Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя е предпочитаната от Вас антивирусна програма

Коя антивирусна програма предпочитатe? 680 гласували потребители

1. 1. Коя антивирусна програма предпочитатe?

• Avast
      21%
      145
    • AVG
      6%
      43
    • Bit Defender
      2%
      15
    • F-Secure
      1%
      8
    • Avira
      11%
      75
    • Kaspersky
      18%
      122
    • NOD32
      18%
      123
    • Symantec
      5%
      38
    • Comodo
      3%
      26
    • Друга
      10%
      69
  2. 2. Как бихте предпочитали да реагира Вашата антивирусна програма

• Да открива по-висок процент зарази, за сметка на по-висок процент фалшиви сработвания
      52%
      349
    • Да открива по-нисък процент зарази, за сметка на по-нисък процент фалшиви сработвания
      7%
      50
    • Нещо средно
      31%
      211
    • Нямам мнение
      8%
      54

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

За шегата с един приятел решихме да изпробваме как пази NOD32 и му пуснах един троянец наречен "ProRat". NOD32 не го спря и успях да изтрия тази "антивирусна" файл по файл, процес по процес. Пък и става дума за вирус създаден през 2005 г. За мен най-добрата антивирусна е Symantec Corporate Edition - никакви лицензи, не те пита за всеки процес дали да го пусне или не като Kaspersky, не се усеща, пази идеално, а и когато сте в 3D приложение не ви изхвърля , за да ви каже какво е намерила, а го слага в карантината и чак след Close на 3D Application-а ви пита какво да прави, не се ъпдейтва по 20 пъти на ден като NOD32...

Редактирано от bloodse3ker (преглед на промените)

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 159,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

За шегата с един приятел решихме да изпробваме как пази NOD32 и му пуснах един троянец наречен "ProRat". NOD32 не го спря и успях да изтрия тази "антивирусна" файл по файл, процес по процес. Пък и става дума за вирус създаден през 2005 г. За мен най-добрата антивирусна е Symantec Corporate Edition - никакви лицензи, не те пита за всеки процес дали да го пусне или не като Kaspersky, не се усеща, пази идеално, а и когато сте в 3D приложение не ви изхвърля , за да ви каже какво е намерила, а го слага в карантината и чак след Close на 3D Application-а ви пита какво да прави, не се ъпдейтва по 20 пъти на ден като NOD32...

Ако някой ден компютъра ти не ще да стартира не се чуди от какво е - Symantec ти е пропуснала вируси и ОС ти се е сринала :)

За шегата с един приятел решихме да изпробваме как пази NOD32 и му пуснах един троянец наречен "ProRat". NOD32 не го спря и успях да изтрия тази "антивирусна" файл по файл, процес по процес. Пък и става дума за вирус създаден през 2005 г.

Това е хубаво до посиняване да го прочетат рекламаторите (потребителите) на словенското недоразумение Нод 32!!!

Бил съм и с Нод 32, да не ти казвам Касперски колко вируси, шпионски и рекламен софтуер ми намери след нея...

За мен най-добрата антивирусна е Symantec Corporate Edition - никакви лицензи, не те пита за всеки процес дали да го пусне или не като Kaspersky, не се усеща, пази идеално, а и когато сте в 3D приложение не ви изхвърля , за да ви каже какво е намерила, а го слага в карантината и чак след Close на 3D Application-а ви пита какво да прави, не се ъпдейтва по 20 пъти на ден като NOD32...

Недостатък голям на тази програмка е, че не се ъпдейтва често, така рискът да пипнеш някой по-нов вирус е много голяма. Това не й харесвам на нея!

Но, определено е много по-добре, отколкото да нямаш защита, или да си сложиш Нод, което е еквивалентно!

Аз съм с F-Secure и съм много доволен, и пиле не дава да прехвръкне! :)

Аз съм с бит дефендър 10 фрии всишън... И наскоро ми стана много приятно, когато шефката смени антивирусната на компа си... Пита ме коя да сложи - аз казах БитДефендър... Маха тя НОД32 и слага бит дефендър... След няма и 5 минути - над 20 вируса, троянци, бла бла бла... Не ща да чувам че нод била добра антивирусна... За мен добра антивирусна е касперски... Много корава програма, много сериозна защита... ама майка му стара, като я включа и половината ми свободна рам отива по дяволите...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Аз съм с бит дефендър 10 фрии всишън... И наскоро ми стана много приятно, когато шефката смени антивирусната на компа си... Пита ме коя да сложи - аз казах БитДефендър... Маха тя НОД32 и слага бит дефендър... След няма и 5 минути - над 20 вируса, троянци, бла бла бла... Не ща да чувам че нод била добра антивирусна... За мен добра антивирусна е касперски... Много корава програма, много сериозна защита... ама майка му стара, като я включа и половината ми свободна рам отива по дяволите...

Аз не мисля така. Касперски заема много по-малко рам от ИЕ и Лисицата даже:

Публикувано изображение

Ако някой ден компютъра ти не ще да стартира не се чуди от какво е - Symantec ти е пропуснала вируси и ОС ти се е сринала :angry:

За 6 години е нямало такъв момент :angry:

Редактирано от bloodse3ker (преглед на промените)

Ако някой ден компютъра ти не ще да стартира не се чуди от какво е - Symantec ти е пропуснала вируси и ОС ти се е сринала :speak:

Имаш ли такъв случай?

За мен най-добрата антивирусна е Symantec Corporate Edition - никакви лицензи...

Съвсем не съм сигурен, че програмата е безплатна, ама хич даже.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Имаш ли такъв случай?

Съвсем не съм сигурен, че програмата е безплатна, ама хич даже.

Нямах предвид, че е безплатна, а че не и трябват кракове,крикове,серийни номера и тем подобни..

Аз не мисля така. Касперски заема много по-малко рам от ИЕ и Лисицата даже:

Публикувано изображение

Ами моя милост е с 1 гига рам... Като изключа касперски и свободната ми рам незнайно как се удвоява според таск мениджъра... Сега съм с Бит Дефендър и няма кой знае каква разлика от включена и изключена антивирусна... Даже 3Д марка ми прави някакви 200-тина точки отгора ако си изключа антивируса.. Тъй че... Всеки си е доволен от нещо... Просто съм пробвал и касперски и нямам желание да я пробвам пак...

Ами моя милост е с 1 гига рам... Като изключа касперски и свободната ми рам незнайно как се удвоява според таск мениджъра... Сега съм с Бит Дефендър и няма кой знае каква разлика от включена и изключена антивирусна... Даже 3Д марка ми прави някакви 200-тина точки отгора ако си изключа антивируса.. Тъй че... Всеки си е доволен от нещо... Просто съм пробвал и касперски и нямам желание да я пробвам пак...

E, съгласи се, че не може на всички тук Касперски да ни заема малко памет, а само на теб да ти взима 3 пъти повече!

Аз също съм бил с Касперски, и трябва да ти кажа, че не заема много оперативна памет, нито пък товари процесора.

Явно руската програма нещо не ти харесва хардуера, само така мога да си ги обясня нещата. Това се е случвало и при други КС, не си единствен, но за съжаление попадаш в списъка на редките случаи. Защо си мисля, че това се случва на потребители, които са избрали компютърни конфигурации на АМД! Публикувано изображение

Защо си мисля, че това се случва на потребители, които са избрали компютърни конфигурации на АМД!

Не мисля че има връзка,препоръчително е да се инсталира на чист уин и от къде е изтеглена програмата също има значение,друга антивирусна програма освен KIS/KAV не съм ползвал,не че няма добри алтернативи на нея,но просто съм свикнал прекалено много с нея и съм се доверил напълно,ползвам AMD процесорите и конфигурациите също и нямам проблем с антивирусната програма до сега. :)

Поздрави! :)

Не мисля че има връзка,препоръчително е да се инсталира на чист уин и от къде е изтеглена програмата също има значение,друга антивирусна програма освен KIS/KAV не съм ползвал,не че няма добри алтернативи на нея,но просто съм свикнал прекалено много с нея и съм се доверил напълно,ползвам AMD процесорите и конфигурациите също и нямам проблем с антивирусната програма до сега. :P

Поздрави! :P

С AMD процесор съм. Касперски ми заема по малко рам от скайпа и лисицата бе хора!

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

...Касперски ми заема по малко рам от скайпа и лисицата бе хора!

Нормално, дори не разбирам на кое толкова се чудиш. А и по-важно е натоварването на процесора.

Не ми е ясно и защо се повдига въпроса за марката на процесора и каква е връзката между него и защитната програма. В системните изисквания на защитните програми не съм срещал условия за марка на процесор, но не съм и очаквал да видя такива. Някой би ли обяснил казуса?

Не ми е ясно и защо се повдига въпроса за марката на процесора и каква е връзката между него и защитната програма. В системните изисквания на защитните програми не съм срещал условия за марка на процесор, но не съм и очаквал да видя такива. Някой би ли обяснил казуса?

Въпросът е повдигнат на място, според мен! Много неща на теория изглеждат различно практически!

На пръв поглед изглежда нелогично, но е факт, че Касперски в редки случаи влиза в конфликт с хардуера на отделни машини!

Мсиля, че Tigertron е вече време да се намеси, и да поясни дали е така в действителност!

В ръководството за работа с Kaspersky на първа страница са посочени следните изисквания:

Изискванията за програмата са:

- Минимум 256 MB RAM

- Windows 2000/XP/Vista

- 50 MB свободно дисково пространство

- Връзка с интернет (за активация на продукта)

- Microsoft Internet Explorer 5.5 или по-нова версия

- Microsoft Windows Installer 2.0

Никъде не се споменава марка на процесор.

В официалната страница под таблицата System Requirements покрай изискващите се оперативни системи пише, че за Windows 2000 до ХР Pro 64 bit се изисква

"Intel Pentium 300 MHz or higher (or equivalent)

128 MB of RAM",

а за различните модификации на Vista:

"Intel Pentium 800 MHz or higher (or equivalent)

512 MB of RAM".

Къде пише, че се изисква само Intel?

Надявам се, че не е нужно да ровя и за други защитни (а и не само) програми.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Нема твое , нема мое всичко е Eset Software! Публикувано изображение

Редактирано от Haryy_Potter (преглед на промените)

Нема твое , нема мое всичко е Eset Software! Публикувано изображение

На недобре формулиран въпрос имаме перфектно формулирано, компетентно и аргументирано мнение. Браво! :P

Редактирано от Mithu (преглед на промените)

Нормално, дори не разбирам на кое толкова се чудиш. А и по-важно е натоварването на процесора.

Единствено се чудя на хората,които се изказват неподготвени и некомпетентно :headphones: С Касперски съм още от 4 та версия насам през всичките му версии.Сега преди 3 дни сложих 325 кис ама вече я изчегъртах/със зор/и сега съм си пак със 125 версия ПРЕВЪЗХОДНА :) Тези които се изказват за това,че Касперски била тежка програма,ще и споделя следното:

Бях със Касперски Про 5 компа-450 мг.херца/рама 64 - ще кажете че съм бил луд Публикувано изображение

Аз и сега съм си такъв,но отдавна с доста по мощен комп.Та тогава Касперски работеше добре,само при сканиране отнемаше 4 часа ама това го правих месечно и вечер.После по понятни причини сложих нод32...и я махнах,защото се оказа че товари компа и бавно се стартира.Сложих Авира и така работих 3 месеца.От нея съм по доволен отколкото от нода!!!Това нодче и просто зелено оченце и нищо друго...сериозно имам впредвид.За бързащите ще кажа,че нод32 ми беше платен/лиценза беше месечен от интернет доставчика/и нямаше фиксчета,ама ...го разкарах.После с Касперски версии6/7 на единият комп съм с бета версия 8 на кис изобщо не товарят така както казват-това е било и беше отдавна още при 4,5/5 версии от 6.411 насам не е така!Всеки решава сам-аз за себе си реших.Успех на всички тестуващи Публикувано изображение

Руснаците са създали антивирус. Не знам защо хората продължават да се връзват на глупости като NOD32, Symantec, Avast, AVG и т.н.

• 2 седмици по-късно...

Нека и аз да кажа нещо.Аз бях с NOD32.Преди време мой познат ми демонстрира нагледно коя антивирусна е по добра.На едо CD си има точно 143 вируса, троянци, червей, Spyweeare и други буклуци.Та зарази си един хард диск на който беше исталиран AVG,пусна да сканира и откри 119 вируса.После исталира Bitdefender 114 вируса, NOD32 -126 вируса,KIS 6- 141 вируса.сами си правете извод коя е по добра.Е да Kaspersky малко товари системата повече от другите но за съвременните PC това не е от значение,важното е че си върши работата перфектно. :nono:

Аз предпочитам ESET NOD32.

Правилен избор :speak:

Касперски :speak: The Best Antivirus Ползвате Нода заради лиценза,Аваста заради безплатната поддръжка.Касперски си е Касперски и митът за това,че товари компа е развенчан Публикувано изображение

Не предпочитам никоя Антивирусна, защото съм се напатил от тях и вече не използвам.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.