Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Windows Vista - въпроси и проблеми (част 3)

Featured Replies

................

P.S: как да ги изчистя

След като си сканирал със SuperAntiSpyware, просто натисни "Напред" и следвай указанията за почистване. С МBAM - също има указания за почистване, като приключиш сканирането. Например "премахни избраните". По принцип е по-добре да слагаш под карантина заради някои фалшиви засичания. Не бързай чак толкова, чети какво пише...
  • Отговори 265
  • Прегледи 27,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

И ся как да оправа това със шорткътите Публикувано изображение

Това направи ли го?

Пробвай след като изтриеш IconCache.db да направиш нов файл в същата папка с име IconCache.db и му дай свойства (Properties) -> Read Only -> рестарт. След рестарта махни Read Only от свойствата на IconCache.db.

Ако това е готово, виж всеки shortcut какви свойства (Properties) има и се опитай да го насочваш към съответното приложение (не Skype за всички, разбира се) в Program Files или другаде по папките. По принцип няма никакъв смисъл да се вадят допълнителни икони за Office приложенията. В Start Menu са предостатъчни опциите "New/ Open Office Document"...

Това направи ли го?

Ако това е готово, виж всеки shortcut какви свойства (Properties) има и се опитай да го насочваш към съответното приложение (не Skype за всички, разбира се) в Program Files или другаде по папките. По принцип няма никакъв смисъл да се вадят допълнителни икони за Office приложенията. В Start Menu са предостатъчни опциите "New/ Open Office Document"...

Всичко си е пренасочено както трябва и това с IconCache.db го направих. А относто приложенията на Office това не е моя компютър аз само го контролирам с TeamViewer Публикувано изображение

сега да не се тормозите с scheduled tasks, натиснете WinKey (клавишът между Ctrl и Alt )+R, в появилото се прозорче напишете ctfmon.exe, и натиснете ОК след което, намерете ctfmon.exe (по подразбиране е в папка C:\Windows\system32) и го сложете (copy & paste) в папка Startup във старт менюто как си получавате интернета

използвайте някое чисто "МСДН СП2" копие - по това някой "майстор" си е оставил ръцете РРРоЕ с име и парола?

използвайте някое чисто "МСДН СП2" копие - по това някой "майстор" си е оставил ръцете

РРРоЕ с име и парола?

'Майстора' дет' си е оставил ръцете май съм аз,

защото опитвах нек'ви tweak's от viper-a, и нещо се омаза спека Публикувано изображение ...

Не е PPPoE, няма username & pass за log in.

Доставчика ми е Евроком.

Пробвай така:

Благодаря много, но преди да ти видя поста, реших да пробвам с друг плейър. Препоръчаха ми MV2 и наистина се получи. Явно наистина "проблемът" е бил в настройките. Знаех си, че решението ще излезе супер обикновено. Мерси все пак наистина! :wors:

здравеите преди 1 седмица си взех ново РС със виста х64 сп1 ,обаче ми направи впечатление че свободното ми място в С намалява всеки ден с 2-3гб .изтеглих WinDirStat,пуснах го да сканира и ми показва че ползвам 30гб от С,а в същност исползваемите са над 70гб в my computer и се увеличават,дал сам видимост на скритите папки.прегледах доста подобни теми и си мислия че е вирус който исползва autorun,и по точно autorun.inf които ми е на флашката исползвана за интернет .но не ми позволиава да го истрия.ако някои е наиасно нека сподели,че след няколко дни ще се напулни С

здравеите преди 1 седмица си взех ново РС със виста х64 сп1 ,обаче ми направи впечатление че свободното ми място в С намалява всеки ден с 2-3гб

..........

Виж тази тема, от коментар № 7 нататък.

Виж тази тема, от коментар № 7 нататък.

изчистих С-то както е обяснено по нагоре в темета,НО УВИ.освободиха ми се към 60гб,но после пак запчна да расте заеманото място Публикувано изображение .направо ме побърква

Пичове имам проблем с Vista Ultimate SP2, x64 , сам и не мога да направя да не ми излизат ероглифи, моля помогнете ми :speak:

post-174799-1250852435_thumb.jpg

post-174799-1250852662_thumb.jpg

Редактирано от ilkodebilko (преглед на промените)

Езикови и регионални настройки-правиш всичко на България и български.

Здравейте,

Има ли някакъв начин да прекъсна ъпдейтите, които си прави Windows Vista?

Имаше няколко критични ъпдейта, пуснах ги да се свалят рестартирах и след това 6 часа прави само едно и също зарежда дава, че изпълнява Stage 3 of 3 пълни до 100 %, рестартира и пак така :) Мога ли да го прекратя това или да се подготвям психически за преинсталиране :B)

има

http://news.softpedia.com/news/Get-Vista-O...SP1-78933.shtml

Момци, ПОМОЩ!!! ще мигрирам от ХР (32 бит) на Виста (64 бит). Имам 2 дяла - C и D В С са ми ОС и инсталирани програми, без важни данни, но преди 4 месеца ми свърши мястото в С и започнах да инсталирам програми в D:. Според вас какво трябва да направя???

да uninstall-неш 80% от програмите просто защото не са ти нужни, имат по-добри заместители, или просто защото правиш "нищо" с тях както и да си отговориш (а и на нас) на въпроса защо ти е 64 битова версия... понеже всички сте докачливи: ънисталирай ги, че току виж станало големо цветно мазало

Добър ден колеги.Изникна един странен проблем при мене.Преди 1 ден преинсталирах един лаптоп с грешен диск на Windows Vista Home Premium ,koito по-принцип е за лаптопи TOSHIBA, а този дето го преинсталирам е с марка HP.И се стига до един момент, в който ми иска активация обаче key-a на HP лаптопа не ми го заасича.Както и да е записах нова виста свалена и неиска да ми я засече(boot).Пробвах и с диск на Windows XP SP2 и пак нестава.Моля спешно някой да ми помогне и ако е възможно да ми обясни какво трябва да направя, за да ми засече диска.Във биоса всичко е ок.Всичко е нагласени.Като First boot device ми е INTERNAL CD/DVD. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!

"msdn sp2", и кода на лаптопа - кавичките не са случайни отваряте Nero Burning ROM>меню Recorder>Burn Image, указвате местоположение на *.iso, записвате на скорост не по-висока от 4х

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

искам да изключа user account control,но ме дразни червения x долу в tray.Има ли възможност да го махна, т.е. да не се включва когато изключа контрола?

ако правилно си спомням как беше конфигурацията на виста е точно като в ХР: отваряте windows security center и отляво change the way security center alerts me

Здравейте хайде и на мен да помогнете уиндолса ми е на френски изцяло, нищо немога да разбера пробах да сменя езика с вистализатор но друг език няма някои ако знае начин нека каже -vista edition familiale basique service pack 2-това ми е уиндолса

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.