Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Windows Vista - въпроси и проблеми (част 3)

Featured Replies

Аз съм с Vista Ultimate и имам 2 проблема. Първият не е много важен, но лично мене много ме дразни. Като ми инсталираха Vista-та в твърдият ми диск D: бяха сложени няколко папки, които първоначално си бяха сини, но преди 2 седмици 1-та папка стана обикновенна. Гледах навсякъде, но не успях да я върна в предишната и форма. Ето и снимка, за да разберете по-ясно проблема. http://media.snimka.bg/3625/013506240-big.jpg

Вторият проблем е същият като на kunegonde. Може би разликата е във версиите. Неговата е Vista Home Premium, а моята Vista Ultimate, но проблемът е същият. Рестартирва се когато си поиска. Отначало си помислих, че е от претоварване на системата затова махнах DreamScenе-а, макар че не ми се вярва компютър с мойте параметри да се претовари от една движеща се картинка. Както и да е, махнах я, но проблемът си остана. Син екран и рестарт. Компютърът е нов, незнам дали е възможно да са ми продали "кофти" компютър. Вие ще кажете. Благодаря ви предварително.

Редактирано от az123ss (преглед на промените)

• Отговори 265
  • Прегледи 27,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

дефинирай "сини паки" (или си оправи снимката че я няма) на лс линк към релииза как се рестартира? син екран? спри му ресовете след синия екран и си запише какво пише (или го снимай по-хубаво и го покажи) както и цялостна конфигурация вкл. захранване правил ли си някакви настройки и какви?

• Автор

Първо снимката за сините папки. http://media.snimka.bg/3625/013506240-big.jpg

И сега да обясня по-добре проблема. От около 6 месеца ползвам Windows Vista Ultimate, компютърът ми е с 4 GB Ram, 6 GHz двуядрен процесор. Но още от самото начало, преди да са инсталирани някакви допълнителни програми, понякога се показва син екран и рестартира. Свалям и инсталирам всички ъпдейти, нови драйвъри... Но проблема си продължава - безпричинно рестартиране. Понякога дори когато нищо не правя на него, т.е. не би могло да е примерно от претоварване на системата в даден момент. Когато излезе синия екран пише Checking Physical Memory и след като стигне до 100 % рестартира.

А този memtest откъде мога да го направя?

Редактирано от az123ss (преглед на промените)

Първо снимката за сините папки. http://media.snimka.bg/3625/013506240-big.jpg

И сега да обясня по-добре проблема. От около 6 месеца ползвам Windows Vista Ultimate, компютърът ми е с 4 GB Ram, 6 GHz двуядрен процесор. Но още от самото начало, преди да са инсталирани някакви допълнителни програми, понякога се показва син екран и рестартира. Свалям и инсталирам всички ъпдейти, нови драйвъри... Но проблема си продължава - безпричинно рестартиране. Понякога дори когато нищо не правя на него, т.е. не би могло да е примерно от претоварване на системата в даден момент. Когато излезе синия екран пише Checking Physical Memory и след като стигне до 100 % рестартира.

А този memtest откъде мога да го направя?

това е мемтеста (Checking Physical Memory)... значи паметта не работи, проблема е че стандартния тест стига 100% и не хваща грешки, докато върти теста натисни F1 за да видиш пояснения за теста, има обяснения, как да пуснеш разширения тест на паметта (extended tests) там най вероятно ще се хване грешката... освен това е добре да забраниш рестарта и да видиш какво пише на синия екран

1/ Click Start button

2/ From Start menu Click Control panel

3/ In Control Panel Click the System icon

4/ In the System Window look on the Left hand side of the window and you will see a list of options. Click on the Advanced System Settings option

5/ Because Computer management requires administrative privileges you may find the the User Account Control will pop up. If it does then enter the required information (if you are not the administrator) or, if you are the administrator, click the Continue button

6/ In the Advanced Settings window look for the Startup and Recovery section and then Click the Settings button

7/ In the Startup and recovery window look for the section marked System failure and remove the 'tick' mark from the 'Automatically Restart' option. Now press OK button

8/ Finally click the OK button on the System properties Window and then close the system window.

с картинки: http://www.technologystory.net/2009/03/10/...omatic-restart/

Редактирано от the professor (преглед на промените)

преди да трътне да ти зарежда логото, точно след БИОС натискаш F8, докато излезне меню-то и от него избираш memtest, test memory май там беше на виста.

• 2 седмици по-късно...

Трета част на темата. Ето линкове към

Първа част

Втора част

Ползвайте търсачката преди да задавате въпроси!

Проблемът е като изтегля някой файл, примерно 1гб-ов, се записва на харда като 2 гб... Самия файл си остава 1 гб , но ми показва, че имам двойно повече заета памет, все едно записва копие някъде! Сега имам заета 116 гб , но като вляза в C, преглеждам съдържанието на всички папки /дори и скритите/ и стигам до извода, че имам двойно по-малко заета памет/57,xx гб/, но според системата съм записвал върху харда двойно ;o

Сигурен съм, че нямам самокопиращ се вирус, понеже PC-то ми е ново, а проблемът започна веднага щом го пуснах..

Ще оценя всяк'ва помощ :)

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Провери размера на папките "windows" и "documents and settings". Вероятно проблемът е, че временните файлове не са изтрити.

По-скоро има някаква програма за автоматичен Backup, която прави проблеми.

Провери размера на папките "windows" и "documents and settings". Вероятно проблемът е, че временните файлове не са изтрити.

Windows e 9gb, а дакумнти и настр. е празна ;0

А доколкото за тази програма и аз така мислех , че е , но уви, не мога да я намеря...

При запис на големи файлове Vista понякога наистина намалява доста свободното пространство на харддиска. Mоже да се наблюдава увеличаване с няколко гигабайта на заетото дисково пространство за един ден, без да се теглят големи файлове. Също така се събират файлове от сорта: изтеглени програмни файлове, истории от браузване, файлове от хиберниране, dump и др.

Ако знаеш за какво става дума, може да използваш Disk Cleanup, като почистиш System Restore и Shadow Copies. Ето как: Start -> пишеш clean в кутийката -> клик на Disk Cleanup -> избираш Files from All Users on this computer -> ОК за UAC -> избираш дисковото устройство от падащото меню -> ОК -> За да изтриеш System Restore и Shadow Copies -> More Options -> избираш System Restore and Shadow Copies, натискаш Clean up.

Снимка:

Публикувано изображение

Забележка: ако решиш да използваш това, което ти показах, отбележи колко гигабайта има преди и след почистването.

P.S. За старт на Disk Cleanup може да се използва и десен клик -> Properties на съответното дисково устройство.

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Много ти благодаря nologo, помогна ми това :) Преди паметта ми /свободната/ беше 185 гб, а сега е 223гб, горе долу половината ^^

Благодаря ви отново :}

Много ти благодаря nologo, помогна ми това :) Преди паметта ми /свободната/ беше 185 гб, а сега е 223гб, горе долу половината ^^

Радвам се, че си оправил нещата. Не забравяй обаче да дефрагментираш харддиска от време на време. Може със системния дефрагментатор на Vista или с някоя друга програма.

Използвам ТАЗИ Vista но имам няколко въпроса относно нея... 1.Имам проблем с езика когато отворя GOOGLE езика автоматично се сменя на BG той постоянно се сменя от BG на EN... буквите не са подредени както трябва на "Q" трябва да е "Я" а при мен е "Ч" на "W" трябва да е "В" а при мен е "Ш"... 2.В оригиналната виста (тази с която съм аз) нетрябва ли да има ROCKETDOCKS? 3.Исках да си сложа като притурка времето но нестава пише ми "Услугата е недостъпна за вашият език или регион"...

Редактирано от gaz370 (преглед на промените)

Използвам ТАЗИ Vista но имам няколко въпроса относно нея...

1.Имам проблем с езика когато отворя GOOGLE езика автоматично се сменя на BG той постоянно се сменя от BG на EN... буквите не са подредени както трябва на "Q" трябва да е "Я" а при мен е "Ч" на "W" трябва да е "В" а при мен е "Ш"...

2.В оригиналната виста (тази с която съм аз) нетрябва ли да има ROCKETDOCKS?

3.Исках да си сложа като притурка времето но нестава пише ми "Услугата е недостъпна за вашият език или регион"...

Проблема с фонетиката може да решиш така:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...mp;#entry860789

Така добре ли е ?

Редактирано от Phonomania (преглед на промените)

1. за дефолт трябва да се нагласи англииски....процедурата е същата от 95 насам.

2. не. рокетдокс/обджектдок са отделни програми - това отстрани са притурки

3. важна тема за 7 - ще намериш работещо "време"

phonoехтра.....изтривам мойта, твоето е с обяснение

съвет - систематизирайте си всичко по-важно за ОС и тогава си правете темата важна......

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Много ти благодаря nologo, помогна ми това :P Преди паметта ми /свободната/ беше 185 гб, а сега е 223гб, горе долу половината ^^

Ето ти 2 пиниза, за да не би случайно пак да останеш без място. Това са конзолни команди.

powercfg -H off - Спира хибернейт файла. Не го прави ако машината е лаптоп.

vssadmin Resize ShadowStorage /For=C: /On=C: /MaxSize=НяколкоGB - намалява размера на Volume Shadow Copy. В зависимост от това колко RAM имаш, замени "Няколко" с желания размер. Аз съм на 300MB, но съм със 6 GB RAM. Мисля, че 1 ГБ е достатъчно.

Добре инсталирах това което трябваше ама ся искам да направя езика да се сменя от CTRL и още нещо искам да направя езика да не се сменя автоматично от BG на EN...

флекс тайп пречи на възходящото умствено развитие не може и е вредно с контрол свиквай че се сменя на дефолтния език в различните приложения

Ето ти 2 пиниза, за да не би случайно пак да останеш без място. Това са конзолни команди.

powercfg -H off - Спира хибернейт файла. Не го прави ако машината е лаптоп.

vssadmin Resize ShadowStorage /For=C: /On=C: /MaxSize=НяколкоGB - намалява размера на Volume Shadow Copy. В зависимост от това колко RAM имаш, замени "Няколко" с желания размер. Аз съм на 300MB, но съм със 6 GB RAM. Мисля, че 1 ГБ е достатъчно.

Според мен това не е много добра идея, ако се работи с големи файлове. Трябва да се внимава с използването на Volume Shadow Copy Service (VSS) защото с малки размери на Shadow Copy може да се ограничат доста възможностите при Repair със System Restore. Както и да е, още от ерата на XP е модерно да не се използва System Restore. А да се "преинсталира", което според мен е доста голяма грешка и тотална загуба на време...

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Това има ли го и в Windows 7 имам предвид с езика?

има го от 95/98 насам...просто "FT възпрепятства.....да не поватаряме"

съвет: върни се на хр и си живей живота с FlexType

има го от 95/98 насам...просто "FT възпрепятства.....да не поватаряме"

съвет: върни се на хр и си живей живота с FlexType

Не мерси!

Трябва да се внимава с използването на Volume Shadow Copy Service (VSS) защото с малки размери на Shadow Copy може да се ограничат доста възможностите при Repair със System Restore.

Ми дааа, но обикновено при System Restore се връща последната точка, т.е. една е достатъчна. Щом 300 МБ са определени като долна граница значи стигат за една. Но всеки си преценява...

Както и да е, още от ерата на XP е модерно да не се използва System Restore. А да се "преинсталира", което според мен е доста голяма грешка и тотална загуба на време...

ооо, това е глупаво. System Restore, колкото и ситуацията около него да е недомислена във Виста, върши страхота работа....

вии двамата пак не се разбрахте че подкрепяте изполването на сис ресторе ....а да ти кажа 1 точка е крайно недостатъчна в някой ситуации

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.