Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя е предпочитаната от Вас антивирусна програма

Коя антивирусна програма предпочитатe? 680 гласували потребители

1. 1. Коя антивирусна програма предпочитатe?

• Avast
      21%
      145
    • AVG
      6%
      43
    • Bit Defender
      2%
      15
    • F-Secure
      1%
      8
    • Avira
      11%
      75
    • Kaspersky
      18%
      122
    • NOD32
      18%
      123
    • Symantec
      5%
      38
    • Comodo
      3%
      26
    • Друга
      10%
      69
  2. 2. Как бихте предпочитали да реагира Вашата антивирусна програма

• Да открива по-висок процент зарази, за сметка на по-висок процент фалшиви сработвания
      52%
      349
    • Да открива по-нисък процент зарази, за сметка на по-нисък процент фалшиви сработвания
      7%
      50
    • Нещо средно
      31%
      211
    • Нямам мнение
      8%
      54

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Търся антивирусна програма която не заема прекалено много място но е сигурна че последния път вирусите ми направиха на нищо пц-то.Тъкмо се насоча към една и чета нещо лошо за нея.Например за Др Уеб че прави проблеми ако имаш принтер че Пандата не може да се деинсталира че Нод-а не прави нищо...Така че вече слагам каквото кажете.С ХР съм.

От AVG 7.5 по-добро няма, а няма и да намериш. Публикувано изображение 2 години съм с нея и вирусни проблеми не съм имал за целия тоя период.
  • Отговори 1,2k
  • Прегледи 159,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

От AVG 7.5 по-добро няма, а няма и да намериш. Публикувано изображение 2 години съм с нея и вирусни проблеми не съм имал за целия тоя период.

Радо,това е много стара версия от преди две поколения.Може и да си нямал проблеми,но не мисля, че е по- добра от 8.5 с включен вече anti-spyware модул и много други подобрения.И още повече връзката, която си дал за изтегляне в ZIP,не е никак за предпочитане.Има по-стари версии качени на по- безопасни места,но не са архив.

Определено ще препоръчам ако е за AVG най-актуалната за момента безплатна версия: AVG Anti-Virus Free 8.5 Build 325a1500

Моята препоръка е Avast!Home от безплатните и от платените Kaspersky,но всеки сам си решава има много писано,това са само препоръки.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

От AVG 7.5 по-добро няма, а няма и да намериш.

Не спряха ли поддръжката на тази версия преди няколко месеца?

support of all AVG 7.5 editions was discontinued on April 30th, 2009

Спряли са дръжки. Още си я поддържат и се ъпдейтва всеки ден.

Михнев, АВГ 8.5 може и да е по-нова, но определено имат още да работят по нея. Пробвах я и ми събра очите в лошия смисъл. Сега ще ти обясня защо. 7.5 при stand-by режим (имам предвид докато седи в трея и не прави нищо (не се ъпдейтва и не сканира харда) - за това й действие 7.5 ми "яде" 2 МБ РАМ. Като сканира яде 20 МБ при включена опция да ползва повече РАМ за по-бързо сканиране.

За stand-by режим 8.5 ми яде 25 МБ РАМ, а при сканиране - 84-86 МБ РАМ. Вярно, че при 1,5 ГБ РАМ тия цифри са нищожно малки, но пък трябва да ти кажа, че със 7.5 мога да я пусна да ми сканира харда и да се ъпдейтва и през това време да си играя на някоя игра. С 8.5 това е мишън импосибъл - сече, та се къса и не може да се играе нищо, камо ли филм да се гледа, 'щото и той лагва като за световно.

Не стига това, но наскоро като тествах 8.5 за пореден път, след като се ъпдейтна, я пуснах на цялостен скан. И намери вируси в C:\Program Files\Grisoft\AVG8 Публикувано изображение , както и в D:\PROGRAMS\AVG.zip:avg75free.exe Публикувано изображение Като ми изписа тези неща, я махнах.

Линкът, който съм дал, е директорията на сървър на един приятел и той ми е дал достъп до него да си качвам разни неща. Така че вируси и троянци там не може да има, още повече, че домейнът е платен и хост-компанията едва ли ще рискува да си съсипе реномето, качвайки такива неща.

Редактирано от Гост
Премахване на повод за спам в темата. (преглед на промените)

Спряли са дръжки. Още си я поддържат и се ъпдейтва всеки ден...

Не знам за дръжките, не се интересувам от тях, чета съобщенията за AVG и останалите. Съдейки и от поста по-горе би следвало на 30 април да са я спрели окончателно... най-малко за втори път. Както и да е, но действително 7,5 бе по-лека, а и антиспай модулът на безплатната версия е трагичен. Жалко, защото дълго време бе най-добрият.

Не знам за дръжките, не се интересувам от тях, чета съобщенията за AVG и останалите. Съдейки и от поста по-горе би следвало на 30 април да са я спрели окончателно... най-малко за втори път. Както и да е, но действително 7,5 бе по-лека, а и антиспай модулът на безплатната версия е трагичен. Жалко, защото дълго време бе най-добрият.

Аз пък не гледам съобщенията, да ти кажа. Гледам как се държи АВГ-то и ти казвам, че нищо не са спирали, а няма и да спрат поддръжката, защото като гледах във форумите на АВГ бая народ се оплаква от новата версия и се връщат към 7.5. От 30-ти Април до сега се е ъпдейтнала сигурно 12 пъти, което според мен означава, че няма и да я спрат в скоро време.

Определено предпочитам всички програми - но не мога заедно да ги ползвам! Защо - няма такава гдето да е идеална и всички пропускат едно или друго! По ми е лесно да посоча кои не бих предпочел -безплатнага AVG и платените на ESET - защото ми е омръзнало да почиствам и оптимизирам компютри на техни ползватели. Същото и с другите се е случвало -обаче аз просто сравнявам количество в разни случаи. Иначе за платените версии на AVG мнението ми е по-скоро добро. Най-добре е да нямаш любима програма.Така е неутрално и по-обективно. На феновете на ESET добронамерено препоръчвам да пробват много други програми - нека сами си създават изводи вместо да се превръщат в бавещи се специалисти по почиствания. Те пак могат да са отличници - но кой ще им върне загубеното време. Дано с новите версии това отиде в историята. Поздрави

Мерси на всички за предложенията,вече се спрях на една,дано не ми създава проблеми.

Михнев, АВГ 8.5 може и да е по-нова, но определено имат още да работят по нея. Пробвах я и ми събра очите в лошия смисъл. Сега ще ти обясня защо. 7.5 при stand-by режим (имам предвид докато седи в трея и не прави нищо (не се ъпдейтва и не сканира харда) - за това й действие 7.5 ми "яде" 2 МБ РАМ. Като сканира яде 20 МБ при включена опция да ползва повече РАМ за по-бързо сканиране.

За stand-by режим 8.5 ми яде 25 МБ РАМ, а при сканиране - 84-86 МБ РАМ. Вярно, че при 1,5 ГБ РАМ тия цифри са нищожно малки, но пък трябва да ти кажа, че със 7.5 мога да я пусна да ми сканира харда и да се ъпдейтва и през това време да си играя на някоя игра. С 8.5 това е мишън импосибъл - сече, та се къса и не може да се играе нищо, камо ли филм да се гледа, 'щото и той лагва като за световно.

:)

А замислял ли си се,че по- дълбокото и обхватно сканиране, заема и повече ресурси?

А замислял ли си се,колко пъти ти се случва докато сканира AVG,да се обнови,чак и игра да играеш през това време и филм да гледаш,еее не е ли малко множко?

Не стига това, но наскоро като тествах 8.5 за пореден път, след като се ъпдейтна, я пуснах на цялостен скан. И намери вируси в C:\Program Files\Grisoft\AVG8 Публикувано изображение , както и в D:\PROGRAMS\AVG.zip:avg75free.exe Публикувано изображение Като ми изписа тези неща, я махнах.

Може този "вирус" и да си съжителства с твоята ОС,без дори и да подозираш.

След като пренебрегваш официалните сайтове за изтегляне и инсталиране на софтуер и след, като ползваш една и съща(морално остаряла) версия ,то бих бил склонен да повярвам,че AVG8.5 ти е открил заплаха и то точно там.

BitDefender е истинката антивирусна програма

• 3 седмици по-късно...

Advanced System Protector Free Edition

Публикувано изображение

Site: http://www.systweak.com/Default.aspx

дааааа...тук имаме нещо на което трябва да се обърне внимание...след сканиране с Malwarebytes' Anti-Malware и SUPERAntiSpyware Free Edition..системата беще чиста.........и ето какво се получи след това:

Публикувано изображение

ето и лог:

Scan Log Total Time: 40 Mins 8 Secs

Start Time: May 21, 2009 at 10:30:01 AM End Time: May 21, 2009 at 11:10:09 AM

Adware.GameSpyArcade (Adware)

Status : Quarantined

Infected registry keys/values detected

hkey_local_machine\software\classes\mime\database\content type\application/x-gsarcade-launch\extension

hkey_local_machine\software\classes\mime\database\content type\application/x-gsarcade-skinpak\extension

hkey_local_machine\software\classes\mime\database\content type\application/x-gsarcade-usersvc\extension

--------------------------------------------------------------------------------

Trojan-Downloader.Agent.brk (Trojan-Downloader)

hkey_current_user\software\microsoft\osversion

--------------------------------------------------------------------------------

Malware (General Components) (Generic Malware )

hkey_current_user\software\nico mak computing\winzip\winini\name

hkey_current_user\software\nico mak computing\winzip\winini\sn

hkey_local_machine\system\currentcontrolset\services\sharedaccess\parameters\firewallpolicy\standardprofile\authorizedapplications\list\c:\program files\internet explorer\iexplore.exe

Malware.generic (Generic Malware )

hkey_current_user\software\microsoft\windows\currentversion\ext\settings\{00a6faf1-072e-44cf-8957-5838f569a31d}

hkey_current_user\software\microsoft\windows\currentversion\ext\settings\{00a6faf1-072e-44cf-8957-5838f569a31d}\flags

hkey_current_user\software\microsoft\windows\currentversion\ext\settings\{00a6faf1-072e-44cf-8957-5838f569a31d}\version

hkey_current_user\software\microsoft\windows\currentversion\ext\settings\{07b18ea1-a523-4961-b6bb-170de4475cca}

hkey_current_user\software\microsoft\windows\currentversion\ext\settings\{07b18ea1-a523-4961-b6bb-170de4475cca}\flags

hkey_current_user\software\microsoft\windows\currentversion\ext\settings\{07b18ea1-a523-4961-b6bb-170de4475cca}\version

hkey_current_user\software\microsoft\windows\currentversion\ext\settings\{07b18ea9-a523-4961-b6bb-170de4475cca}

hkey_current_user\software\microsoft\windows\currentversion\ext\settings\{07b18ea9-a523-4961-b6bb-170de4475cca}\flags

hkey_current_user\software\microsoft\windows\currentversion\ext\settings\{07b18ea9-a523-4961-b6bb-170de4475cca}\version

Trojan-Dropper.Small.avz (Trojan Dropper)

Infected files detected

FileName: c:\program files\ggndc++\avipreview.exe

MD5: 399ab43edd26c655d0876dc5ddcaa3a7 (135168 Bytes)

Signature:

това чудо ме разби :P

За това чудо Advanced System Protector Free Edition намирам добри отзиви на много места - няма начин да пропусна да го пробвам. Било създадено на основата на искуствен интелект- нямам представа дали е така, но някои умеят да привличат внимание. Поздрави

Имайте напредвид, че другата им програма, която се казваше SysTweak AntiSpyware се засича от доста време от Malwarebytes' Anti-Malware и Avira!

Проблем е, че са "уж" сертифициран партньор на MS и мнозина не ги закачат.

Споменатата анти-шпионска програма даваше доста FPs на критични системни файлове.

Лично аз препоръчвам да избягвате техните продукти (или поне пакетите им за защита).

На сайта им има реклама на Bitdefender, но никъде не прочетох, че се използва техния енджин.

PS: @icotonev бъди внимателен с нея...

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Prevx !В момента тази програма се води за най добрия Antispy!

Prevx 3.0 is PCMag's new Editors Choice for antispyware.

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2346862,00.asp

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

Имайте напредвид, че другата им програма, която се казваше SysTweak AntiSpyware се засича от доста време от Malwarebytes' Anti-Malware и Avira!

Проблем е, че са "уж" сертифициран партньор на MS и мнозина не ги закачат.

Споменатата анти-шпионска програма даваше доста FPs на критични системни файлове.

Лично аз препоръчвам да избягвате техните продукти (или поне пакетите им за защита).

На сайта им има реклама на Bitdefender, но никъде не прочетох, че се използва техния енджин.

PS: @icotonev бъди внимателен с нея...

B-boy....благодаря за предупреждението...умишлено пуснах Malwarebytes' Anti-Malware и Advanced System Protector Free Edition да сканират едновременно да видим какво ще се случи...нищо...но ще имам впредвид предупреждението

п.п. А и Androcure06 съм сигурен че сте я е пробвала от всякъде... Публикувано изображение

Advanced System Protector Free Edition е с цифров подпис и ми намира 2 броя генератори на вредоносен код в субтитрите на един филм и във файл на Anvir Task Manager, програма с отлично приложение срещу вредоносни творения. Двете констатации не мога да ги приема за реални - не са ги открили Касперски, Авира,A-squared 4 Free,Dr WEB Curelt, Rising,MBAM... Advanced System Protector Free Edition изглежда също е склонна към изяви с фалшиви тревоги.

Advanced System Protector Free Edition е с цифров подпис и ми намира 2 броя генератори на вредоносен код в субтитрите на един филм и във файл на Anvir Task Manager, програма с отлично приложение срещу вредоносни творения. Двете констатации не мога да ги приема за реални - не са ги открили Касперски, Авира,A-squared 4 Free,Dr WEB Curelt, Rising,MBAM... Advanced System Protector Free Edition изглежда също е склонна към изяви с фалшиви тревоги.

..съгласен съм с теб....имам чуството че колкото пъти я пусна да сканира все ще засече нещо..в същия момент КИС, Доктора и МБАМ не реагират....виж днес какво излезе:

Публикувано изображение

• 3 седмици по-късно...

В SSUpdater коментират,че най-добре засичаща програма е Авира,но пък тя не се справяла добре при почистването!

Аvast била най добрата в WebGuard-a -казват,че този на Авира не бил толкова добър!

Най-добрия Антивирус бил смесица от Авира и Аvast!

Обаче те са правили тестове там хората и са установили,че А-Squared засичала и почиствала най-добре Rootkit(а и не само) от всички програми!

Rising пък почиствал най-добре зарази въпреки,че по засичане е по-назад

"...My own conclussion: RISING detects well suspicious activity of unknown threats and AVIRA ANTIVIR not, but AVIRA has better signature definitions. Plus, RISING AV is more effective scanning installation files (.exe) and AVIRA ANTIVIR not, fails with it."

http://ssupdater.com/modules/Forums/index....showtopic=3589#

1. Avast removed 97.40%, with a-squared the result was 99.34%

2. Avira AntiVir removed 95.35%, with a-squared the result was 99.08%

3. Kaspersky Antivirus removed 93.86%, with a-squared the result was 98.69%

4. Nod32 removed 87.57%, with a-squared the result was 97.26%

Conclusion: First of all it is a shame that all 4 Antivirus programs failed to remove some very basic adware , the good side of that is that a-squared managed to fill most of the holes left by the AV's. Finally to answer a question how useful can a-squared be to your security, the results show that this program is worth keeping around

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

Друго освен ESET NOD32 не признавам! Публикувано изображение

Заглавието на темата: Коя антивирусна програма предпочитате и ЗАЩО?

Нека подобни мнения бъдат придружавани с обосновка.

1.Avira - лови почти всички вируси и е лесна за ползване.

2.Avast!Home 4.8 - пропуска малко вируси..Ако Авира улови 10 вируса Аваст улови 6 Публикувано изображение , но е добра за преинсталиран Уиндоус :nono:

При преинсталиран Уиндоус те всичките са добри - особено в първоначалния период. ESET NOD32 също е отлично решение - ако му добавиш в компания поне още две на ниво програми. Но подобни комбинаторики са възможни с всички програми - значи важни са личните предпочитания и съответен избор! Поздрави

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.