Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Полезни програми след преинсталиране

Featured Replies

Понеже планирам да си преинсталирам Windows-а искам да ми предложите някой полезни програми след това ,за да държа системата ми подредена и чиста от adware,spyware и т.н.

програмите ,които имам аз са ..

Spybot - Search & Destroy

Malwarebytes' Anti-Malware

WinXP Manager

TuneUP Utilities 2009

CCleaner

добре ли са подбрани и ако можете да допълнете някоя друга добра програма ще съм ви много благодарен !

Superantispyware, malwarebytes, avira free, outpost firewall free са напълно достатъчни против зарази. За почистване ccleaner, atf cleaner. Може и tune up да добавиш, но от такива оптимизатори няма голяма полза. Spybot и win xp са ненужни. Първата не е това което беше, втората е аналог на tune up , така че няма смисъл и от двете. Общо взето това е.

След инсталация на операционната, слагаш последния service pack + последните ъпдейти и си готов.

Редактирано от rostropovich (преглед на промените)

Superantispyware, malwarebytes, avira free, outpost firewall free са напълно достатъчни против зарази. За почистване ccleaner, atf cleaner. Може и tune up да добавиш, но от такива оптимизатори няма голяма полза. Spybot и win xp са ненужни. Първата не е това което беше, втората е аналог на tune up , така че няма смисъл и от двете. Общо взето това е.

След инсталация на операционната, слагаш последния service pack + последните ъпдейти и си готов.

Spybot-а е нужен само за едно => Immunize....което пак не е малко.

ATF-Cleaner не е никак лош, но за момента не поддържа Mozilla Firefox 3.5, Safari, Google Chrome...затова моя съвет е да си сложиш CCleaner Slim версията.

И накрая когато всичко си подредиш си сложи и Акронис Трю Имидж за да си направиш резервно копие на системния дял.

• Автор

Така веднага правя следните предложение: TuneUp (както е казал човека горе), Auslogics DiscDefrag (доста бърза и надеждна програмка за дефрагментация и в случая я слагам, за да замести дефрагментатора на TuneUp, защото по мое мнение е доста по-бавен), сложи си и един EVEREST и нещо което незабравям след преинсталация и това е K-Lite Mega Codec Pack който може да истеглиш от http://www.kaldata.com/comments.php?id=472...ighlight=k-lite . Та ако ми дойдат и други идеи ще се постарая да споделя. ;)

още един въпрос имам .. защо ми е EVEREST като тази програма служи само за информация за температури,процесори,драйвери,дънна платка и т.н. :P

Ето и една полезна програма зa поправка и оптимизация на регистрите:

Registry Repair

и нейния аналог (която е платена):

Registry Mechanic

Редактирано от Remington (преглед на промените)

още един въпрос имам .. защо ми е EVEREST като тази програма служи само за информация за температури,процесори,драйвери,дънна платка и т.н. :speak:

За да можеш да дадеш инфо за системата си, като пуснеш тема от вида "Имам проблем с ... , моля, помогнете!" cool.gif .

Ето и една полезна програма зя поправка и оптимизация на регистрите:

Registry Repair

и нейния аналог (която е платена):

Registry Mechanic

Registry Repair е аналог, при това един от малкото качествени и безопасни за работа на CCleaner, но не и на Registry Mechanic - последната е пакет за пълна оптимицазия от типа на TuneUp и подобните й и съдържа опасни за неопитни потребители модули, които трябва да се ползват много внимателно!

Registry Repair е аналог, при това един от малкото качествени и безопасни за работа на CCleaner, но не и на Registry Mechanic - последната е пакет за пълна оптимицазия от типа на TuneUp и подобните й и съдържа опасни за неопитни потребители модули, които трябва да се ползват много внимателно!

ОК. За безплатната Registry Repair няма да коментираме. Да се насочим към Regisrtry Mechanic. Споменаваш,че неопитни потребители могат да си повредят ОС. Можеш ли да посочиш "опасните" модули или пишем на изуст неща, с които немога да се съглася? По простите причини,че съм запознат мн. добре с работата на въпросната програма?

Ако не ти отърва може да изтриеш поста ми с провокиращите въпроси. Избора е твой. Не се заяждам.

Top5Registry Cleaner

Registry Mehcanic-Review

и "ти"="всички потребители" ли?

не слагайте всички под един аршин...hlevoust е прав че подобни програми могат да причинят повече вреди отколкото ползи

да не говорим че от tune up, yamicsoft's managers и т.н. няма абсолютно никаква нужда,.... пак се отплеснах

тук е като при бебетата...дори производителя на играчката да я направил невъзможна за унищожаване...бебето винаги намира свой си начини ад я унищожи

можеше и с виц...но така по-малко хора ще го разберат

и "ти"="всички потребители" ли?

не слагайте всички под един аршин...hlevoust е прав че подобни програми могат да причинят повече вреди отколкото ползи

да не говорим че от tune up, yamicsoft's managers и т.н. няма абсолютно никаква нужда,.... пак се отплеснах

тук е като при бебетата...дори производителя на играчката да я направил невъзможна за унищожаване...бебето винаги намира свой си начини ад я унищожи

можеше и с виц...но така по-малко хора ще го разберат

Въпросната програма почнах да я използвам още от времето,когато не бях много запознат с използването на подобни оптимизиращи и поправящи програми на регистрите на Windows, и продължава използването и до ден днешен. Не правя никаква реклама. Сръвняването и с по-горе посочените няма да коментирам,защото ме избива на смях. Защото я намирам за напълно безопасна. Който не му трябва да не я използва. Отклоняваме се от темата. И като цитирате, се аргументирайте кое ви кара да мислите,кое е вредно и кое не е,а не да пишете свободни съчинения!

...или пишем на изуст неща, с които немога да се съглася?...

Ами не се съгласявай, кой те задължава? И не ми лансирай ненужни линкове, тук не е мястото да объркваме хората, четящи темата, класациите съм не са критерий за избор на програма, или поне не са определящи. Правил съм принудителна преинсталация на чужд компютър след използване на "безопасната" Registry Mechanic поради срив след почистване на регистрите и син екран след рестарта, изискан от нея. Познавам продуктите на PC Tools, не само аз съм разочарован от тях, изключвам стената им.

А има и друго - в поста си по-горе апелирам към внимателно ползване на програмата, а не да не се използва изобщо. Правиш ли разлика?

Държа да те уверя, че не влагам никакви лоши чувства, най-малкото пък заяждане, а това за триенето на постовете не знам защо го адресираш към мен.

Защо са му кодеци не мога да разбера. Вместо да си пълни ОСто с глупости отсега, му е достатъчен VLC и КМ за видео и AIMP за аудио, за конвертиране и рипване и т.н/ което и windows mwdai player си ги има. Първо асоциира всичко с KM player, после видео файлове с VLC и накрая на AIMP маркира всичко поддържано. Кодеци... :shake_puter:

Понеже планирам да си преинсталирам Windows-а искам да ми предложите някой полезни програми след това ,за да държа системата ми подредена и чиста от adware,spyware и т.н.

програмите ,които имам аз са ..

Spybot - Search & Destroy

Malwarebytes' Anti-Malware

WinXP Manager

TuneUP Utilities 2009

CCleaner

добре ли са подбрани и ако можете да допълнете някоя друга добра програма ще съм ви много благодарен !

Не е зле. Ако SpyBot ти трябва за резидентна защита, бих я заменил с Ad-Aware AE . WinXP/Vista/Windows7 Manager ползвам от доста време, и не са ми създавали проблеми. Но с TuneUp прави само това, което знаеш какво точно прави.

За регистрите понякога си пускам и RegistryFix , но тя е платена.

Не бих препоръчал точно Ad-Aware =>

1. Тя не прави имунизация...

2. Използва антивирусни енджин на Avira и няма много настройки...по-добре да си сложи отделно AVIRA Antivir...

3. Аd-aware отдавна не е това което беше.

И не че нещо, но чистачи на регистри се ползват само при нужда/проблем а не периодично...защото повече създават главоболия, отколкото решават. Ако ще се използва някакъв поне да е нещо което не рови толкова надълбоко като CCleaner например.

Две теми по въпроса:

http://www.malwarebytes.org/forums/index.p...757&hl=care

http://aumha.net/viewtopic.php?t=28099

Поздрави ! :angry:

1. DT

2. Anti-malware or Avira

3. BSplayer

4. Adobe Flash Player

5. CCleaner

6. Everest

7. Disk keeper

8. WinRaR

9. Winamp

10. uTorrent

11. И ако искаш да се свързваш с някой твой приятел: ICQ, Skype, Yahoo Masenger, oovoo

Аз бих препоръчал вместо WinRar и/или WinZip да се използва 7zip. Безплатна е и поддържа всички формати, които поддържа WinRar, като изключим ACE, UUE и JAR.

1. DT

2. Anti-malware or Avira

3. BSplayer

4. Adobe Flash Player

5. CCleaner

6. Everest

7. Disk keeper

8. WinRaR

9. Winamp

10. uTorrent

11. И ако искаш да се свързваш с някой твой приятел: ICQ, Skype, Yahoo Masenger, oovoo

1. По-добре Virtual CloneDrive...чак такива мощни средства като Daemon Tools няма смисъл...Да не говорим, че драйвера му SPTD прави много проблеми.

2. И двете...Malwarebytes не е антивирусен софтуер.

3. Тук ще му трябва PRO версия, че безплатната е adware...А има толкова добри безплатни алтернативи...За всекидневна употреба => Gom Player или KMPlayer, за HDTV => Media Player Classic HomeCinema.

6. Пак е платен...макар и с пробен период. Тук една SiSoftware Sandra Lite би свършила работа.

7. Diskeeper => платен и използващ MMC (Microsoft Management console), което за мен е минус. Безплатни алтернативи => IObit SmartDefrag, Auslogics Disk Defrag, MyDefrag

8. Някои версии създават повредени архиви, платен...дори да продължава да работи след изтичането на пробния период...дразнещо съобщение...след това. Бих заложил на българското...IZArc. Безплатно,ефективно и със солидна поддръжа на архивни формати.

9. Често има редица уязвимости по него. Класика в жанра, но може да обърне внимание на AIMP2. Страхотна алтернатива е.

Не са предложени PDF Reader => Foxit PDF Reader ще свърши работа.

Програма за запис на дискове. => Аз съм доволен от BurnAware.

За разглеждане и леки корекции на снимки => IrfanView. (за по-странните формати => XnView).

За конверитане => FormatFactory.

Евентуално някой речник като => SA Dictionary или WebTrance (колкото за да схванеш идеята на написаното, не за буквален превод).

Оттам насетне всичко зависи за какво ще се използва машината...

PS: Това е моята гледна точка за нещата. Съвсем не искам да убеждавам който и да е в каквото и да е. Просто минах почти изцяло на freeware софтуер. Има достатъчно добри безплатни алтернативи на повечето неща.

Не бих заменил само Adobe Photoshop (макар че GIMPShop е чудесна алтернатива), Adobe Premiere, Cool Edit Pro (не Audition-a)...и т.н.

Искам да попитам.

След почистване с Тунъп всеки път ми намира едни и същи грешки, което ме навежда на мисълта ,че програмата нещо не прави както трябва.

Посъветвайте ме с коя програма мога да я заместя, че от четеното по-горе се объркахмалко.

Благодаря!

http://storage3.album.bg/483/tuneup_d4af7_16374287.bmp

с променена тема, ти какво искаш да открива всеки път? ябълки и круши?

• Автор

Голям спор водехте отностно програмите за почистване на регистрите ,но така още повече ме разколебахте.. та коя програма (за начинаещи) за почистване на регистрите да използвам ? и защо не удобрявате WinXP Manager.Аз го използвам главно заради Деинсталатора ,който намира и премахва регистрите на току-що премахнатата програма :)

Благодаря предварително ! :gift:

CCleaner..мисля че това го изяснихме

имаше се предвид да внимаваш с продуктите на yamicsoft че понякога водят до "цветни" картинки

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.