Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво държи Инана в ръцете си?

Featured Replies

• Автор
когато клефуция и пурко(maat) понаучат English могат поне да прочетат кво пише в en.wikipedia.org

за инана.а дотогава.... :nono:

Ние и тримата с тях знаем английски език достатъчно добре, за да си прочетем и сами това, което пише в Wikipedia и на други места.

А ти, ако си този, за когото си мисля, що не се включиш в темата Астрология да кажеш за слъчневото затъмнение. Все пак ще ни влияе 6 години. А ако не си този, за когото си мисля и не разбираш от астрология, тогава се махай, щото от тебе полза няма.

а при Кабала е хексаграма - 100px-Hexagram.svg.png - числото 6 е числото на Венера.

Обаче символът на Венера е звезда с 8 лъча!

А Лилиту е дух, който се е заселил в стъблото на дървото на Инана - вероятно световното дърво.

Редактирано от Pulno_Kuku (преглед на промените)

• Автор
според уикито това което държи са две усукани тръстики символ на инана=иштар

Е те тва е интелигентен отговор. Това очаквах да чуя. biggrin.gif

Това са две усукани тръстики, символ на Инана/Ищар. ;):nono::lol6:

То аз не че не очаквах тея тръстики да са символ на мюмюлманите например. biggrin.gif

Е те тва е интелигентен отговор. Това очаквах да чуя. biggrin.gif

Това са две усукани тръстики, символ на Инана/Ищар. ;):nono::lol6:

То аз не че не очаквах тея тръстики да са символ на мюмюлманите например. biggrin.gif

умнико ,ми то тука клефуцките говореха зааа.... знак ВЕЗНИ biggrin.gifbiggrin.gif

а то били 2 тръстики

нали тва беше въпроса (темата) - кво държи инана в ръцете си

или си забравил???(или взе да прифащаш от клефуция-тя отиде да доносничи)

Редактирано от hari solomon (преглед на промените)

За поповете евнуси и за "светите" оффци е точно така. Но това важи не само за християнството, а за всички религии с превес към патриархалната догма. Да те светна една работа - видиш ли мъжки бог някъде в култ - да знаеш - създателите му и поклонниците му още търсят тато си... защото мъжкият бог не е нищо друго освен могъщият Архетип на Анимуса.

Подобно стои и положението с Богинята-Майка. Тя пък се явява архетип на Анимата. И съответно е за хората, които са в сукалческия си период...

А истината е някъде по средата..

Нейде между Хермес и Афродита...

Нейде между Хермес и Афродита...

biggrin.gifbiggrin.gif Още по-нагоре - не само по средата между краката.

според уикито това което държи са две усукани тръстики символ на инана=иштар

лельо можеш да ми лапнеш банана ама не знам да не си лепнала нещо от

братчедите на централна... cool.gif

а ти понаучи некоя дума чужд език че само преписваш от

смешни бг -руски източници и става голем смех

На това не смятам да отговарям, не ме касае... а ти по-леко, че издаваш сянката си...

• Автор

Ето я Инана със същия символ, който освен вход/изход символизира и жезъл.

InannaCedarDatePalmNibruKing.jpg

Луция, прочети и ми кажи на какво ти прилича това? cool.gif

...a drawing after a cylinder seal found at Sumerian Nibru (Akkadian Nippur) of the Ur III period (circa 2150 B.C.) showing Inanna bestowing symbols of rulership to a king who pours out water (?) into a pot containing perhaps a seedling plant, a date palm (?) with two clusters of dates. Two gods with horned helmets observe the coronation. To the viewer's left is a tall Cedar tree (?). According to one myth Inanna accompanied by her brother Utu the sun-god descends to the earth from heaven to "acquire knowledge" by eating of various herbs and trees. One of the trees she eats of is stated to be a cedar. Cedar nuts are consumed and used as a garnish in several Middle Eastern meals to this day. At Nibru/Nippur archaeologists found clay tablets which revealed one of Inanna's Sumerian epithets was nin-edin "the lady of edin" and Inanna-edin "Inanna of edin." Her husband was Dumuzi the shepherd who bore the Sumerian epithet mulu-edin "the lord of edin." The "lady of edin" ate of a cedar tree to acquire sexual knowledge so she could perform her conjugal duties with her new husband, "the lord of edin." Both Inanna and Dumuzi also bore another Sumerian epithet ama-ushumgal-an-na "the mother is a great serpent-dragon of heaven."

Garden of Eden -Inanna of edin

biggrin.gifbiggrin.gif Още по-нагоре - не само по средата между краката.

Че то особеностите на потомството на Хермес и Афродита са на последно място е свързани с пространството между палците! Хермафродитизма (не в медицински аспект) е принципно нова концепция (в митологията) за битието и възприятието му, а те и двете минават през кратунката на първо място!

biggrin.gif бананите ти ги лапаш, май още ти се хапват, а

отвъд шегата... искам да ти кажа нещо сериозно - никога за никого не съм и няма да доноснича

по-скоро бих умряла

виж сега, всичко де е от Шумер си има първообраз

Ура ти каза нещо по въпроса май..

Да, наистина, по мое доста задълбочено и продължително изследване ШУМЕРИТЕ са наследниците на Луннния култ към Шива( и Майа). cool.gif

Тази част от Богинята майка, която помага на Слънчевият култ(освобождаване от матрицата и самсара) се нарича Йога-Майа.Това е Венера или Лаксми. Тази част, която се противпоставя на Слънчевият култ се нарича Маха-майа(Кали). Това са адските планети от Земята надолу. Като ЧИСТИ архетпи(без примеси) това са съответно конзора на Кришна и конзорта на Шива. Всеки един от тези "нива на съзнание" придърпва Луната или като Венера, или като Земята и надолу под нея.

В Кришна съзнание няма такова противопоставяне на половете- патриатрхат или матриархат. Кришна няма за цел да сблъсква двата пола за да вади синтеза от сблъсъка, а за всеки един пол и каста има специална рецепта за излизане от матрицата. Трябва да призная, че Кришна не обича мачовци и разни бизони, миришещи на мъжки хормони-тестостерон biggrin.gif , но и оставя тази част от богинята-майка(Гая-три)на Шива, която не иска да служи за освобождаване от самата матрица, която е създадена за материалните желания на душата. cool.gif

000000_0oRN4yQVsu.jpg

Знаците с мудра(пръсти) за маха-майа за двете длани под прав ъгъл, формиращи знака Тау или кутре и показалец изправен и, какъвто е сумвола на металисти и сатанисти. Това е знакът на Телецът или на Маха-майа.

Има разлика с знакът на Венера и Вишну, наследен от римляни, като "Victory", по-късно то хипитата и пацифистки активисти. Но това е знакът, който позлват и СДС. Това е знакът(мудра) на Йога-Майа.

Шумерската митология е доста неясна за разясняване на тези аспекти на богинята-майка(по обясними причини :) ), което се харесва на Кюксън да смесва зърно с плява или портокали с ябълки.

Редактирано от Maat (преглед на промените)

• Автор
Шумерската митология е доста неясна за разясняване на тези аспекти на богинята-майка(по обясними причини :lol6: ), което се харесва на Кюксън да смесва зърно с плява или портокали с ябълки.

Шумерите нарочно са променили в известна степен образа на Богинята, защото нали там е било мъжко общество, а Богинята е била наистина силна. Това не се е харесвало на мъжете. Виждаме нейните символи - лъвове, стрели на гърба, островърха шапка с рога, жезли, крила - все символи на сила. А Венера не е представена като много силна, макар да е наследница на тези богини. Дори Диана се приближава много повече до по-ранните образи на Майката-Земя, защото тя е воин, има стрели на гърба - както всички богини, тя е Царица на вещиците, подобно на всички богини. Майката-Земя е и богиня на войната и се сврзва и с Подземното царство. А на Венера са дали само красотата и любовта. Май омаловажават нейния образ. Как мислиш? Защо Диана са я направили отделно от Венера/Афродита? :)

Аз искам да открия по-ранния образ на шумерската богиня (ако оставим настрана Парвати) и подозирам, че археологически разкопки след време ще ни доближат до истината, но дотогава може и да мине доста време.

Шумерите нарочно са променили в известна степен образа на Богинята, защото нали там е било мъжко общество, а Богинята е била наистина силна. Това не се е харесвало на мъжете. Виждаме нейните символи - лъвове, стрели на гърба, островърха шапка с рога, жезли, крила - все символи на сила. А Венера не е представена като много силна, макар да е наследница на тези богини. Дори Диана се приближава много повече до по-ранните образи на Майката-Земя, защото тя е воин, има стрели на гърба - както всички богини, тя е Царица на вещиците, подобно на всички богини. Майката-Земя е и богиня на войната и се сврзва и с Подземното царство. А на Венера са дали само красотата и любовта. Май омаловажават нейния образ. Как мислиш? Защо Диана са я направили отделно от Венера/Афродита? :)

Аз искам да открия по-ранния образ на шумерската богиня (ако оставим настрана Парвати) и подозирам, че археологически разкопки след време ще ни доближат до истината, но дотогава може и да мине доста време.

За духовният човек патриархат или матриархат еднакво води до задънена улица. :lol6:

Кришна не е патрирахален, въпреки, че е мъж. Доста често абрахамци и сатурнианци му приписват "обратни" качества, неразбирайки, че тука става дума за Бога отвъд половете. Ма както се казва- след като си пил не можеш да различиш никаква миризма, включително и тази на алкохола. :lol6:

При тебе се забелязва една нескрита тенденция да изтъкваш матриархат, копирайки патриархалността за същата цел.

Все материализъм. Все пак груба и пияна жена е по-грозна гледка от подобното на мъжа. cool.gif

• Автор
За духовният човек патриархат или матриархат еднакво води до задънена улица. :lol6:

Кришна не е патрирахален, въпреки, че е мъж. Доста често абрахамци и сатурнианци му приписват "обратни" качества, неразбирайки, че тука става дума за Бога отвъд половете. Ма както се казва- след като си пил не можеш да различиш никаква миризма, включително и тази на алкохола. :lol6:

При тебе се забелязва една нескрита тенденция да изтъкваш матриархат, копирайки патриархалността за същата цел.

Все материализъм. Все пак груба и пияна жена е по-грозна гледка от подобното на мъжа. cool.gif

Подценяваш ме и нарочно сам си създаваш изкривен образ за мен. :)

Това, което си написал не е вярно. Аз съм отвъд патриархата и матриархата. Но тъй като матриархата е бил по-ранен култ и все още не го познавам достатъчно добре (а аз искам да го опозная напълно), затова сега се интересувам от него.

Подценяваш ме и нарочно сам си създаваш изкривен образ за мен. :)

Това, което си написал не е вярно. Аз съм отвъд патриархата и матриархата. Но тъй като матриархата е бил по-ранен култ и все още не го познавам достатъчно добре (а аз искам да го опозная напълно), затова сега се интересувам от него.

Ние не сме на тази Земя да си даваме ПЕРСОНАЛНИ оценки, а да бъдем "полупроводници да догодина- цели проводници"(както казваше правешкия сиганин biggrin.gif ) на нещо. cool.gif Очеизвадно е, че ти си вече цял проводник на мама Майа. :lol6:

Аз пак ще ти изпея песента на Ура-ката(The song remains the same): Мама Майа има 2 аспекта(Амбивалентна е)- Йога и Маха. Дуална. И за това девите са дуални. "Дева" има смисъл на 2, девиация от нещо. Дали ще ползваш матрията(илюзията) за безпроблемно и съзнателно излизане от матрицата и влизане в царството на Кришна или ще се "инерционнеш" към Маха- великата илюзия, която Шива реинкарнира пак в друга матрица("река")по заповед на Кришна, разбира се. ;)

Племенницата ми става утре на 18 години и отдавна е осъзнала тази филосфия, ти също би могла, никой не те гони и задължава, тъй като сие за тебе. Но аз докато не видя промяна в тази насока не мога да бъда твой компаньон. В Сатйа-йуга Уран и Гея са били по-близки, но в кали-йуга Уран не слиза вече до Гея, тъй като инерционния момент е много голям. cool.gif

Изтрих над 20 поста спам и чат. Ако нямате какво повече да напишете по темата, поне не я превръщайте в безсмислена говорилня. Ако тази тенденция продължи, темата ще бъде затворена.

• Автор
Племенницата ми става утре на 18 години

Родена е един ден преди датата на затъмнението. :rolleyes: Слънчевото затъмнение ще и се отрази ли по различен начин щом е родена на тази дата?

На теб слънчевото затъмнение ти попада в 4-ти дом. Очакват те промени в дома. Но се гледа и цялата ос и срещуположния дом. То ще влияе само 6 години, ама следващото пълно слънчево затъмнение е чак след 2100-та година.

Аз питах дали виждате прилика между Инана и Сфинкса. Ще каже ли някой?

• 1 година по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.