Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя е предпочитаната от Вас антивирусна програма

Коя антивирусна програма предпочитатe? 680 гласували потребители

1. 1. Коя антивирусна програма предпочитатe?

• Avast
      21%
      145
    • AVG
      6%
      43
    • Bit Defender
      2%
      15
    • F-Secure
      1%
      8
    • Avira
      11%
      75
    • Kaspersky
      18%
      122
    • NOD32
      18%
      123
    • Symantec
      5%
      38
    • Comodo
      3%
      26
    • Друга
      10%
      69
  2. 2. Как бихте предпочитали да реагира Вашата антивирусна програма

• Да открива по-висок процент зарази, за сметка на по-висок процент фалшиви сработвания
      52%
      349
    • Да открива по-нисък процент зарази, за сметка на по-нисък процент фалшиви сработвания
      7%
      50
    • Нещо средно
      31%
      211
    • Нямам мнение
      8%
      54

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Доскоро бях с NOD32 и нямам оплаквания от нея. Даже гледам в новата версия (още е бета) са променили и интерфейса. Работят по тази програма. Относно Avast не мога да изкажа мнение, понеже не съм я ползвал.

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 159,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз съм с нод от доста време.И в къщи и на работа.Досега не съм имал проблеми.

Но от както инсталирах бета версията на един комп. стана нещо интересно.

Не иска чрез ехплорера да влиза в пощенски кутии.И само се зареждат някакви реклами за изтегляне на най-новите

антивирусни ъпдейти обаче нода ги блокира.Общо взето ехплорера се прецака. ;)

Инак чрез бета версията успях да разкарам вируси, които другия нод не можа.

Какво да кажа друго не знам.

За мен е добра защита.

Публикувано изображение

Ще чуеш многобройни мниния който по скоро ще те объркат.Според мен можем да говорим за добър антивирус само ако е лицензиран,там нещата стоят по много по друг начин!За всеки неговата си е най-добра аз лично се доверявам на Avast(ползвам пират),и мога от личен опит да кажа ,че е МНОГО по-добра от Nod32(пират). Публикувано изображение

Аваст има безплатна едногодишна регистрация така,че ако не ти се дават пари за професионален,или пък за НОД32 - това би бил и твоя избор.

Аваст има безплатна едногодишна регистрация така,че ако не ти се дават пари за професионален,или пък за НОД32 - това би бил и твоя избор.

Не става въпрос за даването на пари, а за това кой би ми вършил по-добра работа срещу троянци, червеи и вируси в нормални потребителски домашни условия, като се има предвид че все пак доста се ровя в нета, макар че отдавна съм се научил да избягвам рисковите сайтове.

Като начало, трудно би се определило коя не лицензирана антивирусна програма с fix/crack ще ти свърши работа, защото не се знае как могат да се сбозят нещата. NOD32 найстина ще ти помогне със всичко налично, но пък с fix/crack няма да получиш всичко това, което найстина може NOD32. Все пак, ако решиш можеш да опиташ и с 30 дневната пробна версия на NOD32. AVG не е лоша алтернатива, пък е и безплатна. Tapion, относно Avira, не може да се сръвнява по защита срещу вируси с NOD32. Стигнах до този извод, като видях няколко лога от хора, които са били с Avira и са преминали на NOD32. Исках да се убедя със сигурност, че това е така и инсталирах на братовчед ми NOD32, като преди това от години е използвал Avira, спрях интернета и сканира. Без дефинции NOD32 откри 8 вируса, които Avira не е успяла с последните дефинции. Има и за NOD32, такива но пък шанса да попаднаш на тях, ако взимаш всички мерки е почти 0% . Относно бета версия, изчакай докато дойде финалната версия :)

Аз ползвам NOD32.Осигорен ми е от интернет доставчика ми ,който също има собствен ъпдейт сървър за абонатите им.И съм изкл доволен не взема ресурс,нагласил съм да действа без да иска внимание и всичко е ок.Препоръчвам я силно! П.П. Не съм ползвал Avast!

Аз ползвам NOD32.Осигорен ми е от интернет доставчика ми ,който също има собствен ъпдейт сървър за абонатите им.И съм изкл доволен не взема ресурс,нагласил съм да действа без да иска внимание и всичко е ок.Препоръчвам я силно!

П.П. Не съм ползвал Avast!

Естествено че ще ти сложат Нод,защото лесно се краква.А обществена тайна е че кракнатия Нод пуска вируси както си иска.Затова според мен по добрата програма е Аваст.

Не знаех, че NOD32 пуска вируси защото не е лицензиран. Мислех че просто не ги хваща. Значи ако е платен по-добре ще си върши работата. Така ли?

Не знаех, че NOD32 пуска вируси защото не е лицензиран. Мислех че просто не ги хваща. Значи ако е платен по-добре ще си върши работата. Така ли?

Не съм ползвал лицензиран Нод но имам приятели които ползват и за съжаление и при тях Нода пуска гадинки.Потвърждава го онлайн скенера на Панда.

За мен не е така - пробвал съм кракната версия на NOD32, но не бих коментирал резултата.

В службата имахме лицензирана версия на NOD32 - ползвахме я повече от година, добре че има онлайн скенери. Най-после лицензът изтече, отдъхнахме си. Пробвах няколко безплатни антивирусни, повечето са по-добри от NOD32 - Avira AntiVir, AVG, Avast!.

В момента май пак ще подновяваме лиценза за NOD32, не ми си мисли. Тестваме бета версията на серия 3 - вчера ми отне сума ти и време да очистя компютъра си - 4 вируса и списък с боклуци, по-дълъг от клавиатурата... Не, не съм си играл да им правя опис, снимки и прочие документация, проверих ги в google, получих нужното потвърждение и ги ликвидирах.

Изказвам, по-точно споделям личното си мнение и не бих желал да предизвиквам полемики или да се конфронтирам с когото и да било, но трябва да уточня:

- никога не се доверявам на защитната си формация - за целта има онлайн скенери, които не се интересуват от това дали версията на антивирусната е кракната или лицензирана, а и хич не вярвам на тия "подписани" дефиниции, по които NOD32 разчита коя версия каква е, това може би е по-скоро пожелание за близкото бъдеще

- споменатите 4+ боклуци, с които се борих вчера, бяха потвърдени последователно от онлайн скенерите на Kaspersky и Panda (новият наноскенер), другите боклуци "удостовери" скенерът на ewido (почти пълно съвпадение с намерените от Panda). Три водещи онлайн скенери срещу една антивирусна програма, на кого следва да вярвам?

Съжалявам, ако съм засегнал фен на NOD32, уважавам избора на всеки, но това е програма, която с нищо не ме е убедила, че мога да й се доверя.

По темата - Avast! се справя доста прилично за безплатна програма (мисля да си я сложа трайно на служебния компютър), дори разликите с платената версия не касаят толкова сигурността, не съм ползвал платената версия.

Мисля, че си прав за доста от нещата за които говориш. Ползвах NOD32(кракнат) повече от 2 години. Бях доста доволен, нямах никакви проблеми и не мислех изобщо за протекцията на компютъра ми. В службата също всички компютри бяха с NOD32(кракнат). И там нямаше никакви проблеми до момента в който една колежка получи писмо от една американска кореспондентка в което имаше червей. Този червей зарази всички компютри във фирмата. От тогава вече нямам доверие на NOD32 и вече около 1 година се чудя коя антивирусна би била най-ефикасна за моите нужди. Стигнах до ограничен избор, след като пробвах всички продукти на Symantec, Kaspersky, Avira, BitDefender, AVG, Avast!, McAfee, F-Secure, CA Antivirus, TrendMicro PC-cillin и дори новото приложение на ESET - Smart Security. Разбрах едно - искам антивирусната ми програма да е надеждна и лека. Искам да работя на компютъра без да отделям внимание всичко ли е наред със защитата или пък да се ядосвам, че системата бавно работи или браузъра се бави. Затова ми останаха тези две надежди - NOD32 и Avast! Двуумя се и то много, може би ще сложа едната и ако ме издъни ще я сменя с другата. Незнам... иска ми се да чуя още мнения!!!

Разбрах едно - искам антивирусната ми програма да е надеждна и лека. Моето мнение е че последните две думи се самоизключват.Безплатен обяд няма.Няма стабилна къща без основи.

Мисля, че си прав за доста от нещата за които говориш. Ползвах NOD32(кракнат) повече от 2 години. Бях доста доволен, нямах никакви проблеми и не мислех изобщо за протекцията на компютъра ми. В службата също всички компютри бяха с NOD32(кракнат). И там нямаше никакви проблеми до момента в който една колежка получи писмо от една американска кореспондентка в което имаше червей. Този червей зарази всички компютри във фирмата. От тогава вече нямам доверие на NOD32 и вече около 1 година се чудя коя антивирусна би била най-ефикасна за моите нужди. Стигнах до ограничен избор, след като пробвах всички продукти на Symantec, Kaspersky, Avira, BitDefender, AVG, Avast!, McAfee, F-Secure, CA Antivirus, TrendMicro PC-cillin и дори новото приложение на ESET - Smart Security. Разбрах едно - искам антивирусната ми програма да е надеждна и лека. Искам да работя на компютъра без да отделям внимание всичко ли е наред със защитата или пък да се ядосвам, че системата бавно работи или браузъра се бави. Затова ми останаха тези две надежди - NOD32 и Avast! Двуумя се и то много, може би ще сложа едната и ако ме издъни ще я сменя с другата. Незнам... иска ми се да чуя още мнения!!!

Моето мнение е, че не може антивирусната ти програма хем да е надеждна, хем да е лека. Според мен едното винаги е за сметка на другото. Прецени сам кое е по-важно за теб и си избери добра или лека АВ. Ако се ровиш много в нета, то по-добре добра, но по-тежка АВ, ако ползваш компютъра само за работа и не отваряш съмнителни писма и адреси може да сложиш по-лека.

Засега съм се спрял на NOD 32 .Наистина добра програмка,освен факта ,че е платена,и изискваща регистрация. Има един малък проблем при нея:{Просто трябва да се настрой-да не си проверява собствената директория!!!} Защото като си направи ъпдейт започва да се държи така че все едно тя е вирус(За триал версийте става въпрос). Има и непубликуван код при нея ,но това е друг въпрос.Страхотна програма.... -

Аз съм с Norton, от 2 седмици, та взех си лаптоп и с него върви трайъл версия за 3 месеца и засега съм очарован от продукта и като свърши, ако мога да отделя пари да си я закупя ще е добре :P

Сложих програмата Аваст тука от два три дена да я тествам и то версията за домашно ползване.Направо останах изумен!От 15 вируса дето Нода ги беше пропуснал хвана 15!Мисля че това може да улесни избора ти!Гледам че спира и хакерски атаки.Ще я оставя още няколко дена да я пробвам нацяло.Но върши чудесна работа.

И аз сложих Avast! и мисля засега да остана с нея докато не се издъни. Същевременно ползвам и една антиспайуер програма(безплатна) и онлайн скенерите понякога.

аз съм с AVG ANTIVIRUS INTERNET SECURITY.ползвам AVG от години и няма да я сменям.досега не се е дънила. Публикувано изображение

Mod. Edit:

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения написани на латиница или само с главни букви се изтриват без предупреждение.

iovi

"Сливова". По възможност да е домашна и отлежала в дъбово буре, демек Pro версия, не Lite. Сканира се само ако няма да се шофира. Като удариш няколко скан-а и ти дреме на гъзъ какво има в комп(от)а. Желателно е да се използва в пакет със защита от spyware - "Пушена сланина" или по-скъпата Pro версия "Филе Елена". Корпоративната версия (стек) може да се използва в мрежа от повече клиенти, фенове на "Сливова" Pro.

Брей, май успях да убедя хората коя е най-добрата :-) Вденете, че най-добра няма. Моята антивирусна действа безотказно, откакто имаше осем битови компютри :-) Дефиниции не обновявам, по-скоро ги забравям :-)

• 3 месеца по-късно...

аз съм с NOD 32 мисля да я сменям само се чудя някой може ли да ми каже коя версия на Avast e по-добра Home Или Professional ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.