Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво държи Инана в ръцете си?

Featured Replies

inanna_omega.jpg

Омега? Две усукани тръстики, които са символ на какво? Това, което държи дали изобразява входът към хамбарите, тъй като е богиня на плодородието? :speak:

Символът на Везни? :)

libra.jpg

Не пипам ... питам за тази фигурка на Инана. cool.gif

InannaStanding.jpg

inanna_omega.jpg

Омега? Две усукани тръстики, които са символ на какво? Това, което държи дали изобразява входът към хамбарите, тъй като е богиня на плодородието? ;)

Символът на Везни? :)

libra.jpg

Да, символът на Везни.

Някои казват, че Инана държи стъкленицата с жива вода в ръце, други откриват там знакът Анкх, но това е едно и също, впрочем.

Името Инана е по-правилно да се произнася Инан. От тук можеш да извлечеш същността на тази, която носи това име - Ин + Ан(Ян) - единство на Дух и Материя. Символът на Либра (защо ли на латински либерта е свобода...)показва точно това - долната хоризонтална част - Материята и горната извита, подобна на арка част - Небето. Ан е точно бога на небето в шумеро-акадската митология. Инана неслучайно е неговата дъщеря. Ан-унаки се превежда като онези, които слязоха от небето. Ин знаеш какво олицетворява - непроявената същност, ин-ертната материя, несъзнаваното, тъмното, Ян е светлината на съзнанието. Инан в превод значи - ум/дух /Ан-ум/, потопен, слязъл в материята от небето или още по-кратко - о-духотворена материя или още по-по-кратко - осъзнатият Аз - онзи, който е подчинил сам себе си на небесните закони, прилагащ ги в материята, в която пребивава временно.

Инана е божествената хармония на едно динамично равновесие. Везни е точно това - движението на покоя.

В акадската митология Инана е тази, която подобно на Прометей, който открадва огъня от боговете и го донася на хората, открадва божествената сила Ме от Енки. Енки е олицетворение на Лъва - създаването на човечеството е през ерата на Лъва много време преди Апис - златния Телец на египетската цивилизация. Затова и Инана е изобразявана често като яздеща лъв - символика на обяздване на емоциите (докато Телецът е символ на страстите, то Лъва олицетворява емоциите - страстите са по-нисша еманация на емоциите) и подчинението им на Небето. Лъвът сам по себе си символизира Аз-ът. Инана е обязденият от небето Аз - ето смисъла и на така нареченото огледало на Венера - Aphrodite-Venus-Ishtar-Inanna-Hathor.gif. Този символ се нарича още Venus in Leo. Eто ти го и знакът Анкх - s8_1.gif, представляващ абсолютно същото. Обаче, забележи - при този символ кръгът е винаги отгоре - ИнАн означава буквално Ум/Дух, обладаващ материята и подчиняващ я на законите на небето чрез единството на дух и материя, което символизира хармонията на абсолюта - вечното движение на покоя. Но не материята върху Духа, а обратното - Духът е винаги отгоре!!! Сатанистите са тези, които обръщат обратно знака Анкх и го израждат в значение на Материя, която е задушила Духа. Когато хоризонталното рамо на кръста е високо, този кръст е символ за просветленост, просветеност, добронамереност и нравствена чистота. Когато хоризонталното рамо на кръста е ниско, този кръст е символ за примитивизъм, непросветеност, злонамереност и неморалност. Този кръст, всъщност е издигнат меч. Това е безкрайно далеч от Везни - точно обратното на същността на Инана е този обърнат Анкх - Ankhgnostik.jpg. Той е по-скоро символ на Овена - Ankhgnostik.jpg Трябва да видя арх. Айфел не е ли под знака на Овен случайно - 200px-Eiffel_tower_from_Champ_de_Mars.jpg, защото Айфеловата кула е просто един грандиозен паметник на Марс. На всичко отгоре е и от желязо - металът на Марс.

Я да видим къде още го има този Анкх - небе и материя - при Овен и Уран е обърнат - mars.jpg и uran.jpg,

при Сатурн също е отдолу, само че кръгът, освен отдолу, е разцепен и на две - 12.gif- 8.jpg.

При Меркурий и Плутон, освен при Венера, кръгът е отгоре отново, макар при Меркурий да има още един полукръг отгоре му, наподобяващ рогца symb3.gif, а при Плутон да е отделен от материята вече . При Меркурий имаме пентаграм - ей ти го и жезълът на Хермес или кадуцеят на Тот, все същото е - cadeusus.gif

При Плутон имаме оформен добре и отделен вече от материята Аз - pluton.jpg, нещо като песъчинка, попаднала в мида и образувала се в перла, която вече се отделя от мидата - материята. Това се случва именно с Духа, когато попадне в материя - перлата е символ на Душата - частичка от Духа, която при смъртта се отделя от плътта - Плутон символизира смъртта в езотериката...

ИнАн в Дао има този символ - ing_yang_big.jpg

а при Кабала е хексаграма - 100px-Hexagram.svg.png - числото 6 е числото на Венера.

Я да видим... вход към хамбари ли олицетворява Инана, както си мислиш ти или един Изход - tomb.jpg

Инана е имала първоначално това символно значение, много по-късно се изражда смислово като олицетворяваща плодородие и силите на живата природа. Като такава тя вече не е Везни, а Телец. Затова и толкова много ти се интересуваш от нея именно в този й аспект. :help::)cool.gif

Омега ли казваш... хм, това е много добро попадение - ако човечеството е създадено през ерата на Лъва, то Лъв се явява Алфата - 50px-Leo.svg.png. Ако Началото - Алфата е Лъв, то тръгвайки от Лъв, тогава, краят ще е Везни. Супер точно попадение - ето ти я Омегата - omega.jpg

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

• Автор

Духът върху материята... материята върху духа ... дрън-дрън. Това не го вярвам.

Обаче открих, че това, което тя държи е символ на ВХОД, а не на изход, както и жезъл. Не мислиш ли, че е нормално нещо, което е олицетворение на жената и женствеността да се свързва с вход? ... Може би вхъд към подсъзнанието...!!! Защо да е с изход?

Виж:

http://www.symbols.com/encyclopedia/42/421.html

Позата й наистина прилича на кръст! Такава е позата на Богинята, на Майката-Земя. :):):) Я да видим знаеш ли какво е това и какво означава? :)cool.gif

fertility-doll.jpg

25722.gif

Редактирано от Pulno_Kuku (преглед на промените)

Духът върху материята... материята върху духа ... дрън-дрън. Това не го вярвам.

Обаче открих, че това, което тя държи е символ на ВХОД, а не на изход, както и жезъл. Не мислиш ли, че е нормално нещо, което е олицетворение на жената и женствеността да се свързва с вход? Защо да е с изход?

Виж:

http://www.symbols.com/encyclopedia/42/421.html

Позата й наистина прилича на кръст! Такава е позата на Богинята, на Майката-Земя. :):):) Я да видим знаеш ли какво е това и какво означава? :)cool.gif

fertility-doll.jpg

25722.gif

Жената, моето момиченце, е Изход.

Вход е момиченцето... като теб. Там се влиза...

Жената е тази, която ражда. Роденото излиза...

Богинята Майка е богиня на Телеца. При Везни Богът е Небето, затова и кръгът е отгоре, а при Телеца бог се явява плътта, което е безкрайно далеч от везните и понятието им за Бог.

• Автор
Жената, моето момиченце, е Изход.

Вход е момиченцето... като теб. Там се влиза...

Жената е тази, която ражда. Роденото излиза...

Щом е така, майната му на фалоса като символ на плодородие! ;)

biggrin.gif

ithyphallic.gif

Богинята Майка е богиня на Телеца. При Везни Богът е Небето, затова и кръгът е отгоре, а при Телеца бог се явява плътта, което е безкрайно далеч от везните и понятието им за Бог.

Е па щом ще отделяш едното от другото и ще отричаш някоя част от творението, твоя работа. :down:

Не можеш ли да намериш БАЛАНС между земното и "небесното"! ;)

Щом е така, майната му на фалоса като символ на плодородие! ;)

biggrin.gif

ithyphallic.gif

Е па щом ще отделяш едното от другото и ще отричаш някоя част от творението, твоя работа. :down:

Нали това ти казах току що - Творението е твоят бог.

Духът е не-съ-творен. За мен това е Богът. И към него се стремя, не че отричам творението.

А ти си изповядвай творението, няма лошо... подобното подобно привлича... един ден, не сега, сега ти е рано още, но един светъл ден ще проумееш какво ти казвам.

Аз не бързам да излизам от Самсара. :down:

Не каза за дървените фигурки, които показах. Символ на какво са? ;)

Знам това. biggrin.gif;)

Търси си сама... а не чакай някой да те храни в устенцата. Така се излиза от Самсара, което значи сам съм бог - Сам са Ра ( нещо като Тралала Пак Аз). biggrin.gif

• Автор
младост (ляво) и плодородие (дясно)

Ти за египетската й интерпретация ли говориш? Аз питам за Инана, която е на първия ми пост. Там Инана държи един и същ знак във всяка ръка. ;)

Знам това. biggrin.gif:down:

Търси си сама... а не чакай някой да те храни в устенцата. Така се излиза от Самсара, което значи сам съм бог - Сам са Ра ( нещо като Тралала Пак Аз). biggrin.gif

Аз много добре знам какво означават дървените фигурки. Зададох ти реторичен въпрос.

малко далеч от Египет са открити - статуетките са от Гана. легендата също.

но да, традицията съществува из цяла Африка.

малко далеч от Египет са открити - статуетките са от Гана. легендата също.

но да, традицията съществува из цяла Африка.

Из целия свят е така, не само из Африка.

Аз много добре знам какво означават дървените фигурки. Зададох ти реторичен въпрос.

А аз много добре зная, че ти знаеш, че аз знам... biggrin.gifcool.gif

а аз смятам, че потребител Pulno_Kuku е един стар наш познайник, който изяде банана заради несполучливите си шеги и още по-несполучливите си фотоколажи.

• Автор
а аз смятам, че потребител Pulno_Kuku е един стар наш познайник, който изяде банана заради несполучливите си шеги и още по-несполучливите си фотоколажи.

Досега показа знания. Тук грешиш. ;)

В акадската митология Инана е тази, която подобно на Прометей, който открадва огъня от боговете и го донася на хората, открадва божествената сила Ме от Енки.

Инана е същински Прометей, същински змей, който открадва нещо вълшебно или същински герой, който открадва вълшебното нещо от лошата триглава ламя. biggrin.gif

Щом всеки се изказа, тогава променям въпроса. Това на първата снимка Инана ли е или Лилит или и двете едновременно? biggrin.gif

Досега показа знания. Тук грешиш. ;)

Инана е същински Прометей, същински змей, който открадва нещо вълшебно или същински герой, който открадва вълшебното нещо от лошата триглава ламя. biggrin.gif

Щом всеки се изказа, тогава променям въпроса. Това на първата снимка Инана ли е или Лилит или и двете едновременно? biggrin.gif

Абе то всеки не се е изказал, ама карай...

Лилит идва от акадско-шумерската митология отново. Неин първообраз е Шумерската Лилиту, наричана е още слугинята на Инана. Чети защо това е така и мисли.

• Автор
Абе то всеки не се е изказал, ама карай...

Лилит идва от акадско-шумерската митология отново. Неин първообраз е Шумерската Лилиту, наричана е още слугинята на Инана. Чети защо това е така и мисли.

Значи Луцито не й е брат? ;)

В акадската митология Инана е тази, която подобно на Прометей, който открадва огъня от боговете и го донася на хората, открадва божествената сила Ме от Енки.

Инана като Прометей не е ли като Луцифер, който е "просветленият" и "просветлитеят"?

Значи Луцито не й е брат? ;)

Инана като Променей не е ли като Луцифер, който е "просветленият" и "просветлитеят"?

Инана е самият Прометей. Самият Луцифер. Наричай го както щеш. Другата дума за него е интелект.

Огледалото на Венера е огледалото и на Луцифер.

Когато срещнете човек, представител на зодия Везни, внимавайте - вие се оглеждате в него такива, каквито сте всъщност и ако това не ви хареса особено, не се сърдете на огледалото... То е безпристрастно.

• Автор
защо ли луциа фри говори като стара мома...

и все я тегли към мъже-мразтвото.

работата е сериозна!

ама и ти и покажи копче и после една седмица не и спира латерната.

работата е сериозна!

Точно такива мъже като теб, които се страхуват от жените са променили образите на Богинята през вековете. Те още образът на Инана са променили, понеже този образ, който познаваме със сигурност е променен предишен образ на Богинята. А тези, които са измислилил християнството са най-големите лъжци, подлеци, манипулатори и между другото съвсем очевидно и за най-простите е че са били женомразци. :)

О, ПРЕПИКАТЕЛНИЯ, здрасти стари друже!

Виж ся, такова, аз обичам мъжете... ама мъжете, нъл ръиш. Гноми нещо не ми се вместват в категорията мъж.

Я по-добре си гледай политиката и Атака там, че явно с жените никак те няма.

И Инана не я бъркай с няня. :)

Всъщност, може и да се каже, че Инана е и няня. biggrin.gif Нали знаеш богинята Майа? На гръцки Майя означавало "акушерка", "женски доктор", "добра майка", "грижовната майка" или " леличка".

:P

А Бона Деа, която е същата е "Добрата Богиня". :)

bona_dea2.gif

bon%20dea.jpg

Зад Кюкю Кюксън стои една матриархална личност, която е на път да се превърне в Маат, точно како Аврам се е превърнал в Авраам. cool.gif Това са двете страни на монетата самсара, която Телец не иска да изпуска. Имам един такъв познат Телец. Всеки прави вечер нещо , ако не може да заспи. ;) Аз броя овци(телци), а той си брои парите. biggrin.gif И ги обръща най-вече откъм страната с цифрата- маатриархата. Обратната страна на минетата е образа на патриархът-кесър.

Думите на Исус за тези тип хора са - "Дай на кесърът-кесаровото и на матерът-маатеровото"(че голям шовинизъм/chauvinism от ревност ги гони laugh.gif )

Първото божество, което хората са почиали след силите на природата е било Майката-Земя.

ai_khanum_cybele1.JPG

chemiakin_cybele.jpg

venusfigs.jpg

Държи Рогът на изобилието

laussell.jpg

seated_goddess.jpg

И този рептил също е Богинята-Майка. :P

AH1L03Idol3.jpg

AH1L01VC.jpg

templegroundplan.jpg

Точно такива мъже като теб, които се страхуват от жените са променили образите на Богинята през вековете. Те още образът на Инана са променили, понеже този образ, който познаваме със сигурност е променен предишен образ на Богинята. А тези, които са измислилил християнството са най-големите лъжци, подлеци, манипулатори и между другото съвсем очевидно и за най-простите е че са били женомразци. :down:

Всъщност, може и да се каже, че Инана е и няня. biggrin.gif Нали знаеш богинята Майа? На гръцки Майя означавало "акушерка", "женски доктор", "добра майка", "грижовната майка" или " леличка".

:ph34r:

А Бона Деа, която е същата е "Добрата Богиня". :)

bona_dea2.gif

bon%20dea.jpg

Първото божество, което хората са почиали след силите на природата е било Майката-Земя.

ai_khanum_cybele1.JPG

chemiakin_cybele.jpg

venusfigs.jpg

Държи Рогът на изобилието

laussell.jpg

seated_goddess.jpg

И този рептил също е Богинята-Майка. :P

AH1L03Idol3.jpg

AH1L01VC.jpg

templegroundplan.jpg

Всички тези форми, където душата влиза за период от 60-80 години понастоящем на Земята са тленни. ;) ....и 100 цици и 50 маточни отверстия да има тялото- душата там пребивава за малко. Самото плодене става по закони, които не познаваш, но плодът е отделна душа и отделна индивидуалност. Това със сигурност. cool.gif Ти само си предоставяш тялото да се развива, така, както Майа си предоставя тялото за всички организми.

А с напредване на кали-йуга продължителността на живота ще намалява докато към края на кали-йуга средната продължителност на живота ще бъде 15 години, като половата зрялост ще става на 5 годипна възрст при всички. ;) за това към края на кали-йуга ще останат само цигани, абрахамци и някои диви некултивирани племена,които оцеляват в матрицата с животинска имунна система с матрични кодове близки до инстинктите. ;)

За сравнене- в Сатйа-йуга средната продължителност на човешкия живот е била сто-хиляди (100,000)години.

....така, че ако си Телец не си умерила югата за земен живот в матрицата сега... biggrin.gif

Редактирано от Maat (преглед на промените)

• Автор
А с напредване на кали-йуга продължителността на живота ще намалява докато към края на кали-йуга средната продължителност на живота ще бъде 15 години, като половата зрялост ще става на 5 годипна възрст при всички. ;) за това към края на кали-йуга ще останат само цигани, абрахамци и някои диви некултивирани племена,които оцеляват в матрицата с животинска имунна система с матрични кодове близки до инстинктите. ;)

За сравнене- в Сатйа-йуга средната продължителност на човешкия живот е била сто-хиляди (100,000)години.

Лелеееейййййййййй!!! :) Какво доживях да видя!!! Аз ще чакам да видя как продължителността на живота намалява и достига до 15 години. :)

Всички тези форми, където душата влиза за период от 60-80 години понастоящем на Земята са тленни. ;) ....и 100 цици и 50 маточни отверстия да има тялото- душата там пребивава за малко.

Да, така е! За малко е и са тленни! Ама на мен ми харесва тук. Друго не си спомням да съм виждала. ;) ;) :down:

Но, ако дойдат извънземните и ме вземат на някоя друга планета, на която се живее по няколко хиляди години, може и да ми излезе късмета. biggrin.gif Но и на Земята не е зле. Засега.

Самото плодене става по закони, които не познаваш, но плодът е отделна душа и отделна индивидуалност. Това със сигурност. cool.gif

И кои са тези закони, по които става плоденето???

Ти само си предоставяш тялото да се развива, така, както Майа си предоставя тялото за всички организми.

Да, Майа предоставя тялото си на всичски живи и неживи организми на Земята ,така както Chhinnamasta е нахранила себе си и своите земни чада - прислужниците й със събствената си кръв като си отрязала сама главата.

Chhinnamasta и Майа са само едни от проявленията на богинята Парвати, нали?

ht92.jpg

Да, така е! За малко е и са тленни! Ама на мен ми харесва тук. Друго не си спомням да съм виждала.

Но, ако дойдат извънземните и ме вземат на някоя друга планета, на която се живее по няколко хиляди години, може и да ми излезе късмета. biggrin.gif Но и на Земята не е зле. Засега.

И кои са тези закони, по които става плоденето???

Да, Майа предоставя тялото си на всичски живи и неживи организми на Земята ,така както Chhinnamasta е нахранила себе си и своите земни чада - прислужниците й със събствената си кръв като си отрязала сама главата.

Chhinnamasta и Майа са само едни от проявленията на богинята Парвати, нали?

ht92.jpg

Ами да. Бидейки душа с влияние от 2-ри еволюционен архетип подсказва, че имаш още да учиш докато си спомниш изначалното си състояние. Овен, бидейки първи би следвало най-малко да си спомня, но при него има това що се нарича жертовоготовност и той много бързо може "да си спомни" за Огъня. само трябва да реши дали е Агни в майа(огън в илюзия) или е Трансцедентлаен огън. Но Телецът-да. Той има много време, тъй като е самата инерция в архетипите. за това му помагаме, но след като реши, че той знае най-много-нека се справя сам. най-мнгоо проблеми ще има с Лъв и Скорпион архетпи, които ще му покажат, че дори и телешкото непукизъм към консумиране на материята е панятов. Прабхупада сравнява насладата от материалния свят като камила, която дъвчи тръни и сокът от тях се смесва с кръвта в устата и. :shock11: Това като пример, че животните нямат висш всус за наслада-трнсцеденталнтоо блаЖЕНСТВО. cool.gif . Което съзнавам не се получава на сила. То е част от етапността.

Като ти харесва в преходното-ще има да учиш доста. :shock11:http://www.youtube.com/watch?v=_BtMuSjnGcY

Ти нали ми каза "Сбогом", ко праиш тука?... biggrin.gif Очаквах да те видя при Кришна вече?... :brick wall: ... Думата "С-богом" е идентична с Adios Adieu... con dios cool.gif ... в матриалния свет има само "До виждане". cool.gif При Майа се виждаме с тези очета... cool.gif

• Автор
Прабхупада сравнява насладата от материалния свят като камила, която дъвчи тръни и сокът от тях се смесва с кръвта в устата и. :shock11: Това като пример, че животните нямат висш всус за наслада-трнсцеденталнтоо блаЖЕНСТВО. cool.gif . Което съзнавам не се получава на сила. То е част от етапността.

Тоя не ми го давай като пример какво бил казал. Той е само един човек, а един човек не може да претендира, че притежава цялото висше познание на и за света. :shock11:

Ти нали ми каза "Сбогом", ко праиш тука?... biggrin.gif Очаквах да те видя при Кришна вече?... :brick wall: ... Думата "С-богом" е идентична с Adios Adieu... con dios cool.gif ... в матриалния свет има само "До виждане". cool.gif При Майа се виждаме с тези очета... cool.gif

Питай Кришна!

Клефуция-виж ся, такова...май обичаш само себе си

и не бъркай себе си с ъъъ... жените biggrin.gif нъл ръиш ...

то като нема мъж да ти обръща внимание , еъ

тука ше си прекараш критическата

biggrin.gif Разбира се, че се обичам. Човек, който не обича себе си, крив му е целия свят... нещо като препикателно черногледче такова едно мъничко се получава. laugh.gif

"Обичай ближния като себе си." е завещал Христос. Не е казал "Мрази ближния като себе си!", нъл тъй :cupid:

Отвсякъде погледнато - дори и от психологична гл. точка хората страдат именно, защото не могат да се обикнат, от там и цялата тази о-мраз-а по света.

Критическата ми е още далеч много, но види се - ти твоята си я носиш по рождение.

Мъже има, ала ти не се подреждай на опашката барабар Петко с тях, естественият отбор ще те отхвърли сам по себе си, щото не се обичаш досататъчно. Та не питай кво правим сега, а започни от себе си. Първо опитай да се усмихнеш. Не боли. :angry:biggrin.gif

Точно такива мъже като теб, които се страхуват от жените са променили образите на Богинята през вековете. Те още образът на Инана са променили, понеже този образ, който познаваме със сигурност е променен предишен образ на Богинята. А тези, които са измислилил християнството са най-големите лъжци, подлеци, манипулатори и между другото съвсем очевидно и за най-простите е че са били женомразци.

:rolleyes:

А Бона Деа, която е същата е "Добрата Богиня".

За поповете евнуси и за "светите" оффци е точно така. Но това важи не само за християнството, а за всички религии с превес към патриархалната догма. Да те светна една работа - видиш ли мъжки бог някъде в култ - да знаеш - създателите му и поклонниците му още търсят тато си... защото мъжкият бог не е нищо друго освен могъщият Архетип на Анимуса.

Подобно стои и положението с Богинята-Майка. Тя пък се явява архетип на Анимата. И съответно е за хората, които са в сукалческия си период...

А истината е някъде по средата..

• Автор
А истината е някъде по средата..

В случая е по-скоро отвъд.

А Инана не ти ли прилича на Сфинкса? Дали Сфинкса не е същото?

Инана се свързва с крилат лъв. Самата тя има крила на птица или ангел и крака на сова. До нея има застанали две сови. В този смисъл, сфинксът не е ли същото? Сфинксът има глава и гърди на жена, тяло на лъв и крила на птица.

inanchim.jpg

От Уикипедия:

Името Сфинкс възникнало по-късно, може би от близостта с глагола σφινγω -удушавам, а самия образ-под малоазийско влияние е придобил вида на полужена-полулъвица.

Сфиксът се е свързвал с удушаване, подобно на Лилит, а някои твърдят, че и на Инана - убивали, удушавали пеленачетата, а понякога и мъжете, които срещали през нощта. Лилит била Кралица на нощта, с крака на сова и крила на птица. А Богините са все в присъствието на лъвове. Точно като при Сфинкса.

А и символът на богинята Астарта - същата като Инана е сфинкс.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.