Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Правителството на Б.Б. - митове и реалност

Featured Replies

Ти пък къде видя отричане?!?!

И не е лошо да дадеш пример и да аргументираш постовете си с нещо смислено, вместо да поставяш диагнози на хората наоколо.

Можеш да започнеш примерно с това, кое точно му е продуктивно на...уф то ме е срам да го нарека премиер, ама хайде.

А?

Здравей приятелю!

За останалите пояснение на

кое точно му е продуктивно на

Продуктивен е! 100% К.П.Д. на професия "рязане на ленти" и "автоPR" :eek:

П.П. Като се замисля май процентите са над 100, защото анкетираните са давали повече от един отговор?!? Фенщина, хм: Фулщина...( Foolish )

• Отговори 688
  • Прегледи 65,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

„ ...но най-вече да слагаме парите на точните места”.

Ключовия момент в цялата новина.

"Под точни места да се има предвид такива, в които се наливат поне няколко десетки милиона, където е мноооого удобно да се покрият поне половината (затова строим магистрали и метро като побъркани) и да отиват в единствено възможния джоб - тоест моя."

Това трябваше да е следващото изречение, цитиращо онзи тулуп.

пп. Аз само и да вмъкна нещо, тъй като съм пряко засегнат от такива брътвежи.

Като трябва да усвояваме защо не си плати държавата първо тези пари за обекти, които са изработени, пуснати са в експлоатация и лично кухата лейка е прерязала лентичките?

В момента се получава така, че работим, но не усвояваме парите, но не за друго, а защото същите тия не ги дават. Това вече върви две години, а сумите са над половин милиард.

Тапанар...

Не знам кой се опитват да лъжат и дали ще успеят да прикоткат някой да гласува за тях.

Всъщност доста хора извън София доколкото чувам и виждам, направо ще си им дадат гласовете си, а тези, които не са ги дали, ония сами ще си ги вземат по различни начини.

Жалка картинка...

Не знам кой се опитват да лъжат и дали ще успеят да прикоткат някой да гласува за тях.

Всъщност доста хора извън София доколкото чувам и виждам, направо ще си им дадат гласовете си, а тези, които не са ги дали, ония сами ще си ги вземат по различни начини.

"Не е важно как гласуват избирателите, а кой брои гласовете."

Автор: Йосиф Сталин (Йосиф Висарионович Джугашвили)

• 1 месец по-късно...

А, страхотно!Хората са недоволни от правителство, искат да протестират, а медиите мълчат и изпълняват квото им каже Борисо! Пълно информационно затъмнение! Не разбирал защо протестирали хората, животът им бил добър, строяли магистрали...........Хората гладуват, тоя за магистрали ще ми говори! Писна ми от тоя дииктатор! Жалко, че има пълно информационно затъмнение и народа е приспан! Трябва ни революция, като френската - жестока, кървава и безмилостна! Богаташите са се окопали и не искат да си сдадат властта и незаконно придобитите си богатства! Убеждават ни че било нормално да има бедни и богати! Че за едни закона може да е строг а за други - не!

Сега вденахте ли защо вашите баби и дядовци са докарали социализма навремето? Или трябва вие да стигнете до просешка тояга, за да го разберете?

А по Тв Европа даваха някъв филм за жертвите на Студената война в Берлин - живи да ги ожалиш. Тия са били предатели, но не, трябва да ги изкараме мъченици! Видяхме колко е хубав живота при капитализма....... :beat::):swear1::boxing3::boxing8::angry:Публикувано изображение

Борисов към Нинова: Може да се карате на мъжа си, на любовника, на мене няма да ми говорите така!

Асфалтът не се яде, но носи хляб след това, стига сте лъгали и плашили хората, обърна се премиерът към червения депутат

Публикувано изображение

Премиерът Бойко Борисов беше в Народното събрание по време на парламентарния контрол. Той отговаря на депутатски питания от народните представители от “Коалиция за България” Корнелия Нинова и Милена Христова.

Питането на Нинова беше относно отчета на правителството за изминалите две години и приоритетите за оставащия период от мандата. Червеният депутат зададе въпрос на Борисов и за актуализация на антикризисния план на правителството. Депутатът от левицата Милена Христова пък очакваше отговор от премиера относно политическата отговорност за обществените протести след случая в село Катуница.

Асфалтът не се яде, но носи хляб след това. Още римляните първо са правили пътища а после градове, стига сте лъгали и плашили хората, обърна се министър-председателят Бойко Борисов към Корнелия Нинова. Червеният депутат смъмри премиера, че магистралите и пътищата продължават да са приоритети и за следващата година. “Правят се с държавния бюджет, не само с пари от Европа. Ще ги изсипете в асфалт вместо да ги дадете за доходи”, каза Нинова.

Не само магистралите носят хляб, доходите биха стимулирали вътрешното потребление и да доведат до живване на икономиката много по-бързо, продължи тя.

Еврофондовете ви са голямата гордост, от приоритети ви нищо не се разбира, заяви тя. По думите й Борисов не бил чел отчета от 150 стр. За изминалите две години от управлението и текстът бил пълен с куриози, празни приказки, лъжи и противоречия.

При вас еврофондовете бяха спрени и няма как да го разбирате, контрира Борисов. Толкова наглост, безочие, не намирам нужда да ви цитирам, заяви още премиерът по повод казаното от Нинова.

По традиция от “Коалиция за България” излязоха с декларация в присъствието на премиера Борисов. Тя бе прочетена от депутата Петър Димитров. Днес е един позорен ден за българската демокрация, решихте да затворите парламента, за да не пречи на изборите, коментира от трибуната той по повод взетото решение за това Народното събрание да няма заседания от 12 до 21 октомври заради изборите.

Много сте се емоционализирали, госпожо председател, обърна се към председателя на парламента Цецка Цачева червеният депутат Михаил Миков. Не съм чувала такава дума, отвърна му с усмивка тя и го попита кой му е дал думата.

След тези реплики Нинова отново се качи на трибуната, за да отправи поредното си питане към премиера Борисов – този път за актуализацията на антикризисния план. Няма как случващото се в света и Европа да не се отрази на България, коментира тя. България все още е в криза, а се задава нова опасност, предупреди тя.

Учудвам се как с такава огромна упоритост задавате въпрос за нещо, за което самите вие твърдяхте че го няма. До последния си ден управление вие твърдяхте че няма криза. Кога се яви кризата за вас, попита Нинова Борисов. И 15 човека нямате тука в залата двете групи БСП и ДПС, г-н Димитров, обърна се към Петър Димитров премиерът по повод изчетената декларация от името на левицата. Не е въпрос да си направите дежурства, а да има наистина работещ парламент, за да може хората да го уважават, каза Борисов, визирайки излизането от залата на червения депутат Петър Мутафчиев.

Много обичате този популизъм, защо не излезете пред избирателите си и да кажете, че ако БСП искаше да строи “Белене” щеше да сте я направили до ниво, в което процесът да е необратим, както стана с дострояването на Цанков камък, а вие оставихте един гьол с хиляди задължения, тупкали сте топката, за да отложите, докато дойдем ние. Заварих един гьол и още е гьол – от 2006-та до 2009-та сте направили един гьол, отсече Борисов.

Ще се намери ли човек с характер в този парламент, за да каже на премиера, че той няма право да хока парламента и че той е тук да отговаря на питанията, възмути се Нинова. Елате поне веднъж подготвен по темата, за която говорим и да не лъжете, продължи с думите към Борисов тя. Като се връщате постоянно пет години назад, правите ли живота на българите по-добър, попита още Нинова. Позволяваме на министър-председателя да превръща този парламент в пазар, отсече тя и поиска да разбере кой път ще поеме държавата за справяне с кризата.

Държа се възпитано, етично с вас, изтърпявам тези питания, вие просто искате да си говорите с мен и затова все ме питате, хората го разбират, отвърна й от трибуната премиерът. По начина, по който ми говорите, с цялото ми уважение, макар че аз съм само някакъв малък премиер, няма да ми говорите така, може да се карате на мъжа си, на любовника, на мене няма да ми говорите така. Държа се много прилично, не съм свикнал да ми се говори с такъв тон, аз съм много почтителен , уважителен, не съм на разпит, имам право да си задам контравъпросите, каза още Борисов на Нинова

Не ви се караме, а държим да спазвате конституцията и правилника на парламента – като ви се задават въпроси, да отговаряте, а не да се правят свободни съчинения. Питам ви ще увеличите ли доходите на хората, вие ми се държите като обидено дете, защото сякаш сме ви извикали, за да ви се караме, не се предаде Нинова. Не чухме какво ще правите догодина, вместо да разглеждаме бюджет 2012, вие разпускате парламента, каза още тя. Двете години, в които управлявате, са загубени, заключи тя.

Лично изпратих главния секретар на място с ясната задача да не се допуснат ексцеси, затова дадох оценка на действията на полицията, каза премиерът относно ситуацията в Катуница. По тази тема сме поели своята отговорност, връщането на министър Цветанов от отпуск нямаше да помогне, щеше да политизира ситуацията, категоричен бе премиерът. Нищо не застрашава етническия мир, отсече той. Целият негатив от ситуацията отиде в ГЕРБ. Нямаше нищо да донесе, точно обратното, ако бяхме прекратили отпуската на Цветанов, повтори той.

blitz.bg

....успоредно с това расте неодобрението към НЦИОМ :( !

Шефът на мормоните с 35 години концесия за злато на Диканите

и

Министър предложи да дарим земя на инвеститори

Вече стават толкова арогантни, че дори малко от малко не се опитват да прикрият престъпленията си и дори ги обявяват официално. Май срещу тях е добре да направим една народна акция "Наглите" ;)

Шефът на мормоните с 35 години концесия за злато на Диканите

и

Министър предложи да дарим земя на инвеститори

Вече стават толкова арогантни, че дори малко от малко не се опитват да прикрият престъпленията си и дори ги обявяват официално. Май срещу тях е добре да направим една народна акция "Наглите" :P

На министъра дарявам моя парцел в селските гробища!

Имаше една стара поговорка, нещо от рода на "Дай риба на гладния и той ще се нахрани днес, научи го да лови риба и той няма да гладува повече." .... Преди 2 седмици се върнах от Турция, ами извинявайте ама хората си имат магистрала за чудо и приказ, която върви по Егейското крайбрежие.. Че за какво им е тя, по-добре да бяха нахранили гладните кюрди от Диарбекир... Да ама кюрдите не ядат асфалт... Само дето едни туристи не им се пътува по тесни улици и затова взело, че им харесало на Кушадасъ, на Анталия, на Бодрум... ПЦ: Да го разбира кой както си иска...

Редактирано от electroface (преглед на промените)

Имаше една стара поговорка, нещо от рода на "Дай риба на гладния и той ще се нахрани днес, научи го да лови риба и той няма да гладува повече." ....

Преди 2 седмици се върнах от Турция, ами извинявайте ама хората си имат магистрала за чудо и приказ, която върви по Егейското крайбрежие.. Че за какво им е тя, по-добре да бяха нахранили гладните кюрди от Диарбекир... Да ама кюрдите не ядат асфалт... Само дето едни туристи не им се пътува по тесни улици и затова взело, че им харесало на Кушадасъ, на Анталия, на Бодрум...

ПЦ: Да го разбира кой както си иска...

Защо се върна?

На министъра дарявам моя парцел в селските гробища!

Снощи в големия дъжд погребвахме "Народното доверие". Всички единодушно решихме, че има достатъчно ковчези да се съберат всички политици в България. Ако се наложи, ще събираме от закуски, за да купим още.

Снощи в големия дъжд погребвахме "Народното доверие". Всички единодушно решихме, че има достатъчно ковчези да се съберат всички политици в България. Ако се наложи, ще събираме от закуски, за да купим още.

Надявам се от депутатските закуски(да събираме), щото с пестене от тях, я що имоти и поръчкови возила се закупиха...и поръчкови убийства май имаше...докато Б.Б. беше главна секретарка и правеше като Моника Люински...той не че сега не прави, като е на гости в Турция...или като са му на гости от Турция, както преди няколко дни...

Докато беше главна секретарка си разчисти конкуренцията в нарко бизнеса и сега иска да влиза в Шенген, за да разпространява в цяла Европа.

Финансов квестор ще проверява публичния сектор

Първите квестори ще влязат в БДЖ и някои болници, закани се Дянков

Публикувано изображение

Симеон Дянков, министър на финансите. Снимка: Булфото

Нова професия – финансов квестор, предложи да се създаде правителството днес. Това става с промени в Закона за финансовото управление и контрол в публичния сектор.

Финансовият квестор ще осъществява превантивен контрол върху публичния сектор.

Той ще може да влиза само в два типа фирми – държавни предприятия и търговски дружества с държавно участие с лоша финансова дисциплина, уточни финансовият министър.

Квесторът ще има право на свободен достъп до служебните помещения, ръководството, персонала и всички активи на проверяваната организация.

Той ще има правомощия да изисква всички документи и достъп до цялата информация, която се съхранява в дружеството.

„Целта на промените е да се подобри управлението на търговските дружества чрез засилване на финансовия контрол“, заяви той.

В момента има финансови инспектори, но те проверяват дружествата постфактум, коментира още Дянков.

„Финансовите квестори ще се назначават от Министерството на финансите и ще се отчитат веднъж месечно и ще съобщават, ако има неправомерни разходи“, обяви той.

Все още не е ясно колко точно ще бъде техният брой, нито какво възнаграждение ще получават новите служители.

Ясно е обаче кои ще са първите проверени държавни дружества – БДЖ и някой болници като ВМА, уточни министърът.

В момента, в който разпоредбите се актуализират, ще са готови и разчетите за новата длъжност, коментира Дянков.

Нововъведенията са част от Пакта за финансова стабилност. Те би трябвало да предотвратят бюджетните дисбаланси заради лошо управление на публичния сектор.

В момента държавата е собственик или съсобственик в над 100 дружества, чиито активи се оценяват приблизително на над 20 млрд. лв.

Кремена Стайкова

dnes.bg

Ти пък къде видя отричане?!?!

И не е лошо да дадеш пример и да аргументираш постовете си с нещо смислено, вместо да поставяш диагнози на хората наоколо.

Можеш да започнеш примерно с това, кое точно му е продуктивно на...уф то ме е срам да го нарека премиер, ама хайде.

А?

Прав си, отричане няма. :cheers: Напротив, Sliderum е продължил мисълта ми!?!? Не съм разбрала поста му!?!?

Продуктивното на Б.Б. е в строежа на магистралите и в успешните му действия да премахне корупцията.

Много ме възмущават изказванията на журналисти и на политически величия, в които се лансира идеята, че е нормално да има корупция, но в прилични граници, защото така било в Европа и без корупция не можело, корупцията е неизбежно явление и т. н. От устата на Бойко Борисов подобни изказвания не съм чула.. Как ще се окажат успешни мерки срещу корупцията, които целят да я намалят в "разумни граници"? Никак. Такива ги плещиха политиците от тройната коалиция, за да поощряват корупцията на най-долните нива, така щото всички да са в кюпа и да няма кой да се противопостави на корупцията на върха, която е в толкова големи размери, че ощетява и облажените от дребните корупционни сделки. Трябва да сме непримирими с корупцията във всичките й проявления, на всички нива. Само така бихме могли да се спправим с нея.

Редактирано от kaloia (преглед на промените)

Гледам хубав клуб на комунистите сте си спретнали, омразата към бат Бойко и всичко що не е червено струи от вас. Да не дава Господ отново другаря Дмитриевич да дойде на власт.

Гледам хубав клуб на комунистите сте си спретнали, омразата към бат Бойко и всичко що не е червено струи от вас. Да не дава Господ отново другаря Дмитриевич да дойде на власт.

Твоите възгледи какви са? И не ни лепвай етикети ей тъй, с лека ръка, без много да си го осмислил.

Консерватор съм. За момента подкрепям ГЕРБ. А иначе, властта най обича такива мрънкалници като повечето българи. Ние сме против всички и не подкрепяме никого. Което дава възможност на политическата класа просто да игнорира всички тези хора, дотолкова доколкото си стоят вкъщи, или ако протестират нямат никакви ясни цели. Ок, народа ще излезе на улиците, ще свали от власт бат Бойко, кой ще дойде? Станишев? На него му ядохме попарата. Костов? Помниме го. Или ще вдигнем на власт водача на протестите? Къде го тоя нов месия. Апропо и месии си имахме, царя примерно, да не искате още един подобен спасител?

Ако сме червени, значи обичаме бате Ви Бодко...Той си е наше детенце, ама понеже много резливо на лентички и обича турското кахве, ще го пратим кат` сюнетчия в Диарбекир...

П.П. Готин ли съм си избарал аватара, А?

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Консерватор съм. За момента подкрепям ГЕРБ. А иначе, властта най обича такива мрънкалници като повечето българи. Ние сме против всички и не подкрепяме никого. Което дава възможност на политическата класа просто да игнорира всички тези хора, дотолкова доколкото си стоят вкъщи, или ако протестират нямат никакви ясни цели. Ок, народа ще излезе на улиците, ще свали от власт бат Бойко, кой ще дойде? Станишев? На него му ядохме попарата. Костов? Помниме го. Или ще вдигнем на власт водача на протестите? Къде го тоя нов месия. Апропо и месии си имахме, царя примерно, да не искате още един подобен спасител?

Нещо не се разбираме. :) Аз също подкрепям ГЕРБ.

Комунизмът не е мръсна дума, в което се опитваше да ни убеди г-н Костов ( бившият др. Костов). Няколко капиталистически държави са на път да го постигнат, ако вече не са го постигнали.

"Всяка нация, има правителството, което заслужава!"

- Аристотел

Сякаш все повече се убеждавам, че може би причината да нямаме по-качествено правителство е, че просто...има масов дефицит на качествени хора? В правителството, в съдебната система, в здравеопазването, в магазина.

Преди да скочите - не смятам, че всички са "некачествени" - не разсъждавам като настоящият ни държавен глава.

Но, май наистина си го заслужаваме.

Което не значи, че ще гласувам за него или друг член на партията му.

Просто се замислих, че покрай всички тези оплаквания и оплювания, не сме се замислили защо толкова много не ни върви на политически елит. Ама от много време не ни върви.

Редактирано от AciDBurn (преглед на промените)

"Всяка нация, има правителството, което заслужава!"

- Аристотел

Сякаш все повече се убеждавам, че може би причината да нямаме по-качествено правителство е, че просто...има масов дефицит на качествени хора? В правителството, в съдебната система, в здравеопазването, в магазина.

Преди да скочите - не смятам, че всички са "некачествени" - не разсъждавам като настоящият ни държавен глава.

Но, май наистина си го заслужаваме.

Което не значи, че ще гласувам за него или друг член на партията му.

Просто се замислих, че покрай всички тези оплаквания и оплювания, не сме се замислили защо толкова много не ни върви на политически елит. Ама от много време не ни върви.

че си го заслужаваме -заслужаваме си го.

Само една малка поправка имам към теб- мисълта е не на Аристотел ( по негово време такова понятие, като нация е е съществувало, ами на един от по-ново време :

„Казано е, че всеки народ има правителство, което заслужава. То е за да подчертае, че всяко правителство има електората, който заслужава; ораторите от първата скамейка могат да поучават или развращават един невеж електорат на воля”. Б.Шоу

А ето една мисъл на "любимият ми" -бритаснски премиер : "Българският народ не е в състояние да предложи на световната история нищо друго, освен посредствени политици, които през всяка нова генерация го водят към нови и нови провали.”

А ето една мисъл на "любимият ми" -бритаснски премиер : "Българският народ не е в състояние да предложи на световната история нищо друго, освен посредствени политици, които през всяка нова генерация го водят към нови и нови провали.”

Това правителство към провал ли ни води? Въпросът ми не е реторичен.

Според мен - не, но не съм категорична в мнението си.

Ако сме червени, значи обичаме бате Ви Бодко...Той си е наше детенце, ама понеже много резливо на лентички и обича турското кахве, ще го пратим кат` сюнетчия в Диарбекир...

П.П. Готин ли съм си избарал аватара, А?

Какво е "сюнетчия"?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.