Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за евтина конфигурация?

Featured Replies

Добър ден. Трябва ми съвет за нов компютър, който ще се ползва само за нет, скайп и някое филмче. Може ли да се измисли нещо до 300-350 лева? Благодаря :rolleyes:

Нова конфигурация за тези пари е почти невъзможно. Втора употреба ще намериш доста прилична машинка. Не разбрах дали включваш и монитора в цената... За малко повече пари - двуядрен Атом без DVD и хард (вместо хард - sdhc карта с инсталиран Puppy Linux, например)

Добър ден. Трябва ми съвет за нов компютър, който ще се ползва само за нет, скайп и някое филмче. Може ли да се измисли нещо до 300-350 лева? Благодаря ;)

Наименование Цена в лева

Дънна платка ASUS M3N78-VM, GeForce 8200, DDR II 1066/800/667, VGA, HDMI, SATA II, GLAN, AM2+ 109,00

Процесор AMD ATHLON64 3600 X2, 1024c, AM2, DUAL CORE 60,00

Памет 2XADATA 512MB DDR II 800 28,00

Твърд диск SAMSUNG 320GB SpinPoint F1 7200rpm 16MB SATA II 76,00

Кутия POINT OF VIEW PSU 350W, 12cm FAN 36,00

ДВД NEC DVD-RW AD-7200A DVD RW BLACK 35,00

Общо цена с ДДС: 344,00

нов компютър, който ще се ползва само за нет, скайп и някое филмче.
честно казано всичко това вървеше отлично на стария ми РС, а такъв сега може да се намери за под 100 лв.
честно казано всичко това вървеше отлично на стария ми РС, а такъв сега може да се намери за под 100 лв.

Наистина за 100-120 лв добър комп на старо може да ти върши перфектна работа за неособено голямо натоварване!

Само като идея - погледни това . Събираш се в 350 лв дори и с доставката.

Дънните им платки и съответно видеото на тях са доста старички. Доста. А видеото и чипсета са най-важни за мърши като в случая и според изискванията на пусналия темата sad.gif

Aко може да се включа и аз...

Много добър двуядрен процесор, съвременно дъно с добро видео за HD филми, 2ГБ памет, достатъчни за всичко, това мога да предложа аз. Успех...

Дънните им платки и съответно видеото на тях са доста старички. Доста. А видеото и чипсета са най-важни за мърши като в случая и според изискванията на пусналия темата sad.gif

А, сигурно, не споря. Но е за предпочитане пред : "двуядрен Атом без DVD и хард ..." . И ще се справи с "големите" изисквания - "нет, скайп, и някое филмче" .

А, сигурно, не споря. Но е за предпочитане пред : "двуядрен Атом без DVD и хард ..." . И ще се справи с "големите" изисквания - "нет, скайп, и някое филмче" .

Не съм много убеден, още повече, че атома ще излезе към 250-280 лв. (2 гб. рам, кутия + захранване, sdhc)Аз бих предпочел Атом-а. За остатъка от 70-100 лв. разбира се би могло да се добави и хард и DVD, но според мен, особено второто е излишно и спокойно може и без него. И тъй като ще се ползва за "нет, скайп, и някое филмче", един Live Linux е напълно достатъчен. Една 4/8 Гб. флашка (sdhc) без проблем ще побере няколко филма и т.н. Още една причина, поради която съм се спрял лично за мен на подобна конфигурация (само да се върна от море) - машинката ще е малка, икономична и почти безшумна. Може с добавянето на един тунер да се ползва за мултимедийно PC, като най-слабата и част, както и на останалите подобни предложения, си остава видеото. Ако цената е определяща, за 280 лв. толкова...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.