Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя е предпочитаната от Вас антивирусна програма

Коя антивирусна програма предпочитатe? 680 гласували потребители

1. 1. Коя антивирусна програма предпочитатe?

• Avast
      21%
      145
    • AVG
      6%
      43
    • Bit Defender
      2%
      15
    • F-Secure
      1%
      8
    • Avira
      11%
      75
    • Kaspersky
      18%
      122
    • NOD32
      18%
      123
    • Symantec
      5%
      38
    • Comodo
      3%
      26
    • Друга
      10%
      69
  2. 2. Как бихте предпочитали да реагира Вашата антивирусна програма

• Да открива по-висок процент зарази, за сметка на по-висок процент фалшиви сработвания
      52%
      349
    • Да открива по-нисък процент зарази, за сметка на по-нисък процент фалшиви сработвания
      7%
      50
    • Нещо средно
      31%
      211
    • Нямам мнение
      8%
      54

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

В момента предпочитам G Data защото е голяяяяяма

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 159,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

В момента предпочитам G Data защото е голяяяяяма

Колко е общата и маса? Защото и на мен сега ми са интересни немалки програми - като Symantec EP, Rising,a-squared Anti-Malware. Австрийската програма и тя е с два енджина.Тези трите са приблизително 400-200-100 MB. Отлични са. Поздрави

Колко е общата и маса? Защото и на мен сега ми са интересни немалки програми - като Symantec EP, Rising,a-squared Anti-Malware. Австрийската програма и тя е с два енджина.Тези трите са приблизително 400-200-100 MB. Отлични са. Поздрави

TNN, може ли да уточниш нещо. За пореден път те питам какво точно означава "маса" в този случай? Това размера на папката, където е инсталирана програмата ли е или е размера на самия инсталатор? Или е нещо друго. Какво отношение има тази "маса" към качествата на програмата?

Моля да използваш друг път имената на програмите, вместо: "австрийски", "словашки" и прочее заместители. Това обърква всички, включително и теб...

C:\Program Files\Rising - папката тук при мен сега е 192 MB и е приблизителен ориентир - колко е с "немската" GDATA?

C:\Program Files\Rising - папката тук при мен сега е 192 MB и е приблизителен ориентир - колко е с "немската" GDATA?

Пак да попитам:

1. Какво значение има размера на дадена програма в този случай? Размерът на инсталираните файлове в папката "Програмни Файлове" за доста програми в повечето случаи въобще не е всичко. В доста случаи има още много местенца за запис на разни файлове...

2. И пак: Има ли някакво значение размера на инсталираната вече програма за сигурност (в папката "Програмни Файлове") и как влияе този размер върху качествата и?

"G Data защото е голяяяяяма" Nologo,съгласен съм - от любопитство попитах за този чешко-румънски конгломерат - нали все от нещо се ориентираме.Имам впечатления за предната им версия с енджина на Касперски, но не и за тази... Поздрави

Имам достатъчно висока култура на работа с интернет и изтеглените приложения от него за да не ползвам активен антивирусен софтуер. Ако се съмнявам в някой файл го подлагам на сканиране в virustotal.com.

Имам достатъчно висока култура на работа с интернет и изтеглените приложения от него за да не ползвам активен антивирусен софтуер.

Ако се съмнявам в някой файл го подлагам на сканиране в virustotal.com.

Идилията ми се е случвала - а "те" си влизат и си излизат както си знаят и си могат... Замислял ли си се начините за контрол над възможни различни скрити процеси? Можеш да си безразличен и спокоен само ако няма какво да ти откраднат - обаче и за лични снимки да се касае - неприятно си е... Откъде накъде ще нарушава някой лични права!?

Идилията ми се е случвала - а "те" си влизат и си излизат както си знаят и си могат... Замислял ли си се начините за контрол над възможни различни скрити процеси? Можеш да си безразличен и спокоен само ако няма какво да ти откраднат - обаче и за лични снимки да се касае - неприятно си е... Откъде накъде ще нарушава някой лични права!?

Напълно съм съгласен.В днешни дни, по-горното мнение( на prostoaz) звучи наивно.:rolleyes:

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Понеже не виждам по-подходяща тема, пиша тук. Исках да споделя, как виждам "идеалната защита", според моите разбирания.

Защитата я разделям на три самостоятелни компонента, които в раелността могат и да са обединени в един или два продукта:

1. Антивирус (класически)

2. Защитна стена (класическа)

3. Поведенчески анализатор (HIPS/ IDS)

Антивирус-а трябва да отговаря на три основни изисквания, подредени именно в този ред:

• Ефективен уеб скенер. Идеята е НЕдопускане сваляне на зловреден код
  • Отлична евристика (с цената на леко завишаване на фалшивите сработвания)
  • Минимални заемани ресурси (както в "покой", така и при сканиране)

Защитна стена

• Възможност за създаване на правила за всяко приложение
  • Ефективно отразяване на външни атаки
  • Пълен графичен мониторинг на всички установени връзки

Поведенчески анализатор (HIPS/ IDS)

• Пълен мониторинг и контрол над системата
  • Графична и цифрова оценка на риска за всяко приложение и процес
  • Препоръка на програмата (от типа- ДА/ НЕ) за необходимостта от конкретно действие

Редактирано от ess (преглед на промените)

Понеже не виждам по-подходяща тема, пиша тук. Исках да споделя, как виждам "идеалната защита", според моите разбирания.

Защитата я разделям на три самостоятелни компонента, които в раелността могат и да са обединени в един или два продукта:

2. Защитна стена (класичаска)

Антивирус-а трябва да отговаря на три основни изисквания, подредени именно в този ред:

• Ефективен уеб скенер. Идеята е НЕдопускане сваляне на зловреден код
  • Отлична евристика (с цената на леко завишаване на фалшивите сработвания)
  • Минимални заемани ресурси (както в "покой", така и при сканиране)

Защитна стена

• Възможност за създаване на правила за всяко приложение
  • Ефективно отразяване на външни атаки
  • Пълен графичен мониторинг на всички установени връзки

Поведенчески анализатор (HIPS/ IDS)

• Пълен мониторинг и контрол над системата
  • Графична и цифрова оценка на риска за всяко приложение и процес
  • Препоръка на програмата (от типа- ДА/ НЕ) за необходимостта от конкретно действие

Описа много точно безплатната COMODO Internet Security. Аз съм с 64-битовата й версия.

Описа много точно безплатната COMODO Internet Security. Аз съм с 64-битовата й версия.

Така ли? Че аз защо не съм го забелязал! Я дай да видим по точки- кое го има комодо и кое го няма!

Така ли? Че аз защо не съм го забелязал! Я дай да видим по точки- кое го има комодо и кое го няма!

ами простичко е - CIS има абсолютно всичко, описано от теб.

Ползвам Aviraта и съм доволен,като за без пари е най-добрата. Инак от безплатните защитни стени почти няма полза - много лесно биват разбити. За да нямаш проблеми - правиш си един Linux рутер с ClamAv и защитна стена и всичко е ок, поне мисля че е така. ;) Компютрите зад нея ще са наксимално защитени. ;)

Редактирано от Bozhidar1702 (преглед на промените)

ами простичко е - CIS има абсолютно всичко, описано от теб.

Де да беше така....

2. Защитна стена (класичаска)

.........................................................................................................

Аз пък предпочитам така:

1.Интелигентно задклавиатурно устройкство,без белези на шизоидна параноя;

2.Никакви реалновремеви скенери;

3.Контролни сканирания с избрани програми, на определен период от време.

Доказана схема в дългогодишен опит.

Редактирано от ivo464 (преглед на промените)

Де да беше така....

Ами точно така е.

Хайде да обърнем нещата - ти ми кажи поне един показател от горните, който CIS не притежава.

:)

Да,знаем че я ползваш под 64-битова система ;) ,не веднъж си го споменавал,но пропускаш нещо което при нея е само като заченка според мен,макар че за някои просто този модул липсвал: "Ефективен уеб скенер" ,с останалото мога да се съглася до някъде.

Скоро бях споменал,че антивируса им набира скорост,евристиката е на много добро ниво,намалени напоследък FP ,което говори,че хората работят здраво за да усъвършенстват продукта си.И наистина от към заемани ресурси за IS пакет бие всички познати за мен до сега,при сканиране също.Има два бъга,но те не засягат работата и.

Та по темата:

Определено го предпочитам, непосредствено след Kaspersky IS се нарежда Comodo IS ,но само за сега ;)

Де да беше така....

Споменатото по-горе ли имаше на в предвид?

Ако ще коментираме Comodo давайте в темата.

Ако понапише още няколко неща вероятно ще достигне до може-би най-доброто сега Online Armor ++

Online Banking Mode

Antivirus and Antimalware

Rootkit Scanner

Kernel Mode Security

Automatic Updates

Web Shield

Mail Shield

Phishing Filter

Execution Protection

Termination Protection

Autostart Protection

Firewall

Standard Mode

Advanced Mode

Keylogger Detection

Import/Export Settings

Tamper Protection

Transparent Blocking

DNS Spoofing Protection

Support

Script/Worm protection

Program Guard

Ами точно така е.

Хайде да обърнем нещата - ти ми кажи поне един показател от горните, който CIS не притежава.

;)

Показател Антивирус:

Уеб скенер- няма

Евристика- все още не е толкова добра

минимални ресурси- ДА

Защитна стена- първите две-Да, третото- не съвсем

Поведенчески анализатор

Контрол над системата- ДА

Оценка на риска от всяко приложение- НЕ

Препоръка на програмата за конкретно действие- НЕ

Редактирано от ess (преглед на промените)

Ако понапише още няколко неща вероятно ще достигне до може-би най-доброто сега Online Armor ++

Online Banking Mode

Antivirus and Antimalware

Rootkit Scanner

Kernel Mode Security

Automatic Updates

Web Shield

Mail Shield

Phishing Filter

Execution Protection

Termination Protection

Autostart Protection

Firewall

Standard Mode

Advanced Mode

Keylogger Detection

Import/Export Settings

Tamper Protection

Transparent Blocking

DNS Spoofing Protection

Support

Script/Worm protection

Program Guard

не бих казал там малко антивируса куца поне засега нямая реал тайм защитата...........пробвай да сваляш някакъв заразен файл от

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=145946

и ще видиш.............после на ръчен скан го хваща............ама после

Показател Антивирус:

Уеб скенер- няма

минимални ресурси- ДА

Поведенчески анализатор

Уеб скенер за мен има,макар и заченка от него.Не ме интересуват тестове статистики и прочие,вярвам на това което виждам и тествам сам или тук със съфорумци.

Има оценка на риска,само че в цветова форма. ;)

Препоръката не винаги е "добър приятел",зависи от политиката на компанията.На мен лично не ми е критерии за нещо.

Показател Антивирус:

Уеб скенер- няма

минимални ресурси- ДА

Поведенчески анализатор

Публикувано изображение

Ти не си в час, братле.

не бих казал там малко антивируса куца поне засега нямая реал тайм защитата...........пробвай да сваляш някакъв заразен файл от

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=145946

и ще видиш.............после на ръчен скан го хваща............ама после

Ще пробвам - да се допуска изтегляне на заразен или съмнителен файл е правилно, според мен.Противоположното ми изглежда необосновано. До преди 2 години ползваха енджина на Касперски - сега "Online Armor++ comes with all of the power of Online Armor, but additionally includes the award-winning dual Emsisoft/Ikarus Dual Antivirus and Antimalware engine!".

Гласувах за AVG. Ползвал съм: Avast and NOD32.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.