Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Най-добра конфигурация до 1100 лева

Featured Replies

Не разбирам много от компютри, но в момента съм се спрял на тази конфигурация:

Процесор - Dual Core E6300 (2.8GHz, 2MB. 1066MHz FSB, s775)

Твърд Диск - 1000GB HITACHI, SATA2, 7200rpm, 16MB

Дънна Платка - Asus P5QL PRO, P43, LGA775, DDR1066, PCI-E, SB7.1, Lan1000, SATA, ATX

DVD/DVD RWR - LG GH22NP20

Захранване - 500W Fortron Blue Storm II, Active PFC

Видеокарта - ATi 4850, 512MB, Asus EAH4850/HTDI/512M, PCI-E, DDR3, 256bit, 2xDVI, TV Out

Памет - 2GB DDR2 800MHz (2 броя)

Кажете ми дали е добра, или мога да получа по-хубава ?

Оставям на вас да ми помогнете със избора на най-добрата конфигурация за тази цена.

Редактирано от phasertw (преглед на промените)

GIGABYTE MA790X-UD3P

AMD Phenom II X2 550

ADATA 2 x 2GB DDR II 1066+

SEAGATE 500GB 7200 16MB SATA II

GIGABYTE 1024M HD4890 R489-1GH-B DDR 5 PCI-E

NEC DVD-RW AD-7200S /SATA/BLACK

До тук 935лв от sky

+ Chieftec APS-550S

+ CoolerMaster Elite 331 Black

Но за какво ще ползваш машината, понеже това е конфигурация за игри, ако ти трябва за работа или няма да се ползва за игри кажи и ще се коригирам.

Редактирано от vidimiq (преглед на промените)

Не разбирам много от компютри, но в момента съм се спрял на тази конфигурация:

Процесор - Dual Core E6300 (2.8GHz, 2MB. 1066MHz FSB, s775)

Твърд Диск - 1000GB HITACHI, SATA2, 7200rpm, 16MB

Дънна Платка - Asus P5QL PRO, P43, LGA775, DDR1066, PCI-E, SB7.1, Lan1000, SATA, ATX

DVD/DVD RWR - LG GH22NP20

Захранване - 500W Fortron Blue Storm II, Active PFC

Видеокарта - ATi 4850, 512MB, Asus EAH4850/HTDI/512M, PCI-E, DDR3, 256bit, 2xDVI, TV Out

Памет - 2GB DDR2 800MHz (2 броя)

Кажете ми дали е добра, или мога да получа по-хубава ?

Оставям на вас да ми помогнете със избора на най-добрата конфигурация за тази цена.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

изчакай core i5 горе долу след месец и няма да съжаляваш

sliderum, мани ги тия JNC

Що? Само, че с друго захранване! Като това предложено от vidimiq, примерно!

Впрочем като излязат core i5 на пазара, ще спаднат цените на Феном 2 Х4 процесорите и пак ще са на по-добро съотношение на цена на дъно+процесор/производителност от интелският вариант!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

AMD предложение :

GIGABYTE MA790X-UD3P, AMD 790X, DDR2 1333(O.C.)/1066(Note 2)/800, SATA, 1394, AM3/ AM2+

AMD Phenom II Triple Core 710, 2.60GHz, 3x512K (L2 Cache), 6M (3 Cache), BOX, AM3

ADATA 2 x 2GB DDR II 1066+

SAMSUNG 750GB SpinPoint F1 7200rpm 32MB cache SATAII

SAPPHIRE 512M HD4870 GDDR5 PCI-E DUAL DVI-I / TVO PCI-E

FOXCONN TP-841 w/o PSU

CORSAIR 550W CMPSU-550VXEU

----------------------------------------

1121.80 лв. от sky.bg cool.gif

Но все пак те съветвам да изчакаш i5. :)

EP35-DS4, E8400+Xigmatek S1283, 2x2GB, 750GB Samsun F1, 4870, FOXCONN TP-841, Chieftec APS-550S, AD-7203S LF SATA/BLACK

Конфигурацията на Lyudmil e най-добрата до тук(според мен).

А за препоръките за изчакване на нещо по-добро - винаги ще излиза нещо след месец два ама компа трябва сега.

Конфигурацията на Lyudmil e най-добрата до тук(според мен).

Ами хубаво му тупаш куйрук но може би конкуренцията не е лоялна а и дали изобщо е така ? Предложението му е за минимум 1200 лева от скай а имаме ограничение в лимита - до 1100. Ако е валидно - на градския в което има и по-доброто видео :)

Ако се махне допълнителното охлаждане става 1011лв. без захранването. 119лв. е то в Плесио и става 1130лв. крайна цена. Не вярвам чак такъв проблем да са 30лв. отгоре.

Ако позволите и аз да се включа...

Айде готово... Знам, че няма ДВД, ама НЕК си имам вкъщи и ги знам що за стока са, ЛГ имах на работа и тях ги знам що за стока са, а вече и за АСУС се чуват лоши неща, то май не остана... Лайт он biggrin.gif Това от мене за сега.

И все пак със AD-7203S LF крайната цена е 1111лв.

Ами хубаво му тупаш куйрук но може би конкуренцията не е лоялна а и дали изобщо е така ? Предложението му е за минимум 1200 лева от скай а имаме ограничение в лимита - до 1100. Ако е валидно - на градския в което има и по-доброто видео :)

Скай та скай. Айде всеки си държи на своето, ама разширете малко кръгозора. Може би има нещо което те задържа на тази верига ама има и по-евтини.

А за качество - не вярвам че разликата е толкова голяма(ако въобще има). За тупането на куйрук(каквото ли да значи-май се досещам) няма да говоря. само ще кажа че вече има достатъчно предложения за да престанем да пишем, а клиенат да си избере.

Редактирано от andycu (преглед на промените)

Скай та скай. Айде всеки си държи на своето, ама разширете малко кръгозора. Може би има нещо което те задържа на тази верига ама има и по-евтини.

<спам>

Може би си нов във форума и не знаеш някои неписани правила. Едното е, че редуваме различните доставчици и фирми за да не правим специална реклама на някой/я от тях. Всички, които драскаме редовно оферти сменяме източника на цени, ей така за да има справедливост и за да не бъдем обвинявани в глупости. Освен това ние не правим крайни оферти, ние посочваме оптималните компоненти и чаркове в някаква приблизителна ценова граница а всеки може да се чувства свободен от където си иска да ги купува. Ако се навие и ни послуша де laugh.gif Има и специални теми за мнения и отзиви за фирми за хардуер... Мен лично нищо не ме свързва със Скай. Просто предлагат едни от най-ниските цени от онлайн търговците на хардуер. А цените ни в България са по-високи от тези в белите държави и тия трябва да бъдат под постоянен натиск та дано успеем да променим по някакъв начин положението.

От друга страна има значение от къде е човекът. Ако е от София то той има много голям избор и може да си намери по-ниски цени от посочените. Фирми много. По-важна е гаранцията. В тъпата провинция е малко по-различно. Ако вземе да цепи стотинките трябва да се съобрази и с куриерските разходи и евентуалните неудобства ако му се наложи да ползва тая гаранция. И може да се окаже, че макар и малко по-скъпо е по-добре да ги вземе от местна фирма точно заради нея а и някои други нещица.

На Людмил машинката е чудесна и точно по мой вкус но заради леко превишената цена си позволих този спам, примесен с лек опит за малко хумор. Лек ден на всички :)

</спам>

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.