Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя е предпочитаната от Вас антивирусна програма

Коя антивирусна програма предпочитатe? 680 гласували потребители

1. 1. Коя антивирусна програма предпочитатe?

• Avast
      21%
      145
    • AVG
      6%
      43
    • Bit Defender
      2%
      15
    • F-Secure
      1%
      8
    • Avira
      11%
      75
    • Kaspersky
      18%
      122
    • NOD32
      18%
      123
    • Symantec
      5%
      38
    • Comodo
      3%
      26
    • Друга
      10%
      69
  2. 2. Как бихте предпочитали да реагира Вашата антивирусна програма

• Да открива по-висок процент зарази, за сметка на по-висок процент фалшиви сработвания
      52%
      349
    • Да открива по-нисък процент зарази, за сметка на по-нисък процент фалшиви сработвания
      7%
      50
    • Нещо средно
      31%
      211
    • Нямам мнение
      8%
      54

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Microsoft Security Essentials

+ 1 И аз съм много доволен от програмката ...

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 159,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

От безплатните антивирусни програми предпочитам AVAST.

И аз ама от платените Kaspersky или Norton :offtopic_s:

И аз ама от платените Kaspersky или Norton :wors:

И двете са тежички..... гълтат повече ресурси от другите! Доказано е многократно!

Безплатна- Аваст, Комодо (като допълнение)

Платена- НОД32, Авира

И двете са тежички..... гълтат повече ресурси от другите! Доказано е многократно!

Безплатна- Аваст, Комодо (като допълнение)

Платена- НОД32, Авира

Умишлено заблуждаваш хората,сигурно си с някаква щайга от преди 10 години с 256МБ. Рам и още нещо искам да ти кажа,но в скрит текст най долу.

Прилагам шот-с пусната мозила и компютъра го спирам много рядко, в момента не е спиран от 2 седмици...

Оптимизиран по метода на Night-raven.

Публикувано изображение

Има нещо сбъркано в теб човече...

Редактирано от M_Polyce (преглед на промените)

Умишлено заблуждаваш хората,сигурно си с някаква щайга от преди 10 години с 256МБ. Рам и още нещо искам да ти кажа,но в скрит текст най долу.

Прилагам шот-с пусната мозила и компютъра го спирам много рядко, в момента не е спиран от 2 седмици...

Оптимизиран по метода на Night-raven.

Публикувано изображение

Има нещо сбъркано в теб човече...

Момче....не ми се занимава изобщо с теб! Многократно е говорено и доказвано по този въпрос...аз поне на 3 пъти бях прилагал тестови сравнения и графики от програмата Sysmometer Разбирам, че си си нагърбил с нелеката задача, да рекламираш американската програма, но пък не си мисли, че насреща си имаш абсолютни лаици и профани....нещичко поназнайваме и ние!

Айде бегай да си доспиш....

Някой ползвал ли е Sophos,какво ви е мнението за тази програма.Ако някой знае нещо да сподели.Иначе аз съм с Avast IS5 и съм доволен за сега.

Момче....не ми се занимава изобщо с теб! Многократно е говорено и доказвано по този въпрос...аз поне на 3 пъти бях прилагал тестови сравнения и графики от програмата Sysmometer Разбирам, че си си нагърбил с нелеката задача, да рекламираш американската програма, но пък не си мисли, че насреща си имаш абсолютни лаици и профани....нещичко поназнайваме и ние!

Айде бегай да си доспиш....

Господин инженер,не знам какви тестове можете да направите вие,след като познанията ви за някои антивирусни програми са повърхностни,дори бих казал

елементарни.Единствено виждам,че въпросните програми Нортън и Касперски са ви постоянно в коментарите, и не пропускате възможност да напишете някоя

голяма глупост,с различните си акаунти.А що се отнася за лаици и профани вие сте им официалният представител в този форум.

Прилагам ти шот и без отворени програми с Norton.Това много рам ли е?Като се има в предвид,че рам може да си добаиш, 10-15 лева е.

Публикувано изображение

Както виждаш Мозилата заема повече рам и от Нортън като е пусната.

Редактирано от M_Polyce (преглед на промените)

И аз ама от платените Kaspersky или Norton :clap:

Също и ESS Smart security 4

Господин инженер,не знам какви тестове можете да направите вие,след като познанията ви за някои антивирусни програми са повърхностни,дори бих казал

елементарни.Единствено виждам,че въпросните програми Нортън и Касперски са ви постоянно в коментарите, и не пропускате възможност да напишете някоя

голяма глупост,с различните си акаунти.А що се отнася за лаици и профани ти си им официалният представител в този форум.

Момче, за да разбера дали една програма "тежи" и колко ресурси дърпа, нямам нужда от диплома от ВИАС, а от една много мъничка програмка- Sysmometer!

И понеже съм лаик а ти голяяям, даже много голям специалист, хайде...изхождайки от тази си позиция, опитай се да ме убедиш, в "лекотата" на американската програма!

Даже най-елементарната проверка с Таскменеджера показва: Аваст (в момента съм с нея) -виртуалната памет, при затворен браузър, дърпа 350МВ. При наличието вчера на Авира, виртуалната памет беше около 430-440 МВ , а при наличието на Нортон- скача над 500 МВ....даже няма смисъл да се пуск Sysmometera...просто Нортона дърпа яко ресурси, а вече до колко това се "усеща" е субективен въпрос и зависи от компютъра...при по-мощен компютър разбира се, че по-няма да се усети. Сътношението в натоварванията между различните програми, обаче ще си остане същото...и то показва, че Нортон е ресурсопоглъщаща програма! Точка по въпроса!

Редактирано от ess (преглед на промените)

Commit Charge никога не е минавала 220-МB с "Нортон" вкарваш ни в някакъв филм май? С Есет смарт секюрити 4 е 180МB. С Касперски-IS-2010 185МB. Това са реални резултати,от моя компютър,колкото и да се опитваш да ни заблуждаваш,няма да стане!!! Няма да е лошо да извикаш,човека който ти преинсталира компютъра у вас,и да му кажеш да ти го оптимизира като не умееш. :)

Commit Charge никога не е минавала 220-МB с "Нортон" вкарваш ни в някакъв филм май? С Есет смарт секюрити 4 е 180МB. С Касперски-IS-2010 185МB.

хе хе...ами може да ти е 220МВ..ако имаш качен инсталиран само един уиндоус, може и толкова да ти е. Важни са не конкретните числа, моето момче, а тяхното съотношение, което даже от твоите "данни" (в които аз НЕ вярвам) се вижда, че американеца дърпа повече памет и от НОД и от Касапа. А пък като се пусна пълен скан картинката става покъртителна! От колкото и кладенеца да се опитваш да носиш вода, всеки който е слагал Нортона, знае, че дърпа ресурси доста!

Ако си решил да правиш търговия- не си уцелил аудиторията! тук 90% от посетитетите няма да дадат и 5 стотинки за АВ програма! Ориентирай се към корпоративните среди!

Няма да е лошо да извикаш,човека който ти преинсталира компютъра у вас,и да му кажеш да ти го оптимизира като не умееш. :)

Абе ти много взе да се натискаш да идваш пак у нас....почвам нещо да се замислям по кой тротуар ходиш! Публикувано изображение

От 4 години следя този сайт toptenreviews. Не коментирам колко е истинска статистиката!

Това, което забелязвам е че от тогава Kspersky и BitDefender не могат да ги мръднат от първите позиции. Пробвал съм ги и двете и напълно съм съгласен със статистиката. В края на 2008 NOD бяха преминали на 3-то место. В последствие изпаднаха пак на 5-то. От средата на 2009 гледам сред първите се е наредила Webroot AntiVirus - имате ли някакви впечатления - не съм я ползвал? AVG и Norton също се избутаха малко напред.

Лично ползвам AVAST Free 5. В статистиката на този сайт 2008 беше на 18 место. Част от това да е по-назад е не приятелския интерфейс. После нещо нали от екипа на Каспера минаха към тях. В края на 2009 мина на 11 место, но това е още 4.8. Сега с новата 5-ца изглежда доста по-добре. Очаквам при следващата класация да завземе по-предни позиции.

ПП - Вчера ме перна Dr.Guard. Свалях някъв торент- Fine reader. Отначало се поузорих, но като се ъпдейтна AVAST си хвана всичко!

Редактирано от peterstamov (преглед на промените)

Пускам анкетата по молба на engineer. Въпросите и отговорите са негова идея, ако желаете да бъде въведена друга програма, трябва да изтрием една от присъстващите, тей като възможните отговори са максимум 10. Има възможност за добавяне и на още въпроси. Абе приемат се всякакви идеи, които биха направили анкетата интересна за всеки :hush:

Молбата ми е само да не я превръщате в място за спор от рода Левски или ЦСКА, БСП или ГЕРБ и т.н.

Поддържам тезата..

Поддържам тезата..

Така е! забележи кой тласна темата в посока- конфронтация? този, който не търпи чуждото мнение, воден само и единствено от комерсиални интереси!

Така е! забележи кой тласна темата в посока- конфронтация? този, който не търпи чуждото мнение, воден само и единствено от комерсиални интереси!

И двете са тежки..... гълтат повече ресурси от другите! Доказано е многократно!

Вярно ли аз съм я започнал?????

Всеки ден нападаш по някоя програма,вчера нападна Комодо,днес Нортън и Касперски,какво очакваш?каквото повикало това се обадило.

Ако не нападаш антивирусни,се насочваш към браузърите,кой колко лош бил и колко рам гълтал...ако не е браузър нещо друго ще ти пречи!

На никой не съм рекламно лице,пак почна да си измисляш.

Преди аз бях според тебе причината за конфронтацията сега пък друг ти е виновен.

Замисли се :cool:

Работи и на машини под 256 SDRAM,в къщи единият комп - този на детето е с 512 и работят перфектно вече три години версиите на Касперски 6-7-8 Друг е въпроса как се поддържа машината и дали е сложен на чиста система. Същото важи и за NIS 2009-2010 :)

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

ПП - Вчера ме перна Dr.Guard. Свалях някъв торент- Fine reader. Отначало се поузорих, но като се ъпдейтна AVAST си хвана всичко!

Може ли да дадеш точен линк ? Мерси !

Изглежда доста нов екземпляр от 27.02.2010

http://forum.malekal.com/guard-t23649.html

Всеки ден нападаш по някоя програма,вчера нападна Комодо,днес Нортън и Касперски,какво очакваш?

Така ли? А? Че аз защо не знам? Я дай цитати за т.н. "нападания", да видим аджеба, на кое викаш нападане?

Ако не нападаш антивирусни,се насочваш към браузърите,кой колко лош бил и колко рам гълтал...ако не е браузър нещо друго ще ти пречи!

Айдееее....сега браузърите подхвана! Хайде, бъди така добър и тук да дадеш цитати!

..........

Като цяло мога да кажа, че ти и оня под тебе, не правите никаква разлика между мнение и нападка! Ако мнението на някого за нещо, не ви харесва и е в разраз с вашето, веднага погвате човека и сте готови да го "разкъсате"! Не аз, ТИ трябва да се замислиш!

Инженер, проблемът е у теб.Нищо нямам против теб, но, щом всички ти го казват...

Може ли да дадеш точен линк ? Мерси !

Изглежда доста нов екземпляр от 27.02.2010

http://forum.malekal.com/guard-t23649.html

Мисля че е тук - Fine Reader.

Файла е rar после ISO. Заредих го с Daemon и при опит да се инсталира дава грешка. Една минута след това се почва с некви файлове в %temp%. След рестарт инсталира Dr Guard и се почва. Добре, че успях да ъпдейтна антивируса! Имам в архив някой от зловредните файлове - направих си зипче със тях и ги пратих на AVAST!

Добавено: Видях този линк, който си дал и файла, за който пишат е точно този asr64_ldm.exe, Обаче не можах да го зипна него - избяга ми бързо. Файловете, които се генерират са няколко!

Редактирано от peterstamov (преглед на промените)

Мисля че е тук - Fine Reader.

Файла е rar после ISO. Заредих го с Daemon и при опит да се инсталира дава грешка. Една минута след това се почва с некви файлове в %temp%. След рестарт инсталира Dr Guard и се почва. Добре, че успях да ъпдейтна антивируса! Имам в архив някой от зловредните файлове - направих си зипче със тях и ги пратих на AVAST!

O.K. Мерси, разследването започва.

А ти между другото направи една проверка с HijackThis, GMER и Malwarebytes...или направо ни посети в подраздела, ако чувстваш, че имаш нужда от помощ. :question:

Инженер, проблемът е у теб.Нищо нямам против теб, но, щом всички ти го казват...

Да ти кажа ли защо така мислиш? Много е просто! Защото изхождайки от елементарната психология- НЕ търпите отрицателно мнение, по отношение на нещо, което самите вие харесвате! А аз неведнъж съм казвал, че съм критикувал и ще критикувам, когато считам, че нещо не ми харесва или, че не е толкова "прекрасно", колкото се представя!

С това приключвам разговора!

Някой може ли да го инсталира на виртуалка с Win XP, че има проблеми със заразяването при Win 7 x64 http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Предупреждавам, че прикачения файл е само за онези които знаят какво правят. Моля неопитните да не теглят и стартират файла !

Мерси !

mvNat.zip

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.