Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя е предпочитаната от Вас антивирусна програма

Коя антивирусна програма предпочитатe? 680 гласували потребители

1. 1. Коя антивирусна програма предпочитатe?

• Avast
      21%
      145
    • AVG
      6%
      43
    • Bit Defender
      2%
      15
    • F-Secure
      1%
      8
    • Avira
      11%
      75
    • Kaspersky
      18%
      122
    • NOD32
      18%
      123
    • Symantec
      5%
      38
    • Comodo
      3%
      26
    • Друга
      10%
      69
  2. 2. Как бихте предпочитали да реагира Вашата антивирусна програма

• Да открива по-висок процент зарази, за сметка на по-висок процент фалшиви сработвания
      52%
      349
    • Да открива по-нисък процент зарази, за сметка на по-нисък процент фалшиви сработвания
      7%
      50
    • Нещо средно
      31%
      211
    • Нямам мнение
      8%
      54

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Да.И Касперски е свясна само че като съм с нея и немога да си включа нета Публикувано изображение трябва да я спирам и тогава..

Доколкото за НОД32 не съм съгласен за нея,обаче новата 4 версия е трепач :wors:

ESET NOD32 също е отлично решение - ако му добавиш в компания поне още две на ниво програми. Но подобни комбинаторики са възможни с всички програми - значи важни са личните предпочитания и съответен избор!

Да аз примерно сега съм с Avast!Home 4.8 + Comodo Firewall (тествам как е, иначе съм с Avira AntiVir Free + Comodo Firewall).

Но всеки си има различен вкус.

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 159,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

...И Касперски е свясна само че като съм с нея и немога да си включа нета Публикувано изображение трябва да я спирам и тогава...

За вкуса си прав, но нали не мислиш, че всички, дето ползваме Kaspersky, го изключваме, че да си ползваме нета. Имаш нещо грешно в настройките, които сам си направил, защото програмата по никакъв начин не блокира нета самоволно.

Сега да уточна, че съм с модем не съм на кабелен интернет.Доколкото настройките съм ги оставил на подразбиране и нищо не съм настройвал. Не пипам там където незнам :speak: Инсталирах си и български интерфейс, пробвах да намеря нещо, но не открих такава опция.

Редактирано от asdfag (преглед на промените)

Сега да уточна, че съм с модем не съм на кабелен интернет.

Какво значение има?

За въпроси относно,проблеми и настройки в темата: Всичко за Kaspersky Anti-Virus/Internet Security 2009 - част 2

Кои антивирусни компании според вас на най-коректни към потребителите си и НЕ ВКАРВАТ във вирусните си дефиниции разни напълно безобидни кракове, кейгени и пачове които не вършат нищо друго освен да генерират някой валиден сериен номер. Мисля че някои компании вкарват пачове и кракове които изобщо не отговарят на определението за вирус - т.е. нямат никаква зловредна дейност в компютъра освен да регистрират определен продукт. Явно така се подмазват на някои големи фирми производители на дадения софтуер.

Редактирано от mihnev_sz
Новоткритата тема е съединена с текущата (преглед на промените)

Мисля че някои компании вкарват пачове и кракове които изобщо не отговарят на определението за вирус - т.е. нямат никаква зловредна дейност в компютъра освен да регистрират определен продукт.

В темата "На кого колко..." има дадени много примери, противоречащи на това твое твърдение.

НЯМА ТАКАВА КОМПАНИЯ ДОРИ ПОВЕЧЕТО АНТИВИРУСНИ КОМПАНИЯ правят Вируси ... за да има и Антивриус - а антивирусните са платени (е не всички) по тая логика , само безплатените програми които нямат платени - са добри...

НЯМА ТАКАВА КОМПАНИЯ ДОРИ ПОВЕЧЕТО АНТИВИРУСНИ КОМПАНИЯ правят Вируси ... за да има и Антивриус - а антивирусните са платени (е не всички) по тая логика , само безплатените програми които нямат платени - са добри...

Може ли ако е възможно по ясно :speak: Кои са тези дето пишат вируси и кои са тези които са добри?

Кои са тези компании,които имат безплатни приложения за защита и нямат платени продукти Публикувано изображение много бих се развал да го чуя.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

2.8 Не са желателни безсъдържателните мнения ("Хахахахахахаха", "Жестоко е!", "Много яко", "Харесва ми!", емотиконки и т.н.) и теми. Нека подобни мнения бъдат придружавани с обосновка.

Правила за ползване на форумите

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

http://virusinfo.info/index.php?page=tests Много са псевдотестовете - май тези са най-обективни. Предпочитам просто най-добрите - всичките за по-сигурно.ESET изобщо не са фактор - с посредствеността си по-скоро са пример за ходене по мъките... "Напълно безобидни кракове, кейгени и пачове" - няма такова нещо в реалността - освен сиренцето за глупавата мишка, лесно попаднала в капана на заложилите го. Има програми рядко включвани в тестове и уникални. По-добре да не ги посочвам - защото лидер на списъка е Twister Anti-TrojanVirus ! Те ще са интересни за напреднали потребители, стремящи се да научат нещо ново. Неподготвените обаче може да зациклят в азиатски реалности ! Поздрави

Има програми рядко включвани в тестове и уникални. По-добре да не ги посочвам - защото лидер на списъка е Twister Anti-TrojanVirus !

Това в смисъл, че не става ли го казваш ?

Това в смисъл, че не става ли го казваш ?

Не- в противоположния смисъл - за мен е удоволствие ползването примерно на Twister Anti-TrojanVirus с настройки на максимум. Китайската програма контролира всичко и пиле не може да припари до ползваната ОС -освен ако ползвателят не го разреши. Те са постигнали неща, които примерно от ESET още дълго ще мечтаят... Аналогично е и за най-добрите от Индия. ESET за нищо не са критерий и е време да се приемат реалностите такива каквито са... Не мисля, че имаме нужда от измислени Евролидери. Поздрави

2.8 Не са желателни безсъдържателните мнения ("Хахахахахахаха", "Жестоко е!", "Много яко", "Харесва ми!", емотиконки и т.н.) и теми. Нека подобни мнения бъдат придружавани с обосновка.

iovi

ESET са най-добрите.

За пример ще дам ESS:

Има добър Firewall, който не ти блокира мрежата(като KIS), ако използваш компютъра за рутер, не ти реже връзките(като KIS), когато използваш програми които отварят портове и към теб се връзкат повечко хора и в същото време ти филтрира целия мрежов трафик, като премахва излишния. Добра защита срещу екслойти, червей, вируси, троянци и прочие.

Друг пример с масивната антивирус защита на ESS:

Най-добрата защита проактивна защита и heur*, като това са доказани тестове от http://www.av-comparatives.org/ - най-добрия тестве на AV в света.

Най-добра производителност! - За спрвака сайта който посочих горе.

Има инструменти които "може би" са най-мощното средство в света за борба с хакерите и вредния код.

- SysInspector. Който намери единствен от всички "tools" за руткитове и програми/антивирус програми в света. Ако не беше това нещо , нямаше да разбера, че съм заразен с руткит. Повече информация - има драйвър, който може да устонови какви процеси има в с-мата , като това става само с интегрираната версия към ESS.

Удобен за работа, с много добра поддръжка! Ще добавя, че много улеснява монитора на Firewall за активни връзки. За поддъжката и Help няма какво да говоря, то се вижда.

Сега следва часта за екипа на ESET:

Никога не са правили вируси, като много други компании. Никога не са добавяли сайтове с пароли за техни продукти към дефинициите си.

Никога не са затваряли теми които сравняват тяхни продукти с други, като тази: http://forum.kaspersky.com/index.php?showtopic=72740

Има възможност за изпращане на файл, от самата програма.

Системата ThratSense.Net улавя файлове, който повечето пъти са много опасни вируси и ви пита дали искате да ги изпратити за анализиране, в рамките на няколко часа, получавате ъпдейт който премахва вируса. В някой случай ви изпращат e-mail, за да дадете повече информация за въпросния файл който сте им изпратили и абсолютно винаги ви помагат да премахните вируса.

Няма фалшиви аларми - като Avira.

Не ви изваждат акъла и със Beep-кания от дъното на компютъра ви. Особено когато сте изкючили звука и сте си дремнали да починете.

Не ви притесняват и със досадни прозорци от рода на - Това вирус ли е? Какво да го правя? Нито със звук от колоните.

Не ви прецаква връзката/компътъра, като много други програми.

И още много.

iovi: Навреди сега, на ESET.

...

Има добър Firewall, който не ти блокира мрежата(като KIS), ако използваш компютъра за рутер, не ти реже връзките(като KIS)...

...Никога не са затваряли теми които сравняват тяхни продукти с други, като тази: http://forum.kaspersky.com/index.php?showtopic=72740...

... Няма фалшиви аларми - като Avira...

... Не ви прецаква връзката/компътъра, като много други програми.

И още много.

Ако "и още много" е като изложеното...

Можеш ли да докажеш по някакъв начин, че компанията Х е създала вируса У?

Не знам по каква причина изтъкваш плюсовете (защо ли не видях никъде минуси?) на ESET за сметка на KIS и Avira, при това без абсолютно никаква мотивация, а на база на комични и будещи недоумение твърдения? Виждал ли си KIS или Avira в действие? А изобщо? Този панагерик за ESET твой ли е или е копиран от нейде? Защо се опитваш да подхванеш характерната за махаленските форуми словесна битка "NOD vs. Kaspersky", след като в това няма никакъв смисъл?

Ти чистил ли си компютър след продължителна употреба на NOD32 - лицензиран, редовно плащан? А след Avira или Kaspersky? Знаеш ли изобщо за какво става въпрос?

Нека всеки да си изтъква предпочитанията, щом желае, но не за сметка на кусурите на останалите!

iovi: Навреди сега, на ESET.

...Не е нужно, ти вече го направи. В другата тема добре си прочел първото ми изречение, ама явно не си хванал както трябва смисъла :)

"SysInspector. Който намери единствен от всички "tools" за руткитове и програми/антивирус програми в света. Ако не беше това нещо , нямаше да разбера, че съм заразен с руткит." По-вероятно е да има още - пробвай с нещо по-малко познато в света - например с индийската програма SysProt AntiRootkit http://sites.google.com/site/sysprotantirootkit/ При ESET също има пропуски и фалшиви тревоги. Нямаше да има толкова разочаровани от тях, ако бяха най-добри. Нод 32 си е пред очите ми с Win Vista Home Premium на лаптоп. Програмата си работи според възможностите си, но е доста далече от най-добрите. Просто пропуска повече вредители. Не ми пречи, защото ми осигурява "занимавки"...Поздрави P.S. Нямам тенденциозно отношение към ESET - просто не са единствени, неповторими, непогрешими и т. н.

Лично мнение!

Не съм пристрастен към определена антив.програма.Нито пък и разбирам кой знае колко Публикувано изображение .

Та ползвах една година КИС-7.,, и бях много доволен,нямал съм абсолютно никъкви проблеми.Сега след като ми изтече лиценза си закупих НИС-2009(намерих я на добра цена) и след като я инсталирах! Останах приятно изненадан ,скороста на интернет ми се повиши драстично.

Имах стара версия на НИС исталирана фабрично със 3-месечен лиценз когато купих лаптопа.Но тя беше много тромава и имах проблеми при деинсталацията.Тази версия,работи много по-леко и си има вграден деинсталатор.

==============================================================

Продължаваме в новооткритата тема/анкета: Коя е предпочитаната от Вас антивирусна програма

• 3 седмици по-късно...

Пускам анкетата по молба на engineer. Въпросите и отговорите са негова идея, ако желаете да бъде въведена друга програма, трябва да изтрием една от присъстващите, тей като възможните отговори са максимум 10. Има възможност за добавяне и на още въпроси. Абе приемат се всякакви идеи, които биха направили анкетата интересна за всеки :handshake:

Молбата ми е само да не я превръщате в място за спор от рода Левски или ЦСКА, БСП или ГЕРБ и т.н.

Еййй....забравил съм Авирата! Публикувано изображение би ли махнал F-Secure и на нейно място да сложиш Авира-та?

От изброените в анкетата вероятно G-DATA е с най-малко ползватели (не коментирам качествата на програмата, не ме упреквайте!) и мисля, че е по-удачно тя да бъде заменена с Avira, а не F-Secure. Освен това, дали не е по-добре да не присъства Norton, а Symantec, включвайки едноименната програма и пакети + същите на Norton? П.П. По анкетата, макар и все още в този вид - глас за Kaspersky (без колебания бих го дал и за F-Secure) и първия вариант за реакциите и фалшивите тревоги.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

В момента използвам Symantec AntiVirus и Avira AntiVir Premium, обаче и двете не са включени в списъка. Може би след изтичане на лиценза на Avira, ще я заменя с Symantec Endpoint Protection. Знам, че си имат недостатъци, но не разчитам само на тях. Трябва да внимаваш, какво правиш и да не се доверяваш напълно на една програма. Все пак и тя е създадена от човек, а хората грешат. Не се занимавам с откриване на нови вируси, и ако се съмнявам в нещо първо го проверявам няколко пъти.

OT Aвира няма по добра. Едно нещо ме дразни , когато сканира те пита за всеки 1 файл дали да го трие... а не после като ги намери всички и да те пита дали да триеш или не...

за сега съм с аваст про :) . мисля да пробвам безплатната авира :headphones: , но както каза колегата преди мен не разчитам само на тях ... Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.