Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

искам да взема хард 1000GB

няма кои знае какъв избор но

1000GB HITACHI, SATA2, 7200rpm, 16MB

1000GB WD Caviar® Black™, SATA2, 7200rpm, 32MB

1000GB WD Caviar® Green™, SATA2, 7200rpm max, 32MB

1000GB Seagate LP, SATA2, 5900rpm, 32MB

1000GB Seagate, SATA2, 7200rpm, 32MB

от личен опит забелязах че Seagate са с по къс живот от HITACHI

за WD нищо не знам ;не съм имал

не държа да е най производителния а да е стабилен и

да га ползвам по дълго

които знае да помага

1000GB WD Caviar® Black™, SATA2, 7200rpm, 32MB

според мен това е най-доброто от това което си избрал ... cool.gif

Не знам защо има Hitachi в списъка, понеже точно този модел е само с 16 мегабайта кеш. Аз, от това, което чета в последните няколко месеца, бих заложил на Caviar Black. Но и според парите, де :cheers:

Ако е до надеждност хитачи не са за изхфърляне, а и предвид факта, че диска е на много привлекателна цена. За мен SG 7200.12 e най-производителното решение. Green серията на WD е може би най-тихата.

Въпреки, че не съм им одобено голям фен, при 1 ТБ капацитет Seagate е избора според мене...

Не знам кой колко се е поинтересувал за хардове и за отзивите от тях, но от доста време насам в класа от 1ТБ, Хитачи обират по точки и по производителност и по цена.

Харда на Seagate не бие по нищо Хитачи, а дори и ако кажем, че са на едно ниво, то цената на Хитачи е по-добра!

Единственото, което трябва да се внимава при покупката е хардът да е 7K1000.B, а не 7K1000.A, защото .А-версията е с повече плочи и наистина не се представа добре.

ПС: Всъщност ако не те интересува цената бих ти препоръчал също WD Cavier Black Edition. Но според мен за 30лв повече, не предлага почти никаква разлика откъм производителност.

Надявам се да съм помогнал, успех с покупката!

Редактирано от hackteam (преглед на промените)

Не знам кой колко се е поинтересувал за хардове и за отзивите от тях, но от доста време насам в класа от 1ТБ, Хитачи обират по точки и по производителност и по цена.

Харда на Seagate не бие по нищо Хитачи, а дори и ако кажем, че са на едно ниво, то цената на Хитачи е по-добра!

Единственото, което трябва да се внимава при покупката е хардът да е 7K1000.B, а не 7K1000.A, защото .А-версията е с повече плочи и наистина не се представа добре.

ПС: Всъщност ако не те интересува цената бих ти препоръчал също WD Cavier Black Edition. Но според мен за 30лв повече, не предлага почти никаква разлика откъм производителност.

Надявам се да съм помогнал, успех с покупката!

Те Hitachi изкараха и 2-терабайтови вече - link!

Seagate определено имат напредък с всеки-по-нов модел. На компа имам 3 такива , с 4, 3 , и 2 пластини са , много са тихи , което обаче също зависи и от кутията.

Малко инфо :

4 диска :

bef8df639dde3d5f02633cb8a285fd96_120x90.jpg

3 диска:

9b62cbb8fa90d6d37091264deec9f531_120x90.jpg

2 диска :

0adb1f10b6319f29726619887c26cb10_120x90.jpg

Успех :)

• 3 седмици по-късно...

Seagate-a

в моят сървър имам 8 такива от вече 4 месеца...

От предложените от теб или WD Black или Seagate, но аз бих предложил SAMSUNG 1TB SpinPoint F2 7200rpm 32MB cache SATA II на цена 155.66 лв. cool.gif

По-добре F1, малко по-бърз е, абсолютният фаворит по ВСИЧКИ параграфи, спрямо другите боклуци.

взимай Seagate и не му мисли. Western Digital също е добро решение, но аз лично винаги залагам на Seagate.

По-добре F1, малко по-бърз е, абсолютният фаворит по ВСИЧКИ параграфи, спрямо другите боклуци.

стига си се изказвал като абсолютния каруцар...тва кво е ся ?! случайно колко твърди диска си тествал,че даваш грандиозните акъли !?

стига си се изказвал като абсолютния каруцар...тва кво е ся ?! случайно колко твърди диска си тествал,че даваш грандиозните акъли !?

Не спори с него. Той е най-великият специалист по всичко който вселената някога е познавала. Тествал е повече твърди дискове отколкото някога са произвели всички фабрики взети заедно.

----------------------------------

Да не съм офф - сигейт :cool:

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.