Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Windows Vista - въпроси и проблеми (част 3)

Featured Replies

Здравейте, съвсем нова съм във форума, по-точно регистрирах се защото и мам проблем с Виста, надявам се да ми помогнете :) . Първо да отбележа, че за първи път ми се налага да работя с Виста, на всичко отгоре е на испански, по който аз имам много нищожни знания...Значи вчера ми пратиха една снимка по Скайп, аз я запазих на десктопа и тогава ми излезе прозорец с въпрос, с коя програма да я отвори.Аз избрах тази, с която разглеждам снимки, мисля, че не е Вюивър, може би някоя стандартна за Виста.До тук добре, но от там нататък иска да отваря всички програми през нея:Skype, Int explorer, Photoshop...всичко. Много съжалявам, ако сте сте обсъждали този проблем преди, но интернета тук е адски скъп и нямам възможност да търся дълго.

• Отговори 265
  • Прегледи 27,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

@p1p1r1p1

По принцип, настройките по асоциациите на файловите разширения (кой вид файл с коя програма да се отвори) се прави през Default Programs в контрол панела - цък.

Не съм сигурен обаче, че това ще помогне в случая, защото ми се струва, че тази програма е присвоила .exe разширението и за да се оправят нещата, ще трябва да се пипа по регистрито на Windows. На тази страница - цък, има събрани архиви с .reg файлове (има упътване за използването им), с които може да се възстанови стандартната настройка за редица разширения. Според мен, трябва да се използва архива за "exe" разширението.

Все пак те съветвам да изчакаш и някой по-запознат да погледне проблема ти, особено съфорумците от HJT Team (чудя се дали не са опитали да те заразят с вирус, маскиран като картинка?).

Редактирано от trosho (преглед на промените)

Trosho, много благодаря за отговора.Разгледах линковете които си дал, но за съжаление не ми вършат работа, защото е описано при меню на англ., а компа е на испански.Ще послушам съвета ти и ще потърся някой, който е по в час, защото има опасност да направя по-голяма мизерия.Още веднъж благодаря :whist: !
  • 2 седмици по-късно...

Кое е по-добре,да използвам стената на Vista или да сложа някоя друга.

въпрос на личен избор прегледйте няколкото специализирани теми за защитни стени в антивирусния раздел

Имам един дразнещ проблем с Вистата,незнам как да сменям на кирилица или латинициа от клавиатурата..мога само с мишката.Надявам се някой да ми помогне!

при стандартни настройки alt+shift за смяна между различните езици и ctrl+shift за смяна между различните клавиатурни подредби за съответния език

• 2 седмици по-късно...

Има ли някаква разлика между двата начина,да инсталираш Уиндоус с вграден сървис пак,и Уиндоус без сървис пак,като пака го инсталираш през ъпдейтите.И дали се заема повече дисково пространство при втория начин.Мерси.

Имам оригинален диск с Виста и се чудя дали ще има някакъв проблем ако го инсталирам на втори компютър, вече е инсталиран на един? В смисъл ще има ли проблем с ъпдейтите и с Майкрософт, че двата компа са с един същ прозорец с един и същ продуктов ключ?

Каква е вистата? Не би трябвало да има проблем. Ако ти избие ерър при активирането цъкни активация по телефона. 10тина минути ше си говориш с компютър..

Редактирано от Progres (преглед на промените)

Имам оригинален диск с Виста и се чудя дали ще има някакъв проблем ако го инсталирам на втори компютър, вече е инсталиран на един? В смисъл ще има ли проблем с ъпдейтите и с Майкрософт, че двата компа са с един същ прозорец с един и същ продуктов ключ?

принципно да, може да имаш проблеми. лиценза е вероятно за една машина

принципно да, може да имаш проблеми. лиценза е вероятно за една машина

Мда, то и аз това си го мисля цял ден и се чудя дали да си опитам късмета :D в крайна сметка ще инсталирам някакво пиратско да не омажа нещата.

Мда, то и аз това си го мисля цял ден и се чудя дали да си опитам късмета :D в крайна сметка ще инсталирам някакво пиратско да не омажа нещата.

Смело инсталирай. Дори и да е single pc, в най-лошия случай няма да се активира на 2рия компютър.. след което можеш да опиташ активация по телефона! :speak:

btw Аз имам такъв 7 Pro, който вече работи на 2 лаптопа освен моя.

Редактирано от Progres (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

и аз имам проблем с виста на лаптоп сони вайо - излиза черен екран с малки сини чертички...под сейф мод върви но не мога да го поправя защото няма предишни точки за възстановяване...опитах да преинсталирам но не иска да бутне виста или седмица от диск,тръгва само ХР обаче до някъде и после казва че няма харддиск и не може да продължи инсталацията...не е цепен харда а момичето не дава да го форматирам защото има информация която не иска да губи...дайте съвет какво да правя...

и аз имам проблем с виста на лаптоп сони вайо - излиза черен екран с малки сини чертички...под сейф мод върви но не мога да го поправя защото няма предишни точки за възстановяване...опитах да преинсталирам но не иска да бутне виста или седмица от диск,тръгва само ХР обаче до някъде и после казва че няма харддиск и не може да продължи инсталацията...не е цепен харда а момичето не дава да го форматирам защото има информация която не иска да губи...дайте съвет какво да правя...

Казва, че няма хард, защото нямаш Сата драйвъри, а не ти бутват Vista и 7, защото сигурно не са направени както трябва дисковете.

Казва, че няма хард, защото нямаш Сата драйвъри, а не ти бутват Vista и 7, защото сигурно не са направени както трябва дисковете.

на моя тръгват и двата диска да бутват..пробвах ги като ги записах,но защо не искат на лаптопа идея нямам...
  • 2 седмици по-късно...

Как да включа автостартиране на CD/DVD.Мерси.

ако държиш да отвориш широко вратата за autorun вируса Control Panel > Hardware and Sound > Autoplay

Мерси

Здравейте, имам проблеми при стартирането на Window Vista Proffesional, инсталирана на таблет Lenovo X200. При старетирането ми излиза екрана за системна грешка (изпращам ви и снимка) и не иска да се зареди windowsa. Ако можете да ми дадете разумни решения, ще сум Ви благодарен...благодаря ви предварително

post-43670-051826100 1285575838_thumb.jp

Здравейте, имам проблеми при стартирането на Window Vista Proffesional, инсталирана на таблет Lenovo X200. При старетирането ми излиза екрана за системна грешка (изпращам ви и снимка) и не иска да се зареди windowsa. Ако можете да ми дадете разумни решения, ще сум Ви благодарен...благодаря ви предварително

Четох някъде че проблема се решава с ъпдейт на биоса. Сложна операция. Ако не знаеш как става не се захващай, или първо питай. По-лесно би било да сложиш друга ос - 7 например. това ако не държиш на вистата. Иначе може да е от антивирусната. С коя си? Опитай да я махнеш през сейф моде и кажи какъв е резултата. Също не е лоша идея да махнеш последните ъпдейти на windows ако си слагал такива. (пак през сейф мод)

Това оригиналната виста ли е или си слагал някаква самоделка на лаптопа? Ако не е оргиналната, направо си направи рестор от дисковете, които идват с X200.

Антивирусната ми е symantec endpoint protection v11, a vistata ми е оригинална, но дисковете не са в мен, но ще ги пробвам всичките неща който ми писахте и ще пиша отново, но ще е по-късничко...благодаря ви за помоща, до скоро...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.