Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Системата за оценяване. Въпроси...

Featured Replies

А отразява ли се репутацията по някакъв начин на самият потребител?

Примерно ако стигнеш ниво да кажем -132 или пък +256? 

• Отговори 74
  • Прегледи 9,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• TNN, не обръщай внимание на репутацията и ще ти е по-лесно. Както вече се спомена тук, тя далеч не е показател за компетентност и съвсем не е обективна. И въпреки това е даденост, с която трябва да се

• Аз пък, не мога да разбера, какво сте се хванали всички за тази репутация и защо и отдавате такова значение, след като тя далеч не показва нищо за личността на дадения потребител. Единственото, коет

• Целта не може да се формулира ясно и точно и всеки потребител трябва сам за себе си да прецени дали и как да използва системата. Не е нещо, което да може да се наложи и да се ползва като шаблон. Иначе

• Администратор

А отразява ли се репутацията по някакъв начин на самият потребител?

Примерно ако стигнеш ниво да кажем -132 или пък +256?

Да разбира се.. на +256 ще съобщят ника ти и името по новините на BTV.

Аз пък, не мога да разбера, какво сте се хванали всички за тази репутация и защо и отдавате такова значение, след като тя далеч не показва нищо за личността на дадения потребител.

Единственото, което показва всъщтност е колко сме изобретателни /когато искаме да навредим на някого/ и как да манипулираме въпросния вот /в собствена полза, примирно/.

Това трябваше да се знае. Детската градина може да продължава да си играе с пълна сила laughing.gif

• 2 седмици по-късно...

Каква пълна сила? Трябва да ги пазим - ще вземат да навредят на себе си...Нали трябва да растат и да се учат. С деца е особено трудно да се манипулира каквото и да е... Като капак на усилията вероятно пак нищо няма да са разбрали. После иди се обяснявай, че незадоволително им се било обяснявало...

Не мога да разбера смисъла на тази система. От лични наблюдения забелязвам, че за отрицателен пост се слагат по 5-10 минуса почти мигновено, а за хубав и добре написан пост рядко се намира някой, който да те оцени.

А и сега правя състезание...в момента съм на минус 28, но съм сигурен, че само след 1 седмица вече ще съм на минус 100 или повече, защото на някой не му изнася мнението му... А в края на октомври може и да съм ударил минус 1000

Ама то си е и гъзарийка, едно е да ти пише: репутация 3 примерно, друго е да пише - репутация минус 867 O.o

Не мога да разбера смисъла на тази система. От лични наблюдения забелязвам, че за отрицателен пост се слагат по 5-10 минуса почти мигновено, а за хубав и добре написан пост рядко се намира някой, който да те оцени.

А и сега правя състезание...в момента съм на минус 28, но съм сигурен, че само след 1 седмица вече ще съм на минус 100 или повече, защото на някой не му изнася мнението му... А в края на октомври може и да съм ударил минус 1000

Ама то си е и гъзарийка, едно е да ти пише: репутация 3 примерно, друго е да пише - репутация минус 867 O.o

Това не е проблем на системата, а на манталитета на потребителите.

Ама какво да правиш ? Когато човек се чувства кофти, му става по-леко, като направи кофти на някой друг !

Можете да видите постовете ми в темата за ловене на вредоносен код и да прецените.Замерват ме с минуси и защо да ми става кофти? Напротив - по-весело ми става.Защото някои хора не знаят и не могат да отстояват мнението си /ако изобщо е налице обосновано такова/! Получавам минуси вместо желан събеседник. Нямаше да ми е смешно - ако и в друг форум ми се е случвало същото. Май децата преобладават и в тази тема -нищо, нека ни са живи и здрави! Поздрави

Това не е проблем на системата, а на манталитета на потребителите.

Ама какво да правиш ? Когато човек се чувства кофти, му става по-леко, като направи кофти на някой друг !

Направо си е истина :blink::baby:

Можете да видите постовете ми в темата за ловене на вредоносен код и да прецените.Замерват ме с минуси и защо да ми става кофти? Напротив - по-весело ми става.Защото някои хора не знаят и не могат да отстояват мнението си /ако изобщо е налице обосновано такова/! Получавам минуси вместо желан събеседник. Нямаше да ми е смешно - ако и в друг форум ми се е случвало същото. Май децата преобладават и в тази тема -нищо, нека ни са живи и здрави! Поздрави

След като ти става весело, какъв е проблема? И моята репутация е паднала на 8, но не се оплаквам по темите.

Хората не ги кефиш, кво толкова :eek: . Има две решения на проблема ти, вече съм го казвал - или се напасваш по тях и пишеш това, което им харесва и под всеки пост добавяш "Дайте ми плюсче, че иначе ще умра!", или продължаваш както до сега и спираш да гледаш каква ти е репутацията, съответно и да се оплакваш от нея.

В крайна сметка- какъв е практическият смисъл от тази т.н. "репутация"? Логично е всяко нещо да има някакъв смисъл! Ако няма такъв- значи е излишен източник за нагнетяване на напрежение!

Под смисъл имам впредвид да речем: при достигане на определено ниво на "положителна" репутация да се получават някакви бонуси- например 1 месец статут "ВИП" или нещо друго... И обратно- при достигане на определено ниво на "отрицателна" репутация да последва, да речем- лишаване за определен от време от възможността за писане на мнения...или нещо друго. Идеята е- да има някакъв практически смисъл от това! Ако няма такъв (което е очевидно към момента)- тогава за какво е?

Редактирано от engineer (преглед на промените)

Лошото е, че на всеки минус или плюс човек не знае от кого и защо. При старата репутация трябваше да бъде придружено с обяснение от човека, който оценява, което бе по-добре.

Редактирано от prwvu (преглед на промените)

Лошото е, че на всеки минус или плюс човек не знае от кого и защо. При старата репутация трябваше да бъде придружено с обяснение от човека, който оценява, което бе по-добре.

И какво като не знаеш кой как е гласувал ?

Не е ли даже още по-добре така ?

Определено не мога да разбера защо се впечатлявате толкова от тази система. Аз лично видях тези плюсове и минуси когато я отворихте и до сега изобщо не бях обърнал внимание на нея а и ако искам да фаворизирам някой който ми е помогнал винаги мога да му напища едно простичко "Благодаря" което върши същата работа като плюсчето че дори и повече ;) Хората гонят повишение в работата си .. вие гоните повишение в интернет пространството :ph34r:

И какво като не знаеш кой как е гласувал ?

Не е ли даже още по-добре така ?

Може би човек може да се поучи от грешките, които е допуснал или да се стимулира да продължи в някаква посока.

Може би човек може да се поучи от грешките, които е допуснал или да се стимулира да продължи в някаква посока.

Не вярвам, защото тогава ще почнат спорове.

Ако се знае кой, как и за кого е гласувал, ще се чуят още по-силни писъци, ще почнат обиди и т.н.

Не вярвам, защото тогава ще почнат спорове.

Ако се знае кой, как и за кого е гласувал, ще се чуят още по-силни писъци, ще почнат обиди и т.н.

Емоция в някои ситуации ще има, затова е екипът, да се справя с нарушители ако има такива :yanim:

Редактирано от prwvu (преглед на промените)

Така е, но тогава няма да има излишни и неоснователни оценки!

Така е, но тогава няма да има излишни и неоснователни оценки!

Ти сериозно ли вярваш в това. Аз не вярвам.

А и за всяко нещо си има някакво основание. Че едната страна не го приема си е в реда на нещата.

Ти сериозно ли вярваш в това. Аз не вярвам.

А и за всяко нещо си има някакво основание. Че едната страна не го приема си е в реда на нещата.

Аз също съм на мнение, че всяка оценка, без значение положителна или отрицателна, трябва да е придружена с обяснение. Причините са няколко. Първата е, че всеки трябва да има куража да застане зад оценката си, а не да цъка анонимни минуси като шушумига, задоволявайки по този начин собствената си комплексарщина. Втората причина е, че може на база на тези описания да се направи равносметка за даден потребител - дали е с отрицателна репутация, защото е спамър, конфликтен човек или просто се е свалял с виртуалното гадже на някой пубер, който е намерил "добър начин" да си го върне. Дали е с положителна репутация, защото има знания, които споделя с останалите и помага или просто виртуалното гадже си е изразило симпатията към него... Това всичкото при положение, че тази система я има, защото личното ми мнение е, че е най-добре да отиде при старата такава вече окъкала се система!

Ей, честна дума ! Не разбирам, какво ще се промени, ако до минуса/плюса, има и обяснение "Кефи ме !", "Дразни ме !" или "би-би-би-би" ?

Все ми е едно, дали ще я има, или не системата. Аз лично се чувствам по-добре, когато нещо ми допадне или ми подобри настроението, да оценя положително потребителя.

Той, когато го е писал, едва ли го е правил за да събира точки.

Май вече се спомена това, но ако не е - искате обяснение предимно за отрицателния вот. За положителния нямате претенции защо е даден ли ?

И един поздрав за всички : Curiosity Killed The Cat - Free

Аз също съм на мнение, че всяка оценка, без значение положителна или отрицателна, трябва да е придружена с обяснение.

Аз мисля друже, че Кен е абсолютно прав в случая. Как може да се обоснове човек, който дори няма представа от поста, върху който поставя минуса, за него е важно, че не понася постващия...Ето ти пример за малоумие. Що за обосновка би дал ти на това...

111sy.png

Що за идиот трябва да си, да поставиш минус там, където честитят празник ? Още повече на дете ?! Въпросътми е риторичен...а идиотизма ясен ! Просто ви дадох елементарен пример.

Аз мисля, че обосноваващият се, тутакси би се задавил !

О, извинете....да видим дали ще стигна минусува репутация, с това си изказване :clap:

Редактирано от shefkata (преглед на промените)

Ми искаш да им изядеш тортата как да ти дадат положителна оценка :baby: Не обръщай внимание на тези неща и ще живееш по лесно :lol6:

Аз пък изобщо не си гледам репутацията. Досега да съм сложила няколко плюсчета на мнения, които са ми допаднали, и толкова. С минусчета не съм удостоила май никого досега :P

Пък и има доста хора с по няколко ника, те могат с единия да пишат, пък с другия си сами да си поставят плюсчета ;) Затова не обръщам внимание на този рейтинг. То и без това после по цитатите се разбира дали даден пост ти е допаднал, или не :)

Редактирано от potrebitel (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.