Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бойко Борисов е новият премиер на България

Featured Replies

Да ни са честити новият премиер и правителство !

Министрите баха одобрени със 162 гласа "за", 77 - "против" и един въздържал се.

Давай бат Бойко !

Редактирано от Hanibal_Lektar (преглед на промените)

• Отговори 200
  • Прегледи 15,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Браво!Да се надяваме, че всичко това ще е на добре ... Дано Бойко да е нашата светлина в тунела :grimace:

Желая успех на новото Правителство ! Ако и този мандат не стане,ще си търся Нова Родина ! Искам поне две видни фигури зад решетките !

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е новоизбраният министър-председател на България. Това решиха народните представители. Борисов бе избран с гласа 162 "за", 77 гласа "против" и 1 "въздържал се".

Депутатите гласуваха структурата на Министерския съвет с 162 гласа "за", 78 гласа "против" и без "въздържали се". Министерският съвет ще се състои от председател, двама заместник-председатели, Министерство на вътрешните работи, Министерство на финансите, Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Министерство на труда и социалната политика, Министерство на отбраната, Министерство на външните работи, Министерство на правосъдието, Министерство на образованието, младежта и науката, Министерство на здравеопазването, Министерство на културата, Министерство на околната среда и водите, Министерство на земеделието и храните, Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, Министерство на физическото възпитание и спорта, Министър без портфейл.

Със 162 гласа "за", 77 "против" и 1 "въздържал се" народните представители утвърдиха състава на Министерски съвет.

- министър-председател - Бойко Борисов

- заместник-министър председател - Цветан Цветанов

- заместник-министър председател - Симеон Дянков

- министър на вътрешните работи - Цветан Цветанов

- министър на финансите - Симеон Дянков

- министър на регионалното развитие и благоустройството - Росен Плевнелиев

- министър на труда и социалната политика - Тотю Младенов

- министър на отбраната - Николай Младенов

- министър на външните работи - Румяна Желева

- министър на правосъдието - Маргарита Попова

- министър на образованието, младежта и науката - Йорданка Фандъкова

- министър на здравеопазването - Божидар Нанев

- министър на културата - Вежди Рашидов

- министър на околната среда и водите - Нона Караджова

- министър на земеделието и храните - Мирослав Найденов

- министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията - Александър Цветков

- министър на икономиката, енергетиката и туризма - Трайчо Трайков

- министър на физическото възпитание и спорта - Свилен Нейков

- министър без портфейл - Божидар Димитров

Новоизбраният министър-председател Бойко Борисов и членовете на Министерски съвет положиха клетва. Те бяха посрещнати на трибуната на парламента с аплодисменти, след което прозвуча националният химн и химна на Европейския съюз.

Президентът Георги Първанов каза преди тържественото заседание на парламента, че очаква новото правителство да се обърне с лице към проблемите на кризата, да направи актуализиран антикризисен план, да посрещне възможно най-действено предизвикателствата на кризата и ако реши да коригира бюджета, да го направи.

С указ на Първанов на Народното събрание беше предложено да избере за министър-председател лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Новият министър-председател Бойко Борисов, въпреки че отказа да говори след гласуването на кабинета, направи това, след като изпи чаша вино в парламентарното кафене. Той заяви, че няма да направи ревизия на управлението на тройната коалиция, защото би било политически натиск. Според Борисов с това трябва незабавно да се заемат правосъдните органи, но допълни, че ако те не го направят, ще се намеси. Като най-голямо предизвикателство пред правителството посочи борбата с корупцията и връщането на спрените евросредства.

Междувременно стана ясно, че вицепремиерът от кабинета "Станишев" Меглена Плугчиева е гласувала "въздържал се" на днешното заседание.

Подкрепяме ГЕРБ, защото такава е волята на българския избирател, така БСП и ДПС ще отидат в опозиция, заяви съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов.

През първите 6 месеца правителството на Бойко Борисов ще може да разчита на 126 гласа, коментира лидерът на РЗС Яне Янев и добави, че само този парламент има шанс да сложи точка на модела на Андрей Луканов и да тръгне по нов европейски път.

Председателят на партия "Атака" Волен Сидеров също декларира подкрепа за новия кабинет и призова предишните управляващи да не се притесняват от патриотичната формация.

Очаквано БСП и ДПС гласуваха против правителството на ГЕРБ и се обединиха около тезата, че ще бъдат силна опозиция. "Безплатно е само сиренето в капана за мишки", така лидерът на левицата Сергей Станишев коментира политическите партии, които подкрепят ГЕРБ. Той предупреди Бойко Борисов да се пази от влиянието на политическите кръгове, които са подкрепили партията.

Вотът на 5 юли беше персонализиран. 1,6 млн. души гласуваха за ГЕРБ заради Бойко Борисов, коментира Лютви Местан, зам.-председател на ДПС. Много вероятно е метафората за вълци в овчи кожи да не се отнесе за ДПС, а за други субекти, каза още депутатът. Той допълни, че движението ще бъде силна опозиция.

Публикувано изображение

Желая успех на новото Правителство !

Ако и този мандат не стане,ще си търся Нова Родина !

Искам поне две видни фигури зад решетките !

подържам напълно :) !!! но мисля че две са малко ..., трябва да са поне 20 в затвора... ;):)

подържам напълно :) !!! но мисля че две са малко ..., трябва да са поне 20 в затвора... ;):)

Абе и един за начало стига като името му да започва с Ах и да завършва на мед.

Честито и от мен! Искрено се надявам нещата да се подобрят и най-накрая и нашата мила родина да е едно уютно и приятно място за живеене... Години наред пробвахме, изпробвахме всякакви варианти, лица, идеологии, лидери и какво ли не още! Време е вече да се вземем в ръце като нация, а не да чакаме "вълшебника" с магическата пръчица да оправи от раз нещата...

Редактирано от sed_ally (преглед на промените)

Честито и от мен! Искрено се надявам нещата да се подобрят и най-накрая и нашата мила родина да е едно уютно и приятно място за живеене... Години наред пробвахме, изпробвахме всякакви варианти, лица, идеологии, лидери и какво ли не още! Време е вече да се вземем в ръце като нация, а не да чакаме "вълшебника" с магическата пръчица да оправи от раз нещата...

Честито на ББ и от мен....

Но лично аз съм песимист за така "искрено" желания от вас резултат .... поредния опит е на път.. .. нови лица, нова ББ идеология и истерия дори ...... нищо ново под слънцето ... нов път уж....

Надявам се само опита да не е толкова трагичен....

Редактирано от Diin (преглед на промените)

Слушах днес по радиото как министрите сдават кабинетите си на новите си заместници и останах очарован от изключително колегиалния тон, с който се извършваше познатата ни процедура "Рапорт даден, рапорт приет!", старите обещаваха на новите помощ по всяко време на деня и на ноща, и в адска жега, и в кански студ. Новите с потреперващ от вълнение глас отправяха благодарствени слова към старите и обещаваха, че няма да се спрат пред никакви препятствия при осъществяване на проектите в името на народното добруване и ще се въздържат от всякакъв реваншизъм... как да не изпадне човек в умиление към толкоз пожертвувателни хора... Само дето тия мили слова ги слушам вече за n-ти път и нямам абсолютно никакво основание да ги приемам за чиста монета. Няма да скрия, че съм много доволен не от победата на ГЕРБ, а от падането на тройната коалиция, но ще изчакам с поздравленията, за да видя дали отново само ще се дават общания, които никой няма дори и помисъл да изпълни или действително ще се направи поне малко за народа. Не съм дете и не мога да очаквам чудеса, но поне малко да мръднем в правилната посока, пък тогава ще ръкопляскам.

Само дето тия мили слова ги слушам вече за n-ти път и нямам абсолютно никакво основание да ги приемам за чиста монета. Няма да скрия, че съм много доволен не от победата на ГЕРБ, а от падането на тройната коалиция, но ще изчакам с поздравленията, за да видя дали отново само ще се дават общания, които никой няма дори и помисъл да изпълни или действително ще се направи поне малко за народа.

Абсолютно подкрепям. Повечето хора сме доволни, че се спря с това, за което говореха същите тези, които вече са на власт - краденето, злоупотребите, корупцията и т.н. А дали е имало - няма да разберем никога.

Пожелавам от цялото си сърце успех на правителството, каквото и да е то. Дано държавата най-после заработи, защото в изминалите 7-8 месеца всичко беше спряло и се чакаха изборите. Аз лично имам политически предпочитания (като всеки човек), но честно казано дали ще ме управляват сини, червени, сиви, жълти или каквито и да са там, няма особено значение. Искам просто да съм добре работейки, да усещам, че държавата се грижи за такива като мен, които не лъжем, плащаме си данъците и създаваме по 30-40 работни места, не осигуряваме работещите на минимална заплата, а на реална, да ме защитава същата тази държава, когато имам права и те са ми нарушени и т.н.

Затова желая здраве и успех на новите министри. Макар и хора без опит, дано не станат част от машината, а съхранят поне желанията и обещанията си от предизборния период и да се борят за тях.

Единствено цялата ми същност не може да се съгласи с ходовете, наречени Б. Димитров и В. Рашидов. За това няма да получат подкрепата ми хората, които в рамките на два дни застанаха на коренно противоположни позиции. Няма да изпадам в подробности, които всички знаем.

Честито!

И яко да ни е дупе!

Честито и от мен на новия кабинет. Дано нещата наистина вече да се оправят и най-накрая да започнем да живеем по-добре, по-щастливи, по-усмихнати, по-здрави, децата ни д аса по-образовани, да караме колите си по здрави пътища и дано Ах*eд До*ан най-накрая влезе в затвора.

Вярно че надеждата умира последна (за да се надсмее на човек),ама тука много надежда виждам събрана...Преди време бяхте събрали цялата си царска надежда в двете буквички СС,а сега в други две еднакви - ББ....дано да са само това аналогийте,защото пак ще има много разочаровани...ние май свикнахме,а? :hush: P.S. И не си мислете,че някой някого ще вкара в затвора....гарван гарвану око не вади.

Редактирано от visentii (преглед на промените)

поредните напразни надежди за едно коромпирано правителство. За мен Борисов не беше успешен кмет на София следователно и това в бъдеще

поредните напразни надежди за едно коромпирано правителство. За мен Борисов не беше успешен кмет на София следователно и това в бъдеще

Що си бягал от часовете по български език??:hush:

Няма да бързам с честитките, но искам да пожелая на новото правителство да изпълни поне 5% от обещанията си. Имам няколко принципна в живота си по отношение на доверието - никога не се доверявай на Бог или на политик, защото вероятността да бъдеш разочарован е почти сигурна. Нито Костов, нито Симеон (той пък особено), да не говорим за Станишев някога са ми вдъхвали доверие. Борисов не е изключение. Аз и сигурна съм повечето българи, отдавна не вярваме на обещания. Вярваме на резултати. Чакаме...

Няма да бързам с честитките, но искам да пожелая на новото правителство да изпълни поне 5% от обещанията си.

Имам няколко принципна в живота си по отношение на доверието - никога не се доверявай на Бог или на политик, защото вероятността да бъдеш разочарован е почти сигурна.

Нито Костов, нито Симеон (той пък особено), да не говорим за Станишев някога са ми вдъхвали доверие. Борисов не е изключение.

Аз и сигурна съм повечето българи, отдавна не вярваме на обещания. Вярваме на резултати.

Чакаме...

целия народ чака ... дано си свършат работата за която сме ги избрали там....

Четейки коментарите по горе се сетих за един филм на Владимир Меншов „Москва не вярва на сълзи“ и в този контекст, бих отговорила само "А България не вярва вече на нищо !" Та какво ли остава да говорим за правителства и кабинети. И тъй като гледам, че сте се наредили на опашка зад мене, да чакаме "чудото" / щото аз го зачаках още от изборния ден /, то предлагам ви да си вземем по един стол и да седнем, че не се знае, колко ще продължи чакането.

Няма да бързам с честитките, но искам да пожелая на новото правителство да изпълни поне 5% от обещанията си.

Имам няколко принципна в живота си по отношение на доверието - никога не се доверявай на Бог или на политик, защото вероятността да бъдеш разочарован е почти сигурна.

Нито Костов, нито Симеон (той пък особено), да не говорим за Станишев някога са ми вдъхвали доверие. Борисов не е изключение.

Аз и сигурна съм повечето българи, отдавна не вярваме на обещания. Вярваме на резултати.

Чакаме...

Не съм много съгласен за първият.Помниш ли пика на кризата '97 година?Мисля,че предприе сериозни мерки тогава и въведе Валутния борд

Не съм много съгласен за първият.Помниш ли пика на кризата '97 година?Мисля,че предприе сериозни мерки тогава и въведе Валутния борд

Противно на някои разбирания, че Костов в добър политик и политик, аз твърдя, че той е посредствен финансист и слаб политик. Той имаше късмет. По врене на негово управление имаше значително утежняване на дейността на фирмите. Значителна част от прохождащите малки фирми прекратиха дейността си. Целта на девалвацията на лева по времето на Виденов имаше за цел да се обезценят левовите позиции като кредити, спестявания и вземания, пари на път, което обезцени капиталите на фирмите. Костов не неправи необходимото при въвеждането на валутния борд да фиксира лева на доста по изгодно ниво спрямо левовите позиции, защото самата девалвация беше с кратък срок и не всичко беше загубено. Но Костов предпочете сигурните минус 20-30 % излишна обезценка за собственото си политическо спокойствие. Публикувано изображение

Редактирано от Хитреца Одисей (преглед на промените)

Противно на някои разбирания, че Костов в добър политик и политик, аз твърдя, че той е посредствен финансист и слаб политик. Той имаше късмет. По врене на негово управление имаше значително утежняване на дейността на фирмите. Значителна част от прохождащите малки фирми прекратиха дейността си. Целта на девалвацията на лева по времето на Виденов имаше за цел да се обезценят левовите позиции като кредити, спестявания и вземания, пари на път, което обезцени капиталите на фирмите. Костов не неправи необходимото при въвеждането на валутния борд да фиксира лева на доста по изгодно ниво спрямо левовите позиции, защото самата девалвация беше с кратък срок и не всичко беше загубено. Но Костов предпочете сигурните минус 20-30 % излишна обезценка за собственото си политическо спокойствие. Публикувано изображение

При въвеждане на валутния борд,фиксирането на лева не зависеше от правителството.Аз бих казал че Костов е доста добър финансист,но наистина е слаб политик.Въпреки че,още по-слабите правителства след него,го направиха да изглежда най-добрия премиер до сега...Надявам се Бойко да промени това статуктово.

Не искам да влизам в спорове...Лично мнение...Поздрави.

...И тъй като гледам, че сте се наредили на опашка зад мене, да чакаме "чудото" / щото аз го зачаках още от изборния ден /, то предлагам ви да си вземем по един стол и да седнем, че не се знае, колко ще продължи чакането.

Аз пък свързах предстоящото с един стих от песничка, изпълнена от "Трамвай № 5". Заглавието й не помня, както и останалия текст, но трайно съм запомнил следните слова, които честичко си и повтарям: "...защо за мен животът е чакалня, а пък за някои - приемен час?..." Все едно съм на някаква гара и чакам влак, който всъщност не минава през нея. И не знам това свелто бъдеще дали не е само за някои "привилегировани" нации, при които дето се вика "комунизмът отдавна е дошъл".

Много ми се ще да бъркам в оценката и очакванията си за новото правителство, но някак не си представям, че министри и депутати ще загърбят личните облаги и ще работят предимно (не бих си позволил да кажа "само") в полза роду и няма да се увълчат в най-скоро време.

Притеснявам се единствено от новия здравен министър - нищо досега не съм чувал за дейността му и за идеите му, както и от факта, че във всички статии и изложения за новото правителство му слагат снимката и автобиографията на пред-предпоследно място.... Публикувано изображение

Все едно казват индиректно - "Здравеопазването ни е предпоследна грижа "

В моето семейство от сдс-ари, вярвай ми успехите на Костов са ми били вечно навирани в лицето от както се помня. Аз не отричам успехите му като премиер, но не мога да си затворя очите и пред провалите. ;)

Аз вярвам,че Бойко Борисов ще промени поне до известна степен положението в България.За времето което беше кмет,той направи доста неща за София,сега той не може да извади магическа пръчка и да поправи всички пътища,да изчисти цяла София(вече и България). От голямо значение е и самосъзнанието на българският народ,което за момента липсва:дали ще става въпрос за непрестанното извърляне на боклуци през прозореца на панелката,дали ще става въпрос за шофирането в нетрезво състояние,за рушенето на обществена собственост..и т.н.. Така,че важно е ние самите да си създадем по-добър живот,а не да чакаме на политиците да дойдат да изчистят пред входа..

Редактирано от elizabet (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.