Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя е предпочитаната от Вас антивирусна програма

Коя антивирусна програма предпочитатe? 680 гласували потребители

1. 1. Коя антивирусна програма предпочитатe?

• Avast
      21%
      145
    • AVG
      6%
      43
    • Bit Defender
      2%
      15
    • F-Secure
      1%
      8
    • Avira
      11%
      75
    • Kaspersky
      18%
      122
    • NOD32
      18%
      123
    • Symantec
      5%
      38
    • Comodo
      3%
      26
    • Друга
      10%
      69
  2. 2. Как бихте предпочитали да реагира Вашата антивирусна програма

• Да открива по-висок процент зарази, за сметка на по-висок процент фалшиви сработвания
      52%
      349
    • Да открива по-нисък процент зарази, за сметка на по-нисък процент фалшиви сработвания
      7%
      50
    • Нещо средно
      31%
      211
    • Нямам мнение
      8%
      54

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Пробвай повечето версии на програмите-имат пробен тестов период преди да я купиш.Прочети във форумите им за това как са преминали тестовите изпитания...по възможност участвай и ти в тези тестове.Така ще разбереш най добре коя ще ти пасва.От писаниците ...всеки ти препоръчва някоя но ЛИЧНОТО мнение е водещо.

Коя препоръчвам аз?Kaspersky Internet Security 2009

Защо ? Интегрирано решение доказало се през изминалите години на компа ми,като през него са минали неведнъж програмите които всички ти препоръчаха.Новата версия не бави нета,не е тежка и същевременно надежна.Всички приказки за това колко тежък е Касперски ...все питам защо при мене не е така.

Каквото и да решиш желая ти успешно бразуване и не забравяй да споделиш мнението си за програмите които си ползвал.

Поздрави

И аз предпочитам касперски но товари компа много и тогава и си сложих ESET NOD32 и всичко си е ОК. ;)
  • Отговори 1,2k
  • Прегледи 159,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ако си сложиш Нод32 бъди сигурен че няма да си защитен на ниво по добре си сложи Авира/Аваст

;)

Avira никога не ме е предавала а и много лека, което я прави перфектна, ако на PC-то ти му липсва достатъчно RAM ;)

А я ми кажете някакви комбинации. Anti-Virus FireWall Anti-Spyware

А я ми кажете някакви комбинации.

Anti-Virus

FireWall

Anti-Spyware

А ти ще ми кажеш ли за коя операционна система става дума в случая, както и хардуерната ти конфигурация? Има доста теми в този форум за комбинации и за комплексни решения за сигурност на системата. Аз те съветвам да опиташ отделно вариантите, ако желаеш:

*Комбинация антивирусна програма + защитна стена + антиспай

*Интернет Секюрити (Internet Security)

*Тотална защита (Total Security)

Настоящата тема се нарича "Коя антивирусна програма предпочитате и защо?", а не "Препоръчайте ми антивирусна програма или комбинация"...

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Значи ако взема Internet Security не ми трябват FireWall и Anti-Spyware ?

От интегрираните пакети предпочитам Kaspersky I S

От отделни приложения:

Antivirus:Avast Home4.8

Anti-spyware:Avast Home 4.8

FireWall: Comodo Firewall или Online Armor 2 но не поддържа Виста

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Значи ако взема Internet Security не ми трябват FireWall и Anti-Spyware ?

Да, в почти всички случаи Internet Security трябва да включва исканата от теб комбинация: антивирусна програма + защитна стена + антиспай. Ето справка. Само си избери производител, има много. Не отговори на въпроса ми за операционната ти система и хардуера.

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Symantec - заради стабилността на функциониране, Ikarus - заради класифицирането и начина на справяне с непознат вредоносен код. За McAfee / на третия компютър / още нямам достатъчно впечатления. Поздрави

NOD32 - лека , прецизна , няма фалшиви аларми ... ideal! Публикувано изображение

Да, в почти всички случаи Internet Security трябва да включва исканата от теб комбинация: антивирусна програма + защитна стена + антиспай. Ето справка. Само си избери производител, има много. Не отговори на въпроса ми за операционната ти система и хардуера.

RAM 1GB,Video 512MB ATI Radeon HD2600 PRO,Processor 1Ghz и Hard Disk 160GB

RAM 1GB,Video 512MB ATI Radeon HD2600 PRO,Processor 1Ghz и Hard Disk 160GB

Ако си с Windows XP имаш два варианта:

1. mihnev_sz е предложил доста добро безплатно (за домашни потребители) решение по-горе:

Antivirus: Avast Home 4.8

Anti-spyware: Avast Home 4.8

FireWall: Comodo Firewall или Online Armor 2

Ако искаш платени варианти - има десетки комбинации. Виж промоциите в този форум. Защитната стена е доста важна за Windows XP. Затова се спри на това, което ти предложиха в тази тема или в други теми за firewall от форума.

2. Internet Security - имаш възможност да избираш доста много, аз бих препоръчал да изпробваш пакети, за които може да прочетеш повече в този форум или на сайта на производителя. Понякога има маса настройки и може да се загубиш. Аз писах в тази тема, че предпочитам Windows OneCare. Засега обаче се въздържам да я препоръчвам на друг. Това се отнася и CA Internet Security. За други възможности виж темата: Текущи промоции на програми за сигурност - AV, FW, IS и т.н..

NOD32 - лека , прецизна , няма фалшиви аларми ... ideal! Публикувано изображение

До като я ползвах , намери 3 фалшиви заплахи. Дали няма? Публикувано изображение

Иначе предпочитам Kaspersky Internet Security , доста надежна :bye1:

До като я ползвах , намери 3 фалшиви заплахи. Дали няма? Публикувано изображение

Иначе предпочитам Kaspersky Internet Security , доста надежна :zipper:

И от къде разбра че са фалшиви ?

Поздрави!

Пробвай повечето версии на програмите-имат пробен тестов период преди да я купиш.Прочети във форумите им за това как са преминали тестовите изпитания...по възможност участвай и ти в тези тестове.Така ще разбереш най добре коя ще ти пасва.От писаниците ...всеки ти препоръчва някоя но ЛИЧНОТО мнение е водещо.

Коя препоръчвам аз?Kaspersky Internet Security 2009

Защо ? Интегрирано решение доказало се през изминалите години на компа ми,като през него са минали неведнъж програмите които всички ти препоръчаха.Новата версия не бави нета,не е тежка и същевременно надежна.Всички приказки за това колко тежък е Касперски ...все питам защо при мене не е така.

Каквото и да решиш желая ти успешно бразуване и не забравяй да споделиш мнението си за програмите които си ползвал.

Поздрави

Да и аз мисля като Nikssi, ако имаш възможност пробвай повечето неща които те интересyват,виж коя програма най добре ще ти пасне на компа и тогава решавай да къпyваш!Също така има много промоции можеш да се възползваш и от тяx като си спестиш кyпyването.Разгледай класациите(въпреки че са малко маркетингови аз мисля че се доближават до истината)и си харесаи нещо.Всеки тук от нас както виждаш си е харесал нещо и ти го предлага-харесаи си ти а ако грам познания нямаш тогава прочети тук темите(можеш доста да наyчиш) :rolleyes:

И от къде разбра че са фалшиви ?

Поздрави!

Ами едното е хак за цс 1.6 който работеше

Другите две бяха портейбъл програим , които вървяха без проблем

Ами едното е хак за цс 1.6 който работеше

Другите две бяха портейбъл програим , които вървяха без проблем

За хака, докато не видя лог файл, не знам, но за програмите, може би причината е била probably unknown NewHeur_PE virus.

• 2 седмици по-късно...

nod32 e palen bokluk lap topa taka se be6e nahakal s virosi 4e si pravi6e kakvoto si iska6e.Vsqkakvi ina6e spylari adwari troqnci.preinstalirah go sloji6 kazserski i ot togava niama problem nito e edin viros ne puskav pc.

nod32 e palen bokluk lap topa taka se be6e nahakal s virosi 4e si pravi6e kakvoto si iska6e.Vsqkakvi ina6e spylari adwari troqnci.preinstalirah go sloji6 kazserski i ot togava niama problem nito e edin viros ne puskav pc.

Софтуера бил ли е закупен или е бил с фикс? Има голяма разлика междру фикса и закупения.

Софтуера бил ли е закупен или е бил с фикс? Има голяма разлика междру фикса и закупения.

да съгласен съм и скоро мисля да пробвам ESS от промоцията.много хора го оплюха само защото не давал сигнали като другите.

то и Rising не засече един файл като вирус но впоследствие го обезвреди напълно сам при условие че вече го бях инсталирал.как го направи и аз не знам и още се чудя.пробвах и безплатния Rising но разликата е космическа не е като платения.няма да се изненадам ако ESS се справя добре въпреки че за разлика от другите не дава толкова много сигнали.според мен е правилно как ще се справи антивируса при заразяване а не колко засича превантивно.

за сега моя фаворит е платения Rising,защото се справи и със заразяване напълно сам.

Редактирано от tanganika (преглед на промените)

да съгласен съм и скоро мисля да пробвам ESS от промоцията.много хора го оплюха само защото не давал сигнали като другите.

то и Rising не засече един файл като вирус но впоследствие го обезвреди напълно сам при условие че вече го бях инсталирал.как го направи и аз не знам и още се чудя.пробвах и безплатния Rising но разликата е космическа не е като платения.няма да се изненадам ако ESS се справя добре въпреки че за разлика от другите не дава толкова много сигнали.според мен е правилно как ще се справи антивируса при заразяване а не колко засича превантивно.

за сега моя фаворит е платения Rising,защото се справи и със заразяване напълно сам.

Много антивирусни дават сигнали , и много малко от вирусите са някаква заплаха.

... скоро мисля да пробвам ESS от промоцията..

Първо защо ти е промоция? Регистрираш се и получаваш напълно редовен лиценз макар и триален за програмата.Имам съмнение,че при нея нещата са различни TRIAL и FULL

tanganika ще имаш ли куража да пробваш този файл където се издъни. Но без подсигуряване ... http://scanner.microantivirus2009.com/36/?...010000000"

Интересно ми е дали вече я засича.Ако да значи да ми благодарят Публикувано изображение

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Nikssi първата ми работа ,която беше след като сложих отново ЕSS е да видя MicroAV , защото последния път се издъни Сега са я добавили, засича го Публикувано изображение

Редактирано от King_Of_Kings (преглед на промените)

Nikssi първата ми работа ,която беше след като сложих отново ЕSS е да видя MicroAV ,засича го Публикувано изображение

Хе,хе нали уж бил безобиден файл... видяхте ли че имаше резултат от данданията тук?

После се пише,че някои я оплюха...да ама е към добро.Браво на Есет от мене.Аз няма да я пробвам вече има си други мераклии.

Хе,хе нали уж бил безобиден файл... видяхте ли че имаше резултат от данданията тук?

После се пише,че някои я оплюха...да ама е към добро.Браво на Есет от мене.Аз няма да я пробвам вече има си други мераклии.

Имат напредак от преди 1-2 седмици. Доста неща добавят в дефинциите , предимно дефиниции за адуер (каквато е MicroAV)

И преди я засичаше , но само троянците в файла , самия адуер не. Сега не дава да се инсталира.

Редактирано от King_Of_Kings (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.