Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бойко Борисов е новият премиер на България

Featured Replies

Фундаментално!

Бойко Борисов в прав текст:

"Нанев се опита да угоди на прекалено много хора. Когато някой не се справя, службите идват при мен и започваме да се справяме"

Толкова чистосърдечно признание, че страната се управлява(отново) от службите не бях срещал и в литературата. Ако някой още се съмнява, че държавата е в ръцете на дебил с кънтящи в главата цинтове, то той очевидно е за лечебница.

Гържество на милиционерщината и простотията. Тържество на глупостта. Олицетворението на оскотяването на матрЯла е в цялото си величие.

Цялата държава е превърната в престъпна схема

Борисов най накрая загря че държавата ни е схема за ограбване. Сега ще чакаме да стопли че с показни полицейски акций тази работа няма да се оправи

Редактирано от POOLO (преглед на промените)

• Отговори 200
  • Прегледи 15,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ще цитирам точно едно изречение. Обещания много изпълнения малко - живеем във кенефа на Европа, колко жалко. Сами си правете изводите.

Редактирано от ThΣXΣLEMΣNT (преглед на промените)

кадрите му...

Някой вижда ли разлика м/у Костов,Станишев,Доган,Кобурга и Бойко?Аз не.Как пък за 20г преход не се намери един свестен човек на ръководен пост?"Не народ,а мърша"

Редактирано от POOLO (преглед на промените)

Още един зам.-министър си отива

Публикувано изображение

30 април 2010 / News.dir.bg

Заместник-министърът на земеделието Преслав Борисов подаде оставка. В мотивите се посочва, че решението е взето „по семейни причини".

Вчера по медиите обаче беше разпространена информация, че причината той да напусне поста е конфликт на интереси, свързани с обработването на земеделска земя от държавния поземлен фонд, съобщи Дарик радио.

По информация на в. "24 часа" той дори е бил уволнен, а подаването на оставката е формално.

По предложение на министерството ще бъде увеличен срокът на арендните договори, а министерството да пусне 900 000 дка държавна земя на дългосрочна аренда, като арендаторите платят вноските предварително. Както и да бъдат предложени за продажба 100 000 дка държавна земя чрез публични търгове.

Според писмен сигнал, изпратен в агроведомството, зам.-министърът е бил набеден, че баща му и брат му, които са известни едри бизнесмени в Добруджа, щели да се възползват от обявяването на търговете, за да купуват земя от държавния поземлен фонд на ниски цени, пише в. "Труд".

Преслав Борисов е син на един от най-големите зърнопроизводители в Добрич и страната. Той е зам.-министър на земеделието и храните с ресор Европейски фондове и поземлени отношения. Роден е в София, завършил е агрономство в Лесотехническия университет в София, специализира бизнес администрация в Бъкингамския университет във Великобритания.

Като студент е бил управител на „Алианц Каварна" за селскостопанско застраховане, две години и половина е работил като началник продажби за Източна Европа в „Агрилойд", връща се в България и се присъединява към семейната фирма на родителите си за експорт на зърно в Добрич.

Това е поредната зам.-министерска оставка, след като на 23 април зам.-министърът на здравеопазването Мила Власковска напусна поста си. Малко преди това, след като прокуратурата повдигна обвинения срещу предишния министър на здравеопазването Божидар Нанев, неговият заместник Валерий Митрев, съветникът на министъра по лекарствената политика доц. Асен Дудов и шефката на дирекция „Лекарствена политика" във ведомството д-р Валентина Платиканова също подадоха оставки.

Така е. Ще гледаме показност и гърба да ни е як, да понесем и новите данъци и такси, ама нали сме кораво племе. Дано оцелеем!

В интервю за "24 часа", премиерът, бащицата наш, на въпроса на репортера какво става с прословутата реплика "ние ги хващаме, те ги пускат?" , споделя :

Защото се и научихме как да събираме доказателства и вече знаем какво бих питал съдията.

И преди да се съберат тези доказателства, просто не се прави операция.

Хммм....

Интересно - май излиза, че през всичките тия години червеят не бил в тази половина на ябълката, за която си мислехме, ами в другата ?

Или май прескача ту в една ту в другата в зависимост от настроението ...

В интервю за "24 часа", премиерът, бащицата наш, на въпроса на репортера какво става с прословутата реплика "ние ги хващаме, те ги пускат?" , споделя :

Хммм....

Интересно - май излиза, че през всичките тия години червеят не бил в тази половина на ябълката, за която си мислехме, ами в другата ?

Или май прескача ту в една ту в другата в зависимост от настроението ...

И-и-и кой точно не са пуснали продажните ни магистрати напоследък, с изключение може би на Варненският общински съветник?...

Оххх, той Борисов е един дипломатически трол. Интересно ми е, хората с лозунгите "давай бат'Бойко" дали още му симпатизират?

Изключиха от ГЕРБ кмета на Горна Оряховица

Публикувано изображение

Изпълнителната комисия на партия ГЕРБ прекрати членството на Йордан Стефанов Михтиев в партията и настоява да подаде оставка като кмет на община Горна Оряховица.

Михтиев е извършвал несъгласувани действия в Общински съвет - Горна Оряховица, уронващи престижа и несъответстващи на политиката на ГЕРБ, посочват от партията, цитирани от БТА.

Със своите публични изяви, той е доказал, че работи срещу членовете и симпатизантите на ГЕРБ от Горна Оряховица и срещу препоръките на членовете на Изпълнителната комисия на партията. Крайно обезпокоителен е фактът, че всички тези действия са породени в резултат на лични амбиции, продиктувани от користни цели, отбелязват от ГЕРБ.

ГЕРБ декларира, че по никакъв повод няма да допусне лични и користни интереси на определени хора, да надделяват над принципите на ПП ГЕРБ и позицията на членовете и симпатизантите на ПП ГЕРБ, както и да доминират над интересите на гражданското общество в община Горна Оряховица.

Кметът на Ямбол Георги Славов вече е разследван от прокуратурата. Той е обвинен, че превишил правата си по обществената поръчка за изграждането но водопровод и канализация.

Преди месец премиерът Бойко Борисов заяви категорично, че не дели кметовете по цветове.

"Толерираме тези, които работят”, заяви тогава той пред представители на общинските администрации и подчерта, че партийните пристрастия са му чужди.

news.dir.bg

• 2 седмици по-късно...

Дянков: Непукизмът се изгражда, слушам премиера

Публикувано изображение

23 май 2010 / News.dir.bg

Не обръщам внимание на думите на бивши политици какво казват за мен. Аз слушам премиера и пътувам всеки ден, колкото мога из страната. Не ме вълнува какво говорят за мен.

Това каза вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков по Нова телевизия по повод думите на депутата от БСП Георги Пирински, че е опасен за страната, цитиран от Дарик.

"Аз съм лекоатлет и тичам много. На мен са ми важни няколко мнения - на премиера, на колегите ми и на бизнеса. Моят коректив е бизнесът. Непукизмът се изгражда, аз съм работил в Световна банка, в Афганистан, в Зимбабве и съм кален. Аз знам какво трябва да се направи и го правя. Самоуверен съм, защото съм работил в много страни, където има кризи, много по-тежки, отколкото в България. Криза има в Гърция, но никой не очакваше в Европа, че ще е толкова сериозна", посочи Дянков.

За голяма контрабанда говорят хората, които са я създали. Сега е криза и затова се пуши повече от контрабандни цигари. Ако се вдига поетапно акцизът на цигарите, се вдига инфлацията и затова аз го вдигнах повече и сега, в следващите 3 години, няма да се вдига. Михаил Миков трябва да каже кой прибира 3 милиона на ден от контрабандния внос, заяви Дянков. Нека да изчакаме края на годината, за да видим какви ще са приходите. Като цяло, от БСП са пропаднали политици и ще останат дълго извън властта. Ние нямаме търкания с вицепремиера Цветанов, защото имаме различни ресори, но си говорим много. Той не е казал, че Ваньо Танов точно не си върши работата като директор на агенция "Митници". Освен това г-н Танов работи за мен и аз съм доволен от него, категоричен е Симеон Дянков.

От икономическа гледна точка Дянков не смята, че е допуснал грешка. Според него до края на годината ДДС-то няма да се вдига и това е окончателно решение. "Аз така съм свикнал в работата си в Щатите, като има идея, тя първо широко да се коментира, преди да бъде приета", аргументира се той във връзка с преговорите със синдикатите и бизнеса за вдигането или не на ДДС-то. "За мене беше много важно да минем през Тристранката". На въпрос кой искаше да вдигне ДДС-то, Дянков отговори, че това са били други хора, тези, които са искали да харчат много."Винаги има хора, които просто искат по някакъв друг начин да вървят нещата, но премиерът не вярва на такива хора, обясни още финансовият министър.

Запитан как се оказаха повечето на пари на държавата в една банка, Дянков заяви, че до август м. г. никога не е правена такава справка. Всъщност концентрацията не се е увеличила с времето, а просто парите са намалели. За първи път има прозрачност и като има прозрачност, трябва да се похвали правителството затова, смята той. Напълно съм спокоен, нещата вървят точно, както сме ги прогнозирали, успокои за пореден път министърът на финансите. Дянков изтъкна, че за месец май вече има повече приходи, като коментира, че някои неща в България се преекспонират.

Само мен ли ме притеснява сериозния егоцентризъм и самовлюбеност, както на Борисов, така и на Дянков? :brick wall: А непукизмът, политическия "елит" на държавата (както и народа, в този ред на мисли), отдавна са си го изградили. Превърнали сме се в държава, в която на никого не му пука за никой. И то си личи.

Само мен ли ме притеснява сериозния егоцентризъм и самовлюбеност, както на Борисов, така и на Дянков? :rolleyes:

А непукизмът, политическия "елит" на държавата (както и народа, в този ред на мисли), отдавна са си го изградили.

Превърнали сме се в държава, в която на никого не му пука за никой. И то си личи.

Не е само теб, но скоро егоцентризма им ще премине в друга форма.

А за какъв непукизъм става дума, след като се налага да обясняват, че го имат тия, дето уж го носят...

7 причини защо Бойко Борисов

е опасен за икономиката

Публикувано изображение

Непоследователен.

Ще вдигам данъците, няма да ги вдигам, но може и да ги вдигна. Няма да има дефицит, ще има дефицит. Прекратявам руските енергийни проекти, всъщност ще ги преразгледам, абе може и да ги направим, ама при определени условия, но може и при други условия. Няма да уволнявам външния министър, ще го уволнявам. Ще правя пенсионна реформа, няма да я правя, ще я отложа, не, последно, ще я правя... Как така съм непоследователен? Аз от последователност без приятели останах. По празници седя сам като куче. Лукойл, Корпоративна търговска банка, СИбанк... всичко е наследено от Станишев и Доган. За какви ценности ми говорите? Като сте толкова големи интелектуалци къде бяхте когато мафията превземаше държавата. На мен ми е най-лесно да си вдигна краката на бюрото, да си рупам череши и да философствам. Ама някой трябва да затвори престъпниците, да построи пътища, детски градини.

Гаси пожари вместо да премахне причините, които ги предизвикват.

Е вие какво очаквате при всичките тия безобразия, които предишните правителства са правили в продължение на 20 години? Да ги оправя за една година? Тия реформи те са ги бавили с години. Верно, че съм номер едно, но не съм господ, дайте ми поне две години. Какво, бил съм страхлив да реформирам? А те като са такива реформатори защо не направиха те реформите, и защо мене ме избраха, а не тях? Цветанов, я им направи една операция "Икономистите", че ми писна да се разправям с тия. Не виждат ли каква жертва правя? Управлявам обран бостан. Искам това да ми признаят и да ме оставят две години на мира. За всичко до тогава е виновна тройната коалиция. И предишните правителства.

Не говори на един език с чуждестранните си колеги.

Уф, трябваше да науча английски вместо да ритам топка. Какво ли ми каза Меркел, сигурно е нещо лошо, не чух конгречулейшънс дженерал. Но пък най-високопоставения колега в Европа ми направи голям комплименнт - не знаел какъв премиер ще съм, но чул от неговите служби, че съм страхотен полицай. Да не забравя да го кажа на медиите. А защо не ни пуснаха в чакалнята за еврозоната, ей това не мога да си обясня. Не виждат ли че сме номер едно в Европа? Абе тия са по-зле и от нас.

Не прави анализ на ползите и разходите когато взема решения.

Кажете сега защо искате това? Ми прави сте, имате моята подкрепа. Я от пресцентъра викнете журналистите да им обясним нещата. Ето, свършихме работата. А вие сега какво и защо искате? А, ми ние вчера решихме обратното. Те са скрили истината. Вече разбирам как стоят нещата. Ало, пресцентъра, викайте пак журналистите. Ей, писна ми да върша цялата работата в тая държава. Всеки при мене идва и няма един да не съм му решил проблема.

Плаши чуждестранните инвеститори.

Трайков, я ми обясни какъв е тоя аутсорсинг, че тая дума още не съм я учил. И, въобще, какво става с тока? Ми това са колонизатори, които си правят каквото си искат с народа бе. Сега ще го обясня това на хората, че иначе ще излезе, че аз съм виновен за цените на тока. Цветанов, я им прати службите да ги дисциплинират и респектират. Ние се чудим как да вържем бюджета, а те тръгнали да инвестират в аутсорсинг вместо да ми плащат дивиденти. България става недобро място за такива. Ако не плащат им разваляме приватизационните договори и ги аутсорсваме там откъдето са дошли.

Страхува се да казва НЕ.

Ако бях жена щях само бременен да си ходя. Ама как да откажа пари на тютюнопроизводителите например? А Дянков само ме стресира с тоя бюджет. Аз строя пътища, детски градини, спортни зали, музеи, а той ми говори за някакви дефицити. А тия измислени експерти дето само ме ядат по медиите... Още днес ще пратя ДАНС да ги види какво правят. Друго си е президент, управлява армията и службите и не му се налага да казва не, точно като за мене. Ох, дано устискам до изборите. Дянков, няма не, като си толкова добър икономист, вземи да намериш пари. Данъци ли ще вдигаш, дългове ли ще трупаш, резерва ли ще харчиш, твоя работа. Не е човеколюбиво да оставим хората да умрат. Аз обичам хората и не искам да им нанасям вреди. Жал ми е да посегна с големия сатър да изрежа всичко, което трябва да се изреже.

Слаб мениджър, който унижава подчинените си.

Забранявам да говорите за президента. Само аз имам това право. Няма да използвате и думичката ще. Дянков, обещах му вече на Атанасов. Никой не те е карал да казваш по медиите, че няма да има ченгета в борда на "Информационно обслужване". Що за законодатели сте да махате данъчните привилегии за жилища за млади хора? Какво? Народа ви е избрал? Ако не бях аз още щяхте да сте сред народа. Димитров, още един такъв гаф и си заминаваш. Не може всеки да говори за каквото му скимне. Дянков, я бегай да се извиниш на президента за глупостите, дето си говорил по телевизията. Игнатов, абе какви са тия реформи срещу науката? Ей, не можете без мене, се аз ви върша работата. Финансовият министър отказва пари? Сега ще му свия сърмите и ще ги намери. Цветанов ми е любимец, помияр е, ама ме слуша, щото аз съм го взел от улицата и съм го направил човек.

iordanmateev.blogspot.com

Борисов: Интересува ме шефа на ЦРУ, не Първанов

29 май 2010 / News.dir.bg

Публикувано изображение

Като част от амбициите за сваляне на правителството определи премиерът Бойко Борисов думите на президента, че със спецакциите на МВР се всява страх в обществото.

По-рано днес държавният глава Георги Първанов каза, че "покрай онези необходими действия на полицията, които трябва да респектират престъпността, сме свидетели на доста радикални действия, които прехвърлят границата".

Премиерът Борисов отказа да влезе в задочна дискусия с Първанов с мотива, че един държавен глава не може да говори по този начин. "Няма да го коментирам, откакто неговите амбиции да свали правителството и да се върне на бял кон в БСП заедно с ДПС станаха ясни за мене", обясни Борисов.

"Сами виждате, че това изказване няма грам истина, факт или нещо, което човек да стъпи, за да го коментира. Това е поредното му внушение срещу правителството", добави той.

Премиерът коментира, че оценката за борбата с престъпността, която смята за важна в момента, е тази на шефа на ЦРУ Леон Панета. Мен ме интересува какво казват сериозните хора в света, каза още премиерът.

След срещата си с Бойко Борисов преди два дни директорът на американското разузнаване даде висока оценка за българските служби и за провежданите в последните месеци полицейски операции.

Редактирано от novobranec (преглед на промените)

Борисов: Интересува ме шефа на ЦРУ, не Първанов

29 май 2010 / News.dir.bg

Публикувано изображение

Като част от амбициите за сваляне на правителството определи премиерът Бойко Борисов думите на президента, че със спецакциите на МВР се всява страх в обществото.

По-рано днес държавният глава Георги Първанов каза, че "покрай онези необходими действия на полицията, които трябва да респектират престъпността, сме свидетели на доста радикални действия, които прехвърлят границата".

Премиерът Борисов отказа да влезе в задочна дискусия с Първанов с мотива, че един държавен глава не може да говори по този начин. "Няма да го коментирам, откакто неговите амбиции да свали правителството и да се върне на бял кон в БСП заедно с ДПС станаха ясни за мене", обясни Борисов.

"Сами виждате, че това изказване няма грам истина, факт или нещо, което човек да стъпи, за да го коментира. Това е поредното му внушение срещу правителството", добави той.

Премиерът коментира, че оценката за борбата с престъпността, която смята за важна в момента, е тази на шефа на ЦРУ Леон Панета. Мен ме интересува какво казват сериозните хора в света, каза още премиерът.

След срещата си с Бойко Борисов преди два дни директорът на американското разузнаване даде висока оценка за българските служби и за провежданите в последните месеци полицейски операции.

Айде сега и на шефа на CIA, ще свива сърмите...ББ изправи се бе! Ще хванеш гърбица от тазобедрените стави и спукани хемороиди, ако ме разбираш...

Айде сега и на шефа на CIA, ще свива сърмите...ББ изправи се бе! Ще хванеш гърбица от тазобедрените стави и спукани хемороиди, ако ме разбираш...

Едва ли - има си по-важни неща за вършене.

Едва ли - има си по-важни неща за вършене.

Ами, само така ни изглежда на нас като публика. Вика се: PR. Това са едни хора, дето ни поднасят мазни лъжи и през неговите уста включително, щото не може да му се отрече известна харизма...

Борисов пита медиите дали ги притиска

Публикувано изображение

30 май 2010 / News.dir.bg

Президентът Георги Първанов лъже за това, че има натиск върху медиите.

Днес съм изпратил писма до главните редактори, до медиите чрез съсловните организации, които ги представляват, да кажат кои медии са били подложени на натиск през последните месеци, каза министър-председателят Бойко Борисов след освещаването на църквата "Възнесение Господне” в кв. Ситняково в София, предаде БГНЕС.

В събота президентът коментира, че намаляването на състава на Съвета за електронни медии (СЕМ) е опит да се контролират медиите и да се всява страх сред журналистите. Ден по-рано той наложи вето на измененията в Закона за радиото и телевизията.

Министерският съвет публикува писмото на премиера до главните редактори и директори на медиите. То е изпратено от началника на Политическия кабинет на Борисов - Румяна Бъчварова. В писмото се припомня изявлението на президента, че е свидетел на осъществявана от правителството "последователна кампания за натиск върху медиите", която, според него, цели "да бъдат уплашени определени медии".

"Такава констатация е крайна и тревожна, затова, в интерес на всички български граждани, независимите медии, в интерес на авторитета ни на демократична държава - член на ЕС, е да има пълна яснота по основанията и истинността на твърдението на държавния глава", се отбелязва в писмото на Румяна Бъчварова.

В него тя призовава медиите да изразят позицията си дали твърдението на президента Първанов съответства на обективните факти за политиката на правителството към независимите български медии и дали има случаи, в които от името на, или чрез представители на българското правителство е бил

оказван натиск върху редакционното и новинарското съдържание на

медиите.

От кабинета питат и дали има действие или решение на българското правителство, с което са били ограничавани правата на медиите и възможността те да бъдат свободно финансирани, развивани и разпространявани. От кабинета се интересуват също дали решението за намаляване броя на членовете на регулаторните органи и в частност на СЕМ и на Комисията за регулиране на съобщенията се тълкува като ограничаване независимостта на българските медии и влияние върху редакционната им политика в интерес на правителството.

Борисов днес не се ограничи само с коментар за медииния натиск. Разбирам, че оценките, които получава правителството го дразнят и не съвпадат с неговите, но не виждам защо трябва да жали престъпността толкова, коментира още премиерът думите на Първанов, че в страната стават странни неща. Арестът на бившия министър на отбраната Николай Цонев беше грешка, призна Борисов.

Президент и премиер от вчера си разменят реплики през медиите. Държавният глава съзря, че чрез полицейските акции се всява страх в обществото. Борисов му опонира пък, че оценката за борбата с престъпността, която смята за важна, била тази на шефа на ЦРУ Леон Панета.

Премиерът: Първанов жали престъпността

Публикувано изображение

30 май 2010 / News.dir.bg

Един държавен глава не би искал във време на финансова и икономическа криза по цял свят да се сваля правителство, избрано по демократичен начин.

Разбирам, че оценките, които получава правителството го дразнят и не съвпадат с неговите, но не виждам защо трябва да жали престъпността толкова. Така коментира премиерът Бойко Борисов думите на Георги Първанов, че в страната стават странни неща по повод анализа на сп. "Икономист". Борисов бе на освещаването на църквата "Възнесение Господне” в кв. Ситняково в София.

Първанов и Борисов от вчера си разменят реплики. Първо държавният глава съзря, че чрез полицейските акции се всява страх в обществото. Освен това намаляването на състава на СЕМ било опит да се контролират медиите и да се всява страх и сред тях. Борисов му опонира пък, че оценката за борбата с престъпността, която смята за важна, била тази на шефа на ЦРУ Леон Панета.

За коментарите си за полицейщина в държавата списание „Икономист” ползва източници от България, но аз мога да ви цитирам много статии, които казват, че правителството се справя добре, добави днес Борисов. Към това, което е казал Първанов и не случайно се обръщам към него по име, защото смятам, че един държавен глава не би искал да вкарва държавата в политическа криза в момента, каза премиерът.

Арестът на бившия министър на отбраната Николай Цонев беше грешка, отговори министър-председателят на въпрос дали не смята, че във всички тези акции на МВР има и някои грешки и много от операциите могат да бъдат определени като показни.

Според Борисов в огромния си обем работата, която вършат службите и особено в борбата с контрабандата, могат да бъдат допускани и грешки, пише БГНЕС. Два пъти разговарял с вътрешния министър Цветан Цветанов и получил уверение, че в МВР се стараят да не допускат такива грешки.

Той обвини Първанов, че лъже за натиск върху медиите. Борисов изпратил писма до медиите с питане били ли са подложени на натиск през последните месеци.

"С повод и без повод, всеки ден той напада правителството и вчера, като залп на "Аврора", неговите ортаци Ахмед Доган и Сергей Станишев едновременно атакуват правителството. Трябва да кажем на хората ясно и точно, че ние с Доган и с ДПС няма да направим никога това, което Първанов прави. Пожелавам му с ДПС и със Станишев да прави каквито иска проекти, държавата е евроатлантически ориентирана и такава ще остане докрай", добави премиерът, цитиран от БТА.

Междувременно и лидерът на "Атака" Волен Сидеров нападна президента.

Той смята, че не живеем в полицейска държава. По думите на Сидеров, щом като Първанов критикува борбата с организираната престъпност, застава на нейна страна. Националистът допусна, че държавният глава може да има и някакви връзки с организираната престъпност или да е зависим от нея, цитира го БГНЕС.

В отговор на въпрос за ветото на президента върху промените в Закона за радиото и телевизията, лидерът на "Атака" заяви, че напоследък държавният глава "държи линия на обструкция и тенденциозна позиция спрямо управляващите".

Охх, то че на тях няма да им омръзне - няма. Но на народа не му ли писна да гледа циркове и сеири? Борисов, гласоподавателите, дето те издигнаха на власт, искат резултати - било то дорби или лоши. Никой не иска да слуша за ЦРУ и личните драми с президента. Баси...

Борисов брои отсъствия на министри

Публикувано изображение

Премиерът Бойко Борисов поиска лично да му се докладва, кой министър е в командировка и кой в отпуск.

Това става ясно от стенограмата от заседанието на правителството, от последното заседание на кабинета, съобщава Дарик.

За втори път Борисов констатирал, че по важни точки половината докладчици са заместник-министри. "Само когато в Брюксел събират всички министри по дадения ресор, тогава може да се отсъства от нашето заседание", това разпореждане дава премиерът.

"След като не могат сами да се дисциплинират, ще ги дисциплинирам аз", заканва се той и нарежда главният секретар на Министерския съвет Росен Желязков да му докладва лично командировките на министрите и вицепремиерите.

news.dir.bg

Борисов обеща да направи много пътища до 2012 г.

Публикувано изображение

Премиерът Бойко Борисов откри новопостроения участък от Южната дъга на Околовръстното шосе в София - между бул. „Симеоновско шосе” до бул. „България”

Борисов заяви, че има политическа воля и до 2012 година ще бъдат направени още много пътни участъци.

Разширението на Южната дъга на Околовръстния път от днес значително облекчава движението. Пропускателната способност на пътния възел "Драгалевци" значително е подобрена след изграждането на новата естакада.

Изпълнението на проекта включва изграждане на две платна за транзитно движение от по 3 ленти и ширина 10,5 м и кръгово движение над тях. За отводняването на пътните платна е изградeна дъждовна канализация.

Предвижда се до две годинини участъка от Южната дъга да стигне до кв. "Младост 4" .

Преди три години правихме оперативките тук във фургони, припомни премиерът при откриване на ремонтирания участък. “Ако не бях аз да дойда с багерите да съборя постройките, нямаше шанс да се направи тази част”, допълни той. По думите му "навремето е имало европейски проект за ремонта на участъка при "Симеоновско шосе”, но той не е реализиран, а терените са били продадени на частници за "жълти стотинки”. Дали на мутрите бензиностанциите, автомивки, складове, какво ли нямаше, каза още Борисов.

Той увери, че няма да има проблеми с отчуждаването на земята при изграждането на отсечката при "Младост”. Сега си имам Цветанов, не е нужно да идвам аз с багера, категоричен бе премиерът той.

"Булевардите, които съм направил – над 100 в София, нито един не ми е мръднал, една пукнатинка няма по тях вече пет години”, каза още бившият градоначалник на столицата.

Той увери, че в новите проекти се предвижда и рехабилитацията на "Цариградско шосе”. Предстои да бъде направена рехабилитация на пътния възел "Качица” около Велико Търново, "Меден рудник" в Бургас, Девненския път, АМ "Тракия” и "Люлин”. "Представяте ли си нашето правителство да беше заварило такова благосъстояние на държавата, когато е имало излишъци и когато огромни влизаха от инвеститори и тези пари какво щях да ги направя – само естакади и пътища”, каза още премиерът, като отбеляза, че въпреки кризисната ситуация пътищата продължават да се строят.

Строителите на отсечката при "Симеоновско шосе” ще почакат” да им се плати в пълния обем, стана ясно още от Борисов. Той определи проекта като много скъп – 15-16 млн.лв на км. Обектът е реализиран със средства от държавния бюджет. Изпълнител на проекта е дружество "Обединение ЮГ" с водещ партньор "ГБС-Инфраструктурно строителство" АД и партньор "СК-13 Холдинг"АД.

news.dir.bg

• 3 седмици по-късно...

Орязват парите на дипломатите

Премиерът Бойко Борисов възнамерява да ореже драстично парите на дипломатите ни заради кризата. Правителството ще обсъжда в сряда намаляването на надниците на служителите в задграничните представителства, научи “Труд”. Мярката е временна - от 1 юли до края на годината.

През този период дипломатите ще получават 80% от дневните, които нормално биха вземали по време на службата си в странство. В момента заради кризата те получават 95% от парите. Така, ако в момента военен аташе в Кипър се разписва срещу 95 евро на ден , вече ще взема само по 80 евро. За всяка държава базисните размери на командировъчните са различни и са упоменати изрично в таблица към правителствената наредба. Засега базисната сума не се пипа.

Още по-драстично се орязват добавките за децата и съпругите на дипломатите, които ги придружават по време на мандата им зад граница. Досега за всяко дете до 18 г. (както и за по-големите, които завършват гимназия и не повтарят годината заради слаб успех), служителите вземаха по 8% отгоре върху дневната си надница. А за съпругите си, които ги придружават в чужбина, но не работят - по още 16%. Сега и за двете категории роднини добавката пада на символичните 0,5%. Временните ограничения за тях ще важат също от 1 юли до края на годината.

Запазват се останалите привилегии за дипломатическите служители в посолствата. При настаняването им в апартаменти в чужбина, собственост на България, боядисването и освежаването на стените е за сметка на бюджета. Държавата им дава и до половин дневна надница на месечна база за плащане на здравна застраховка.

Източник: Труд

по-добре да се закрият повечето посолства в африка и южна америка. само лапат пари. пък и там са само комунета-милиционери. ама то гламавия нещастник гоци пак ше дига патардия шото колегите му ченгета нема да имат цица за цоцане. :speak:

Редактирано от prepinatelen (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.