Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Windows Vista - въпроси и проблеми (част 3)

Featured Replies

Искам да ми помогнете сложих си виста и сега клавиятурата ми е рабъркана

Някой мове ли да ми даде българска традиционна фонетика

Еми да беше сложил 7...Виста няма нормална клавиатурна подредба, която 7 има. Така че ще трябва да търсиш решението на BG Phonetic

• Отговори 265
  • Прегледи 27,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Vista na update 4 не дава ли някаква грешка, защото на мен ми дава!

я пак? едитнете си горния пост, да не затрупаваме темата с излишен спам!

имах предвид да си едитнете горния пост а не 9762378423056 поста да се обясняваме какъв ви е проблема

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

я пак? едитнете си горния пост, да не затрупаваме темата с излишен спам!

Мойто ли е пълно със спам? Та аз не виждам никакъф! :wors:
  • 4 седмици по-късно...

на компютър 1.61Ghz процесор 1Гб рам и видео 512 възможно ли е Виста да върви гладко и по възможност да ми кажете коя версия също така дали ще имам нужда от много оптимизаций

Редактирано от erax (преглед на промените)

Приятели, помагайтеее...

Днес цял ден на работа правих презентация, която трябва да предам в понеделник!От 20 компа на работа да нацеля точно този с Вистата! Свалям си презентацията на флашката и отивам при шефката, на проверка...О, ужас...няма нищо, файла е ррtx....Публикувано изображениеЗадължително само на Виста можело да си довърша работата...От София обаче ни предупредили презентациите да не са на Виста...

Да започна ли всичко отначало?

имаш 2 варианта: 1. отваряш си презентацията там къде си я правил>save as>от падащото меню избираш Power Point 97-2003 Presentation 2. на компютъра от който ще я пресентираш инсталираш това: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=941b3470-3ae9-4aee-8f43-c6bb74cd1466&displaylang=en и си отваряш файла който вече си направил забележка: и двата варианта могат да доведат до размествания, грешки и всякакви проблеми в готовата презентация - затова който и да избереш, проверявай внимателно за грешки и разлики операционната система в случая няма значение - има значение версията на използвания office пакет

Засега удрям на камък...Публикувано изображениеРаботя по точка 2.Стигам до изтеглянето и край...Баси каръка дето съм, днес цял ден ми изтекоха очите...

Не ща да чувам за Виста...Публикувано изображение

Не е заради виста а заради офиса. Твоят е 2007 или 2010 а те имат различен формат по подразбиране можеш да да го сейфаш като 2003 както е казал колега по отгоре

Редактирано от Webtut-Bg SupporT® (преглед на промените)

Здравейте, имам следния проблем имах проблеми с моята Виста и след 2 години работа реяих че трябва да се преинсталира. Слових диска с Виста Ултимейт и ми даде следната грешка след като зареди файловете windows failed to load because the NLS data is missing, or corrupt Потърсих решение в google там по разни чужди форуми гледах еднакви решения от рода на 1. Insert the Windows Vista installation disc into the disc drive, and then start the computer. 2. Press a key when the message indicating "Press any key to boot from CD or DVD ¡*". appears. 3. Select a language, a time and currency, and a keyboard or input method, and then click Next. 4. Click Repair your computer. 5. In the System Recovery Options dialog box, choose the drive of your Windows installation and click Next. 6. In the System Recovery Options dialog box, click Startup Repair. Само че как да стигна до стъпка 3 след като след стъпка 2 директно ми излиза този проблем и пак ме съветва да рестартирам да избера language settings как да ги избера???? Пробвах да слова и windows 7 там пък ми зареди до син екран със завъртулките им и до там... след това пробвах и XP там се форматира тръгна да се инсталира като дойде момента да се рестартира и да продължи инсталацияа просто ми дава грешка и така в момента съм без този компятър ще се радвам много ако някой тук може да ми помогне :S

ако реша ще мога ли да сложа 64битова ОС ASUS M3N78-VM/GF8200/AM2+/512MB AMD Athlon™ II 240 AM2+/BOX 2.80 GHz 2mb 500GB HITACHI SATA2/16MB 3GB DDR2 800 A-DATA http://prikachi.com/images/990/2229990V.png

Редактирано от comodo (преглед на промените)

При 3 Gb е безмислено да го правиш. Ефекта е от 4 нагоре

значи ако реша слагам още малко рам и готово.без да сменям дъното

значи ако реша слагам още малко рам и готово.без да сменям дъното

Общо взето да.

По принцип ти можеш и с 2 ГБ да сложиш 64 битова система и няма да имаш проблеми. Просто 32 поддържа до 4 ГБ рам, ако имаш повече вече ти трябва х64. :giggle1:

Здравейте,

имам следния проблем имах проблеми с моята Виста и след 2 години работа реяих че трябва да се преинсталира.

Слових диска с Виста Ултимейт и ми даде следната грешка след като зареди файловете windows failed to load because the NLS data is missing, or corrupt

Потърсих решение в google там по разни чужди форуми гледах еднакви решения от рода на

1. Insert the Windows Vista installation disc into the disc drive, and then

start the computer.

2. Press a key when the message indicating "Press any key to boot from CD

or DVD ¡*". appears.

3. Select a language, a time and currency, and a keyboard or input method,

and then click Next.

4. Click Repair your computer.

5. In the System Recovery Options dialog box, choose the drive of your

Windows installation and click Next.

6. In the System Recovery Options dialog box, click Startup Repair.

Само че как да стигна до стъпка 3 след като след стъпка 2 директно ми излиза този проблем и пак ме съветва да рестартирам да избера language settings как да ги избера????

Пробвах да слова и windows 7 там пък ми зареди до син екран със завъртулките им и до там...

след това пробвах и XP там се форматира тръгна да се инсталира като дойде момента да се рестартира и да продължи инсталацияа просто ми дава грешка и така в момента съм без този компятър ще се радвам много ако някой тук може да ми помогне :S

The issue is now resolved - the problem was a couple of corrupted files.

I set up a virtual machine instance of Vista x64, and copied from that all

the *.nls files in /Windows/System32 and all the *.fon files from

Windows/Fonts. I then put them on a USB memory stick, and inserted that into

the broken machine.

I didn't realise that WindowsRE could read USB drives. This made things much

easier. I then overwrote the files on the damaged box with those from the

clean install, and a reboot took me straight into Vista.

I then backed everything up and ran an SFC. All appears well, and I was able

to run the demo in time.

До колкото си го преведох, от здрава машина с Виста, на флашка си копираш всички файлове *.nls, които после ще копираш на твоята в папка windows/system32 и всички *.fon, които после ще копираш в windows/fonts. Според автора - работи. Копирането става след стартиране на лайф диск и после от флашката в папките на Вистата ти.

• 1 месец по-късно...

Здравейте , Имам инсталирана Виста , която до този момент работеше отлично. след няколко хардуерни проблема ми смениха дъната платка. Успях да го включа 1 път и всичко беше ок и на 2то вкл имах съобщение : bootting vista и след това екрана ми стана черен и нищо повече . На какво според вас се дължи това ? Благодаря ви предварително !

Здравейте ,

Имам инсталирана Виста , която до този момент работеше отлично. след няколко хардуерни проблема ми смениха дъната платка. Успях да го включа 1 път и всичко беше ок и на 2то вкл имах съобщение : bootting vista и след това екрана ми стана черен и нищо повече . На какво според вас се дължи това ?

Благодаря ви предварително !

Когато се сменя хардуера, особено дъното, се изисква нова инсталация, предвид различния набор от драйвъри.
:ph34r: Някой още ли ползва тази простотия. Или ползвайте 7 или XP вистата само разваля и комповете и другите му компоненти!!!

Когато се сменя хардуера, особено дъното, се изисква нова инсталация, предвид различния набор от драйвъри.

10x a lot

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.