Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя е предпочитаната от Вас антивирусна програма

Коя антивирусна програма предпочитатe? 680 гласували потребители

1. 1. Коя антивирусна програма предпочитатe?

• Avast
      21%
      145
    • AVG
      6%
      43
    • Bit Defender
      2%
      15
    • F-Secure
      1%
      8
    • Avira
      11%
      75
    • Kaspersky
      18%
      122
    • NOD32
      18%
      123
    • Symantec
      5%
      38
    • Comodo
      3%
      26
    • Друга
      10%
      69
  2. 2. Как бихте предпочитали да реагира Вашата антивирусна програма

• Да открива по-висок процент зарази, за сметка на по-висок процент фалшиви сработвания
      52%
      349
    • Да открива по-нисък процент зарази, за сметка на по-нисък процент фалшиви сработвания
      7%
      50
    • Нещо средно
      31%
      211
    • Нямам мнение
      8%
      54

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Toва просто не е вярно. Не ме карай да ти търся логовете. Преиграваш, няма смисъл...

Няма нужда ето последния http://4storing.com/peyqn/0d6d6fc01e9483eb...7c0022eaab.html ако не знаеш да ти кажа че и на уинамп се стартират сървиси но това не означава че се ползва.Също така си личи че нямаш и най-малка представа защо може да си защитен и без дефениции когато има HIPS.

Публикувано изображение

Редактирано от tanganika (преглед на промените)

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 159,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Няма нужда ето последния http://4storing.com/peyqn/0d6d6fc01e9483eb...7c0022eaab.html ако не знаеш да ти кажа че и на уинамп се стартират сървиси но това не означава че се ползва.

..................

Да, още малко и ще ти повярвам. Услугите или на български сървисите на сандбоксовете си ги пази. За да си още по-убедителен. Без коментар...

P.S. Понеже си редактира мнението ще ти кажа следното: ти май не четеш това, което пишеш. А какво правиш всъщност - само ти си наясно. Доста заблуждаваш всички с посредствените ти коментари и не си мисли, че си най-великият. А кой с какво е наясно - видяхме...

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Аз отскоро съм с Comodo Internet Security и съм много доволен, засега нямам никакви проблеми, много е лека и най-вече стената е супер, а е и безплатна !

Аз отскоро съм с Comodo Internet Security и съм много доволен, засега нямам никакви проблеми, много е лека и най-вече стената е супер, а е и безплатна !

И от какво по-точно си доволен, ако не е някаква тайна. Освен това, че Comodo Internet Security е безплатна и ти нямаш проблеми засега. Лесна или трудна за използване е тази програма или пишеш само за протокола?

P.S. А дали е лека - не е. Бави стартирането на Windows и сканира изключително мудно и тегаво. Но това ще бъде отстранено в следващата стабилна версия, разбира се.

..................

Да, още малко и ще ти повярвам. Услугите или на български сървисите на сандбоксовете си ги пази. За да си още по-убедителен. Без коментар...

Няма нужда да вярваш на мен тук е описано защо http://remove-malware.com/anti-malware-rev...iew-on-youtube/ дори съм спрял прословутите ъпдейти поради простата причина че за пролуките на уиндоус се грижи стената нея не я интересува кой процес на кой е,кой го ползва или че Java,Winamp и т.н. имали пролуки,всичко това се отнася за тези които разчитат на дефениции,ограничени акаунти виртуални машини и какви ли още не подпиращи програми аз съм само по стената и ходя където си пожелая безнаказано.

Няма нужда да вярваш на мен тук е описано защо..........

дори съм спрял прословутите ъпдейти поради простата причина че за пролуките на уиндоус се грижи стената...........

Наистина нямаш представа какви глупости пишеш. Искаш да кажеш, че нямаш нужда от ъпдейти на Windows и стената на Comodo се грижи за пробойните на операционната система. Аман....

Наистина нямаш представа какви глупости пишеш. Искаш да кажеш, че нямаш нужда от ъпдейти на Windows и стената на Comodo се грижи за пробойните на операционната система. Аман....

Точно така нямам нужда от ъпдейти на каквото и да било.Жалко че си пуснал ти темата за DefenseWall дори не знаеш принципа и на работа пуснал си го там ей така за протокола.

Точно така нямам нужда от ъпдейти на каквото и да било.Жалко че си пуснал ти темата за DefenseWall дори не знаеш принципа и на работа пуснал си го там ей така за протокола.

Нещо се опитваш да се заяждаш, както виждам. Принципите на работа на операционните системи ти бягат със страшна сила. А какви принципи знам или не знам - това си е моя работа. Но не е работа на дилетанти като теб, друже. Айде, извърти се още малко...

Нещо се опитваш да се заяждаш, както виждам. Принципите на работа на операционните системи ти бягат със страшна сила. А какви принципи знам или не знам - това си е моя работа. Но не е работа на дилетанти като теб, друже. Айде, извърти се още малко...

Това че пращаш ментета на лабораториите не те прави автоматично на нивото на тези които работят там.Отговори ми на един въпрос защото съм аматьор как ще се инжектира вирус който няма достъп до регистрите,не може да си създаде библиотеки,не може да се стартира и всичко друго за което се сетиш.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Аман.... Заман.... Някои са като епицентър в темата - аз си предпочитам корпоративния Symantec и още много други - заради предимствата им...И всичките си ги харесвам - защото нито една не е с идеално справяне и все някъде се дъни ! Е - това не е съпруга все пак - лесно е да се сменя ! Поздрави

comodo internet security ftw Ако евентуално добавим и Ad Muncher... ама честно казано си падам само по безплатните програми ;)

..................Жалко че си пуснал ти темата за DefenseWall дори не знаеш принципа и на работа пуснал си го там ей така за протокола.

Между другото ти защо не пуснеш някоя нова програма да видиш как става? Аз съм си направил труда да преведа на български език някакво описание от авторите. Не го ли забелязваш, драги пишман "разбирачо"?

Иначе можеш типично по български да ръсиш глупости по форумите наляво и надясно. То не беше комбинация на Comodo Internet Security и Avira, приключило преди Нова година почти фатално, после пак някакви недомислици и неточни смесвания на системи за защита.

Сега наистина прекаляваш с това "Comodo Firewall Free - защита без дефиниции". Афишираш някакви си твои принципи за защита, които са абсолютно неверни, подвеждащи и размити през собственото ти изкривено виждане за процеси, за които нямаш и грам понятие. Какви вируси си "инжектираш", аз не знам. Само едно знам, че вирусите отдавна се смесват или объркват с други заплахи. Но явно и това ти бяга също със страшна сила...

P.S. Повече не чакай отговори или коментари на твои мнения от мен в този форум. Това е последното. Считай въпросите ми към теб в този коментар за реторични.

Между другото ти защо не пуснеш някоя нова програма да видиш как става? Аз съм си направил труда да преведа на български език някакво описание от авторите. Не го ли забелязваш, драги пишман "разбирачо"?

Иначе можеш типично по български да ръсиш глупости по форумите наляво и надясно. То не беше комбинация на Comodo Internet Security и Avira, приключило преди Нова година почти фатално, после пак някакви недомислици и неточни смесвания на системи за защита.

Сега наистина прекаляваш с това "Comodo Firewall Free - защита без дефиниции". Афишираш някакви си твои принципи за защита, които са абсолютно неверни, подвеждащи и размити през собственото ти изкривено виждане за процеси, за които нямаш и грам понятие. Какви вируси си "инжектираш", аз не знам. Само едно знам, че вирусите отдавна се смесват или объркват с други заплахи. Но явно и това ти бяга също със страшна сила...

P.S. Повече не чакай отговори или коментари на твои мнения от мен в този форум. Това е последното. Считай въпросите ми към теб в този коментар за реторични.

Изглежда си доста над нивото на създателя на DefenseWall и екипа на Comodo,защото се опитваш да докажеш че те пишат и афишират някакви принципи за защита които са абсолютно неверни,подвеждащи и размити,а аз съм се доверил на тях и споделям това което те твърдят.Как ще просъществува вирус който няма право да си създава библиотеки,няма достъп до регистрите,няма достъп до драйверите и т.н.,но това е ако изобщо успее да стигне харда.Този тип атаки от 7 ниво са смехотворни за стената,може да бъде преодоляна,но от друго по-предно ниво когато някой,който може се добере директно до ядрото на ОС и въобще не се занимава със преодоляване на стената или други защитни програми там командите са от първо ниво и нищо не те спасява,а в случая стената ме пази от атаки на седмо ниво сега разбираш ли разликата.Продължавам да твърдя че стената е непреодолима при браузване в нета където не са и нужни дефениции за да блокира опити за проникване на каквито и да е вируси,нея не я интересува кое какво е вижда всичко и блокира всяко нещо за което няма създадено правило.А относно темата която си пуснал за DefenseWall лошото е че въобще не си се опитал да разбереш на какъв принцип работи и защо може да си защитен когато не ползваш антивирус и стена,а ползваш само DefenseWall която също няма нужда от дефениции.

.Продължавам да твърдя че стената е непреодолима при браузване в нета където не са и нужни дефениции за да блокира опити за проникване на каквито и да е вируси,нея не я интересува кое какво е вижда всичко и блокира всяко нещо за което няма създадено правило..

Тези правила са за самите приложения инсталирани на самата ОС,няма как да създадеш предварително правила за нещо, което не се знае как ще реагира и намиращо се все още в интернет пространството.

Comodo Firewall Pro как ще реагира при атака чрез браузъра и как ще те защити от adyware/spywre/malware/exploit/javascript атака /HTML атака/ фишинг атака/, без дефиниции? Ти ми кажи , как ще те защити и по кой начин,аз твоята философия за "Защита без дефиниции" не я разбирам,затова ми отговори точно и ясно без заобиколки.

И още нещо,би ли ми отговорил на един мой въпрос зададен от мен и заобиколен теб :

Той те пита,да, дава ти 2 възможности, ами ако не знаеш,че е заплаха какво ще избереш от двете?

Затова пак стигаме до ДЕФИНИЦИИ и до проактивната защита,не разчитайте само на защитата на Firewall( към tanganika),предназначението му е съвсем друго за разлика от Antivirus софтуера.

Тези правила са за самите приложения инсталирани на самата ОС,няма как да създадеш предварително правила за нещо, което не се знае как ще реагира и намиращо се все още в интернет пространството.

Comodo Firewall Pro как ще реагира при атака чрез браузъра и как ще те защити от adyware/spywre/malware/exploit/javascript атака /HTML атака/ фишинг атака/, без дефиниции? Ти ми кажи , как ще те защити и по кой начин,аз твоята философия за "Защита без дефиниции" не я разбирам,затова ми отговори точно и ясно без заобиколки.

И още нещо,би ли ми отговорил на един мой въпрос зададен от мен и заобиколен теб :

Ами точно защото това което се намира в нета е непознато бива блокирано без въпроси и изключения,атака чрез браузъра е невъзможна той е в зоната „My Protected Files” и не може да бъде променяно каквото и да било по него или пък ползвано от друго приложение без преди това да му създадеш правило ще бъде блокирано и ще бъдеш информиран че друго приложение се опитва да ползва примерно Opera. adyware/spywre/malware/exploit/javascript атака /HTML атака/ тъй като са непознати приложения за стената няма да получат достъп до нищо ще си стоят отвън до второ пришествие независимо от степентта им на опасност.

Този скрипт е заплаха и Аваст и много други антивирусни би трябвало да реагират.

http://mk.cxaaaa.cn/mk.js
Ето как ме пази стената на Комодо

Публикувано изображение

Досега не е имало файл който при стартиране да не е бил блокиран от стената въпреки че няма дефиниции,също така стената не разрешава създаване на нови dll файлове или ползване на наличните от чужди приложения,свободен достъп до регистрите,това се отнася и за драйверите,не могат да ми пренасочат хоста той също е защитен от изменения и т.н. списъка е много дълъг.Защо са нужни дефиниции след като всяка промяна/достъп са забранени.Инсталирал съм програмите които преди това са проверени и са ми нужни,правилата са създадени и от там нататък всичко е забранено.

Публикувано изображение

mihnev_sz

Той те пита,да, дава ти 2 възможности, ами ако не знаеш,че е заплаха какво ще избереш от двете?

Затова пак стигаме до ДЕФИНИЦИИ и до проактивната защита,не разчитайте само на защитата на Firewall( към tanganika),предназначението му е съвсем друго за разлика от Antivirus софтуера.

Публикувано изображение

Все още не ми се е случило да ме пита докато съм в нета,но ако се случи едва ли ще разреша каквото и да било блокирам без да се замислям,дори и да е грешно нещата са обратими не е като да изстриеш системен файл заради фалшива тревога.

• 2 месеца по-късно...

даите ми някоя програма за да си изчиста компа от червейчето Win32 Jeefo

даите ми някоя програма за да си изчиста компа от червейчето Win32 Jeefo

Има си тема:

Помощ при откриване и премахване на вируси, троянски коне и др., част 2, обобщена тема

Някой да е пробвал Dr. Web - някакви подробности около програмата и дали си струва ? Вмомента съм с AVG 8 antivirus да я сменям ли с въпросната ?

Редактирано от vasko073 (преглед на промените)

Някой да е пробвал Dr. Web - някакви подробности около програмата и дали си струва ? Вмомента съм с AVG 8 antivirus да я сменям ли с въпросната ?

Dr.Web - въпроси и проблеми ,няма много писано! :)

Опа , явно съм я пропуснал тази тема ! Благодаря

• 2 седмици по-късно...

Търся антивирусна програма която не заема прекалено много място но е сигурна че последния път вирусите ми направиха на нищо пц-то.Тъкмо се насоча към една и чета нещо лошо за нея.Например за Др Уеб че прави проблеми ако имаш принтер че Пандата не може да се деинсталира че Нод-а не прави нищо...Така че вече слагам каквото кажете.С ХР съм.

Търся антивирусна програма която не заема прекалено много място но е сигурна че последния път вирусите ми направиха на нищо пц-то.Тъкмо се насоча към една и чета нещо лошо за нея.Например за Др Уеб че прави проблеми ако имаш принтер че Пандата не може да се деинсталира че Нод-а не прави нищо...Така че вече слагам каквото кажете.С ХР съм.

това за нод-а как точно го разбра. На няколко приятели изчистих комп. с нод-а и уверявам те сега са "друга бира"....

това за нод-а как точно го разбра. На няколко приятели изчистих комп. с нод-а и уверявам те сега са "друга бира"....

Не, това са празни приказки. tedy_bear искаше някаква програма за сигурност, обаче винаги се пропуска един проблем. Това е с нелицензираните/ нелегални/ кракнати/ пачнати версии. Лафът или митът за успешното почистване с NOD32 на компа на един/ два/ сто приятели е изключително несериозен. Същото важи и за доста други програми от този сорт. Няма начин да ти вярваме, друже.

Няма един-единствен вариант, който да работи на 100% защита или при чистене за зарази за Windows и това е съвсем нормално. МS Windows е най-популярната и най-атакувана операционна система. Има помощни програми и инструменти виж пак този форум, ама внимателно...

Aз препоръчвам на tedy_bear да има търпение и да изчака малко. Имам предвид Morro, още се работи по него. Без пари ще да е.:blink:

Не, това са празни приказки. tedy_bear искаше някаква програма за сигурност, обаче винаги се пропуска един проблем. Това е с нелицензираните/ нелегални/ кракнати/ пачнати версии. Лафът или митът за успешното почистване с NOD32 на компа на един/ два/ сто приятели е изключително несериозен. Същото важи и за доста други програми от този сорт. Няма начин да ти вярваме, друже.

Няма един-единствен вариант, който да работи на 100% защита или при чистене за зарази за Windows и това е съвсем нормално. МS Windows е най-популярната и най-атакувана операционна система. Има помощни програми и инструменти виж пак този форум, ама внимателно...

Aз препоръчвам на tedy_bear да има търпение и да изчака малко. Имам предвид Morro, още се работи по него. Без пари ще да е.;)

Друже,няма да я бъде тая!Последното което четох е ,че ще излезе към началото на 2010...нали знаеш с какво темпо работи Microsoft...

Друже,няма да я бъде тая!Последното което четох е ,че ще излезе към началото на 2010...нали знаеш с какво темпо работи Microsoft...

Да, знам. Една метафора (от мен или от теб) никога не е излишна. Хубав коментар!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.