично,е нещо с което повечето антивирусни не могат да се похвалят,изключвам Avira,може и други да има,но не се сещам в момента.

4.Сканиращия и модул на GMER е в голям + при засичане на rootkit.Намира се в System32

5.Не са натрапчиви и рекламата за тях е нож с две остриета,което мнение аз лично поддържам.

6.Не конфликтна,сработваща се много добре с повечето безплатни известни защитни стени,като: PCTools/Outpust/Online Armor/Comodo Firewall

Михнев единственното което не харесвам на Аvast(а и доста важно е че имат обновявания веднъж на ден)тоест компанията малко спи!Иначе Аvast бие всички според мен със скенера в реално време!

най-добре без такива "защити",винаги ъпдейтната ОС и добра компютърна колтура ! по-добра защита от това няма.

По принцип ползвам Mac OS , но за Windows определено съм най-доволен от Norton Internet Security 2009.Казвам го като дълго време съм ползвал NOD32, Avast, Avira и платена Panda.Определено Norton с времето се подобри дначително както от гледна точка на бързина така и на защита.Не знам дали вярвате или не, но доста вируси, които прехвалената AVG free не успя да хване, норгана ги лови и то се справя прекрасно с унищожаването дори на най-коварните троянци.

• 2 седмици по-късно...

Пътят на моята анти-вирусна еволюция: 1. Norton; 2. McAfee; 3. Kaspersky; 4. McAfee; 5. CA, 6. Norton; 7. ESET NOD 32; 8. Koshmarsky (pardon, Kaspersky); 9. ESET SS4.

Става дума само за платени версии. ESSET SS4 e на два монпютъра и един преносим...

Публикувано изображение

ESET NOD32- ESET Smart Security- хората ,които ги ползват-знаят защо... Публикувано изображение

NOD32.

Всички знаем, че Kaspersky и лидера при защитата. Всичко останало мирише здраво, а и да не говорим, че някой искат и доста солидни такси, ако го раздаваме легално. Та ако ще вложа финанси в антивирусна програма, то ще е гореспоменатата. Ако не, по-добре без. Ако човек внимава кои сайтове посещава и какво сваля на хард диска, вероятността да се зарази със зловреден софтуер е минимална.

• 2 седмици по-късно...

Пробвах една индийска антивирусна.....protector plus 2009 ....платена /оправя се лесно с лечебно средство/...и съм изумен просто...супер лека ..ако хваща добре и гадините съм сигурен че нода ще и диша праха....има резидентен щит, имейл защита и се ъпдейтва всеки ден,ако някой друг е ползвал нека сподели...с уиндоус седем съм и не товари изобщо....засега съм с нея пък да видим дали е добра в защитата...за мене това е най ресурс незаемащата антивирусна.

Пробвах една индийска антивирусна.....protector plus 2009 ....платена /оправя се лесно с лечебно средство/...и съм изумен просто...супер лека ..ако хваща добре и гадините съм сигурен че нода ще и диша праха....има резидентен щит, имейл защита и се ъпдейтва всеки ден,ако някой друг е ползвал нека сподели...с уиндоус седем съм и не товари изобщо....засега съм с нея пък да видим дали е добра в защитата...за мене това е най ресурс незаемащата антивирусна.

Това си е почти fakeware. Щом мислите така, моля пишете ми след 3 до 6 месеца да проверим дали наистина е така.

Ти на краставичар за краставици ли си тръгнал да му обясняваш?

Време е да престанеш да спамиш - там има ли поне едно мое мнение? Не вземай отношение за неща, за които сам прецени колко си наясно. Поздрави

Всички знаем, че Kaspersky и лидера при защитата. Всичко останало мирише здраво, а и да не говорим, че някой искат и доста солидни такси, ако го раздаваме легално. Та ако ще вложа финанси в антивирусна програма, то ще е гореспоменатата. Ако не, по-добре без. Ако човек внимава кои сайтове посещава и какво сваля на хард диска, вероятността да се зарази със зловреден софтуер е минимална.

Доста неграмотно и елементарно изказване, изненадан съм, че е оставено без корекция в тоя раздел Публикувано изображение Подвизаващите се тук властимащи с гръмкия надпис HJT Отбор проявяват странно чувство за пристрастия и контрол над споделените постове. Само лично мнение. Може да бъде изтрито както обикновено по най-бързия начин.

Ползвал съм почти всички антивирусни програми от времето на добрия стар ДОС до момента. Или поне най-популярните и най-често присъстващи в публичния ефир заглавия. Изброяването им няма особена стойност и значение. Малко ми е трудно да преценя времето с всяка една но най-грубо, най-продължително време имам споделено в компанията на Есет (NOD32) и Симантек (Symantec). Като през последните четири години са предимно заети от Есет. Ползвал съм ги като легални и като нелегални копия. Продавал съм доста антивирусен софтуер, сумата е сериозна. не искам да се хваля или да правя реклама. Но искам да споделя, че пазарът у нас е силно контролиран и субективен (както този раздел Публикувано изображение ) и в никакъв случай не се продава най-доброто в момента. Всеки производител има своите силни и слаби периоди, моменти, когато прави публични фалове и пуска слаби версии на пазара. Но у нас нещата са доста по-силно нелогични от световния пазар. Примерче - в анкетата липсва най-масово продавания пакет сред държавната администрация, която е най-голеият клиент у нас. Или най-малкото липсва официална статистика за броя и пропорциите на продадените легални копия антивирусен софтуер у нас. Приятна вечер на всички ;)

Като спама оплачи са на администраторите! Освен това в нито една уважавана организация, която провежда тестове на антивирусен софтуер тази антивирусна програма не присъства. Дали не е заради:

· Nag screen

http://www.softpedia.com/get/Antivirus/Pro...ows-NT-XP.shtml

Ще те оставя сам да си го преведеш. Тука с твоите китайски, японски и там всякакви боклуци, които ги намираш из архивите на Google, влияеш зле на потребителите. Всички трябва да разберат, че трябва да разчитат само на доказал се антивирусен софтуер т.е ето тези антивирусни програми, изброени тук:

http://www.av-comparatives.org/

Тука с глупости ще се занимаваме.....

"Тука с глупости ще се занимаваме....." Изглежда изобщо не разбра добронамерена препоръка. Няма боклуци при защитния софтуер - всички се стремят да намерят и докажат своето си място."Доказал се антивирусен софтуер" какво означава? ESET например аз ги считам за недостатъчно доказали се и мнението ми е относително субективно, нали? Fixer, ти щеше ли да умееш да почистваш вредоносен код, ако техните програми достатъчно много не пропускаха?При av-comparatives.org са само 16. Има още много добри програми. Аз засега съм харесал Symantec и Avast. Чудя се коя да предпочета по-трайно за третия си компютър- вече май-само там ще продължа да ги пробвам и сменям.Тези дни чакам да излезе най-после руския финал на KAV 2010 за да я инсталирам.AVG е сега там от около 20 дни и си работи прилично. Поздрави

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.